Strategi Koméntar: Naha sareng Henteu Kedah Dilaksanakeun

Nalika kuring mimiti ngamimitian ngablog, sigana kuring sigana ningali sareng nambihan koméntar kana 10 tulisan dina situs sanés pikeun unggal tulisan anu kuring tulis dina situs kuring sorangan. Paguneman dina blog nalika éta endah pisan ... aranjeunna tiasa neraskeun mangpuluh-puluh halaman. Ngoméntaran mangrupikeun cara anu saé pikeun kéngingkeun blog anjeun ditingali ku otoritas (masih) sareng nyetir patalimarga deui situs anjeun.

Éta ngan ukur pendapat kuring, tapi kuring yakin Facebook maéhan blog anu mairan sabagéan ageung. Daripada gaduh diskusi anu caket sareng tulisan blog urang, urang bagikeun tulisan kami dina Facebook sareng ngobrol di dinya. Kuring malahan panginten ngalihkeun sistem koméntar kuring ka Facebook, tapi kuring henteu tiasa ngalihkeun kagiatan anu sanés dina kagiatan aranjeunna dipager kebon.

Hasilna, mairan sanés naon anu tiheula. Koméntar rada langka dina kaseueuran blog sareng seueur disalahgunakeun ku spammers koméntar. Janten patarosan kedah ditaros, "Naha urang kedah ngempelkeun strategi koméntar dina blog urang?".

Leres… tapi ieu kumaha strategi mairan kuring robih:

  • Nalika kuring henteu satuju atanapi ngagaduhan hal anu penting pikeun nambihan paguneman, kuring salawasna mairan kana tulisan pangarang terus nunjuk jalma ti jaringan sosial kuring di ditu pikeun nyobaan ngarangsang paguneman.
  • Kuring masih yakin yén mairan kana situs anu kuring badé ngawangun hubungan mangrupikeun sabab anu pantes. Sedengkeun kuring panginten henteu teras-terasan nampi réspon, sababaraha kali nambahan nilai pikeun paguneman akhirna meunang perhatian ti pangarang. Kalayan kecap séjén, aranjeunna terang saha kuring.
  • I hindarkeun nyebarkeun URL dina koméntar anu kuring pasang. Kaseueuran bungkus koméntar numbu nami anjeun deui kana situs anjeun, blog anjeun, atanapi profil anu aya kakait kana situs anjeun. Koméntar spammer ampir-ampiran nyorong tautan dina konténna. Kuring biasana ngalaporkeun aranjeunna salaku spammers (kana Akismet), daptar hideung aranjeunna (on Disqus) sareng mupus koméntar spammy.
  • Kuring henteu ngudag 10 situs sapoé ayeuna, tapi kuring masih koméntar sababaraha tulisan unggal minggu. Kaseueuran waktos, koméntar éta dilakukeun dina blog anu kuring babaturan, ngarepkeun janten babaturan, atanapi ngahargaan blogger. Sababaraha kali, éta blog énggal.
  • Kuring sok nyobian mairan kana tulisan anu éta nyebatkeun kuring atanapi eusi kami.

Tina sudut pandang SEO, naha koméntar ngabantosan? Kuring yakin koméntar dina blog kuring nyalira nambihan kana kontén, panginditan sareng réngking tulisan. Kuring henteu percanten éta kabeneran yén tulisan kuring anu paling seueur eusi peringkatna saé pisan. Naha koméntar anjeun dina blog sanés ngabantosan SEO anjeun? Henteu dipikaresep ... kaseueuran sistem komémentasi dianggo nofollow atanapi meungpeung tautan anu anjeun nyebarkeun. Kuring henteu ngarepkeun kauntungan SEO tina stategi komentarna kuring.

11 Komentar

  1. 1
    • 2

      Aya plugins anu nyingkronkeun koméntar WP sareng Facebook. Kuring pribadi ngan ukur henteu resep ngadorong paguneman ka Facebook sepanjang waktos. Kuring parantos mikir ngeunaan koméntar tab sareng hiji tab dina Disqus sareng anu sanés dina Facebook… tapi teras Google+ bakal salajengna, henteu pasti iraha éta bakal réngsé.

