Kumaha Paké Palanggan Lalampahanna Analytics Pikeun Ngaoptimalkeun Usaha Paménta Generasi Paménta Anjeun

Kumaha Paké Palanggan Lalampahanna Analytics Pikeun Ngaoptimalkeun Usaha Paménta Generasi Paménta Anjeun

Pikeun ngaoptimalkeun Anjeun generasi paménta usaha pamasaran hasil, anjeun peryogi pisibilitas kana unggal léngkah perjalanan pelanggan sareng sarana pikeun ngalacak sareng nganalisis data pikeun ngartos naon anu ngamotivasi aranjeunna ayeuna sareng ka hareup. Kumaha anjeun ngalakukeun éta? Untungna, analitik perjalanan pelanggan nyayogikeun wawasan anu penting kana pola tingkah laku pengunjung anjeun sareng karesep sapanjang perjalanan pelanggan. Sawangan ieu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun pangalaman palanggan anu ditingkatkeun anu memotivasi pengunjung pikeun ngahontal titik akhir dina corong penjualan anjeun.

Naon anu leres analisis perjalanan pelanggan, sareng kumaha anjeun tiasa nganggona pikeun ngaoptimalkeun strategi pamasaran generasi kalungguhan anjeun? Hayu urang terang.

Naon Éta Analisis Perjalanan Palanggan?

Analisis perjalanan palanggan mangrupikeun aplikasi anu sacara eksplisit nganalisis perjalanan palanggan. Aplikasi ieu ngalibatkeun nyukcruk sareng nganalisis cara konsumén anjeun nganggo sababaraha kanal pikeun berinteraksi sareng mérek anjeun. Éta nganalisa sadaya saluran - dianggo ayeuna sareng ka hareup - yén palanggan anjeun némpél langsung.

Saluran ieu tiasa kalebet:

  • Saluran sareng interaksi manusa, sapertos pusat telepon
  • Saluran interaksi dua arah, sapertos iklan tampilan
  • Saluran anu pinuh otomatis, sapertos alat sélulér atanapi halaman wéb
  • Saluran anu dioperasikeun ku pihak katilu, sapertos toko ritel bebas
  • Saluran anu nawiskeun bantosan pelanggan langsung, sapertos navigasi situs gabungan atanapi live chat

Naha Kuring Peryogi Analisis Perjalanan Palanggan?

Komo nalika perjalanan palanggan parantos beuki rumit, palanggan ayeuna ngaharepkeun interaksi bisnisna sareng merk anjeun - ngalangkungan sababaraha saluran - janten tara sareng pamimpin CX sapertos Amazon sareng Google. Upami perjalanan palanggan anjeun henteu lancar unggal léngkah, aranjeunna bakal sugema sareng gancang ngalih ka saingan. Sabalikna, studi nunjukkeun éta pangalaman konsumén positif ngajalankeun pertumbuhan panghasilan.

Studi ogé nunjukkeun yén investasi dina manajemén eupan balik pelanggan henteu cekap pikeun ningkatkeun tingkat CX anjeun. Kagagalan ieu disababkeun ku kanyataan yén tanggapan balik umumna ngan ukur dipénta dina poin sapanjang perjalanan. Hanjakalna, ieu ngandung harti yén ngan sababaraha perjalanan pelanggan anu katangkep, nyalahkeun pangalaman umum konsumén anjeun.

Data anu henteu lengkep ieu ngirangan kamampuan anjeun pikeun kéngingkeun gambaran lengkep sareng wawasan anu akurat kana kinerja strategi pemasaran anjeun. Éta ogé ngajantenkeun anjeun kakurangan pikeun ningkatkeun pangalaman konsumén sareng nalungtik pangalaman palanggan kana hasil bisnis tangible.

Analisis perjalanan palanggan mangrupikeun sasak antara paripolah palanggan sareng hasil bisnis anjeun. Program analitik perjalanan pelanggan ngamungkinkeun anjeun bisnis ngalacak, ngukur sareng ningkatkeun pangalaman pelanggan di sababaraha titik touch sareng waktos, ngalangkungan sadaya perjalanan pelanggan.

Ngamangpaatkeun analytics perjalanan palanggan ngamungkinkeun pamimpin pamasaran generasi paménta pikeun ngajawab patarosan anu rumit, sapertos:

  1. Naon anu nyababkeun paripolah konsumén urang?
  2. Naon interaksi atanapi perjalanan anu lalu anu dilakukeun ku konsumén anu ngarah ka aranjeunna ka dieu?
  3. Jalur naon anu dilakukeun ku konsumén dina perjalanan?
  4. Naon hasil anu paling dipikaresep pikeun unggal palanggan atanapi perjalanan?
  5. Kumaha perjalanan sareng hasil ieu bakal mangaruhan hasil bisnis urang?
  6. Naon tujuan konsumén urang?
  7. Kumaha tujuanana cocog sareng tujuan bisnis urang?
  8. Kumaha urang nambihan nilai pikeun unggal palanggan sareng ningkatkeun pangalaman konsuménna?

Naon Mangpaat Perjalanan Analytics Palanggan?

