Gaya CSS pikeun Kode dina Blog anjeun

css

Babaturan kuring naros ka kuring kumaha kuring ngadamel kode daérah dina entri blog kuring anu terakhir. Kuring saleresna 'palsu' daérah kode ngamangpaatkeun gaya. Dina Blogger, anjeun tiasa ngédit témplat anjeun. Kuring nambihan gaya ieu:

p.code {font-family: Courier New; ukuran font: 8pt; gaya-wates: inset; wates-lébar: 3px; padding: 5px; latar-warna: #FFFFFF; garis-jangkungna: 100%; margina: 10px}

Léngkah salajengna nyaéta ngédit tag kuring dina modeu 'Edit html'. Kuring ngan saukur nunjuk ka gaya anyar kuring ku nyieun tag. Voila! Ngarecah gaya:

  • Atur font kana Courier New… Sigana mah éditor kode generik
  • Atur ukuran font ka 8pt kanggo katingal leres
  • Setel gaya wates paragraf kana 'inset'. Ieu ngayakeun réplika naon rupa téks anu aya dina halaman.
  • Atur lebar wates ka 2 atanapi 3 piksel. Ieu ngajantenkeun gaya perbatasan inset katingal leres.
  • Padding nyetel jarak antara wates sareng téks di jero.
  • Warna latar… set kana bodas (#FFFFFF)
  • Jangkungna garis - Kuring ngarobih ieu janten 100% kusabab sababaraha gaya anu sanés dina tema blogger kuring ngajantenkeun garis jangkungna kuring sakitar 200%
  • Atur margin kana 10 px. Ieu mindahkeun paragraf (p tag) 10 piksel jauh tina sadayana.

Éta sadayana aya ogé éta! Hiji catetan: Éditor anu hadir sareng Blogger henteu sanggup ningalikeun sakumaha anu bakal muncul dina blog anjeun. Tapi éta tiasa dianggo sareng katingalina hébat!

Hiji catetan deui… saatos anjeun ngédit kana tag, éditor Blogger resep ngagunakeunana sacara acak di tempat sanés di pos anjeun. Sakedik ngaganggu! Naséhat kuring nyaéta nyerat sadaya tulisan anjeun teras ngadamel éditan alit saatosna.

Hiji catetan akhir… pastikeun anjeun nganggo Éntitas HTML pikeun nembongkeun simbol anjeun! Sababaraha conto:

  • Tanda kutip (") nyaéta"
  • > nyaéta>
  • > nyaéta>

Senang Coding!

3 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Abdi henteu kedah nyerat ayeuna tibatan. Anjeun tiasa nganggo éditor anu ngabantosan. anjeun tiasa milih warna, wates jsb.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.