Pelanggan-Mimiti E-Dagang: Solusi Cerdas pikeun Hiji Hal Anu Anjeun Henteu Tiasa Tiasa Salah

Élmu Téknologi Palanggan-Mimiti

Pangsi era pandemi nuju e-commerce parantos sumping sareng ekspektasi konsumén anu bergeser. Sakali nilai nambihan, tawaran online ayeuna janten titik sentuh primér pikeun kaseueuran mérek ritel. Sareng salaku corong utama interaksi palanggan, pentingna pangrojong palanggan virtual dina waktos anu luhur.

Jasa palanggan E-commerce hadir sareng tantangan sareng tekanan anyar. Mimiti, palanggan di bumi nyéépkeun waktos langkung online sateuacan aranjeunna nyandak kaputusan mésér.

81% réspondén nalungtik produkna online sateuacan nyandak kaputusan mésér. Angka éta ngagambarkeun paningkatan opat kali lipat tina rata-rata pre-pandemi ngan ukur 20%. Salaku tambahan, panilitian mendakan yén konsumén ayeuna nyéépkeun rata-rata 79 dinten ngempelkeun inpormasi online sateuacan aranjeunna milih produk atanapi perusahaan pikeun kaputusan pamilihan utama. 

sumber: Ibu Modal ge

Dina dunya anu beuki nyambung sareng panasaran, pangalaman pelanggan kudu janten prioritas kahiji perusahaan. Deui dina 2017, kasarna 93% tina pamakéna saur ulasan online mangaruhan kaputusan ritelna — kalayan langkung seueur waktos dina leungeun urang sareng langkung seueur perdagangan anu lumangsung dina layar kami, jumlah éta ngan ukur naék. Éceran henteu tiasa mampuh ngabahekeun pangalaman palanggan online. Mastikeun interaksi virtual anu positip sanés taktik penjualan, éta strategi bertahan. Sareng éta janten langkung penting dina jaman COVID.

Ieu di handap aya sababaraha strategi jasa digital anu diperyogikeun ku unggal pangecér virtual.

Tech pikeun Kecepatan Langkung Hadé: Kusabab Waktos Anu Sagalana

Etos Internét mangrupikeun instan. Urang panginten biasa dianggo ngantunkeun di pusat perbelanjaan utama, tapi teu aya anu hoyong ngantosan dukungan virtual. Ieu mangrupikeun halangan anu unik pikeun pangecér e-commerce, anu henteu tiasa rada 'nutup panto virtual' nalika jam jam 7 sonten. 

Pikeun ngaleungitkeun waktos ngantosan virtual sareng nanganan paménta ieu sakitar jam, pangecér anu luar biasa ngarobah kana chatbots pikeun solusi layanan palanggan. Chatbots nganggo kecerdasan buatan pikeun aktip sareng konsumén, naha ngalangkungan pesen téks, olahtalatah halaman wéb, atanapi ngalangkungan telepon. Tingkat adopsi chatbots ngabengkak sapanjang pandemi, sabab pangecér ningali yén manajemén klien otomatis ngirangan biaya operasina. Chatbots nawiskeun metode streamline pikeun ngumpulkeun pamayaran, ngolah pesenan atanapi pangiriman, sareng ngalayanan calon nasabah — sadayana tanpa kaleungitan. 

Kusabab ieu, Laporan panganyarna Business Insider kedah janten kejutan. Aranjeunna parantos ngaramal yén ritel konsumén nyéépkeun ngaliwatan chatbots sadunya bakal ngahontal $ 142 milyar dina tilu taun ka hareup. Aranjeunna ogé mendakan yén sakitar 40% pangguna Internét saleresna leuwih seneng pikeun komunikasi sareng chatbots ngalangkungan sistem dukungan sanés sapertos agén virtual. 

Tech pikeun Pangalaman Terpadu: Standar Konsumén Anyar

E-commerce unik sabab tiasa lumangsung ti mana waé. Merek moal tiasa percanten yén konsumén linggih di bumi di payun monitor ukuran pinuh ku halaman wéb na dina tampilan anu sampurna. Seringna, para konsumen berinteraksi sareng halaman wéb mérek dina telepon sélulérna dina tengah kagiatan sadidinten. Tapi data dikumpulkeun ku Statista nunjukkeun yén ngan 12% konsumén nganggap pangalaman dagang sélulérna merenah. 

