Kabersihan Data: Pitunjuk Gancang Pikeun Pembersihan Data Ngahiji

Kabersihan Data - Naon Mangrupikeun Pembersihan Campuran

A merge purge mangrupikeun fungsi penting pikeun operasi bisnis sapertos pamasaran mail langsung sareng kéngingkeun hiji sumber bebeneran. Nanging, seueur organisasi tetep percanten yén prosés ngagabungkeun purge ngan ukur dugi ka téhnik sareng fungsi Excel anu henteu saeutik pikeun menerkeun kabutuhan anu langkung rumit pikeun kualitas data.

Pitunjuk ieu bakal ngabantosan pangguna sareng pangguna IT ngartos prosés ngagabungkeun pembersihan, sareng kamungkinan ngajantenkeun aranjeunna sadar naha timna henteu tiasa neraskeun ngahijikeun sareng ngabersihan ngalangkungan Excel.

Hayu urang ngawitan!

Naon ari prosés atawa Fungsi Merge Purge?

Merge purge nyaéta prosés nyandak sababaraha sumber data kana hiji tempat bari sakaligus ngaleungitkeun rékor anu goréng sareng duplikat tina sumberna.

Éta ngan saukur tiasa dijelaskeun dina conto ieu:

Data Klién

Perhatikeun yén gambar di luhur ngagaduhan tilu catetan anu sami sareng sababaraha masalah anu aya hubunganana sareng kualitas data. Saatos ngalarapkeun fungsi merge purge kana rékaman ieu, éta bakal dirobih janten kaluaran anu bersih sareng tunggal sapertos conto ieu di handap:

Data Duplikat

Saatos ngahijikeun sareng mupus duplikat tina sababaraha sumber data, hasilna nembongkeun versi konsolidasi tina rékaman aslina. Kolom sanés [Industri] parantos dilampirkeun kana rékor, sumberna tina versi rékaman anu sanés.

Kaluaran prosés ngahijikeun ngahiji nyiptakeun rékor anu ngandung inpormasi unik anu ngagaduhan tujuan bisnis data. Dina conto di luhur, saatos dioptimalkeun, data bakal dijantenkeun rékaman anu dipercaya pikeun pemasar dina kampanye surat.

Prakték Pangsaéna pikeun Ngahijikeun sareng Data Purging

Paduli industri, bisnis, atanapi ukuran perusahaan, ngahiji prosés pemurnian janten dasar pikeun tujuan data-drive. Sanaos latihan éta ngan ukur dugi ka kombinasi sareng éliminasi, dinten ayeuna ngahiji sareng purging parantos mekar janten mékanisme penting anu ngamungkinkeun para pangguna nganalisis data na sacara rinci pisan.

Sanaos prosésna parantos sacara otomatis ayeuna ngalangkungan éksténsif ngagabung software purge sareng pakakas, pangguna masih kedah ngajaga prakték anu pangsaéna pikeun pembersihan data ngagabung. Ieu mangrupikeun sababaraha kuring nyarankeun pisan anjeun pikeun nuturkeun:

  • Tetep Fokus kana Kualitas Data: Sateuacan ngalaksanakeun operasi pembersihan ngahiji, penting pisan pikeun ngabersihkeun sareng ngabakukeun data, sabab ieu mastikeun yén prosés deduping langkung gampil. Upami anjeun ngirangan tanpa data dibersihkeun, hasilna ngan ukur bakal nguciwakeun anjeun.
  • Nempel kana Rencana Réalistis: Ieu bisi prosés ngahijikeun data saderhana henteu janten prioritas pikeun anjeun. Disarankeun anjeun netepkeun rencana anu bakal ngabantosan jenis rékaman anu anjeun pilari pikeun ngagabung sareng diberesihan.
  • Ngaoptimalkeun Modél Data Anjeun: Sacara umum, saatos prosés ngahiji purge awal, perusahaan ngembangkeun pamahaman anu langkung saé ngeunaan modél data na. Sakali pamahaman awal modél anjeun dikembangkeun, anjeun tiasa ngadamel KPI sareng ngirangan waktos anu dibébaskeun dina prosés anu umum.
  • Ngajaga Rékam Daptar: Mersihan daptar henteu kedahna ngeunaan ngahapus daptar sadayana. Parangkat lunak mana wae anu ngagabungkeun data bakal ngaktipkeun anjeun nyimpen rékaman sareng ngajaga basis data unggal perobihan anu parantos dilakukeun dina daptar.
  • Ngajaga Sumber Tunggal Kaleresan: Nalika data pangguna sumberna tina sababaraha rékaman, pacabakan anu disanghareupan kusabab inpormasi anu henteu sami. Dina hal ieu, ngahiji sareng ngabersihan ngabantosan nyiptakeun hiji sumber bebeneran. Ieu kalebet sadaya inpormasi anu diperyogikeun ngeunaan palanggan.

