Eusi Samentawis, Amanah sareng Integritas anu Berkepanjangan

Depositphotos 13876076 s

Sababaraha minggu ka pengker kuring di luar kota sareng henteu bakalan ngahaturanan seueur waktos nyerat eusi sapertos biasana. Daripada miceun sababaraha tulisan satengah burit, kuring terang yén éta usum liburan pikeun seueur pamiarsa kuring ogé sareng kuring ngan saukur milih henteu nyerat sapopoé. Saatos dasawarsa nyerat, éta mangrupikeun hal anu matak kuring gélo - nyerat mangrupikeun bagian tina diri kuring, sanés ngan ukur naon anu kuring lakukeun.

Seueur jalma leres-leres merjuangkeun nyerat eusi. Sababaraha gaduh kasusah sareng nyampurnakeun kecap na, anu sanés waktosna sesah mikiran naon anu kedah diserat, sareng anu sanésna ngan ukur henteu resep. Eusi janten detak jantung ampir unggal usaha pamasaran online ... sareng ngajaga anu tetep tiasa janten tantangan.

Hanjakalna, terang kontén anu hébat nyaéta jalan pikeun ngawangun usahana - sababaraha urang ngan saukur maling éta. Sareng sigana janten langkung kaprah.

Mark Schaeffer nembé nyerat dina Facebook:

Saatos lebet kana dunya digital ieu mangtaun-taun kuring parantos nangtoskeun yén plagiarisme mangrupikeun jalur karir anu sah. Malah sababaraha "guru" luhur parantos ngawangun mérekna ku maok sial. Teu aya anu siga anu perhatoskeun atanapi paduli. Bukti anu cukup parantos dikumpulkeun pikeun nyatakeun yén ieu cara anu suksés pikeun hasil. Kadang kuring kedah nyiwit diri terang yén dunya ieu nyata sareng kumaha etos atanapi pamikiran kritis anu penting.

Kieu teori kuring. Mangtaun-taun ka pengker jalma-jalma anu henteu sanggup pisan masih bisa mekar dina bisnis ngaliwatan konéksi sareng politik. Dina wéb, henteu aya anu tiasa dianggo. Janten pikeun salamet, aranjeunna kedah maok eusi sareng ideu batur pikeun némbongan berwibawa tur palinter. Internét ageung pisan sareng gumpalanana saé pisan anu janten palsu tiasa dianggo kanggo waktos anu lami, sanaos sababaraha jalma terang. Ieu modél bisnis énggal.

Steve Woodruff ogé nyatet ku sindiran:

Eusi geeks pamasaran / pamasaran teras nyarioskeun ngeunaan média Mayar, Milik, sareng Earned. Sadayana henteu merhatoskeun média anu Dipinjam, Dibajak, sareng Diraut. Sigana mah aya kasempetan bisnis di ditu…

Henteu lami-lami teuing, kuring ogé émut Tom Webster ningalikeun dimana aya anu ngaluarkeun logo perusahaanna tina sababaraha bagan anu disebarkeun nalika aranjeunna ngabagi di Internet.

Upami anjeun parantos lami maca ieu blog, anjeun bakal perhatoskeun kuring bagikeun hiji ton eusi batur. Kuring curate eusi ampir unggal dinten - tina pitches, ti babaturan, sareng ti infographics sareng presentasi. Kuring numbu langsung deui kana situsna, ngadugikeun nami dina eusi (sapertos anu kuring lakukeun di luhur) komo ngadorong pemirsa kuring pikeun milarian sumber élmu ieu sanés.

Pemirsa kuring ngahargaan eusi ... naha kuring sumber tina eusi éta henteu penting pikeun aranjeunna. Nyatana, kuring yakin kanyataan yén kuring ngenalkeun aranjeunna ka seueur ahli industri, mérek, produk sareng jasa anu kapercayaan sareng wibawa kuring beuki ningkat sareng pamiarsa kuring.

Sareng sanés ngan ukur nilai dina pesen anu kuring bawa ti aranjeunna ka anjeun, éta ogé hormat sareng kadeudeuh dina industri anu mayar dividén ka kuring. Seueur teuing jalma anu ningali tara industriana salaku persaingan nalika aranjeunna kedah leres-leres ningali éta salaku pembimbing, pendidik, sumber daya sareng bahkan babaturan industri.

Éta kapercayaan kuring yén nyayogikeun kiridit pikeun ideu sareng kecap jalma sanés sanés hal anu leres pikeun ngalakukeun, éta ogé nyayogikeun pamiarsa sareng kesan saha anjeun salaku jalma. Eusi anu anjeun pikirkeun ngeunaan nginjeumkeun atanapi nyolong langsung ngan ukur samentawis ... tapi integritas anjeun sareng kesan anu anjeun damel ka batur bakal tetep sareng anjeun langkung lami.

Sakali anjeun kaleungitan kapercayaan batur, éta ampir teu mungkin pikeun meunangkeun éta deui. Ampir unggal dinten kuring nampi pamenta pikeun ngamangpaatkeun eusi anu kami produksi - sababaraha dina buku, dina poster, dina whitepapers, sareng sajabana. Kuring henteu pernah nolak nalika ditaros sareng kuring henteu pernah ngeusi batre pikeun saha waé pikeun ngalakukeun éta. Kuring hatur nuhun ngan dugi ka ngahontal pemirsa anu énggal sareng langkung lega. Sareng ampir unggal minggu, kuring mendakan kontén kuring dina situs anu nyolong éta sareng kuring ngalakukeun sagala kakuatan pikeun ngeureunkeunana. Kuring moal ngalakukeun bisnis atanapi ngabantosan jalma-jalma….

Janten ... waktos sanés anjeun nyangkut sareng anu ditéang nginjeum eusina atanapi bahkan ngan ukur ideu atanapi premis anu parantos digarap ku anu sanés, malah bagikeun sareng masihan sorotan ka panyipta! Anjeun bakal reuwas kana kumaha gawéna, kumaha raosna, sareng rasa hormat sareng kekaguman anu anjeun tampi ti réncang anjeun.

Sareng anjeun henteu kedah ngorbankeun integritas anjeun pikeun ngalakukeun éta.

2 Komentar

  1. 1

    Hai Douglas,
    Salaku panulis kuring yakin anjeun gaduh kabeungharan kosa kecap pikeun dipilih. Kuring bakal langkung resep kana naon anu anjeun carioskeun upami anjeun muragkeun basa gaul sapertos "Satengah-Ass." Kuring terang éta parantos janten slang umum pikeun usaha satengah, kualitas henteu saé, tapi kuring nganggap éta karasa.

    Kutipan anu anjeun pasang deui ogé ngandung fitnah. Henteu leres-leres anu kuring pilari dina email bisnis.

    Wilujeng liburan,

    Rob Bagley

    • 2

      Hai Rob,

      Anjeun gaduh hak janten gelo sareng tiasa langganan upami anjeun hoyong, tapi kuring henteu bakal nyaluyukeun lingo kuring dina waktos anu enggal. Abdi henteu mendakan kecap vulgar pisan.

      Cheers,
      Doug

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.