Formulir Kontak, Bot, sareng Spam henteu éra

Depositphotos 52422737 s

Anti spam mangrupakeun topik anu ageung nganggo email. Jalma-jalma parantos nyobian ngajaga koropak bersih pikeun sababaraha taun kalayan teu ngaganggu spamarrest alat pikeun nyaring junk-mail saderhana kalayan kamampuan anu teu anéh pikeun positip palsu. Nyatana, spam email janten gangguan anu pamaréntah bahkan ngaléngkah (bayangkeun éta) sareng nyerat hukum ngeunaan éta. Tapi aya salah sahiji bentuk spam anu masih dugi ka para waspada pikeun néwak ... sareng kuring ngarepkeun anjeun ngabantosan kuring.

Dimimitian ngan ukur ngaganggu, tapi éta janten gangguan bisnis sadayana. Unggal kaluman formulir sacara otomatis micu kalungguhan dina CRM kuring. Anu hartosna yén salami sataun anu kapengker mah, kuring kantos gaduh heck-of-a-seueur petunjuk pikeun dijual ka perusahaan SEO anu tiasa ngajantenkeun kuring dina halaman 1 Google. Janten, kuring berangkat pikeun nyiptakeun bentuk-handler home brew anu bakal mimiti ngaidentipikasi sareng ngaleungitkeun spammers jahat ieu TANPA résiko positip-positip. Kusabab, barina ogé, kuring hate spam, kuring hate kasempetan kaleungitan langkung.

Pikeun ngamimitian, kuring ngagodog jinis-jinis spam anu kuring tiasa ngaleungitkeun dugi ka dua kategori:

  1. Manusa asli anu ngalebetkeun data anu salah ngan ukur sumping kana cookie anu aya di tukangeun bentuk… sidang gratis, kertas bodas gratis, anu pamasaran netes eusi, jst.
  2. Bot anu ngorondang wéb ngalebetkeun tautan afiliasi sareng data anu lepat kana sagala bentuk anu tiasa dipendakan.

Ogé, salaku bagian tina proyék kolaborasi sakedik ieu (anu anjeun tiasa gabung ku koméntar di dieu) hayu atuh tambihan parameter ieu: NO CAPTCHA. Kuring henteu tiasa maca hal-hal anu danget kuring satengah waktos sareng aya alesan pikeun takwa yén CAPTCHA nyalira ngirangan konvérsi kalungguhan ku kasusah nyalira.

Janten, trikna nyaéta nyiptakeun séri tés logis anu tiasa ngajalankeun data anu dikintunkeun anu positip bakal ngaidentipikasi spam perséntase anu penting dina waktosna bari ampir henteu pernah ngahalangan lead anu sah.

Ieu dimana kuring di:

  1. Lebetkeun input kana bentuk, ngetik = téks, tapi style = "display: none;". Bot sacara alami bakal nyuntik nilai kana kolom input téks naon waé dina usaha memintas checker lapangan anu diperyogikeun. Nanging, upami bidang khusus ieu dikintunkeun kalayan data di jerona, urang tiasa terang kalayan pasti yén manusa henteu ngalakukeun éta.
  2. Pariksa "asdf." Sederhana, kuring terang, tapi laporan spam bersejarah nunjukkeun yén ieu mangrupikeun bentuk pangiriman palsu anu rada populér. Upami senar asdf nembongan dina sagala bidang, éta spam.
  3. Pariksa karakter pangulang. Kuring nyobian sareng nyobian, tapi kuring henteu tiasa mikirkeun alesan anu sah yén karakter naon waé kedah ngulang langkung ti 3 kali dina nami, nami perusahaan, atanapi bidang alamat. Upami anjeun tiasa ngayakinkeun kuring sanés, hébat. Sedengkeun pikeun ayeuna, "Perusahaan Konsultasi XXXX" moal janten kalungguhan kuring.
  4. Pariksa senar anu sami. Lian ti tatangga Tim Allen, Wilson Wilson, teu aya anu kuring terang ngagaduhan nilai string anu sami dina sagala bidang formulir kontak. Upami seueur teuing bidang anu idéntik, éta spam.
  5. Tungtungna, sareng ieu konci: parios kanggo URL dimana tempatna henteu. Salah sahiji kasus spam paling klasik nyaéta nempatkeun URL dina bidang anu sanésna milik. Di luar kotak "pesen" daérah téks, URL henteu kedah dianggo pikeun nami, nomer telepon, nami perusahaan, atanapi sanésna. Upami aranjeunna nyobian, éta spam.

