Deduplication: Prakték Pangsaéna Pikeun Ngahindarkeun Atanapi Ngoréksi Data Palanggan Duplikat

Prédiplikasi Data Prakték Terbaik pikeun CRM

Data duplikat henteu ngan ukur ngirangan akurasi wawasan bisnis, tapi éta ogé ngorbankeun kualitas pangalaman pelanggan anjeun ogé. Sanaos konsékuansi tina data duplikat anu disanghareupan ku sadayana - manajer IT, pangguna bisnis, analis data - éta ngagaduhan pangaruh anu paling parah dina operasi pamasaran perusahaan. Salaku pemasar ngagambarkeun produk sareng jasa jasa perusahaan di industri, data anu goréng tiasa gancang ngarusak reputasi brand anjeun sareng ngakibatkeun nganteurkeun pangalaman palanggan négatip. Data duplikat dina CRM perusahaan kajantenan kusabab sababaraha alesan.

Tina kasalahan manusa ka konsumén nyayogikeun inpormasi anu rada béda dina titik anu béda dina waktos dina database organisasi. Salaku conto, konsumén ngadaptar namina salaku Jonathan Smith dina hiji bentuk sareng Jon Smith dina bentuk anu sanés. Tantangan na diperparah ku database anu tumuh. Sering sering tangguh pikeun pangurus pikeun ngalacak DB sareng ogé ngalacak data anu aya hubunganana. Éta bakal beuki nangtang pikeun mastikeun yén organisasi DB tetep akurat ”.

Natik Ameen, Ahli Marketing di Canz Marketing

Dina tulisan ieu, urang bakal ningali tipena béda data duplikat, sareng sababaraha strategi anu tiasa digunakeun ku para pemasar pikeun ngirangan basis data perusahaan na.

Jinis Béda Data Duplikat

Data duplikat biasana dijelaskeun salaku salinan aslina. Tapi aya sababaraha jinis data duplikat anu nambihan kompleksitas masalah ieu.

  1. Pastikeun duplikat dina sumber anu sami - Ieu kajantenan nalika rékor tina hiji sumber data ditransferkeun kana sumber data sanés tanpa ngémutan téknik anu cocog atanapi ngagabung. Hiji conto bakal nyalin inpormasi ti CRM kana alat marketing email. Upami palanggan anjeun parantos ngalanggan buletin anjeun, maka rékorna parantos aya dina alat marketing email, sareng mindahkeun data tina CRM kana alat bakal nyiptakeun salinan duplikat tina éntitas anu sami. 
  2. Duplikat Persis dina sababaraha sumber - duplikat Persis dina sababaraha sumber biasana timbul kusabab prakarsa cadangan data di perusahaan. Organisasi condong nolak kagiatan purging data, sareng gampang nyimpen sadaya salinan data anu dipibanda dina tangan. Hal ieu nyababkeun sumber anu teu aya anu ngandung inpormasi duplikat.
  3. Ngarobih duplikat dina sababaraha sumber - Duplikat tiasa aya sareng inpormasi anu béda-béda ogé. Ieu biasana lumangsung nalika klien ngalangkungan parobihan dina nami tukang, judul padamelan, perusahaan, alamat email, sareng sajabana Kusabab aya bédana anu kasohor antara rékaman anu lami sareng anu énggal, inpormasi anu asup dianggap salaku éntitas anyar.
  4. Non-tepat duplikat dina sumber anu sami atanapi seueur - duplikat anu teu pas nyaéta nalika nilai data hartosna hal anu sami, tapi éta diwakilan ku cara anu béda. Salaku conto, nami Dona Jane Ruth tiasa disimpen salaku Dona J. Ruth atanapi DJ Ruth. Sadaya nilai data ngagambarkeun hal anu sami tapi upami dibandingkeun ngalangkungan téknik cocog data saderhana, éta dianggap henteu cocog.