Gerakan virtual nempatkeun tekanan anyar pikeun pangecér pikeun ningkatkeun pangalaman palanggan pikeun sadaya titik touch konsumen, sareng nalika ngeunaan seluler, jelas aya padamel anu kedah dilakukeun. Tapi pangecér anu teras-terasan nanem modal dina solusi CRM (manajemén hubungan pelanggan) na parantos mendakan dirina dina posisi anu langkung saé pikeun ngatur paménta jaman COVID ieu. Platform CRM terintegrasi ngamungkinkeun para pangecér pikeun ngatur pangalaman palangganna dina sadaya saluran, ngahijikeun data di toko kalayan penjualan online, interaksi chatbot, papacangan média sosial, sareng hasil kampanye emailna.

Henteu ngan ukur pitulung ieu nyayogikeun pangalaman palanggan anu tiasa diandelkeun, anu data na dijaga aman sareng konstan dina sababaraha titik touch, tapi ogé ngagaduhan manpaat nambihan corong sadaya data penting kana hiji hal biasa. Pengadaan data otomatis ngalangkungan sababaraha kajadian tiasa dilancarkeun kana hiji platform; pesenan dieusian langkung gancang, pangiriman diolah langkung épisién, sareng pamilik gaduh sadayana data anu tiasa dipénta pikeun nguatkeun pamasaranna.

Tech pikeun Marketing Target: Anu Kami Terang Sajauh ieu

Kalayan seueur streaming data dina, pemasar digital aya ékspérimén dina sababaraha arah anu béda. Diantara strategi anu meunang dugi ka ayeuna nyoko kana kanyataan anu ditambuh. Augmented reality (AR) ngajawab masalah utama jaman COVID: kumaha kuring percanten ka produk upami kuring henteu tiasa ningal di toko? Gancang, tim pamasaran pinter parantos mendakan solusina. Pangalaman AR tiasa nyimulasikeun penampilan jati di ruang tamu, ukuran pant dina pigura khusus, warna lipstik dina raray palanggan. 

AR nyandak tebakan tina balanja online, sareng éta parantos nawiskeun pangecér anu luar biasa; pangecér kalayan tampilan produk 3D anu interaktif parantos ngalaporkeun tingkat konversi 40% langkung luhur. Ngalaksanakeun aman yén pangecér moal hoyong berpisah sareng penjualan anu langkung luhur dina waktosna, Statista parantos diperkirakeun yén pasar kanyataan anu ditambih bakal ngahontal 2.4 milyar pangguna ku 2024. 

Tungtungna, tim pamasaran pinter condong langkung seueur kana personalisasi salaku strategi penjualan anu unggul, sareng leres waé. E-commerce nawiskeun hiji hal anu pernah urang tiasa simulasi di toko: unggal toko online tiasa 'leumpang' kana etalase maya anu lengkep. Personalisasi rekomendasi produk pikeun rasa anu balanja online ningkatkeun kamungkinan konsumén mendakan hal anu gancang narik perhatian. Nyayogikeun tawaran pribadi hartosna nganggo data tina pamésér anu sateuacanna sareng kagiatan dina situs kanggo ngaduga rasa na; tugas sanés anu janten langkung seueur diaksés ku kakawasaan kecerdasan buatan. Kustomisasi bakal janten tihang perdagangan post-COVID, ngarobah bentang ekspektasi konsumen. 

Chatbots, CRM terintegrasi, sareng solusi data anu langkung pinter tiasa ngabantosan para ahli ritel ngatur paménta e-commerce na. Data anu ningkat tina penjualan online tiasa ngajantenkeun pamasaran langkung pinter, sareng investasi dina AR sigana mangrupikeun usaha anu aman. Tungtungna, kumaha oge, nasabah bakal salawasna ngagaduhan kecap akhir; kasalametan pasca-COVID gumantung kana pangecér anu nempatkeun palanggan (virtual) heula. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.