Pamasaran Butuh Data Kualitas janten Data-Driven - Perjuangan & Solusi

Kualitas Data Pamasaran sareng Pamasaran Didorong Data

Marketers aya dina tekenan ekstrim janten data-disetir. Tapi, anjeun moal mendakan para pemasar nyarioskeun ngeunaan kualitas data anu goréng atanapi naroskeun kurangna manajemén data sareng kapamilikan data dina organisasina. Gantina, aranjeunna narékahan pikeun jadi data-disetir ku data goréng. Ironi tragis! 

Kanggo sabagéan ageung pemasar, masalah sapertos data anu teu lengkep, typos, sareng duplikat malah henteu diakui salaku masalah. Aranjeunna bakal nyéépkeun sababaraha jam pikeun ngalereskeun kasalahan dina Excel, atanapi aranjeunna badé milarian plugins pikeun nyambungkeun sumber data sareng ningkatkeun alur kerja, tapi aranjeunna henteu sadar yén ieu mangrupikeun masalah kualitas data anu gaduh pangaruh ripple dina organisasi anu nyababkeun jutaan kaleungitan. duit. 

Kumaha Kualitas Data mangaruhan Prosés Usaha

Pemasar ayeuna kagum pisan ku métrik, tren, laporan, sareng analitik anu aranjeunna henteu gaduh waktos taliti kalayan tantangan kualitas data. Tapi éta masalahna. Lamun marketers teu boga data akurat dimimitian ku, kumaha di dunya maranéhna bakal bisa nyieun kampanye éféktif? 

Kuring ngahontal kaluar ka sababaraha marketers nalika kuring mimiti nulis sapotong ieu. Kuring éta cukup untung boga Axel Lavergne, Co-pangadeg TinjauanFlowz babagi pangalaman na kalawan data goréng. 

Ieu mangrupikeun jawaban anu wawasan pikeun patarosan kuring. 

  1. Naon perjuangan awal anjeun sareng kualitas data nalika anjeun ngawangun produk anjeun? Kuring nyetel mesin generasi review sarta diperlukeun sababaraha kait pikeun ngungkit pikeun ngirim requests review ka konsumén senang dina hiji waktu aranjeunna dipikaresep bakal ninggalkeun review positif. 

    Jang ngalampahkeun ieu, tim nyiptakeun Skor Promoter Net (NPS) survéy anu bakal dikirim kaluar 30 poé sanggeus signup. Iraha waé palanggan bakal ngantunkeun NPS positip, mimitina 9 sareng 10, teras dilegakeun ka 8, 9, sareng 10, aranjeunna bakal diajak ninggalkeun ulasan sareng kéngingkeun kartu kado $ 10. Tangtangan pangbadagna di dieu nyaéta yén bagéan NPS disetél dina platform automation pamasaran, sedengkeun datana linggih dina alat NPS. Sumber data anu dipegatkeun sareng data anu teu konsisten dina sadaya alat janten bottleneck anu peryogi panggunaan alat tambahan sareng alur kerja.

    Nalika tim nuluykeun pikeun ngahijikeun aliran logika anu béda sareng titik integrasi, aranjeunna kedah ngurus ngajaga konsistensi sareng data warisan. Produk evolves, nu hartina data produk terus ngarobah, merlukeun pausahaan tetep skéma data ngalaporkeun konsisten kana waktu.

  2. Léngkah naon anu anjeun lakukeun pikeun ngabéréskeun masalah? Butuh loba gawé bareng tim data pikeun ngawangun up rékayasa data ditangtoskeun sabudeureun aspék integrations. Bisa disada geulis dasar, tapi ku loba integrasi béda, sarta loba apdet pengiriman barang, kaasup apdet mangaruhan aliran signup, urang kudu ngawangun sakabeh loba aliran logika béda dumasar kana acara, data statik, jsb.
  3. Naha departemén pamasaran anjeun parantos nyarios dina ngarengsekeun tantangan ieu? Ieu hal tricky. Nalika anjeun angkat ka tim data anu gaduh masalah anu khusus, anjeun panginten panginten éta gampang pikeun ngalereskeunana ngan butuh 1 jam pikeun ngalereskeun tapi leres-leres sering ngalibatkeun seueur parobihan anu anjeun henteu sadar. Dina kasus spésifik kuring ngeunaan plugins, sumber utama masalah nyaéta ngajaga data konsisten sareng data warisan. Produk mekar, sareng sesah pisan pikeun ngajaga skéma data ngalaporkeun konsisten kana waktosna.