5 tés logis ieu ngirangan pangiriman spam langkung langkung 70% dina sasih kamari dina urang formulir kontak gratis produk. Abdi resep kéngingkeun inohong éta langkung luhur. Jumlah pangiriman spam pangageungna anu masih kénéh disumputkeun ku tawaran SEO anu salah. Janten, ieu tantangan salajengna: Naha anjeun kéngingkeun serangkaian istilah konci sareng batesan pikeun kapadetan anu alesan bakal nunjukkeun eusi kaluman anu nyarios ngeunaan SEO? Tangtosna, ieu panginten mangrupakeun ide anu teu hadé pikeun budak di SlingShot pikeun nerapkeun dina situsna, tapi pikeun sésana urang, éta bakal cocog.

Pamekar wéb ngahiji: naon deui anu kedah diuji?

5 Komentar

  1. 1

    Abdi bogoh pisan pamanggih nambahkeun widang kalawan tampilan: euweuh. Éta kapinteran! Kuring nyerat postingan sababaraha bulan kapengker ngeunaan kumaha dahsyatna téknologi Captcha… éta ngahukum anu polos sareng nambihan léngkah tambahan anu teu perlu pikeun pangguna. Éta antithesis tina pangalaman pangguna. Abdi tiasa nguji widang disumputkeun anjeun!

  2. 2

    Abdi bogoh pisan pamanggih nambahkeun widang kalawan tampilan: euweuh. Éta kapinteran! Kuring nyerat postingan sababaraha bulan kapengker ngeunaan kumaha dahsyatna téknologi Captcha… éta ngahukum anu polos sareng nambihan léngkah tambahan anu teu perlu pikeun pangguna. Éta antithesis tina pangalaman pangguna. Abdi tiasa nguji widang disumputkeun anjeun!

  3. 3

    Gawéna saé pisan, tapi upami anjeun ngagulung kana bentuk anu tos aya, éta bakal butuh sababaraha waktos kanggo pangaruhna tiasa dipropogate. Bot sering nyéépkeun formulir anjeun sareng ngeposkeun éta nalika aranjeunna ningal minggu ka tukang dugi ka uih deui sareng ningali deui. Janten, salami aranjeunna ngeposkeun kana bentuk sindangan anjeun, aranjeunna bakal ngaliwat. Dina kira-kira sabulan, anjeun kedah mimiti ningali hasilna.

  4. 4

    1. A timer;
    2. Hésé ditebak ngaran widang wangun;
    3. validasi formulir sisi server;
    4. widang formulir teu disangka boga nilai;
    5. ngabogaan JavaScript ngamutahirkeun widang disumputkeun w / a ngalebetkeun formulir;
    6. ngarobah atribut formulir on ngalebetkeun w / JavaScript;

    #1 nyaéta karesep kuring. Mimitian otomatis pas halaman kontak (atanapi halaman naon waé) dimuat. Dina sisi server set hiji waktos diperlukeun diperkirakeun ngeusian formulir. Upami dikintunkeun pas teuing, pangguna bakal ningali pesen / akun ditumpurkeun / admin nampi email / jsb. Ieu sabenerna ngaleungitkeun 99.9% tina sagala jinis kagiatan bot.

    # 2 nyimpen ngaran widang dina sési sarta méré widang ngaran acak. Ngajadikeun hésé pikeun bot pikeun diajar.

    #3 ieu penting. Surélék tiasa diverifikasi sacara akurat kalayan éksprési biasa, widang nomer telepon kedah ngandung 10 nomer, 2 atanapi langkung widang kalayan nilai anu sami = bot, jsb.

    # 4 dipedar dina artikel anjeun, 5 jeung 6 sababaraha pilihan Aksara.

  5. 5

    Hatur nuhun pikeun pos, Nick. Ngahargaan babagi.

    Martin - Jigana timer teh mangrupakeun ide nu sae. Kuring nganggap bot bakal ngalangkungan éta sareng bangbarungna bakal rada handap… meureun 5 detik? Kuring ngan panasaran kusabab formulir prefilled pikeun pamaké sabenerna ogé pamaké nu datang deui ka kaca sarta nyaho langsung yén maranéhna rék ngeusian formulir. ngan dua pennies kuring. Kuring terang kuring telat sakitar sataun dina tulisan ieu janten henteu ngarep-ngarep pisan balesan, ngan ukur nempatkeun éta dina harepan 🙂

    nuhun sakali deui!

    - Dave

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.