Kumaha Periklanan Kontekstual Ngabantosan Urang Pikeun Nyiapkeun Katerangan Cookieless?

Seedtag Iklan Kontekstual

Google nembé ngumumkeun yén éta nyangsang rencana na pikeun ngaleungitkeun cookies ti pihak katilu dina browser Chrome dugi ka 2023, sataun engké ti anu mimitina direncanakeun. Nanging, sedengkeun pengumuman éta panginten bakal janten léngkah mundur dina pangperangan pikeun privasi konsumen, industri anu langkung lega tetep nuluykeun rencana pikeun ngaleungitkeun panggunaan cookies pihak katilu. Apple ngaluncurkeun parobihan kana IDFA (ID pikeun pangiklan) salaku bagian tina pembaruan ios 14.5 na, anu meryogikeun aplikasi pikeun nanyakeun pangguna pikeun masihan idin pikeun ngumpulkeun sareng ngabagi data na. Naon deui, Mozilla sareng Firefox parantos ngeureunkeun dukungan pikeun cookies pihak katilu pikeun ngalacak pangguna dina panyungsi na. Nanging, ku Chrome nyatakeun ampir satengah tina sadaya lalu lintas wéb di Amérika Serikat, pengumuman ieu masih nandaan parobahan seismik pikeun cookies pihak katilu.

Ieu sadayana nyababkeun pariwara online didorong pikeun adaptasi sareng wéb anu langkung didorong ku privasi, masihan pangguna akhir kadali langkung saé pikeun data na. Garis waktu 2022 sok pisan ambisius, hartosna waktos tambahan ieu parantos ditampi ku pangiklan sareng penerbit, sabab éta nyayogikeun langkung seueur waktos pikeun adaptasi. Nanging, transisi ka dunya anu teu aya cookieless sanés janten saklar hiji-hiji, tapi prosés anu lumangsung pikeun pangiklan anu parantos dilaksanakeun.

Ngaleungitkeun Kapercayaan Ka Cookies

Dina iklan digital, cookies pihak katilu seueur dianggo ku perusahaan téknologi iklan pikeun ngaidentipikasi pangguna dina desktop sareng alat sélulér pikeun tujuan nargétkeun sareng ngalaporkeun. Dumasar kana parobahan preferensi konsumen ngeunaan kumaha data na dikumpulkeun atanapi dianggo, mérek bakal dipaksa pikeun méréskeun katergantunganana kana cookies, ngalih ka masa depan anu cocog sareng standar privasi anyar. Usaha di luar angkasa tiasa nganggo jaman anyar ieu salaku kasempetan pikeun méréskeun sababaraha masalah anu aya hubunganana sareng cookies, sapertos muat lambat sareng kurang kontrol data penerbit pikeun grup éditorial, atanapi cocog cookie antara platform anu béda pikeun pangiklan.

Salajengna, kapercayaan kana cookies parantos ngajantenkeun seueur pemasar fokus pisan kana strategi penargetanna, ningali aranjeunna ngandelkeun modél atribusi anu dipertanyakan sareng nganut unit iklan standar anu ngadorong komodisasi iklan. Langkung sering tibatan henteu, sababaraha perusahaan di sektor éta hilap yén alesan naha iklan aya nyaéta nyiptakeun émosional positip pikeun saha waé anu berinteraksi sareng mérek.

Naon Iklan Kontekstual?

Iklan kontekstual ngabantosan ngaidentipikasi kecap konci anu trending sareng ngahontal palanggan ngalangkungan analisis anu sapertos manusa kana kontén (kalebet téks, pidéo, sareng citra), gabunganna, sareng panempatanna pikeun tiasa nyisipkeun iklan anu cocog sareng eusi sareng lingkungan halaman.

Iklan kontekstual 101

Kontekstual mangrupikeun Jawaban Anu Pangsaéna Sareng Hiji-hijina Anu Sanggup Dina Skala

Sedengkeun kebon dipager bakal tetep janten pilihan pikeun pangiklan pikeun berinteraksi sareng konsumén poténsialna nganggo data pihak kahiji, patarosan ageung nyaéta naon anu bakal kajadian dina wéb terbuka tanpa cookies. Perusahaan di séktor tech ad gaduh dua pilihan: ngagantikeun cookies pikeun téknologi alternatif anu ngamungkinkeun aranjeunna ngajaga kajawab dina wéb; atanapi ngalih kana pilihan nargétkeun heula privasi sapertos iklan kontékstual.

