Konpigurasikeun PC Internal pikeun aksés éksternal

aksés router

Kalayan nyoko kana firewall sareng router, nyambung ka komputer anu sanés ngalangkungan Internet parantos janten tantangan anu leres. Upami anjeun hoyong ngonpigurasikeun komputer janten aksés éksternal tiasa dimungkinkeun, aya sababaraha parobihan konfigurasi anu jero anu kedah anjeun lakukeun kana jaringan anjeun.

jaringan1

Kengingkeun Alamat IP atanapi Alamat DynDns anjeun

Léngkah munggaran pikeun milarian anjeun nyaéta kéngingkeun alamat anjeun. Di dunya Internét, ieu katelah Alamat IP sareng tiasa gampang dilacak.

  1. Pilarian terang naha ngagaduhan alamat IP Statis (henteu robih) atanapi alamat IP Dinamis (ngarobih). Kamungkinan éta upami anjeun DSL atanapi bahkan DSL Pro anjeun ngagaduhan alamat IP anu dinamis. Upami anjeun dina Business DSL atanapi Cable Modem, anjeun sigana paling statis.

    Ieu alamat IP anu ditugaskeun ka titik lebet anjeun ka jaringan anjeun. Upami anjeun statik, moal aya hariwang. Upami anjeun Dinamis, daptar pikeun layanan sapertos DNS dinamis. Kaseueuran router modéren gaduh kamampuan komunikasi sareng DynDNS supados alamat IP anjeun diropéa. Teras, tibatan nyayogikeun batur ku alamat IP anjeun, anjeun bakal nyayogikeun aranjeunna domain sapertos findme.homeip.net.

  2. Upami anjeun henteu terang Alamat IP éksternal anjeun, anjeun tiasa nganggo situs sapertos Naon Alamat IP Abdi pikeun milarian terang.
  3. Ping alamat DynDns atanapi IP anjeun sareng tingali naha anjeun nampi réspon (Buka "Command Prompt" atanapi "Terminal" sareng Run: ping findme.homeip.net
  4. Upami anjeun teu nampi réspon, anjeun panginten kedah ngaktipkeun Pinging dina konfigurasi router anjeun. Tingali kana dokuméntasi router anjeun.

Aktipkeun PORT Forwarding dina Router anjeun

Ayeuna kami ngagaduhan alamat anjeun, penting pikeun terang naon ku pikeun nuliskeun anjeun imah ngaliwatan. Ieu katelah PORT dina komputer. Aplikasi anu béda nganggo PORT anu béda, janten penting urang gaduh PORT anu leres dibuka sareng dialungkeun ka komputer anjeun. Sacara standar, seuseueurna router gaduh sadayana palabuhan dipareuman janten teu aya anu tiasa lebet kana jaringan anjeun.

  1. Supados PC sumber pikeun komunikasi sareng PC tujuan, Router anjeun kedah ngarahkeun patalimarga ka PC anjeun.
  2. Kami nyarioskeun pentingna Alamat IP Statis pikeun jaringan anjeun, ayeuna penting anjeun gaduh Alamat IP Statis pikeun PC anjeun dina Jaringan Internal anjeun. Tingali kana dokuméntasi Router anjeun ngeunaan cara ngonfigurasi Alamat IP statik pikeun PC Internal anjeun.
  3. Gumantung kana naon jinis aplikasi anu anjeun badé sambungkeun, anjeun kedah ngaktipkeun PORT neraskeun tina Router anjeun kana Alamat IP statis internal PC anjeun.
    • HTTP - upami anjeun hoyong ngaji hiji server wéb tina PC internal anjeun sareng ngajantenkeun tiasa diaksés sacara éksternal, PORT 80 kedah diteruskeun.
    • PCAnywhere - 5631 sareng 5632 kedah diteruskeun.
    • VNC - 5900 kedah diteruskeun (atanapi upami anjeun parantos ngonpigurasikeun port anu sanés, gunakeun éta).

Aktipkeun Setelan firewall dina PC anjeun

  1. PORTS anu sami anu parantos anjeun teraskeun ka PC anjeun bakal meryogikeun ngamungkinkeun dina parangkat lunak Firewall PC anjeun. Tingal kana dokuméntasi firewall anjeun sareng kumaha ngaktipkeun aplikasi sareng / atanapi palabuhan anu anjeun pikahoyong pikeun diaksés sacara éksternal.

Parobihan parobihan ieu henteu gampang, tapi upami éta sadayana jalan saé anjeun kedah tiasa ngakses PC liwat aplikasi anu anjeun pilih ti mana waé anu anjeun pikahoyong.

CATETAN: Paduli program naon waé anu anjeun anggo, pastikeun pikeun nerapkeun nami pangguna sareng kecap akses anu sesah pisan! Peretas resep ngorondang jaringan dina milarian palabuhan terbuka pikeun ningali naha aranjeunna tiasa ngaksés sareng / atanapi komando éta PC. Salaku tambahan, anjeun ogé tiasa ngawatesan alamat IP anu bakal anjeun pasihan aksés.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.