Strategi Data-Didorong Nyiptakeun Iklan Sosial Jedi-Level

Jedi Ksatria

Star Wars ngajelaskeun kakuatan salaku hal anu ngalir ngaliwatan sagala hal. Darth Vader ngawartosan urang pikeun henteu nganggap enteng éta sareng Obi-Wan nyarios ka Lukas yén éta ngiket sadaya hal. 

Ningali semesta periklanan média sosial, éta data anu ngabeungkeut sagala hal, mangaruhan kréatip, pamirsa, olahtalatah, waktos sareng seueur deui. Ieu sababaraha pelajaran pikeun ngabantosan anjeun diajar kumaha ngungkitkeun kakuatan pikeun ngawangun kampanye anu langkung kuat sareng pangaruh.

Pangajaran 1: Fokus Kana Tujuan Anu Jelas

Fokus anjeun nangtoskeun kanyataan anjeun.

Qui Gon Jin

Fokus mangrupikeun unsur anu paling penting pikeun kampanye suksés sareng henteuna fokus mangrupikeun panyabab paling kagagalan. Objektif anu jelas, tiasa diukur penting sareng aranjeunna bakal tangtukeun kanyataan anjeun.

Sakali anjeun milih tujuan kampanye, anggo titik data dina halaman wéb sareng saluran sosial anjeun pikeun ningali naha éta tiasa kahontal.

  • Fokus kana tujuan anjeun: Kengingkeun 1,000 alamat surélék prospek.
    • Tinjauan data halaman wéb: Dumasar kana data anu kapengker, urang tingali peryogi 25 jalma anu sumping kana formulir ieu kanggo kéngingkeun hiji alamat email. 
    • Nangtukeun tujuan lalu lintas wéb: Upami 25 jalma = 1 alamat email, éta bakal nyandak 25,000 hits ka halaman wéb éta pikeun kéngingkeun 1,000 alamat email.
    • Ngajalankeun skénario sosial: Kaseueuran platform iklan sosial gaduh alat proyéksi anu nunjukkeun perkiraan kesan, klik atanapi konvérsi. Lebetkeun anggaran anjeun kana alat ieu pikeun ningali naha ngahontal 25,000 halaman wéb hits tiasa kahontal.
    • Meunteun sareng ngalibrasi: Upami tujuan anjeun pasagi sareng anggaran anjeun, hébat! Upami éta sahandapeun, atur tujuan anu langkung réalistis atanapi tingkatkeun anggaran kampanye anjeun. 

Pangajaran 2: Pilih Jalan Anjeun Sing Taliti

Sieun kaleungitan nyaéta jalan ka sisi poék.

Yoda

Seueur teuing pemasar nyandak kaputusan dumasarkeun kana gagasan yén upami aranjeunna henteu nyiarkeun iklanna ka saageungna pamirsa, aranjeunna bakal éléh tina persaingan. Nyatana, mendakan bener pemirsa ibarat mendakan jarum dina tumpukan jukut galaksi sareng data bakal ngabantosan anjeun ngahontal aranjeunna langkung épisién sareng sacara épéktip.

Ayeuna anjeun bakal sering gaduh ideu ngeunaan pemirsa anu anjeun hoyong iklankeun, tapi anjeun kedah nangtoskeun waktos sareng tempat anu pangsaéna pikeun ngahontal aranjeunna. Kieu kumaha ngantepkeun data mutuskeun:

  • Maénkeun pikeun kakuatan jaringan: Unggal jaringan sosial ngagaduhan kaunggulan khusus anu ngamungkinkeun anjeun ngahontal pamirsa ku sababaraha cara. LinkedIn, salaku conto, saé pikeun nargétkeun judul kerja, janten upami pemirsa inti anjeun insinyur, anjeun tiasa sacara gampil ngawangun pamirsa LinkedIn pikeun ngahontal aranjeunna. Nanging, upami kampanye anjeun difokuskeun téknologi rékayasa khusus (saur perjalanan gancang), anjeun panginten tiasa nambihan iklan Twitter anu ngamungkinkeun anjeun sasaran dumasar kana paguneman jalma-jalma anu ngagaduhan téknologi éta kusabab aranjeunna parantos ngalaksanakeun topik ieu .
  • Dina iklan sosial, ukuran teu zat: Di Kakaisaran mogok Balik, Yoda kawéntar nyarios ka Lukas yén "ukuran henteu masalah”Tapi dina pariwara, ukuran sadayana. Sacara umum, kolam renang pamirsa anu langkung ageung ngamungkinkeun jaringan iklan sosial pikeun ngintip ngalangkungan algoritma data na nyalira kalayan éfisién pikeun ngabantosan jalma anu dipikaresep ngabales iklan anjeun. Hadirin anu langkung alit nyayogikeun kirang data pikeun algoritma éta, tapi éta langkung épéktip sareng tiasa ngabantosan anjeun ngalaksanakeun hal-hal sapertos perusahaan atanapi industri sasaran. Unggal kampanyeu béda-béda, janten sabaraha jaringana atanapi leutikna anu anjeun casting bakal bénten-bénten.
  • Jantenkeun pemirsa bersaing: Anjeun gaduh seueur pilihan nargétkeun sosial anu kalebet daptar palanggan anu aya, audién Dursasana sareng demografi / karesep. Ayeuna daripada ngandelkeun hiji kapal pikeun ngajalankeun blokade pamasaran, ngajalankeun langkung langsing, pamirsa anu dituju saling ngalawan sareng anjeun tiasa nangtoskeun mana anu paling épéktip teras ngalihkeun arah engké dumasar kana kinerja. 