Mangpaat Perangkat Lunak Ngahiji Ngepaskeun Parangkat Lunak

Solusi anu épéktip pikeun nyiptakeun hiji sumber bebeneran bari mastikeun yén anjeun nuturkeun prakték-prakték anu pangsaéna, nyaéta kéngingkeun parangkat lunak pembersih ngahiji. Alat sapertos kitu bakal nimpa rékaman lami nganggo inpormasi énggal ngalangkungan prosés salamet data.

Komo deui, jasa mandiri ngagabungkeun pakakas tiasa ngaktipkeun pangguna bisnis kalayan gampang ngahiji sareng nyaring rékor data na tanpa diperyogikeun pikeun ngagaduhan elmu atanapi pangalaman pamrograman anu jero.

Alat pembersih gabungan idéal tiasa ngabantosan pangguna bisnis ku:

  • Nyiapkeun data ngalangkungan penilaian kasalahan sareng konsistensi inpormasi
  • Diberesihkeun sareng normalisasi data saluyu sareng aturan bisnis anu ditetepkeun
  • Nyocogkeun sababaraha daptar ngalangkungan kombinasi algoritma anu parantos ditetepkeun
  • Nyoplokkeun duplikat kalayan tingkat akurasi anu luhur
  • Nyiptakeun rékaman emas sareng kéngingkeun hiji sumber bebeneran
  • & seueur deui

Henteu perlu disebatkeun, dina jaman dimana otomatisasi janten penting pikeun kasuksésan bisnis, perusahaan moal mampuh reureuh ngaoptimalkeun data bisnis na. Janten, alat ngahiji / pembersihan data modérn ayeuna parantos janten solusi utama pikeun masalah umur anu aya hubunganana sareng prosés anu rumit pikeun ngahijikeun sareng nyucikeun data.

Tangga Data

Data perusahaan mangrupikeun salah sahiji aset anu paling berharga na - sareng sapertos unggal aset sanés, data kedah diasuh. Sanaos perusahaan parantos janten laser anu fokus kana perolehan inpormasi anu ningkat sareng nguatkeun pangumpulan data na, data anu diala akhirna tetep sésana sareng nyandak CRM atanapi ruang panyimpenan anu lami pikeun waktos anu lami. Dina kasus sapertos kitu, data kedah diberesihan sateuacan tiasa dianggo dina panggunaan bisnis.

Nanging, prosés rumit ngagabung / purging tiasa disederhanakeun ngalangkungan parangkat lunak hiji-hijina ngagabungkeun purge anu ngabantosan anjeun ngahijikeun sumber data sareng nyiptakeun rékaman anu saleresna berharga.

Data Ladder mangrupikeun perusahaan perangkat lunak kualitas data anu didédikasikeun pikeun ngabantosan pangguna bisnis ngamanfaatkeun data ku ngalangkungan data, profil, deduplikasi, sareng alat pengayaan. Naha éta cocog sareng jutaan rékaman ngalangkungan algoritma cocog kabur urang, atanapi ngarobah data produk kompléks ngalangkungan téknologi semantis, alat kualitas data Data Ladder nyayogikeun tingkat layanan anu langkung unggul dina industri.

Unduh Percobaan Gratis

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.