Analisis perjalanan palanggan mangrupikeun bahan penting dina program manajemén perjalanan pelanggan anu épéktip. Ieu mangrupikeun bagian anu nganalisis data anu komprehensif sareng ngahasilkeun pandangan anu tiasa dilakukeun. Pandangan anu dipikagaduh tina jinis program manajemén palanggan ieu penting pikeun konsumén sareng bisnis. Kieu carana.

  • Pangalaman Palanggan Dioptimalkeun (CX) - Pandangan anu diala ngalangkungan analisis anu épéktip pikeun perjalanan palanggan anjeun ngamungkinkeun anjeun ngaoptimalkeun unggal léngkah sapanjang jalan pikeun pangalaman anu lancar.
  • Hasil Kinerja Anu Terukur - Salaku tambahan, analitik anu lumangsung ngamungkinkeun anjeun pikeun terus ngukur kinerja inisiatif pamasaran generasi paménta 'ngalangkungan sababaraha saluran sareng nangtoskeun KPI anu pas pikeun ngukur unggal perjalanan.
  • Nganalisis Data Tina Seueur Saluran sareng Timeframes - Nalika anjeun ningali perjalanan konsumén ngalangkungan sababaraha saluran sareng jangka waktu, titik nyeri anu otentik janten jelas. Ngidentipikasi titik nyeri ieu ngamungkinkeun anjeun nyandak tindakan sareng pangaruh positif kana perjalanan konsumén anjeun.
  • Kumaha carana abdi Ngaoptimalkeun Perjalanan Pelanggan Analytics? - Analisis perjalanan Pelanggan biasana dioptimalkeun ku pamimpin dina palanggan, analytics, pamasaran sareng CX. Pamingpin ieu ngadopsi platform analitik perjalanan pelanggan pikeun ningkatkeun stratégi pamasaran generasi paménta sareng kamampuan ngukur kinerja.

Tim ieu ngaoptimalkeun analitik perjalanan pelanggan ka:

  • Ngumpulkeun data perjalanan pelanggan
  • Ngabéréskeun idéntitas palanggan multi-kanal
  • Nganalisis interaksi anu teu kaétang dina sajumlah perjalanan anu teu kaétang
  • Identipikasi titik nyeri CX sareng sabab akarna
  • Pariksa poténsial perjalanan perjalanan palanggan
  • Quantify CX Investasi 'ROI

Pemetaan Lalampahanna Palanggan vs Pelanggan Lalampahanna Analytics

Salaku pamasar generasi paménta, anjeun panginten parantos tiasa nerapkeun pemetaan perjalanan pelanggan sareng ngaraos yén éta nyayogikeun wawasan anu sami sareng analytics perjalanan pelanggan. Hanjakalna, ieu sanés masalahna. Sedengkeun pemetaan perjalanan museur kana wawasan kualitatif, analitik perjalanan pelanggan langkung kuantitatif sareng ngalebetkeun ruang lingkup anu langkung ageung.

  • Statis Snapshot vs Detil Terusan - Pemetaan Lalampahanna ngan ukur nyayogikeun gambar statik tina sababaraha perjalanan konsumén anjeun sareng henteu ngagaduhan detail anu diperyogikeun pikeun ngagambarkeun seueur konsumén anjeun sareng paripolah anu unik.
  • Data Dumasar Statis vs. - Analisis perjalanan Pelanggan disetir ku data dumasar-waktos, ngamungkinkeun anjeun ningali kumaha perjalanan konsumén robih kana waktos. Kamampuh pikeun ngukur teras-terasan perjalanan palanggan multi-kanal rumit sareng titik touchpoint sapanjang perjalanan ngabantosan para pemasar ngaduga kasuksésan perjalanan palanggan.
  • Percobaan sareng Kasalahan vs. Pangujian Real-Time - Tanpa pisibilitas kana data anu énggal dina unggal interaksi sapanjang perjalanan pelanggan, usaha kéngingkeun ékspérimén sareng paningkatan anyar dina sadaya perjalanan palanggan. Henteu ngan ukur berpotensi ieu nyéépkeun waktos sareng sumberdaya, éta hartosna para pemasar bakal ngantosan hasil agrégat anu henteu terang dimana masalahna.

Analisis perjalanan palanggan nyayogikeun para pamirsa pisibilitas ningali kumaha konsumén ngaréspon paningkatan sapanjang sababaraha titik touch sareng periode waktos. Salaku tambahan, aplikasi ieu ngamungkinkeun para pemasar pikeun nguji sareng ngalacak kasuksésan pamutahiran interaksi pangalaman pelanggan sacara real-time.

Didukung ku pembelajaran mesin sareng AI, analitik perjalanan pelanggan ngamungkinkeun para pemasar pikeun ngaidentipikasi titik nyeri sapanjang perjalanan pelanggan anu négatip mangaruhan CX. Sawangan ieu ngamungkinkeun usaha anu didorong data pikeun ngutamakeun kasempetan pikeun optimalisasi perjalanan palanggan sareng ngajalankeun pertumbuhan panghasilan.

Hoyong ngahasilkeun pipa langkung 30-50% dina 90 dinten?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.