4 Léngkah Pikeun Ngalaksanakeun atanapi Ngabersihan Data CRM Pikeun Maksimalkeun Kinerja Penjualan Anjeun

CRM Data Cleanup Konsultan pikeun Palaksanaan atanapi CRM Ayeuna

Perusahaan anu hoyong ningkatkeun kinerja penjualanna biasana investasi dina strategi palaksanaan manajemén hubungan pelanggan (CRM) platform. Kami parantos ngabahas naha perusahaan ngalaksanakeun CRM, sareng perusahaan sering nyandak léngkah… tapi transformasi sering gagal kusabab sababaraha alesan:

  • data – Kadang-kadang, pausahaan ngan saukur milih pikeun dump data akun jeung kontak maranéhanana kana platform CRM jeung data teu beresih. Upami aranjeunna parantos ngalaksanakeun CRM, aranjeunna ogé tiasa mendakan data frustrating sareng henteu mampuh ngahasilkeun hasil investasi (ROI).
  • proses - Supados penjualan leres-leres ngungkit CRM, kedah aya prosés anu ngadorong kualifikasi kalungguhan ogé prioritas akun ayeuna. Pausahaan kedah gaduh metodologi pikeun prioritas kalungguhan sareng akun anu paling seueur kasempetan.
  • assignments - Arah anyar sareng akun anu tos aya kedah ditugaskeun leres sareng CRM, boh sacara manual atanapi ngalangkungan aturan wilayah. Tanpa ngerjakeun, teu aya cara pikeun ngajalankeun kagiatan penjualan.
  • ngalaporkeun - Pelaporan anu akurat, transparan, sareng dipercaya kedah dilaksanakeun pikeun duanana tim penjualan anjeun pikeun gampang ngadopsi nganggo CRM ogé tim kapamimpinan anjeun.
  • Ngamutahirkeun - Prosés otomatisasi, integrasi, sareng apdet manual pikeun CRM anjeun kedah dilaksanakeun pikeun ngajaga akurasi data sareng ngawujudkeun pinuh anjeun kana investasi. Tanpa ngamutahirkeun CRM, reps ngantunkeun platform sareng kapamimpinan gagal ngandelkeunana.

Lengkah 1: Nyiapkeun Atawa Ngabersihan Data CRM Anjeun

Data akun tiasa aya dina CRM anjeun ayeuna, CRM anu anjeun migrasikeun, ékspor sistem tagihan, atanapi ngan ukur sababaraha spreadsheet. Bisi wae, urang mindeng manggihan ton data goréng anu merlukeun cleanup. Ieu kalebet tapi henteu dugi ka akun anu maot, kontak anu teu aya deui, akuisisi, akun duplikat, sareng akun anu teu terstruktur (indung/anak).

Léngkah-léngkah anu tiasa dilaksanakeun pikeun nganalisa sareng nyaluyukeun data anjeun kalebet:

  • validasi - Ngamangpaatkeun pihak katilu ngabersihkeun data alat dina data firmagraphic perusahaan ogé data kontak pikeun ngesahkeun, ngabersihan, sareng ngapdet data anjeun ayeuna. Ieu bakal mastikeun yén tim sareng prosés anjeun tiasa difokuskeun inpormasi anu akurat tinimbang ngalangkungan data anu goréng dina CRM.
  • status - Ngidentipikasi status akun ayeuna, kagiatan, pendapatan anu aya hubunganana, penjual anu ditugaskeun, tahapan pembeli, sareng kontak mangrupikeun léngkah anu saé pikeun ngasingkeun rékaman anu CRM anjeun kedah difokuskeun tinimbang ngimpor ton kontak sareng data akun anu henteu aya gunana.
  • Hirarki - Akun sering gaduh hirarki anu aya hubunganana sareng aranjeunna. Naha éta perusahaan sareng kantor mandiri, rumah tangga sareng sababaraha palanggan, atanapi
  • Prioritasization - Ékspor hasil transaksional anu aya hubunganana sareng akun anjeun mangrupikeun cara anu idéal pikeun netepkeun resensi, frekuensi, sareng moneter (RFM) metrics pikeun prioritas dumasar kana propensity mésér. Métodologi ieu henteu sering kalebet dina CRM dasar sareng biasana ngabutuhkeun alat éksternal pikeun nganalisis sareng nyetak.
  • wewengkon - Kumaha salespeople anjeun ditugaskeun kana akun? Pausahaan sering gaduh industri, wilayah, atanapi bahkan tugas dumasar kana ukuran perusahaan pikeun nyapasangkeun wakil penjualan pangsaéna ka akun anu cocog. Nalika anjeun ngimpor CRM anjeun dina palaksanaan atanapi damel pikeun ngabersihkeun akun anjeun anu tos aya, anjeun bakal hoyong mastikeun prosés ngerjakeun ieu ditaliti supados kasempetan henteu kaémutan.

