Nyalin Eusi Sanés Oke

bart simpson copy1

Mimiti Bantahan kuring: Kami sanés pangacara. Kusabab kuring sanés pangacara, kuring badé nyerat tulisan ieu salaku opini. Di LinkedIn, a obrolan dimimitian ku patarosan ieu:

Naha sah pikeun ngabebaskeun deui tulisan sareng eusi sanés anu kuring terangeun informatif dina blog kuring (tangtosna masihan kiridit ka pangarang anu saleresna) atanapi naha kuring kedah nyarios sareng pangarang heula ...

Aya jawaban anu cukup saderhana ieu tapi kuring leres-leres yakin kana réspon balaréa dina paguneman. Kaseueuran jalma ngaréspon ku naséhat anu, mémang, sah pikeun ngeposkeun deui tulisan atanapi kontén anu aranjeunna mendakan informatif dina blogna. Tulisan tulisan deui? eusi? Tanpa idin? Anjeun kacang?

bart simpson copy1

Argumen hukum lumangsung dina naon anu dimaksud panggunaan anu adil ogé sakumaha jauhna hak cipta ngalindungan perusahaan atanapi individu upami kontén anjeun mendakan situs séjén. Salaku jalma anu nyerat seueur kontén, kuring leres-leres tiasaeun yén éta lepat. Abdi henteu nyarios éta haram… Cenah mah éta henteu salah.

Luar biasa, Tynt nyayogikeun kuring statistik yén kontén kuring disalin langkung ti 100 kali sapoé ku pengunjung. 100 kali sapoé !!! Eusi éta disebarkeun sering ku email ... tapi sababaraha diantos kana situs batur. Sababaraha eusi mangrupikeun conto kode - sigana ngajantenkeun janten proyék wéb.

Naha kuring sacara pribadi ngeposkeun deui eusi? Leres… tapi teras nganggo ijin atanapi ku nuturkeun kawijakan situs anu nyiptakeun konténna. Punten perhatoskeun yén kuring henteu nyarios attribution. Ngalungkeun backlink kana eusi anu anjeun pasang teu janten idin… idin kedah jelas-jelas disayogikeun ka anjeun. Kuring sering gaduh perusahaan téknologi pamasaran nempatkeun kuring dina platform atanapi perangkat lunak… tibatan ngalakukeun padamelan sesah nyerat ulasan lengkep, kuring sering naroskeun ka aranjeunna pikeun sorotan anu aranjeunna hoyong lebet kana tulisan. Aranjeunna nyayogikeun aranjeunna… kalayan ijin anu dikedalkeun pikeun nyebarkeunana.

Di luar hak cipta, kuring condong salah dina ngamangpaatkeun Creative Commons. Umum kreatif tegesna nangtoskeun naha padamelan dina situs atanapi tiasa disalin ku atribusi hungkul, tanpa atribusi, atanapi naha éta peryogi ijin tambahan.

Dina jaman dimana unggal bisnis janten panerbit eusi, godaan pikeun nyalin sareng nempelkeun tulisan sasarengan kontén batur kuat. Éta mangrupikeun langkah anu picilakaeun, nyaéta anu janten langkung picilakaeun ku sadinten (ngan ukur naroskeun ka para blogger anu dituntut Rightyaven). Henteu paduli naha gugatan anu sah atanapi henteu ... kéngingkeun bokong anjeun ka pengadilan sareng kedah milari pengacara pikeun ngajagaan anjeun nyéépkeun waktos sareng mahal.

Nyingkahanana ku nyerat eusi anjeun nyalira. Sanés ngan ukur hal anu aman pikeun dilakukeun, éta ogé hal anu saé pikeun dilakukeun. Kami parantos nanem modal seueur waktos sareng usaha pikeun ngembangkeun situs kami (sapertos seueur perusahaan). Saatos eusi anjeun diangkat sareng dipajang dina sababaraha situs anu sanés… narik perhatian sareng bahkan bahkan pendapatan ... ngan saukur polos.

gambaran: Gambar Papan Tulis Bart Simpson - gambar

13 Komentar

  1. 1

    Sobat anjeun leres leres dina sadayana légal vs lepat. Éta henteu leres sareng éta bordernline haram dina sababaraha kasus. Kuring parantos maca sababaraha tempat anu 10 dugi ka 20% henteu kunanaon ku kiridit + tautan, sareng éta sadayana gumantung kana kontéksna ogé. Sindiran, "kolase" sareng jinis barang anu sanésna bakal langkung enteng.

