Nyiptakeun Peta Jalan Digital Pikeun Usaha Anu Dihareupeun

digital
Waktu maca: 3 menit

Kusabab pandemi bitu, urang parantos nyaksian révolusi digital, kalayan pergeseran kana padamelan jauh sareng aksés langkung digital kana jasa tibatan sateuacanna - hiji tren sigana bakal neraskeun pasca pandemi. Numutkeun kana McKinsey & Perusahaan, urang kabisat lima taun ka hareup dina konsumen sareng bisnis nyoko digital dina hitungan ngan sababaraha minggu. Langkung ti 90 persén éksékutipisi ngarepkeun ragragna tina COVID-19 pikeun dasarna ngarobih cara aranjeunna ngalakukeun bisnis salami lima taun ka payun, kalayan ampir saloba panyorot pandemi bakal aya pangaruh anu awét dina paripolah sareng kabutuhan pelanggan. Mémang, 75 persén konsumén anu ngadopsi digital pikeun kahiji kalina ti rencana pandemi pikeun neraskeun pasca-COVID-19. Aranjeunna ngiringan pasukan anu ngembang tina Palanggan disambungkeun, Anu ngan ukur berinteraksi sareng mérek ngalangkungan saluran digital sapertos halaman wéb sareng aplikasi. 

Palanggan Anu Disambungkeun, ngalangkungan unggal generasi, mangrupikeun pangalaman mérek anu umum sareng parantos biasa pikeun jasa online anu unggul. Pelanggan ieu ngabandingkeun pangalaman anu saé sareng anu goréng, henteu langsung saling bersaing produk sareng jasa. Aranjeunna bakal nangtoskeun pangalaman Uber sareng Amazon, sareng pangalaman anu paling pikaresepeun bakal janten harepan minimum na pikeun anu salajengna. Tekanan terus dipasang pikeun perusahaan pikeun merhatoskeun pisan mérek diluar rohanganana sareng tetep nuturkeun inovasi anu pang anyarna. Laporan HBR nyebatkeun alesan nomer hiji langkung tina satengah (52 persén) tina Fortune 500 parantos ngaleungit ti saprak taun 2000 nyaéta kagagalan na pikeun ngahontal parobihan digital. Mastikeun saluran digital saimbang sareng, atanapi langkung saé tibatan, pesaing langsung sareng teu langsung bakal janten konci pikeun kamekaran berkelanjutan.

Ningkatkeun Lalampahanna Palanggan 

Lingkungan anu aya hubunganana sareng hyper dinten ayeuna, ditambah ku pangaruh pandemi, parantos ngagancangkeun ekspektasi konsumén pikeun peran digital dina pangalaman mérek fisik. Kanggo seueur perusahaan, perjalanan palanggan online sering rusak sareng ketinggalan jaman, sabab parantos janten tangtangan khusus pikeun konsumén pikeun gaduh pangalaman anu positip nalika kalibet sareng mérek sacara digital. 

COVID-19 ogé parantos muncul sababaraha titik nyeri palanggan anu teu acan dipetakan yén digital tiasa ngabantosan. Unsur perjalanan palanggan anu nyababkeun frustasi pre-pandemik, sapertos ngantosan antrian sareng pangmayaran, ayeuna kedah dijantenkeun kontak sareng aman sabisa, nyungkeun campur digital. Bar pikeun kaunggulan ayeuna naék éksponénsial; pergeseran jangka panjang dina ekspektasi konsumén pikeun interaksi kawates staf bakal tetep. 

Ngarobih Budaya

Pikeun hiji organisasi ngamimitian parobahan pikeun masa depan digitalna, penting pisan pikeun ngaléngkah kalayan gancang sareng tujuan, sareng ngaleungitkeun silo. Pamasaran mérek, pangalaman pelanggan, kasatiaan sareng operasi sadayana kedah ngahijikeun dina ngadukung tujuan umum. Pikeun ngalereskeun perjalanan konsumén anu rusak sareng ngahontal tujuan pertumbuhan, sadaya anu aya dina organisasi kedah ngahiji sakitar visi digital anu umum. Visi ieu teras kedah ditarjamahkeun kana tindakan ku ngembangkeun program digital - tinimbang proyék digital - sareng fokus anu teu tetep dina konsumén. Organisasi anu dibebanan ku pola pikir proyék jangka pondok sareng tim siled ilaharna bakal nyiptakeun pangalaman palanggan anu teu inspirasi sareng ngantepkeun kasempetan kamekaran anu penting dina méja. Di sisi anu sanésna, tindakan dina visi umum pikeun kaunggulan digital bakal ngahasilkeun hasil anu ngajangjikeun. Éta bakal janten perusahaan sareng tim terintegrasi - ngagunakeun, diajar tina, sareng nindak kana wawasan data - anu bakal tiasa ngalih gancang sareng buktina.

Kumaha carana organisasi tiasa ngawujudkeun visi digital na? 

Kalayan visi jangka panjang dina émutan, nangtoskeun stratégatip, kaukur pertumbuhan perusahaan-lega tiasa penting. Imperatif ieu tiasa hubungan sareng diferensiasi, nilai, kualitas, atanapi leveling lapangan maén kalapa, sareng kedah ngahiji sareng visi digital perusahaan sacara umum.

Sanaos khusus pikeun perjalanan masing-masing perusahaan sareng tingkat kematangan digital ayeuna, ieu sababaraha prinsip konci unggal bisnis kedah ngémutan janten siap digital pikeun normal anyar: 

  • Pangalaman saderhana, berkesan, streamline - ngijinkeun konsumén pikeun gancang sareng gampang ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong dilakukeun
  • Ngungkit personalisasi sabisana - anggo téknologi pikeun ngalayanan pangabutuh individu konsumén
  • Ajak frékuénsi sareng ngajalankeun kasatiaan - ngungkit kakuatan data ngartos paripolah sareng insentif tindakan 
  • Ngahijikeun téknologi anu aya sareng ngamanfaatkeun kakuatan koléktifna - hiji-hijina cara pertumbuhanana bakal skala nyaéta ngaliwatan tumpukan téknologi anu teratur sareng kuat 
  • Ngarecah silo - milarian cara pikeun ngahaja kolaborasi pikeun kahadéan anu langkung ageung 

Naséhat anu penting pikeun bisnis naon waé anu tiasa dipikabutuh dina iklim anu ayeuna nyaéta ngarencanakeun énjing, sanés dinten ayeuna. Unggal mérek kedah ngupayakeun sareng ngajaga peta jalan digital anu holistik pikeun ngajalankeun kelestarian sareng pertumbuhan pendapatan. Upami krisis parantos ngajarkeun urang naon-naon, éta henteu aya waktos anu langkung saé pikeun ngarencanakeun sareng ngabaru pikeun dunya anu langkung digital.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.