    Jadi hehehehe, pasti nyebutkeun dina watesan kabutuhan, tapi lamun datang ka kumaha carana nerapkeun apdet jsb anjeun bener moal bisa tangtangan tim rékayasa data ditangtoskeun anu weruh yén maranéhna kudu nungkulan kavling parobahan sangkan eta kajadian. jeung "ngajaga" data tina apdet hareup.

  4. Naha teu marketers ngawangkong ngeunaan manajemén data atanapi kualitas data sanajan aranjeunna nyobian janten data-disetir? Jigana éta bener kasus teu sadar masalah. Paling marketers Kuring geus dikaitkeun kana lega underestimate tantangan ngumpulkeun data, sarta dasarna, kasampak di KPIs anu geus sabudeureun pikeun taun tanpa kantos questioning aranjeunna. Tapi naon anu anjeun sebut signup, kalungguhan, atawa malah datang unik robah massively gumantung kana setelan tracking anjeun, sarta dina produk Anjeun.

    conto pisan dasar: anjeun teu ngagaduhan validasi email sareng tim produk anjeun nambihanana. Naon signup a lajeng? Sateuacan atanapi saatos validasi? Kuring malah moal ngawitan lebet kana sagala subtleties tracking web.

    Jigana ogé boga loba ngalakukeun kalawan attribution jeung cara tim pamasaran anu diwangun. Kaseueuran pemasar nanggung jawab kana saluran atanapi sawaréh saluran, sareng nalika anjeun nyimpulkeun naon anu unggal anggota tim atribut kana saluranna, anjeun biasana sakitar 150% atanapi 200% tina atribusi. Sora teu munasabah nalika anjeun nempatkeun éta sapertos kitu, naha teu aya anu ngalakukeun. Aspék anu sanésna sigana yén pangumpulan data sering janten masalah téknis, sareng kalolobaan pemasar henteu wawuh sareng aranjeunna. Pamustunganana, anjeun moal tiasa nyéépkeun waktos anjeun pikeun ngalereskeun data sareng milarian inpormasi anu sampurna pikeun piksel sabab anjeun moal nampi.

  5. Naon léngkah praktis / saharita anjeun pikir marketers tiasa nyandak pikeun ngalereskeun kualitas data customer maranéhanana?Pasang diri anjeun dina sapatu pangguna, sareng uji unggal corong anjeun. Naroskeun ka diri naon jinis acara atanapi tindakan konvérsi anu anjeun pikahoyong dina unggal léngkah. Anjeun kamungkinan bakal reuwas pisan dina naon anu sabenerna kajadian. Ngartos naon hartosna angka dina kahirupan nyata, pikeun palanggan, pamimpin atanapi sémah, leres pisan dasar pikeun ngartos data anjeun.

Pamasaran Mibanda Pamahaman Pangjerona ngeunaan Pelanggan Tapi Perjuangan Pikeun Ngalereskeun Masalah Kualitas Datana

Pamasaran aya dina manah organisasi naon waé. Éta departemén anu nyebarkeun kecap ngeunaan produk. Departemén éta mangrupikeun jembatan antara palanggan sareng bisnis. Departemen anu rada jujur, ngajalankeun acara.

