Kumpulan Hutang kanggo Startups eCommerce: Pitunjuk Pasti

E-commerce

Karugian dumasar transaksi mangrupikeun kanyataan kahirupan pikeun seueur bisnis, kusabab chargebacks, tagihan anu teu dibayar, pembalikan, atanapi produk anu henteu dipulangkeun. Beda sareng usaha pinjaman anu kedah nampi perséntase ageung karugian salaku bagian tina modél bisnisna, seueur anu ngamimitian ngarawat karugian transaksi salaku gangguan anu henteu kedah diperhatoskeun pisan. Ieu tiasa nyababkeun lonjakan karugian kusabab kabiasaan konsumén anu teu dipariksa, sareng mundur tina karugian anu tiasa dikirangan sacara signifikan ku sababaraha léngkah saderhana. Dina pituduh ieu kami bakal marios karugian ieu, naha éta kajantenan, sareng naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngirangan éta.

Pitunjuk ieu bakal ngabantosan pisan upami anjeun boh pasar anu ngurus chargebacks ti konsumen sareng vendor anu sacara téhnisna tanggel waler tapi sering teu tiasa atanapi moal mayar, layanan pascabayar (iklan, SaaS, sareng anu sanésna) teu tiasa ngeusi batre konsumén éta teu gaduh atanapi instrumen pamayaran kadaluwarsa dina file, perusahaan eCommerce sareng langganan anu ngurus chargebacks sareng pamundut pengembalian dana atanapi manajemén artos sareng jasa kauangan anu ngalaman pangasilan ACH sareng pangmayaran anu lasut sanés.

Karugian sareng Naha Éta Kajadian

Usaha anu suksés gaduh seueur nasabah, sareng seueur nasabah anu teras-terasan. Usaha transactional anu hébat narik seueur konsumén anu ngagaleuh, nampi produk sareng / atanapi jasa sareng ngantepkeun bagja. Nanging, unggal modél bisnis tunduk kana sababaraha tingkatan karugian. Sanaos seueur éta tiasa dihaja, panilitian nunjukkeun yén persén anu tumuh henteu.

Dinamika beuli online parantos robih lengkep dina dasawarsa katukang. Mésér online ayeuna janten norma. Naha éta jasa binatu atanapi buku anyar, kami gaduh kartu kiridit urang disimpen sareng pembelian 1-klik disiapkeun, kalayan halaman badarat didesain pikeun ngirangan gesekan. Lingkungan paméséran maya ieu, ditambah ku aturan chargeback anu gampang, dijantenkeun langkung gampang ku pamésan gesekan anu handap, ngabalukarkeun ningkatna rasa sedih anu mésér sareng raos yén palanggan tiasa nolak mayar sabab usaha ngan ukur bakal nampi éta. Panilitian nunjukkeun yén dugi ka 40% pangunjung sareng chargeback kusabab alesan ieu, sareng sanés kusabab panipuan atanapi maling identitas. Gampang, asa teu bahaya, sareng teu aya cariosan anu kalibet sareng padagangna.

Gumantung kana bisnis anjeun, sababaraha karugian bakal disababkeun ku panipuan sareng maling idéntitas (éta Chargeback Gurus nempatkeun angka éta dina paling handap 10-15% ngareureuwas dibandingkeun sareng panipuan ramah). Teu ilahar pikeun barudak nganggo kartu kolotna tanpa sepengetahuan aranjeunna, tapi masih aya scammers anu sibuk di ditu, khususna nalika panipuan kartu kiridit dunya nyata nambahan. Dina kasus ieu, anjeun moal bakal kaayaan konsumén nyata, tapi batur anu nganggo detil na.

Sakumaha Seueur kaleungitanna?

Usaha dumasar transaksi kedah ngémutan margina sareng sarat tina panyayogi pamayaran. Kaseueuran panyadia peryogi kirang ti 1% dina chargebacks sareng kirang ti 0.5% dina pangiriman ACH. Anjeun tiasa "nyumputkeun" sababaraha résiko anu tinggi, bagéan anu nguntungkeun dina volume anjeun upami tingkat karugian anjeun sadayana kirang, tapi anjeun kedah tetep lemah sacara umum. Dina jangka panjang, bahkan tingkat rugi 1% akumulasi kana waktos.

Nyegah Pelayanan Daérah

Dina dunya résiko urus, biasa waé sabaraha waktos perusahaan nyéépkeun pikeun pencegahan sareng pangwanoh sateuacan urus ngalangkungan, ngan ukur ngalalaworakeun mitigasi pasca karugian sareng jasa. 