Industri tech ad masih dina poé mimiti ngaidentifikasi solusi optimal pikeun dunya cookie pihak-katilu. Masalah cookie éta sanés téknologi na, tapi kurangna privasi. Kalayan masalah karusiahan sareng leres-leres leres pisan, teu aya téknologi anu gagal ngahargaan pangguna anu bakal menang. Penargetan kontekstual nganggo Ngolah Bahasa Alami (NLP) sareng Kecerdasan Buatan (AI) algoritma sanés ngan ukur sayogi sareng tiasa dianggo dina skala, tapi ogé kabuktosan épéktip sapertos anu ditargetkeun ku pemirsa.

Kamampuh pikeun mérek ngartos eusi anu dikonsumsi ku pangguna dina waktos pangiriman iklan bakal janten idéntifikasi anu énggal sareng efektif pikeun pemirsa target sareng karesepna. Penargetan kontekstual ngagabungkeun patalina sareng skala, presisi, sareng seamlessness anu diperjuangkeun ku média programmatic.

Mastikeun Privasi Konsumén

Dina hal karusiahan, iklan kontékstual ngamungkinkeun pamasaran anu ditargetkeun dina lingkungan anu relevan pisan tanpa meryogikeun data ti nasabah. Éta merhatoskeun dirina sorangan sareng kontéks sareng hartos lingkungan iklan, sanés pola perilaku pangguna online. Kituna, éta anggap yén pamaké éta relevan pikeun iklan tanpa kantos ngandelkeun kalakuan bersejarahna. Kalayan pembaruan sacara real-time, target kontekstual perusahaan sacara otomatis bakal nyegerkeun pikeun ngiringan lingkungan anu énggal sareng relevan pikeun pariwara, nyetir hasil anu hadé sareng konvérsi.

Kauntungan strategis sanésna nyaéta ngamungkinkeun para pangiklan pikeun ngirim pesen ka konsumén nalika aranjeunna paling resep kana pesen mérek. Misalna, nalika pangguna ngotéktak eusi ngeunaan topik anu khusus, éta panginten janten minatna pikeun mésér anu aya hubunganana. Sacara umum, kamampuan pikeun perusahaan tech ad pikeun nargétkeun kontéks anu tiasa disesuaikan penting, utamina nalika beroperasi di pasar khusus atanapi khusus.

Kahareup Iklan

Kalayan industri tech ad dina jalur ka dunya anu teu aya cookieless, ayeuna waktuna pikeun adaptasi sareng pastikeun yén konsumen tiasa nyayogikeun pangguna anu didorong ku privasi, pangguna anu canggih dina digital ku kontrol anu langkung saé dina data na. Salaku penargetan kontekstual parantos kabuktosan épéktip kalayan apdet real-time sareng personalisasi, seueur pemasar anu milari salaku alternatip pikeun cookies pihak-katilu.

Seueur industri parantos hasil diadaptasi kana moméntum tangtukeun konci sareng tungtungna janten langkung ageung sareng langkung nguntungkeun hasilna. Nyiptakeun internét, salaku conto, nyiptakeun kasempetan global pikeun agénsi perjalanan, sareng jalma-jalma anu nampi parobihan éta mekar ti perusahaan lokal atanapi nasional janten bisnis global. Jalma anu nolak parobihan éta, sareng henteu ngutamakeun pelangganna, sigana henteu aya ayeuna. Industri iklan sanés pengecualian sareng usaha kedah ngartikeun strategi na mundur. Konsumén hoyong privasi ku cara anu sami pikeun buku libur na online - upami ieu dikabulkeun maka anyar, kasempetan anu pikaresepeun bakal timbul pikeun sadayana.

Maca Deui Ngeunaan Seedtag's Contextual AI Technology

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.