Google Analytics: Ngelompokkeun Eusi pikeun Analisis Kinerja Kandungan

pengelompokan eusi google analytics

Fitur ieu dina Google Analytics panginten mangrupikeun salah sahiji anu pang ageung sareng pangpentingna anu aranjeunna kantos kaluarkeun dina waktos anu lami! Nalika urang ngahasilkeun kontén pikeun klien, urang teras ngempelkeun statistik dina tingkat topikal pikeun ngartos naon anu dilakukeun ku kontén kalayan hadé kalayan kunjungan sareng konversi. Kami leres-leres meniru kalakuan ngalaporkeun ieu pikeun klien ku nyiptakeun sababaraha akun sareng nambihan tampilan halaman anu dumasar kana eusi ... tapi Ngelompokkeun Eusi dina Google Analytics ngajadikeun otomatis prosés sareng ngahijikeun kana unggal aspék ngalaporkeun anjeun - tina aliran pangunjung ka pelacakan konvérsi.

Ngelompokkeun Eusi ngamungkinkeun anjeun ngolompokkeun kontén kana struktur logis anu ngagambarkeun kumaha anjeun mikir ngeunaan situs anjeun atanapi aplikasi, teras ningal sareng ngabandingkeun metrik anu dihijikeun ku nami grup salian ti tiasa ngorondang kana URL, judul halaman, atanapi nami layar masing-masing. Salaku conto, anjeun tiasa ningali jumlah halaman anu agregat pikeun sadaya halaman dina grup sapertos Lalaki / Kaos, teras bor pikeun ningali unggal judul URL atanapi halaman.

Nalika anjeun ngarobih kode lacak anjeun, anjeun nganggo nomer indéks (1-5) pikeun ngaidentipikasi Pangumpulan Kandungan, sareng anjeun nganggo nami grup pikeun ngaidentipikasi anjeun Grup Eusi:

analytics.js: ga ('set', 'contentGroup','');
ga.js: _gaq.push (['_ setPageGroup', '','']);

Salaku conto, upami anjeun ngonpigurasi Pengelompokan Eusi pikeun Pakéan anu diidentipikasi ku Indéks Nomer 1, sareng dina jero éta ngadamel Grup Eusi disebut Lalaki, anjeun bakal ngagaduhan ieu:

analytics.js: ga ('set', 'contentGroup1', 'Men');
ga.js: _gaq.push (['_ setPageGroup', '1', 'Men']);

Kumisan ti kode nyukcruk, anjeun ogé tiasa ngadamel Grup Kandungan ngamangpaatkeun régex newak ékstraksi, atawa aturan.

kumpulan-eusiAnjeun bahkan tiasa nyiptakeun panémbong nganggo Panglompokan Kandungan, nyayogikeun pandangan anu luar biasa pikeun kinerja pamasaran kontén anjeun.

Fitur anu saé pikeun Ngelompokkeun Eusi nyaéta yén ngalaporkeun dumasarkeun kana kunjungan unik, henteu total pandangan. Ieu nyayogikeun bisnis anjeun sareng gambar anu jelas ngeunaan sabaraha pangunjung anu nyéépkeun eusi, dumasar topik, sanés ku panempoan halaman - anu sacara signifikan bisa nyimpang ngalaporkeun upami pangunjung khusus nganjang kana puluhan tulisan dina situs anjeun sareng topik anu sami.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.