Karugian mangrupikeun bagian tina bisnis naon waé, sabab ngaoptimalkeun karugian nol hartosna teuing pencegahan - anjeun nuju ngajauhan bisnis anu saé. FraudSciences, sareng panyadia pencegahan panipuan awal, sanggup ngabantosan padagang kuadrat ku bisnis ku cara ngajamin ngalawan chargebacks. Anjeun kedah ngémutan sabaraha usaha anu anjeun nolak kusabab kriteria anu terlalu ketat, sareng naon deui anu anjeun tiasa lakukeun upami anjeun gaduh tingkat rugi anu langkung handap.

Upami anjeun nyayogikeun jasa sareng ngan saukur mareumanana pikeun palanggan anu henteu mayar, anjeun panginten ngalaman tingkat karugian anu langkung handap. Anjeun kedah nimbangkeun sabaraha palanggan anu anjeun tiasa kéngingkeun deui ku nyobian méréskeun kasaimbangan anu saé sareng ngupingkeun aranjeunna. Pelayanan pasca-rugi anu hadé difokuskeun kana pangalaman palanggan ku ngarengsekeun masalah jasa sapertos éta pulih artos hutang ka anjeun. 

Nya kitu ogé pikeun karugian panipuan. Sedengkeun sababaraha kasus panipuan ieu nyata, seueur akibat tina salah paham atanapi kaayaan teu satuju. Ku ngawangun aliran palayanan anu museur kana pamahaman tujuan konsumén, anjeun bakal tiasa ningkatkeun ingetan, ngajar tim anjeun kumaha nyegah karugian anu langkung saé, sareng dibayar.

Poé Default Awal

Kami ngarékoméndasikeun anjeun ngagarap karugian di-imah dina sababaraha minggu kahiji. Ngerjakeun karugian nyalira gaduh dua kaunggulan:

  1. Kusabab anjeun nganggo mérek anjeun pikeun ngahubungi nasabah, anjeun leuwih gampang akur deui sareng konsumén anu bingung sareng nahan aranjeunna.
  2. Kaayaan konsumén anu kesel tiasa janten pelajaran anu teu berharga ngeunaan bisnis anjeun, sareng anjeun henteu hoyong ngandelkeun batur pikeun masihan tanggapan éta ti mimiti.

Aya dua hal anu kedah dilakukeun saatos standar:

  1. Mimitian an prosés pamulihan otomatis. Upami pamayaran kartu gagal, cobian ngecas deui saatos sababaraha dinten. Upami pamayaran ACH gagal, pertimbangkeun nyobian deui (struktur fee pikeun ACH sanés sareng nyobian deui langkung rumit). Upami anjeun gaduh langkung ti hiji instrumen pamayaran anu napel kana akun, cobi taroskeun kanggo mayar éta. Ieu kedah dibarengan ku usaha ringan. 
  2. ngamimitian perwakilan sareng panyadia pamayaran Anjeun. Kalayan waktos anjeun bakal diajar jinis buktina anu diperyogikeun pikeun ngagambarkeun sareng janten langkung saé dina ngagulingkeun chargebacks. Anjeun tiasa kéngingkeun 20-30% deui nganggo metode ieu.

Nalika Koléksi Dini Percobaan Gagal

Seueur usaha mundur dina ngagunakeun agénsi ngumpulkeun hutang kanggo ngaraih karugian. Industri parantos ngagaduhan reputasi anu goréng ku neraskeun ngagunakeun taktik agrésif sareng UX anu goréng. Ieu dimana milih pasangan anu leres penting; damel sareng perusahaan téknologi anu khusus kana pangalaman pangguna tina ngumpulkeun hutang saleresna tiasa ngabantosan mérek anjeun. 

Karya kumpulan outsourcing tiasa ngadukung mérek anjeun ku masihan nasabah cara pikeun ngaluarkeun rasa hanjelu sateuacan mayar. Pikeun palanggan anu nolak ngobrol sareng anjeun, nawiskeun prosés sengketa anu kuat bari nyungkeun pamayaran mangrupikeun jalan kaluar anu épéktip pikeun ngartos naha aranjeunna ngarobih pamayaranana. 

Ieu ogé leres pikeun korban panipuan: masihan palanggan cara anu gampang pikeun nganyatakeun dirina ka pihak katilu sering ngabantosan ngabedakeun korban nyata panipuan ti pembeli anu kaduhung sareng masihan korban panipuan raos perlindungan sareng pangertian.

nutup Pikiran

Karugian transaksi mangrupikeun bagian tina ngalakukeun bisnis sareng aranjeunna merhatoskeun. Ngagunakeun prosés saderhana anu saderhana sareng pasangan outsourcing anu kuat tiasa ngabantosan anjeun dibayar, ngartos palanggan anjeun langkung saé, bahkan ningkatkeun ingetan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.