Ingetan Palanggan: Statistik, Strategi, sareng Itungan (CRR vs DRR)

Pitunjuk pikeun Infographic Reténging Palanggan

Kami bagikeun sakedik ngeunaan akuisisi tapi henteu cekap ngeunaan ingetan customer. Strategi pamasaran anu saé henteu saderhana sapertos nyetir langkung seueur, éta ogé ngeunaan nyetir kalungguhan anu leres. Ngajaga konsumén sok mangrupikeun bagian tina biaya kéngingkeun anu énggal.

Kalayan pandemi éta, perusahaan turun-tumurun sareng henteu agrésif dina kéngingkeun produk sareng jasa énggal. Salaku tambahan, rapat penjualan di jalma sareng konperénsi pamasaran parah ngahambat strategi akuisisi di paling perusahaan. Sedengkeun kami ngalih ka rapat sareng acara virtual, seueur kamampuan perusahaan pikeun ngajalankeun penjualan anyar beku padet. Ieu ngandung hartos yén nguatkeun hubungan atanapi bahkan konsumén anu luhur ayeuna penting pisan pikeun ngajaga pendapatan sareng perusahaanna ngambang.

Kapamimpinan di organisasi pertumbuhan tinggi kapaksa merhatoskeun langkung seueur kana ingetan konsumén upami kasempetan akuisisi dikirangan. Abdi ragu-ragu nyarios yén éta mangrupikeun berita anu saé ... éta janten pelajaran anu atos pisan pikeun seueur organisasi yén aranjeunna kedah nguatkeun sareng nguatkeun strategi ingetan palanggan.

Statistik ingetan Palanggan

Aya seueur biaya anu teu katingali anu sumping sareng ingetan pelanggan anu goréng. Ieu sababaraha statistik anu luar biasa anu kedah ningkatkeun fokus anjeun kana ingetan palanggan:

  • 67% tina balik konsumén nyéépkeun langkung dina taun katilu aranjeunna ngagaleuh tina bisnis tibatan genep bulan kahiji.
  • Ku ningkatkeun tingkat ingetan palanggan anjeun ku 5%, perusahaan tiasa nambahan kauntungan ku 25 ka 95%.
  • 82% perusahaan satuju yén biaya ingetan konsumén kirang ti akuisisi konsumén.
  • 68% konsumén moal balik kana bisnis saatos gaduh pangalaman goréng sareng maranehna.
  • 62% palanggan ngaraos merek anu paling aranjeunna satia henteu ngalakukeun cukup ganjaran kasatiaan palanggan.
  • 62% konsumén AS parantos ngalih kana mérek anu béda dina taun ka tukang kusabab a pangalaman palanggan goréng.

Ngitung Tingkat Retensi (Palanggan sareng Dolar)

Henteu sadaya palanggan nyéépkeun jumlah anu sami sareng perusahaan anjeun, janten aya dua cara ngitung tingkat ingetan:

  • Tingkat ingetan Palanggan (CRR) - persentase pelanggan anu anjeun jaga relatif ka nomer anu anjeun gaduh dina awal jaman (henteu ngitung konsumén anyar).
  • Laju ingetan Dolar (DRR) - persentase pendapatan anu anjeun simpen relatif ka pendapatan anu anjeun gaduh di awal jaman (henteu ngitung penghasilan anyar). Sarana ngitung ieu pikeun ngabagi konsumén anjeun ku kisaran pendapatan, teras ngitung CRR pikeun tiap jajaran.

Seueur perusahaan anu nguntungkeun pisan tiasa gaduh ingetan konsumén low tapi ingetan dolar tinggi sabab ngalih tina kontrak anu langkung alit kana kontrak anu langkung ageung. Gimana, perusahaan langkung séhat sareng langkung nguntungkeun sanaos kaleungitan seueur palanggan alit.

Pitunjuk Pamungkas pikeun ingetan Palanggan

Infographic ieu ti M2 Ditahan rinci statistik ingetan palanggan, naha perusahaan kaleungitan pelanggan, kumaha ngitung tingkat ingetan palanggan (CRR), kumaha ngitung tingkat ingetan dolar (DRR), ogé detil cara ngajaga konsumén anjeun:

  • kejutan - konsumén kejutan ku tawaran anu henteu kaduga atanapi bahkan catetan tulisan leungeun.
  • Harepan - konsumén anu kuciwa sering sumping tina netepkeun harepan anu teu réalistis.
  • kapuaseun - pantau indikator kinerja konci anu nyayogikeun wawasan kumaha wareg palanggan anjeun.
  • eupan balik - nyuhungkeun eupan balik ngeunaan kumaha pangalaman palanggan anjeun tiasa ditingkatkeun sareng ngalaksanakeun solusi éta anu paling gedé pangaruhna.
  • ngayakeun hubungan - teras-terasan komunikasi pamutahiran anjeun sareng nilai anu anjeun bawa pikeun palanggan ku jalanna waktos.

Ngan ukur konsumén anu nyugemakeun moal cekap pikeun kéngingkeun kasatiaanna. Sabalikna, aranjeunna kedah ngalaman jasa anu luar biasa anu pantes pikeun bisnis sareng rujukannana. Ngartos faktor anu ngadorong révolusi palanggan ieu.

Rick Tate, Panulis tina Pro Service: Nyiptakeun Palanggan Anu Hadé, Langkung gancang, sareng Béda

Infografis ingetan Palanggan

Panyingkepan: Kuring nganggo tautan afiliasi Amazon kuring pikeun buku Rick Tate.

3 Komentar

  1. 1
  2. 3

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.