CX versus UX: Bédana Palanggan sareng Pamaké

Vérsi vs UX

CX / UX - Ngan aya hiji hurup anu bénten? Nya, langkung ti hiji hurup, tapi aya seueur kamiripan Garapan customer jeung Garapan pamaké gawe. Profesional anu ngagaduhan padamelan fokus pikeun diajar ngeunaan jalma ku ngalakukeun panilitian!

Kamiripan Pangalaman Palanggan sareng Pangalaman Pamaké

Tujuan sareng prosés Pangalaman Palanggan sareng Pamaké sering sami. Duanana ngagaduhan:

  • Rasa yén bisnis sanés ngan ukur ngeunaan jual beuli, tapi ngeunaan nyugemakeun kabutuhan sareng nyayogikeun artos nalika ngasilkeun artos.
  • Perhatosan ngeunaan masalah anu kajantenan nalika urang ngadamel asumsi sareng ngahargaan kakuatan data anu saé.
  • Minat kana data anu dikumpulkeun ti konsumén ayeuna atanapi poténsial.
  • Hormat pikeun jalma anu ngagunakeun produk sareng jasa sareng saha konsumén sareng klien.
  • Kapercayaan yén jalma biasa tiasa nyayogikeun inpormasi anu mangpaat ngeunaan produk sareng jasa.

Beda Pangalaman Palanggan sareng Pangalaman Pamaké

  • Panilitian Pangalaman Palanggan - Sedengkeun bédana sigana seueur ngeunaan metode, data anu dikumpulkeun tiasa nyayogikeun waleran anu béda. Panilitian Pangalaman Palanggan resep kana data ti sajumlah ageung jalma pikeun ngaduga kabiasaan anu dipikaresep nalika seueur jalmi anu ngalakukeun tindakan anu sami, naroskeun opini ngeunaan fitur, produk, atanapi mérek sareng sering ngumpulkeun waleran kana patarosan anu khusus. Jalma sering ngalaporkeun pendapat pribadi sareng nyarios naon anu aranjeunna percanten leres. Panilitian CX sering diajar sapertos:
    • Kuring resep produk ieu.
    • Abdi henteu peryogi fitur éta.
    • Abdi mésér produk upami sayogi.
    • Kuring bakal masihan 3 ti 5 dina hal janten sesah dianggo.
    • Abdi nyarankeun produk ieu ka anu sanés.

    Ieu inpormasi berharga!

  • Panilitian Pangalaman Pamaké - Panilitian UX fokus kana data anu dikumpulkeun tina sajumlah leutik jalma anu resep asli pangguna produk sareng jasa. Kaseueuran panilitian dilakukeun ku jalma-jalma tibatan kelompok jalma. Nanyakeun patarosan tiasa janten bagian tina prosés. Beda konci sareng panilitian pangalaman pangguna nyaéta jalma anu dititénan dina setting anu réalistis dimana aranjeunna nyobian ngalengkepan tugas anu pas. Fokusna nyaéta perilaku, henteu ngan ukur opini, sapertos:
    • Sababaraha urang ngalaman sesah milarian lapangan login
    • Sadaya jalma anu dititénan tiasa milih produk anu dipikahoyong.
    • Ngan hiji jalma anu tiasa ngalengkepan prosés pamariksaan tanpa aya kasalahan.
    • Jalma-jalma sering milari fitur anu teu kalebet kana desain ayeuna, sapertos fungsi milarian.

Naha bédana ieu penting?

At Gravitydrive urang terang yén kalakuan leuwih gampang nyarios ka urang naon anu bakal dilakukeun ku jalma. Pangalaman urang nalika ningali jalma nyobian nganggo produk nyaéta aranjeunna sering yakin yén aranjeunna suksés, bahkan nalika aranjeunna henteu ngalengkepan tugas atanapi tindakan kalayan leres. Pangguna nyarios yén aranjeunna mendakan produk anu nyugemakeun atanapi gampang dianggo, sanaos aranjeunna ngalaman kasusah nalika ngagunakeun éta. Sareng pangguna sering nyatakeun kabingungan sareng hanjelu, tapi nyalahkeun maranehna sorangan pikeun masalah aranjeunna nganggo produk. Kalakuanna henteu saluyu sareng naon anu aranjeunna carioskeun sahingga kuring condong percanten kana kalakuanana!

Konsumén mésér produk sareng jasa. Pamaké nyandak kaputusan, cinta atanapi benci mérek anjeun, bingung, nganggo produk anjeun unggal dinten, mésér barang-barang sareng janten nasabah sareng klien.

Kusabab urang terus diajar saling, kuring curiga yén metodologi CX sareng UX sareng metode ngumpulkeun data bakal teras ngahiji / tumpang tindih. Tujuanana sami dina sababaraha aspek - pikeun nyiptakeun produk sareng jasa anu aya gunana, tiasa dianggo, sareng pikaresepeun
sareng komunikasi kauntunganna ka palanggan poténsial.

Urang teraskeun seueur diajar!

2 Komentar

  1. 1

    Metot nyandak Suzi. Janten lumayan sigana UX langkung seueur tina "kajian mikroskopis" sareng CX langkung seueur tina "studi makroskopis". Naha éta bakal kahartos upami kuring ngajelaskeun hal anu sami pikeun nyarios ékonom atanapi ahli biologi?

  2. 2

    Koméntar anjeun ngajantenkeun kuring mikir! Hatur nuhun.

    Hayu atuh angkat nganggo kiasan anu sanés (Kalayan indulgén yén ieu licik sareng panginten henteu akurat pikeun sadaya praktisi, CX ATAWA UX.)

    Seueur jalma anu nyatakeun yén aranjeunna ngalakukeun CX sapertos naturalis anu niténan sato di kebon binatang.
    Aranjeunna ngan ukur paduli naon anu tiasa diajar anu aya hubunganna sareng "kabiasaan kebon binatang" (panggunaan langsung atanapi pameseran produkna).
    Aranjeunna sering ngalakukeun padamelan anu hébat dina ngadokuméntasikeun paripolah di lingkungan anu dikendali, tapi tiasa ngawatesan diri pikeun sato anu tiasa dihubungi ngalangkungan bar (Sapertos survey pop-up anu anjeun tiasa tingali nalika nganggo situs wéb.) Atanapi ngitung sakedik vokalisasi (Keluhan, Skor Promotor Bersih, jst.)
    Aranjeunna resep ogé ingon-ingon tibatan perorangan.

    Kuring resep mikir yén jalma anu ngalakukeun UX henteu ngan ukur angkat ka kebon binatang, (Urang ogé seueur diajar di dinya) tapi kami resep kaluar di leuweung pikeun niténan di lingkungan "alam".
    Nalika ngalakukeun panilitian kontekstual, urang tiasa nuturkeun hiji jalma pikeun sapoé atanapi langkung.
    Aya seueur alesan yén urang henteu tiasa teras-terasan niténan dina "alam liar", janten kami masihan teka-teki sato pikeun méréskeun (situs wéb anu balanja) teras nonton naon anu aranjeunna laksanakeun nalika nyobian ngarengsekeun masalah anu bermakna (parios saatos milih produk ).

    Kuring ningali UX salaku:
    * Kisaran alat anu langkung lega.
    * Tekenan kana tingkah laku sareng paniténan.
    * Kualitatif langkung sering tibatan Kuantitatif.

    Naon anu anjeun pikirkeun?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.