Pangajaran 3: Ngandelkeun Data, Sanés Kabeneran

Dina pangalaman kuring, teu aya anu namina tuah.

Obi Wan Kenobi

Si Jedi némbongan baruntung kusabab palatihan anu kuat sareng komitmen pikeun diajar kumaha ngabedakeun tindakan anu kedah dilakukeun sareng kumaha cocog sareng aranjeunna kakuatan nungtun jalanna. Pikeun pamasar média sosial, data ngagaduhan peran anu sami ngalangkungan unggal léngkah perjalanan pariwara galaksi kami, ngamungkinkeun urang nyandak kaputusan anu dididik dumasar kanyataanna, tibatan nasib.

Ayeuna bagian penting tina kampanye nyaéta nangtoskeun naon unsur-unsur kreatif visual sareng olahtalatah anu bakal dianggo pikeun ngamajukeunana. Seringna, ieu ngakibatkeun teu satujueun staf, tapi data ngungkulanana. Kieu carana:

  • Ngadegkeun garis awal: Unggal unsur kréatip kedah akur sareng standar mérek, janten aya hubunganana sareng kontén anu dipromosikeun sareng disesuaikan pikeun pemirsa anu dituju. Meunteun naon anu dianggo di jaman baheula pikeun nyimpulkeun naon anu bakal dianggo di hareup.
  • Nguji sagala rupa: Sering teuing, mérek nyobian nyuling kampanyeu kana hiji gambar sareng pesen. Bahayana nyaéta lamun éta jalan, anjeun moal gaduh ideu anu leres naha sareng upami éta gagal, anjeun henteu terang naon anu kedah disalahkeun. Sabalikna, uji minimal opat gambar / video inti, opat vérsi salinan iklan, tilu judul sareng dua seruan-aksi (CTAs). Leres, ieu peryogi langkung lami pikeun nyetél, tapi nyayogikeun data anu teu ternilai kana elemen mana anu tiasa dianggo sareng naha. 
  • Optimalkeun sadayana: Lila pisan dinten-dinten kampanye iklan sosial diatur-na-hilap-éta. Nalika anjeun ngaluncurkeun, anjeun kedah nganalisis métrik kinerja unggal dinten kanggo minggu kahiji sareng sahenteuna dua kali saminggu saatos éta. 
    • Cabut gambar, pesen atanapi judul anu teu hadé. 
    • Ngalihkeun anggaran kana gambar, pesen atanapi judul anu kaleuleuwihi.
    • Upami kampanye ngan saukur henteu jalan, mareumanana, analisa data sareng cobian ngalereskeunana tibatan ngantep anggaran ngaluarkeun getih.
    • Upami anjeun nyetir seueur klik tapi teu aya anu ngarobah kana halaman wéb anjeun, évaluasi halaman badarat — naha énergi sareng pesen tina iklanna dilebet? Naha formulir anjeun panjang teuing? Parobihan. Ékspérimén. Hurungkeun deui kampanye anjeun sareng tingali naha éta ngumbar masalah.
  • Hadirin anu sempit: Kanggo sabagéan ageung kampanye, target udagan anjeun dikubur dina grup pamirsa anu langkung lega (jarum anjeun dina tumpukan jukut galaksi) sareng tugas anjeun pikeun narik jalma-jalma. Hiji cara anu saé pikeun ngalakukeun éta nyaéta nyaring pemirsa anjeun dumasar kana kinerja.
    • Upami nagara-nagara atanapi nagara bagian anu henteu ngaréspon, angkat tina kolam renang pamirsa anjeun.
    • Upami demografi tangtu ngaréspon kalayan harga dua kali langkung ti batur, mindahkeun anggaran pikeun ngadukung aranjeunna.
    • Anggo audién Dursasana sareng ngawangun tampilan balik. Salaku conto, upami anjeun ngajalankeun kampanye Facebook nganggo retargeting halaman wéb, janten pemirsa papacangan anu ngagambarkeun jalma anu paling aktif. Teras gunakeun pemirsa ieu pikeun ngawangun pemirsa anu sami sareng ningkatkeun hasil anjeun langkung.

Di tempat anu poek urang mendakan diri, sareng sakedik langkung seueur ilmu anu terang jalan urang.

Yoda

Masalah pangetahuan sareng pikeun média sosial Jedi, data mangrupikeun hiji sumber kanyaho sajati. Émut yén langkung seueur data anu anjeun ngungkit nalika nyetél kampanye média sosial anjeun, hasil anjeun bakal langkung saé sareng langkung tiasa diduga.

Sareng mugia kakuatan janten sareng anjeun, salawasna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.