Tilu Bahaya Pemasaran Afiliasi sareng Kumaha Ngahindaran Éta

affiliate Marketing

Industri afiliasi bernuansa. Aya seueur pamaén, lapisan, sareng bagian anu ngagentos. Sedengkeun sababaraha anuansa ieu anu ngajantenkeun modél afiliasi unik sareng berharga, sapertos nyambungkeun santunan kana hasil, aya anu sanés anu kirang pikaresepeun. Naon deui nyaéta, upami perusahaan henteu sadar aranjeunna, aranjeunna résiko ngarusak mérekna.

Pikeun perusahaan ngamangpaatkeun pinuh kasempetan sareng balik deui kana inpéstasi anu tiasa dihasilkeun ku program afiliasi, aranjeunna kedah ngartos sareng mikawanoh aspek sareng nuansa industri. Ieu tilu anu kedah diperhatoskeun:

Afiliasi Anu Henteu Nyiptakeun Nilai

Afiliasi mangrupikeun mitra pamasaran. Éta kalebet blogger eusi, situs paninjauan, sakola, sareng organisasi, pikeun sawatara ngaran, sareng tiasa épéktip pisan dina ngamajukeun produk, sareng jasa hiji mérek. Seuseueurna seueur pisan reputable sareng konsistén ngajalankeun penjualan bertahap anu sah pikeun mérek. Nanging, aya ogé anu henteu.

Dina pamasaran apiliasi, konsép "incrementality" umumna ngarujuk kana penjualan anu moal diala ku pangiklan tanpa kontribusi afiliasi. Kalayan kecap séjén, apiliasi nyetir palanggan énggal ka perusahaan.

Dimana janten bernuansa nyaéta nalika perusahaan nganggap yén sadaya apiliasi dina programna ngadorong penjualan palanggan énggal nalika, nyatana, aya anu utamina nguntungkeun tina usaha afiliasi atanapi saluran sanés.

Salaku conto, sababaraha apiliasi (urang bakal nyebatna "apiliasi terakhir") ngarancang modél bisnisna pikeun nyobaan néwak konsumén anu parantos dina prosés mésér atanapi dina karanjang balanja. Ku ngalakukeun ieu, aranjeunna ogé tiasa négatip mangaruhan apiliasi anu nyetir nilai luhur-corong pikeun mérek sareng konsumén énggal ngalangkungan blog, saluran média sosial, situs resensi, jsb.

Ku nyegat palanggan bari maksadna pikeun mésér parantos luhur atanapi katuhu sateuacan titik jual, afiliasi anu terakhir ieu sering kéngingkeun kiridit kanggo transaksi anu aranjeunna henteu laksanakeun pikeun ngamimitian atanapi nawiskeun henteu nilai tambahan. Akibatna, perusahaan tungtungna mayar komisi substansi terakhir ieu.

Pikeun nyegah jinis aktipitas handap pikeun nilai ieu dina program anjeun, penting pikeun henteu nampi hasilna dina nilai nominal. Milarian taktik afiliasi anjeun pikeun leres-leres ngartos kumaha aranjeunna ngamajukeun mérek anjeun sareng mertimbangkeun nyusun modél atribusi éksternal anjeun supados henteu ngahargaan kabiasaan ieu.

Afiliasi henteu étis

Sedengkeun seuseueurna apiliasi mangrupikeun mitra etika anu ngadorong nilaina penting pikeun perusahaan, apel goréng aya, hanjakalna. Pamasaran anu teu sopan ieu henteu kedah bingung sareng apiliasi anu tiasa henteu nambihan nilai nambahan. Henteu, jinis ieu tina afiliasi langkung jahat. Aranjeunna ngahaja kalibet dina kagiatan pamasaran anu nipu pikeun ngumpulkeun komisi.

Salaku conto, dina anyar-anyar ieu artikel, Dr. Mehmet Oz ngabagi carita pribadi na ngeunaan kumaha sababaraha étisitas anu étika ditaroskeun sareng para pemasar online nganggo sasaruaanana pikeun ngajual sareng ngamajukeun acai berry sareng produk sanés - sadayana tanpa idin na. Éta parah pisan yén nempatkeun résiko sareng integritas na. Pikeun narik perhatian kana masalah anu nyebar ieu, Dr. Oz parantos dédikasi sababaraha episode tina acara tivi na kana topik, bahkan nyewa penyidik ​​swasta pikeun mendakan saha ieu jalma pamasaran rindang sareng ngadidik masarakat kumaha aranjeunna ditipu sacara sengaja.

Sababaraha perusahaan sadar ngeunaan apel anu goréng ieu tapi ngabijilkeun sabab taktik pamasaranna ngahasilkeun pendapatan. Perusahaan sanés henteu ngagaduhan pamanggih yén jinis ieu tina afiliasi aya dina programna atanapi promosikeun mérekna ku cara anu haram atanapi henteu étis. Paduli, skenario sanés teu ngagambarkeun perusahaan atanapi nunjukkeun program anu suksés.

Sarupa sareng kumaha anjeun tiasa nyingkahan afiliasi anu henteu nawiskeun nilai naon waé, ngahambat afiliasi anu teu étis tina lebet kana program anjeun meryogikeun anjeun nyaring masing-masing pasangan anjeun sacara saksama, gaduh wawasan transparan kana naon anu aranjeunna laksanakeun pikeun ngamajukeun sareng ngawakilan mérek sareng monitor anjeun kagiatanana saatos aranjeunna ditampi kana program anjeun.

Insentif Anu Salah Daptar

Kanggo kaseueuran sajarah industri apiliasi, jaringan parantos ngagambarkeun duanana apiliasi sareng padagang dina hiji transaksi sareng muatan "biaya kinerja" kanggo ngalakukeun éta. Nalika struktur ieu henteu jahat atanapi haram, éta henteu ngagaduhan rohangan pikeun pamariksaan sareng kasaimbangan anu leres, janten insentif teras-terasan disalahkeun. Insentif anu teu leres ieu ogé nyababkeun masalah anu serius, kalebet panipuan, panawaran mérek, sareng isian cookie.

Kiwari, sanaos industri parantos mekar sareng asak, sababaraha insentif anu teu leres masih aya sabab nguntungkeun seueur pamaén dina ranté nilai; mareuman paripolah ieu tiasa hartosna kirang kameunangan. Untungna, aya perusahaan anu janten langkung terang ngeunaan saha aranjeunna pasangan. Aranjeunna ogé mimiti ngareungeu ka mitra anu teu gaduh tonggong, anu henteu ngagambarkeun merekna kalayan integritas, sareng anu nampi kickbacks. Ieu sikep wilujeng sumping sareng anu bakal ngabantosan model apiliasi ngahontal tempat anu sadayana ngagaduhan kasempetan pikeun unggul sareng damel babarengan produktif.

Nuansa aya di unggal industri. Sababaraha nyababkeun kaunggulan kompetitif dimana anu sanés tiasa janten niup kana mérek urang. Ku milih pasangan anjeun sacara saksama, nungtut transparansi ti aranjeunna, sareng mastikeun yén aya hubungan anu jelas antara hasil anu anjeun kéngingkeun sareng jumlah artos anu anjeun mayar, anjeun bakal tiasa ngala pahala anu ditawarkeun ku program afiliasi bernuansa .

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.