    Tapi kuring kedah nyebatkeun yén idin ngan ukur diperyogikeun upami anjeun "ngeposkeun ulang" sadayana atanapi bagian ageung tina éta.

    Salaku conto, upami kuring nyerat tulisan dina média sosial sareng abdi hoyong ngadugikeun ANJEUN, Douglas Karr sareng postingan abdi 600 - 1200 kecap pikeun conto… sareng kuring hoyong nganggo cutatan tina salah sahiji tulisan anjeun kuring bakal nganggo cutatan sareng nyayogikeun atribusi tanpa nyungkeun idin.

    Barina ogé anjeun ngirim éta online sareng sapertos ayeuna anjeun janten "inohong umum" sareng upami kuring kedah nyungkeun idin ti saha waé anu kuring kutip, maka ngeposkeun hal bakal janten teu mungkin - sababaraha urang butuh sababaraha dinten, minggu atanapi henteu pernah némbalan. Tapi perhatoskeun bagian ngeunaan jumlah kecap ... Kutipan mangrupikeun 1 kalimat ... 2 maks jadi ngan ukur 1 kalimat dina 100 - 200 kalimat.

    sareng… abdi sanés pengacara atanapi naon waé ogé ieu tangtosna, saur pamendak kuring sorangan.

  2. 2

    Ngayakeun ogé henteu leres pikeun mashup OPC (eusi batur). Éta milik inteléktual atanapi ideu anu dijagaan. Henteu ngan ukur kecap-kecapna. Henteu…

  3. 4

    Kumaha parasaan anjeun ngeunaan excerpts? Kuring sering narik paragraf tina blog anu kuring pikaresepeun atanapi inspirasional salaku pondasi pikeun tulisan anyar. Kuring sok ngalebetkeun deui tautan sareng kiridit.

    • 5

      Henteu sapertos anu kuring raoskeun ngeunaan aranjeunna, Lorraine ... éta kumaha parasaan pamilik situs. Excerpts masih nyalin kontén - henteu masalah sakedik bahan na. Pendukung bakal nyarios yén kutipan mangrupikeun 'panggunaan wajar' upami anjeun ngalakukeun hal-hal sapertos ngadidik batur. Nanging, urang-urang sareng blog anu ngawangun mérek sareng bisnis urang anu nguntungkeun tina potongan-potongan éta. Sanajan éta henteu langsung, anjeun tiasa mendakan diri dituntut.

      • 6

        Jigana hiji excerpt sok dianggo adil. Masalahna nyaéta jalma-jalma nyalahgunakeun sareng nyiksa konsép panggunaan anu adil. Patarosan naon anu dikutip sareng kumaha urang ngahartikeunna naon anu leres-leres penting di dieu.

        Pamakéan anu adil jelas-jelas dihartikeun sareng anjeun ngan ukur kedah maca naon anu dianggo adil. Éta pisan dijelaskeun di dieu: http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use

        Aya cara téhnis pikeun anu gaduh situs kanggo nyayogikeun excerpt, sareng upami pangarang nyayogikeun na via feed na contona, bakal kahartos yén ieu * petikan * éta henteu gumantung kami salaku blogger pikeun "milih sareng milih" alinéa naon anu urang hoyong anggo salaku kutipan.

        Upami hiji excerpt henteu dihartikeun, maka kuring pikir henteu kunanaon ngagunakeun kutipan tina tulisan pikeun masihan kontéks tulisan anjeun sareng nyayogikeun tautan. Ngan pastikeun yén tulisan anjeun asli sareng cutatan / excerpt ngan ukur aya pikeun masihan titik atanapi pikeun ngadugikeun jalma. Éta kedah janten bagian leutik tina tulisan janten henteu leres-leres plagiarizing atanapi ngan saukur nyerat deui, tapi kedah janten éditorial, kritik, satira sareng anu sanésna.