Kadang-kadang, perusahaan anu kami damel sareng bahkan ngawatesan akun sareng tenaga penjualan anu aranjeunna damel sareng CRM na. Hiji palaksanaan dumasar kana rekening konci, contona, tiasa ngajalankeun ton bisnis tinimbang nyobian gulung kaluar ka sakabéh organisasi. Ieu bisa nyadiakeun studi kasus tim séjén perlu ningali nilai CRM Anjeun.

Personel anjeun tiasa sering nangtukeun peluncuran anjeun… tim pamasaran sareng penjualan anu pinter téknologi bakal sering dianggo sareng ROI gancang tina CRM anu anjeun pasangkeun tibatan tenaga kerja anu teu dianggo.

Lengkah 2: Ngawangun Integrasi anjeun ka CRM

A CRM tanpa integrasi nempatkeun rada beurat jeung tanggung jawab staf Anjeun pikeun ngatur jeung ngamutahirkeun. Ieu sanés sarat pikeun ngahijikeun CRM anjeun, tapi disarankeun pisan yén anjeun meunteun sistem anjeun sareng ningali kamampuan naon anu anjeun gaduh pikeun ningkatkeun data CRM anjeun.

  • Ngabalukarkeun - sadaya titik éntri pikeun kalungguhan kedah diintegrasikeun kana CRM anjeun sareng sadaya data anu diperyogikeun sareng sumber anu ngarujuk ti kumaha aranjeunna sumping.
  • enhancement - naon waé platform pihak katilu pikeun ningkatkeun data akun nganggo inpormasi firmagraphic sareng tingkat kontak anu tiasa ngabantosan kualifikasi sareng prosés penjualan anjeun.
  • Titik keuna - naon waé titik kontak anu anjeun gaduh anu ngabantosan perjalanan pembeli. Ieu tiasa janten kunjungan situs, sistem telepon telepon, pamasaran email, sistem kutipan, sareng sistem tagihan.

Kagiatan penting pisan pikeun ngaoptimalkeun prosés penjualan anjeun dina CRM sareng, sering, integrasi saderhana dileungitkeun anu sacara dramatis tiasa ngabantosan tim pamasaran sareng penjualan anjeun pikeun ningkatkeun kinerja. A kapanggihna data mangrupikeun cara anu idéal pikeun ngadokumentasikeun sareng ngaidentipikasi kasempetan pikeun ngajadikeun otomatis integrasi anjeun sareng otomatisasi naon waé pikeun nyingkronkeun sistem sareng CRM anjeun.

Lengkah 3: Ngalaksanakeun Strategi Penjualan Anjeun Sareng CRM

Ayeuna anjeun ngagaduhan data anu saé, lengkah satuluyna nyaéta ngartos perjalanan pembeli anjeun supados anjeun tiasa akurat:

  • Nangtukeun naon a pamasaran kalungguhan mumpuni (MQL) nyaéta pikeun napelkeun kalungguhan ka wawakil penjualan.
  • Nangtukeun naon a kalungguhan mumpuni jualan (SQL) nyaéta pikeun ngaidentipikasi kalungguhan nyaéta, leres-leres, palanggan anu pantes diudag.
  • Ngawangun awal anjeun prosés penjualan pikeun ngaidentipikasi léngkah-léngkah anu tiasa dilaksanakeun ku penjual anjeun pikeun ngamajukeun kalungguhan kana kasempetan. Ieu ngan saukur tiasa janten telepon perkenalan pikeun ngabagi produk atanapi jasa anjeun atanapi demonstrasi produk anjeun. Ieu mangrupikeun prosés anu kedah terus-terusan dioptimalkeun kana waktosna.
  • Larapkeun anjeun léngkah corong penjualan kana akun anjeun anu tos aya sareng pasihan léngkah-léngkah pikeun wawakil penjualan anjeun pikeun kalibet sareng prospek anjeun.
  • Pastikeun yén anjeun gaduh a dasbor corong jualan anu nyayogikeun laporan visualisasi sareng wawasan kana akun anjeun.
  • Pastikeun yén anjeun gaduh a dasbor kinerja anu nyayogikeun laporan visualisasi sareng wawasan kana kagiatan perwakilan penjualan supados anjeun tiasa ngalatih sareng mamatahan aranjeunna.

Fase ieu ngamimitian palaksanaan prosés penjualan anyar anjeun sareng penting pisan yén anjeun kalibet sareng tim anjeun pikeun ngaidentipikasi masalah anu luar biasa anu nyiptakeun halangan pikeun kasuksésan dina ngamangpaatkeun CRM pikeun prioritas sareng ngagancangkeun kagiatan penjualan. Dina titik ieu, ngawangun paripolah sareng kabiasaan ngagunakeun CRM penting. 

