Nyalin Eusi Sanés Oke

bart simpson salinan1

Mimiti Bantahan kuring: Kami sanés pangacara. Kusabab kuring sanés pangacara, kuring badé nyerat tulisan ieu salaku opini. Di LinkedIn, a obrolan dimimitian ku patarosan ieu:

Naha sah pikeun ngabebaskeun deui tulisan sareng eusi sanés anu kuring terangeun informatif dina blog kuring (tangtosna masihan kiridit ka pangarang anu saleresna) atanapi naha kuring kedah nyarios sareng pangarang heula ...

Aya jawaban anu cukup saderhana ieu tapi kuring leres-leres yakin kana réspon balaréa dina paguneman. Kaseueuran jalma ngaréspon ku naséhat anu, mémang, sah pikeun ngeposkeun deui tulisan atanapi kontén anu aranjeunna mendakan informatif dina blogna. Tulisan tulisan deui? eusi? Tanpa idin? Anjeun kacang?

bart simpson salinan1

Argumen hukum lumangsung dina naon anu janten panggunaan anu adil ogé sakumaha jauhna hak cipta ngalindungan perusahaan atanapi individu upami kontén anjeun mendakan situs séjén. Salaku jalma anu nyerat seueur kontén, kuring leres-leres tiasaeun yén éta lepat. Abdi henteu nyarios éta haram… Cenah mah éta henteu salah.

Luar biasa, Tynt nyayogikeun kuring statistik yén kontén kuring disalin langkung ti 100 kali sapoé ku pengunjung. 100 kali sapoé !!! Eusi éta disebarkeun sering ku email ... tapi sababaraha diantos kana situs batur. Sababaraha eusi mangrupikeun conto kode - sigana ngajantenkeun janten proyék wéb.

Naha kuring sacara pribadi ngeposkeun deui eusi? Leres… tapi teras nganggo ijin atanapi ku nuturkeun kawijakan situs anu nyiptakeun konténna. Punten perhatoskeun yén kuring henteu nyarios attribution. Ngalungkeun backlink kana eusi anu anjeun pasang teu janten idin… idin kedah jelas-jelas disayogikeun ka anjeun. Kuring sering gaduh perusahaan téknologi pamasaran nempatkeun kuring dina platform atanapi perangkat lunak… tibatan ngalakukeun padamelan sesah nyerat ulasan lengkep, kuring sering naroskeun ka aranjeunna pikeun sorotan anu aranjeunna hoyong lebet kana tulisan. Aranjeunna nyayogikeun aranjeunna… kalayan ijin anu dikedalkeun pikeun nyebarkeunana.

Di luar hak cipta, kuring condong salah dina ngamangpaatkeun Creative Commons. Umum kreatif tegesna nangtoskeun naha padamelan dina situs atanapi tiasa disalin ku atribusi hungkul, tanpa atribusi, atanapi naha éta peryogi ijin tambahan.

Dina jaman dimana unggal bisnis janten panerbit eusi, godaan pikeun nyalin sareng nempelkeun tulisan sasarengan kontén batur kuat. Éta mangrupikeun langkah anu picilakaeun, nyaéta anu janten langkung picilakaeun ku sadidinten (ngan ukur naroskeun ka para blogger anu dituntut Rightyaven). Henteu paduli naha gugatan anu sah atanapi henteu ... kéngingkeun bokong anjeun ka pengadilan sareng kedah milari pengacara pikeun ngajagaan anjeun nyéépkeun waktos sareng mahal.

Nyingkahanana ku nyerat eusi anjeun nyalira. Sanés ngan ukur hal anu aman pikeun dilakukeun, éta ogé hal anu saé pikeun dilakukeun. Kami parantos nanem modal seueur waktos sareng usaha pikeun ngembangkeun situs kami (sapertos seueur perusahaan). Saatos kontén anjeun diangkat sareng disayogikeun dina sababaraha situs sanés… narik perhatian sareng bahkan bahkan pendapatan ... ngan saukur polos.

gambaran: Gambar Papan Tulis Bart Simpson - gambar

13 Komentar

  1. 1

    Sobat anjeun leres pisan dina sadayana legalitas vs salah. Éta henteu leres sareng watesna haram dina sababaraha kasus. Kuring geus maca sababaraha tempat nu 10 nepi ka 20% oke jeung kiridit + link, sarta eta sadayana gumantung kana konteks teuing. Sindiran, "collages" sareng jinis barang anu sanés janten sakedik langkung lega.

    Tapi kuring kedah nyarios yén idin ngan ukur diperyogikeun upami anjeun "reposting" sadayana atanapi sabagian ageung.

    Salaku conto, upami kuring nyerat sapotong dina média sosial sareng kuring hoyong ngadugikeun ANDA, Douglas Karr sareng pos abdi 600 - 1200 kecap kanggo conto… sareng abdi hoyong nganggo kutipan tina salah sahiji tulisan anjeun, kuring bakal nganggo kutipan sareng masihan atribusi tanpa naroskeun idin.

    Barina ogé anjeun masangkeunana sacara online sareng sapertos kitu anjeun ayeuna janten "tokoh umum" sareng upami kuring kedah menta idin ti saha waé anu kuring kutip, teras ngeposkeun hiji hal anu mustahil - sababaraha jalma butuh sababaraha dinten, minggu atanapi henteu pernah ngabales. Tapi perhatikeun bagian ngeunaan jumlah kecap… Kutipan bakal janten 1 kalimat… 2 maksimal janten ngan ukur 1 kalimat dina 100 - 200 kalimat.

    sareng… kuring sanés pengacara atanapi naon waé, janten ieu tangtosna, pendapat kuring sorangan.