        Éta teras-terasan deui kana jumlah kecap anu dianggo tina tulisan aslina sareng sabaraha anjeun nyerat anjeun leres-leres nambihan nilai kana paguneman atanapi topik? Atanapi anjeun ngan ukur ngarékam naon anu ceuk batur sareng tulisan anjeun dumasarkeun ukur sareng ampir sadayana dina nyerat éta? upami anjeun henteu nambihan nilaina, kuring bakal naroskeun naon anu anjeun lakukeun. Upami anjeun aya di sisi sanésna, ngadugikeun jalma atanapi tulisanana pikeun ngadukung pendapat anjeun contona maka milari éta. Éta ngan ukur bakal nyangking langkung seueur paparan kana artikel aslina sareng upami blogger anu dimaksud aya dina éta pikeun ngahasilkeun artos dina tulisanana, maka ieu bakal ngan ukur ngabantuan.

        • 7

          Anjeun nangtang tujuan anjeun nyalira, Oscar… sareng ngadukung kuring. Konci pikeun masalahna nyaéta TEU aya sarat anu khusus anu ngabuktikeun atanapi ngabantah naon anu saéstuna "panggunaan wajar". Jumlah kecap henteu aya hubunganana sareng éta (Tingali: http://www.eff.org/issues/bloggers/legal/liability/IP) Upami anjeun dituntut ... anjeun bakal ka pengadilan sareng di mana éta mutuskeun. Dina waktos éta, sangkaan kuring nyaéta anjeun parantos nyéépkeun seueur waktos sareng kamungkinan artos. Éta kecap peringatan kuring - blogger kedah ati-ati.

  4. 8

    Salaku pamekar, kuring sering ningali cara ieu sareng blog pangembang. Pamekar bakal nyandak kode tina situs sapertos Microsoft Developer Network (MSDN), lebetkeun kana postinganna, gagal nyayogikeun rujukan dimana sumberna asalna teras ngoméntaran kodeu siga anu bogana. Sanaos aranjeunna henteu jelas-jelas nyatakeun yén éta karya asli, aranjeunna henteu ogé nyatakeun padamelanana ogé. Ieu ngajantenkeun anjeun kesan yén éta mangrupikeun karya aslina sareng aranjeunna mangrupikeun otoritas dina hal éta.

    Sadaya eusi ieu leres-leres wangsul deui kana naon anu urang sadayana pelajari, atanapi kedahna pelajari, di SMA ngeunaan nyutat karya anu sanés sareng plagiarismeu. Sanaos sigana henteu bahaya pikeun seueur jalma, éta henteu étis. Sanajan poster ngagaduhan ijin pikeun ngirim deui eusi, aranjeunna tetep ngagaduhan kawajiban pikeun nyebut sumberna.

  5. 9

    Maca tulisan anjeun kalayan minat pisan, saur kuring mah kalolobaanana kaliru kana ngeposkeun / nyebarkeun kontén hak cipta kalayan idin ti anu kagungan.

    BTW, ngan héran, naha anjeun kéngingkeun ijin kanggo masang grafik Bart Simpson?

  6. 11
  7. 12

    Hai Douglas.

    Abdi resep terang, upami kontén IS disalin tina blog sanés kana halaman wéb. . . sareng blogger na teras hanjakal, naroskeun konténna kanggo dihapus. . . eusina teras dipiceun langsung JEUNG hampura dikirim. . . Naha blogger éta ngagaduhan hak pikeun nempatkeun biaya?

    Hatur nuhun sareng kuring ngarepkeun heairng deui ti anjeun

    • 13

      Leres, Kelsey. Maling eusi nyaéta nyolong, nyungkeun hapunten saatos anjeun dicekel henteu ngarobih kanyataan. Kitu cenah - Kuring henteu kantos ngudag saha waé sacara hukum saatos aranjeunna ngaleungitkeunana.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.