Tapi, aranjeunna ogé paling bajoang kalayan aksés kana data kualitas. Parah, sakumaha anu disebatkeun ku Axel, aranjeunna sigana henteu sadar naon hartosna data goréng sareng naon anu dilawan! Ieu sababaraha statistik anu dicandak tina laporan DOMO, Marketing urang Anyar MO, pikeun nempatkeun hal-hal kana sudut pandang:

  • 46% tina marketers nyebutkeun jumlah sheer saluran data jeung sumber geus nyieun leuwih hese rencanana pikeun jangka panjang.
  • 30% marketers senior yakin nu CTO na IT departemén kedah taktak tanggung jawab owning data. Pausahaan masih figuring kaluar kapamilikan data!
  • 17.5% yakin aya kakurangan sistem anu ngumpulkeun data sareng nawiskeun transparansi dina tim.

Angka-angka ieu nunjukkeun yén waktuna pikeun pamasaran gaduh data sareng generasi paménta pikeun éta leres-leres didorong ku data.

Naon Anu Bisa Dilaksanakeun ku Pamasar pikeun Ngartos, Ngidentipikasi, sareng Nanganan Tantangan Kualitas Data?

Sanaos data janten tulang tonggong pikeun kaputusan bisnis, seueur perusahaan anu masih berjuang sareng ningkatkeun kerangka manajemén data pikeun ngatasi masalah kualitas. 

Dina laporan ku Évolusi Marketing, langkung ti saparapat tina 82% pausahaan dina survey ieu menyakiti ku data substandard. Marketers moal bisa deui mampuh nyapu pertimbangan kualitas data handapeun rug atawa bisa aranjeunna mampuh jadi unaware tina tantangan ieu. Janten naon anu tiasa dilakukeun ku para pemasar pikeun ngatasi tantangan ieu? Ieu lima prakték pangsaéna pikeun ngamimitian.

Praktek Pangalusna 1: Mimitian diajar ngeunaan masalah kualitas data

A marketer kudu jadi sadar masalah kualitas data sakumaha batur sapagawean IT maranéhanana. Anjeun kedah terang masalah umum anu aya hubunganana sareng set data anu kalebet tapi henteu dugi ka:

  • Typo, kasalahan éjahan, kasalahan ngaran, kasalahan rékaman data
  • Masalah sareng konvénsi ngaran sareng kurangna standar sapertos nomer telepon tanpa kode nagara atanapi nganggo format tanggal anu béda.
  • Rincian anu teu lengkep sapertos alamat email anu leungit, nami tukang, atanapi inpormasi kritis anu diperyogikeun pikeun kampanye anu efektif
  • Inpormasi anu teu akurat sapertos nami anu salah, nomer anu salah, email, jsb
  • Sumber data anu béda-béda tempat anjeun ngarékam inpormasi ngeunaan jalma anu sami, tapi disimpen dina platform atanapi alat anu béda-béda anu ngahalangan anjeun nampi pandangan anu dihijikeun.
  • Data duplikat dimana inpormasi éta teu kahaja diulang dina sumber data anu sami atanapi dina sumber data anu sanés

Ieu kumaha data goréng dina sumber data:

masalah data goréng pamasaran

Familiarizing diri anjeun sareng istilah sapertos kualitas data, manajemén data, sareng pamaréntahan data tiasa ngabantosan anjeun jauh dina ngaidentipikasi kasalahan dina Manajemén Hubungan Palanggan anjeun (CRM) platform, sareng ku manteng éta, ngamungkinkeun anjeun nyandak tindakan upami diperyogikeun.

Praktek Pangalusna 2: Sok Prioritaskeun Data Kualitas

Kuring geus aya, dipigawé éta. Éta pikabitaeun pikeun malire data anu goréng sabab upami anjeun leres-leres ngagali jero, ngan ukur 20% data anjeun tiasa dianggo. Langkung ti 80% tina data geus wasted. Utamakeun kualitas tibatan kuantitas salawasna! Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku ngaoptimalkeun metode pangumpulan data anjeun. Salaku conto, upami anjeun ngarékam data tina formulir wéb, pastikeun anjeun ngan ukur ngumpulkeun data anu diperyogikeun sareng ngabatesan kabutuhan pangguna pikeun ngetik inpormasi sacara manual. Langkung seueur jalma kedah 'ngetik' inpormasi, langkung luhur kamungkinan ngirim data anu teu lengkep atanapi henteu akurat.