  2. 2
  3. 4

    Kumaha parasaan anjeun ngeunaan petikan? Kuring sering narik paragraf tina blog anu kuring mendakan pikaresepeun atanapi inspirational salaku pondasi pikeun tulisan énggal. Kuring salawasna kaasup deui Tumbu na kiridit.

    • 5

      Éta sanés kumaha perasaan kuring ka aranjeunna, Lorraine… éta kumaha para pamilik situs. Petikan masih nyalin eusi - teu masalah sabaraha saeutik materi. Proponents bakal nyebutkeun yén excerpt mangrupa 'pamakéan adil' lamun anjeun ngalakukeun hal kawas ngadidik batur. Nanging, urang anu gaduh blog anu ngawangun merek sareng bisnis urang nguntungkeun tina kutipan éta. Sanaos éta henteu langsung, anjeun tiasa mendakan diri anjeun dituntut.

      • 6

        Jigana excerpt salawasna pamakéan adil. Masalahna nyaéta jalma nyalahgunakeun sareng nyiksa sadayana konsép panggunaan adil. Patarosan naon excerpt nyaeta na kumaha urang nangtukeun éta naon sabenerna perkara di dieu.

        Pamakéan adil didefinisikeun sacara jelas sareng anjeun kedah maca naon anu dicarioskeun ku panggunaan adil. Dijelaskeun pisan di dieu: http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use

        Aya cara téknis pikeun pamilik situs pikeun nyayogikeun petikan, sareng upami panulis nyayogikeun éta ngalangkungan feedna, contona, kahartos yén ieu * kutipan * sanés kami salaku blogger pikeun "milih sareng milih" paragraf naon anu urang hoyong dianggo salaku petikan.

        Lamun excerpt teu dihartikeun, teras Jigana éta oke ngagunakeun cutatan tina artikel méré konteks kana tulisan anjeun sarta nyadiakeun link. Pastikeun yén artikel anjeun asli sareng kutipan / kutipan ngan ukur aya pikeun masihan titik atanapi ngadugikeun batur. Ieu kudu bagian leutik tina artikel jadi teu bener plagiarizing atawa ngan saukur rephrasing, tapi kudu digolongkeun kana redaksi, kritik, sindiran jeung likes.

        Sok balik deui kana kuantitas kecap anu dianggo tina tulisan asli sareng sabaraha anjeun nyerat naha anjeun leres-leres nambihan nilai kana paguneman atanapi topik? Atawa anjeun ngan rewording naon ceuk batur jeung artikel anjeun dumasar solely sarta ampir sagemblengna dina tulisan éta? upami anjeun henteu nambihan nilai, kuring bakal naroskeun naon anu anjeun lakukeun. Upami anjeun di sisi anu sanés, kutipan batur atanapi tulisanna pikeun ngadukung pendapat anjeun contona teras teraskeun. Ieu ngan bade mawa leuwih paparan ka artikel aslina tur lamun blogger sual aya dina eta nyieun duit dina tulisan maranéhanana, lajeng ieu ngan bakal mantuan.

        • 7

          Anjeun nangtang titik anjeun sorangan, Oscar... jeung ngarojong milik. Konci masalahna nyaéta teu aya sarat khusus anu ngabuktikeun atanapi ngabantah naon "pamakéan adil" saleresna. Jumlah kecap henteu aya hubunganana sareng éta (Tingali: http://www.eff.org/issues/bloggers/legal/liability/IP) Upami anjeun digugat… anjeun badé angkat ka pengadilan sareng éta diputuskeun. Dina waktos éta, perkiraan kuring nyaéta anjeun parantos nyéépkeun waktos sareng kamungkinan artos. Éta kecap peringatan kuring - blogger kedah ati-ati.

  4. 8

    Salaku pamekar, kuring sering ningali cara ieu sareng blog pamekar. Pamekar bakal nyandak kode tina situs sapertos Microsoft Developer Network (MSDN), ngalebetkeun kana tulisanna, gagal masihan rujukan dimana sumberna asalna teras ngomentaran kodeu saolah-olah éta sorangan. Sanaos aranjeunna henteu sacara eksplisit nyatakeun yén éta karya asli, aranjeunna ogé henteu nyarioskeun karya éta. Ieu daun anjeun kalawan gambaran yén éta téh karya aslina sarta aranjeunna otoritas dina subjek.

    Sakabéh eusi ieu bener meunang deui naon urang sadayana diajar, atawa kudu geus diajar, di SMA ngeunaan citing karya sejen tur plagiarisme. Sanaos sigana henteu bahaya pikeun seueur, éta henteu étika. Sanaos poster nampi idin pikeun ngeposkeun deui eusi, aranjeunna tetep ngagaduhan kawajiban pikeun nyebatkeun sumberna.

  5. 9

    Maca tulisan anjeun kalayan minat anu ageung, sigana seueur urang anu kaliru pikeun ngeposkeun/medarkeun kontén anu gaduh hak cipta tanpa idin anu gaduh.

    BTW, ngan wondering, naha anjeun meunang idin pikeun masangkeun grafik Bart Simpson?

  6. 11
  7. 12

    Hi Douglas.

    Abdi hoyong terang, upami eusi disalin ti blog sanés kana halaman wéb. . . sarta blogger lajeng meunang upsets, menta eusina dihapus . . . eusina lajeng dipiceun langsung AND apology dikirim. . . Naha blogger teras gaduh hak pikeun nanggung biaya?

    Hatur nuhun sareng kuring ngarepkeun nguping deui ti anjeun

    • 13

      Leres, Kelsey. Maling eusi téh maling, ménta hampura sanggeus anjeun bray teu ngarobah kanyataan. Kitu cenah - Kuring henteu pernah ngudag saha waé sacara sah saatos aranjeunna ngaleungitkeunana.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.