Seueur perusahaan parantos nyetél CRM na, aranjeunna gaduh prosés penjualan sareng pelatihan pikeun mastikeun jalma terang naon anu dipiharep bakal dilakukeun dina CRM pikeun ngatur kasempetanna sacara efektif. Masalah anu sering kuring tingali nyaéta jalma-jalma henteu ngalakukeun naon anu sakuduna dituju sareng parantos dilatih pikeun ngalakukeun. Program kami tiasa ngajalankeun sareng ngukur kasabaran kana paripolah ieu. Dina basa sejen, kamampuhan pikeun ngatur hiji kasempetan ngaliwatan rupa-rupa tahapan prosés jualan hiji parusahaan geus di tempat, kumaha oge, pamaké sarta manajer milih (langsung atawa henteu langsung) pikeun henteu nahan sorangan atawa karyawan maranéhanana akuntabel pikeun sabenerna logging informasi kana sistem sakumaha kasempetan progresses dina ragam timely tur konsisten.  

Ben sapu, Highbridge

Lengkah 4: Pangimeutan Kinerja sareng Pelatihan

A Dursasana has pausahaan urang pikeun mantuan konsumén (utamana Salesforce) dina gaining mulang dina investasi téhnologi maranéhanana dimimitian ku Léngkah 1 ngaliwatan 3… urang:

  • Nyetak timbal - urang nerapkeun prosés manual atawa otomatis nu ngahijikeun RFM kana prosés kalungguhan sakabéh maranéhna pikeun mantuan tim jualan museurkeun perhatian maranéhanana dina akuisisi greatest maranéhanana sarta kasempetan upsell.
  • Penjualan Perwakilan Performance - kami nyayogikeun klien kami kalayan ngalaporkeun kinerja sareng pamekaran profésional pikeun ngajalankeun kinerja dina tingkat individu sareng tim.
  • Pangwangunan Kapamingpinan Penjualan - kami nyayogikeun pamimpin penjualan klien kami kalayan ngalaporkeun sareng pamekaran profésional pikeun ngajalankeun kinerja wawakil penjualan sareng timna.
  • Laporan Organisasi - urang ngamekarkeun ngalaporkeun pikeun pamingpin senior dina hiji organisasi (luar jualan na pamasaran) ngartos kinerja ayeuna ogé ngaduga pertumbuhan hareup.

Aya pausahaan anu bisa adaptasi jeung ngalakukeun ieu sorangan, tapi mindeng merlukeun pihak katilu nyadiakeun assessments, parabot, prosés, jeung bakat pikeun pinuh ngawujudkeun investasi CRM maranéhanana.

Nangtukeun Kasuksesan CRM

Investasi CRM anjeun henteu sapinuhna direalisasikeun dugi ka anjeun ngahontal 3 tujuan ieu:

  1. transparansi - Unggal anggota organisasi anjeun tiasa ningali kagiatan sacara real-time dina prosés pamasaran sareng penjualan anjeun dina CRM anjeun pikeun ngartos kumaha organisasi nuju nuju tujuan pertumbuhanana.
  2. Kamampuhan tindakan - Tim pamasaran sareng penjualan anjeun ayeuna gaduh kagiatan sareng tujuan anu tiasa ditugaskeun anu ngabantosan aranjeunna dina ngagancangkeun usaha pamasaran organisasi anjeun sareng pertumbuhan penjualan pikeun masa depan… sanes ngan kuartal salajengna.
  3. Kapercayaan - Sadaya anggota organisasi anjeun percanten dina data aranjeunna ngakses jeung percanten yén investasi maranéhanana dina CRM a assists aranjeunna dina pas nganalisa, ngaevaluasi, ngarencanakeun, ngaoptimalkeun, sareng ngaramalkeun penjualan sareng pamasaranna.

Masalah anu sanés sareng palaksanaan CRM nyaéta organisasi penjualan biasana saluyu sareng budaya pencét angka maranéhanana keur unggal kuartal atawa ahir taun. Hasilna, CRM tos janten fokus jangka pondok bari siklus dibeuli konsumén maranéhna bisa jadi multi-taun. Actionability henteu ngan ukur pikeun pencét kuota kompensasi salajengna, éta pikeun kapamimpinan pikeun nampilkeun budaya asuhan sareng kagiatan anu bakal ngamungkinkeun perusahaan pikeun ngembangkeun corong penjualan pikeun taun-taun ka hareup.

Ieu sanés hiji atanapi anu sanés tina unggal tujuan ieu… sadayana tilu kedah dicumponan sateuacan organisasi ningali balikna investasi téknologi dina CRM.

CRM Data Cleanup Konsultan

Upami perusahaan anjeun migrasi ka CRM atanapi berjuang pikeun ngawujudkeun poténsi CRM anjeun ayeuna, mangga ngahubungi perusahaan kuring, Highbridge, dina nulungan. Kami ngagaduhan prosés anu kabuktian, alat, sareng tim anu siap ngabantosan organisasi ukuran naon waé. Kami parantos damel di seueur suite parangkat lunak CRM sareng gaduh pangalaman luar biasa dina Salesforce Sales Cloud.

kontak Highbridge

panyingkepan: Abdi ko-pangadeg sarta mitra di Highbridge.