  2. 3

    Doug, naha anjeun mendakan yén ngeposkeun koméntar sareng dina nyiptakeun dialog ngabantosan jalma-jalma anu balik kana situs anjeun. Kuring panasaran yén sababaraha blog / podcast paporit kuring, anu pohara populér, upami bijaksana pikeun narik perdebatan, ningali sabab aranjeunna ngagaduhan seueur pangunjung. Kuring yakin éta kedah dipikir-pikir sareng panginten tiasa nyéépkeun waktos, tapi intina nyaéta narik sababaraha perhatian sareng nyiptakeun minat di antara pemirsa mana waé. 🙂

    - Ryan

    • 4

      Éta sesah, @brazilianlifestyle: disqus! Kuring kantos ningali langkung seueur dialog sareng paguneman dina koméntar tibatan kuring ayeuna. Sugan éta kusabab blogging nyebar pisan. Jigana paguneman lumangsung langkung seueur dina Facebook sareng Google+ tibatan dina situs nyalira.

      • 5

        HI Doug,

        Upami, ngémutan, kaayaan khususna pikeun situs éta nyalira maka kuring sigana anjeun leres. Seueur blogging & koméntar anu tunduk kana topik anu aya sareng papacangan anu leres-leres dipikagaduh ku pemirsa dina situs. Upami urang ngémutan yén jalma nyobian ngudag deui tautan kalayan cara instan, maka pastina mairan aya dina diet. Nanging, kuring yakin kami teras kedah fokus dina tempat sanés, éta dimana janten tempat anu penting. White-Hat SEO masih raja, upami anjeun dina kaulinan ieu pikeun naon waé anu aya hubunganana sareng umur panjang. Pikeun teu aya anu biasa anu bakal ngawangun anjeun kakaisaran!

        • 6
          • 7

            Spamming sigana mah gumantung kana naon anu anjeun laksanakeun.

            contona:

            Upami anjeun nampi koméntar koméntar sareng panginten sababaraha carita pondok atanapi anékdotna, sareng anjeun sanés poster aslina, maka aya pedang kamuliaan dua sisi di dieu. Anjeun henteu ngan ukur ngawangun lalu lintas pikeun poster atanapi blogger, pamilik situs jsb, tapi anjeun sacara sasarengan narik perhatian ka diri anjeun pikeun kamungkinan ngalungkeun klik!

            Kuring mendakan ide ieu ngalangkungan sumber, sareng kuring teu acan kedah ngujikeun dugi ka énjing ieu. Jujur éta sabenerna henteu sigana ngabahayakeun upami réspon anjeun saé sanajan kaluar sareng hormat pisan ka koméntar sareng tulisan blog; jus link pikeun sadayana.

            Éta pasti ngéléhkeun sih tina ngajawab patarosan bodo dina yahoo sareng nyobian ngawangun deui tautan demi tautan balik. Langkung seueur blogging kuring ngalakukeun beuki kuring sanggup nyerat kalayan gampang sareng ngetik langkung gancang kalayan kirang usaha :). Kuring badé nyobian sareng ngamimitian ngawangun diskusi ti ayeuna! 🙂

          • 8

            Jujur, jaman ayeuna kuring langkung resep batur nampi tulisan urang ku ngabagi éta - éta pujian anu pamungkas nalika ngeunaan nulis eusi kami. Kami resep koméntar pikeun nyayogikeun warna tambahan pikeun paguneman tapi ngan ukur catetan anu nyatakeun "tulisan hébat" henteu langkung seueur pikeun kuring. 🙂

          • 9

            Douglas anjeun leres leres, ngabagi tulisan, pasti aya média anu pangsaéna! Kitu cenah, kuring bakal bungah, upami henteu saé sareng anjeun, gunakeun situs anjeun salaku rujukan pikeun tulisan blog ka hareup kuring! Anjeun jelas-jelas parantos ngalungkeun seueur usaha kana blog anjeun, sabab anjeun geuwat negeskeun pikeun ngabales!

            Anu lucu oge, diskusi ieu kadang, tiasa janten tulisan blog nyalira kusabab daging anu aya di jero na.

  3. 10
  4. 11

    Abdi henteu resep ngadorong paguneman ka Facebook salamina. Kuring parantos mikir ngeunaan koméntar tab sareng hiji tab dina Disqus sareng anu sanés dina Facebook… tapi teras Google+ bakal salajengna, henteu pasti iraha éta bakal réngsé.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.