Merek sareng Kandungan Pamasaran: Awas kana Hype

strategi eusi

Michael Brito, Wakil Présidén Senior Sarjana Perencanaan Bisnis Sosial di Edelman Digital (sareng sakitar endog anu saé), nembé nyerat ngeunaan dua mérek anu sacara agrésif mindahkeun seueur fokus pamasaranna kana pusat média.

Kuring ngaraos pikaresepeun yén anu ngadopsi perusahaan mimiti ngembang strategi pamasaran kontén na kana platform partisipatif anu langkung holistik. Saluyu sareng pergeseran ieu, Nanging, aya tren pamasaran sanés anu urang kedah nuturkeun ku panon kritis, sareng henteu bingung média perusahaan sareng hal ngarang ti koran.

Tren

Aya kacenderungan ageung dina industri pamasaran, sareng éta ngagaduhan dua komponén. Anu kahiji nyaéta obrolan anu lumangsung ngeunaan sagala hal pamasaran eusi, anu dina gilirannana, nyaéta dugi ka sababaraha tingkat, ditambah ku arti tina cariosan anu épéktip.

Komponén anu kadua nyaéta paham tina jurnalistik mérek, yén mérek tiasa janten panyadia média, henteu ngan ukur eusi sareng carita anu museur kana produk atanapi jasa mérek, tapi bertindak salaku toko berita. Perusahaan-perusahaan dina kaayaan jampé tina transisi média tradisional anu narik ati, sareng kamerdekaan jurnalistik sajati, ka ranah digital. Ujug-ujug, sadayana mangrupikeun wartawan warga nagara (anu ngan ukur omong kosong).

Coca Cola nembé dijieunna headline kalayan dorongan aranjeunna pikeun ngajantenkeun situs perusahaan kana majalah konsumen, didorong ku langkung ti 40 panulis lepas, fotografer, sareng anu sanés. Ayeuna janten pikaresepeun sabagian kusabab nyandak aranjeunna janten "sumber anu dipercaya", aranjeunna bakalan nyéépkeun waktos hawa kana kolom opini anu panginten henteu langsung saluyu sareng kontén anu pikaresepeun pikeun mérek.

The Pengecualian

Ieu tempat kuring nyatet, sareng istiméwa. Merek dina seueur kasus ayeuna ngartos yén pikeun bersaing sacara épéktip, aranjeunna sahenteuna kedah mayar jasa biwir dugi ka masalah mimitian tina kelestarian lingkungan, dugi ka HAM. Bagian tina komitmen ieu pikeun tanggung jawab sosial nunjukkeun yén perusahaan kedah ningali-tingali kana bisnisna, sareng damel nuju ningkatkeun dimana éta aya hubunganana sareng prakték bisnisna. Kumargi masalah-masalah kapengker anu dialami Coca Cola di India sareng Afrika dimana pangurus cai parantos janten masalah konci, kuring henteu ngarepkeun seueur usaha anu bakal katingali dina situs Journey. Tapi kuring salah.

Coca Cola parantos masihan seueur usaha pikeun ngabahas masalah ieu, ogé bungkus sustainable, dampak tatanén, sareng sajabana kuring nyarankeun anjeun pikeun maca Laporan Kelestarian 2012.

Ayeuna ieu mangrupikeun awal anu saé, sareng kuring muji Coca Cola pikeun kaasup inpormasi sapertos kitu. Tapi henteu jurnalistik mérek. Urang henteu kedah bingung cariosan subyektif kalayan cariosan kolot sareng murangkalihna, carita anu urang baca sareng diskusikeun di tempat ibadah kami, carita kulawarga urang.

Léngkah salajengna anu hadé pikeun Coca Cola nyaéta netepkeun platform tempat sapertos masalah ieu payun sareng pusat, dimana komunitas konsumén, aktivis, sareng tatangga tiasa berinteraksi. Kuring ogé bakal ngajukeun yén ombudsman konsumén janten perlengkapan permanén di komunitas ieu, sareng yén aranjeunna dipasihan otonomi pikeun enya janten nyeri sakapeung.

Anu Hype

Upami perusahaan kantos sakedap mikir éta hal ngarang ti koran tiasa aya dina wates tina pamasaran, aranjeunna ngan saukur nempatkeun diri sacara pas di tengah siklus hype salajengna.

7 Komentar

  1. 1

    Wah Marty - anjeun dipaku éta. Jigana aya titik hubris sareng merek anu yakin yén aranjeunna mangrupikeun pusat perhatian anu teu bias. Pamiarsa sok sadar yén aranjeunna nuju maca bahan pamasaran! Éta sababna perusahaan kedah gaduh strategi sentral sorangan ogé strategi teureuh!

  2. 2

    Tulisan anu saé Marty, tapi kuring hariwang ngeunaan diskusi ngeunaan perusahaan sapertos Coke anu terus terang parantos ngalakukeun naon waé anu salah nalika…

    • 3

      Kuring geus sagampil kritis aranjeunna dina mangsa katukang, tapi aya kamungkinan yén urang bakal ningali titik tipping internal, lamun premis jurnalisme perusahaan dianggap serius. Kuring nebak patarosan naha jenis ieu usaha bisa ngakibatkeun hiji transformasi internal slow, atawa naha éta bakal ngan majalah online sejen. Sarta bari aranjeunna dina eta, mawa balik heubeul returnable 6.5 botol ounce, sarta ngagunakeun gula nyata.

  3. 4
  4. 5

    Penting pisan yén kalolobaan usaha leutik ngagaduhan halaman pikeun
    ngawangun brand maranéhanana, komunikasi jeung konsumén jeung fans, sarta pikeun ngajaga
    PR positif. Tanpa ayana média sosial, hiji bisnis bisa ditinggalkeun balik maranéhanana
    pesaing, utamana maranéhanana anu geus milih pinuh nangkeup média sosial.

  5. 6

    Kuring teu sapinuhna satuju, sabab kuring yakin merek bisa nganteurkeun sababaraha ukuran objektivitas dina eusi maranéhanana, utamana lamun eusi éta rooted dina utiliti, tinimbang promosi. Ngan éta sacara budaya henteu aya dina kalolobaan DNA merek pikeun ngalakukeunana. Tulisan hébat Marty. Meunang kuring mikir.

    • 7

      Hatur nuhun Jay. Kuring teras-terasan ngarujuk deui kana mantra anjeun pikeun ngabantosan, sareng sakapeung tiasa sesah pikeun pamasaran pikeun mindahkeun kana pola pikir ieu. Kami parantos ningali tina Edleman Trust Barometer yén konsumen langkung percanten ka peers, bunderan sosialna, sareng kirang dina naon anu dilakukeun ku perusahaan. Kuring ogé yakin yén organisasi bisa mimiti ngarobah persepsi ieu, tapi mangrupa prosés slow. Jalma sapertos Tom Foremski aya di payuneun dunya jurnalisme perusahaan anu gagah ieu, sabalikna tina média perusahaan. 2013 bakal janten taun anu ageung pikeun usaha kumaha perusahaan nganapigasi jalan anu rapuh pikeun dipercaya.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.