Praktek Pangsaéna 3: Mangpaat Téknologi Kualitas Data anu Katuhu

Anjeun teu kedah nyéépkeun sajuta dolar pikeun ngalereskeun kualitas data anjeun. Aya lusinan alat sareng platform di luar anu tiasa ngabantosan anjeun nyandak data anjeun dina urutan tanpa najong ribut. Alat-alat ieu tiasa ngabantosan anjeun kalebet:

  • Profil data: Ngabantosan anjeun ngaidentipikasi kasalahan anu béda dina set data anjeun sapertos kolom anu leungit, éntri duplikat, kasalahan éjahan jsb.
  • Ngabersihan data: Ngabantosan anjeun ngabersihan data anjeun ku ngaktifkeun transformasi anu langkung gancang tina data anu goréng ka data anu dioptimalkeun.
  • Data cocog: Ngabantosan anjeun nyocogkeun set data dina sumber data anu béda sareng ngaitkeun/ngahijikeun data tina sumber ieu babarengan. Contona, anjeun tiasa nganggo data match pikeun nyambungkeun sumber data online sareng offline.

Téknologi kualitas data bakal ngamungkinkeun anjeun pikeun difokuskeun naon anu penting ku ngurus padamelan anu kaleuleuwihan. Anjeun teu kedah hariwang ngeunaan miceunan waktos ngalereskeun data anjeun dina Excel atanapi dina CRM sateuacan ngamimitian kampanye. Kalayan integrasi alat kualitas data, anjeun tiasa ngaksés data kualitas sateuacan unggal kampanye.

Praktek pangalusna 4: Ngalibetkeun Manajemén Senior 

Pembuat kaputusan dina organisasi anjeun panginten henteu sadar kana masalahna, atanapi upami aranjeunna, aranjeunna tetep nganggap éta masalah IT sareng sanés masalah pamasaran. Ieu dimana anjeun kedah lengkah pikeun ngajukeun solusi. Data goréng dina CRM? Data goréng tina survey? Data konsumén goréng? Sadaya ieu mangrupikeun masalah pamasaran sareng teu aya hubunganana sareng tim IT! Tapi iwal hiji marketer lengkah nepi ka nyarankeun ngarengsekeun masalah, organisasi bisa ngalakukeun nanaon ngeunaan masalah kualitas data. 

Praktek Pangalusna 5: Identipikasi masalah dina tingkat sumber 

Sakapeung, masalah data anu goréng disababkeun ku prosés anu henteu éfisién. Bari anjeun tiasa ngabersihan up data dina beungeut cai, iwal mun teu ngaidentipikasi akar ngabalukarkeun masalah, anjeun bakal pencét jeung masalah kualitas sarua dina ulang. 

Contona, upami anjeun ngumpulkeun data kalungguhan tina halaman badarat, sareng anjeun perhatikeun 80% data gaduh masalah sareng éntri nomer telepon, anjeun tiasa nerapkeun kadali éntri data (sapertos nempatkeun kolom kode kota wajib) pikeun mastikeun anjeun' meunangkeun deui data akurat. 

Akar sabab paling masalah data relatif basajan pikeun ngajawab. Anjeun ngan ukur kedah nyandak waktos pikeun ngagali langkung jero sareng ngaidentipikasi masalah inti sareng usaha tambahan pikeun ngabéréskeun masalah! 

Data Nyaéta Tulang Belakang Operasi Pemasaran

Data mangrupikeun tulang tonggong tina operasi pamasaran, tapi upami data ieu henteu akurat, lengkep, atanapi dipercaya, anjeun bakal kaleungitan artos pikeun kasalahan anu mahal. Kualitas data henteu dugi ka departemen IT deui. Pamasar mangrupikeun pamilik data palanggan sahingga kedah tiasa ngalaksanakeun prosés sareng téknologi anu leres dina ngahontal tujuan anu didorong ku data.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.