Deduplikasi tiasa janten prosés anu rumit pisan sabab konsumén sareng usaha sering ngarobih data kontakna dumasar kana waktos. Aya varian kumaha aranjeunna ngalebetkeun unggal bidang data - tina nami, alamat email (es), alamat padumukan, alamat bisnis, jst.

Ieu daptar 5 prakték pangabdian data anu pangsaéna anu tiasa dimimiti pangguna ayeuna.

Strategi 1: Boga Cék Validasi Dina Éntri Data

Anjeun kedah gaduh kontrol validasi anu ketat dina sadaya situs éntri data. Ieu ngalibatkeun mastikeun yén data input saluyu sareng jinis data, format, sareng ayana di antara rentang anu tiasa ditampi. Ieu tiasa jauh pisan dina ngajantenkeun data anjeun lengkep, valid, sareng akurat. Salajengna, penting pisan yén aliran data entri data anjeun henteu ngan ukur ngonpigurasi pikeun nyiptakeun catetan énggal tapi mimiti milarian sareng mendakan upami susunan data ngandung rékor anu aya anu cocog sareng anu lebet. Sareng dina kasus sapertos kitu, éta ngan ukur mendakan sareng ngamutahirkeun, tibatan nyiptakeun catetan anu énggal. Seueur perusahaan parantos ngempelkeun cék pikeun palanggan pikeun méréskeun data duplikatna ogé.

Strategi 2: Ngalakukeun Deduplikasi Ngagunakeun Alat Otomatis

Anggo jasa mandiri parangkat lunak deduplikasi data anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngaidentipikasi sareng ngabersihan rékaman anu diduplikasi. Parabot ieu tiasa ngabakukeun data, akurat milarian pertandingan anu pas sareng teu pas, sareng aranjeunna ogé ngirangan padamelan manual pikeun milarian rébuan jajaran data. Pastikeun yén alat éta nawiskeun pangrojong pikeun ngimpor data tina rupa-rupa sumber sapertos lembar Excel, basis data CRM, daptar, jsb.

Strategi 3: Anggo Téhnik Deduplikasi Khusus Data

Gumantung kana sifat data, deduplikasi data dilaksanakeun béda-béda. Pemasar kedah ati-ati nalika nyéépkeun data kusabab hal anu sami tiasa hartosna hal anu béda-béda dina rupa-rupa atribut data. Salaku conto, upami dua rékaman data cocog dina alamat email, maka aya kamungkinan luhur yén éta téh duplikat. Tapi upami dua rékaman cocog sareng alamat, maka éta henteu merta duplikat, sabab dua jalma anu ngagaduhan kulawarga anu sami tiasa gaduh langganan anu misah di perusahaan anjeun. Janten pastikeun pikeun nerapkeun deduplikasi data, ngahiji, sareng kagiatan ngabersihan numutkeun jinis data anu dikandung dina susunan data anjeun.

Strategi 4: Ngahontal The Master Master Record Ngaliwatan Pengayaan Data

Sakali anjeun parantos nangtoskeun daptar patandingan anu aya dina basis data anjeun, penting pisan pikeun nganalisis inpormasi ieu sateuacan data ngagabung atanapi kaputusan purging tiasa dilakukeun. Upami sababaraha rékor aya pikeun hiji éntitas sareng sababaraha ngagambarkeun inpormasi anu teu akurat, anu langkung saé pikeun ngabersihan rékaman éta. Di sisi anu sanésna, upami duplikat henteu lengkep, maka ngagabung data mangrupikeun pilihan anu langkung saé sabab bakal ngaktipkeun pengayaan data, sareng rékaman anu ngagabung tiasa nambihan langkung seueur nilai pikeun bisnis anjeun. 

Jalan anu mana waé, pamasar kedah dianggo pikeun kéngingkeun hiji pandangan inpormasi pamasaranana, disebut catetan master emas.

Strategi 5: Monitor Indikator Kualitas Data

Usaha anu tetep pikeun ngajaga data anjeun bersih sareng diduped mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngajalankeun strategi deduplication data anjeun. Alat anu nawiskeun profil data sareng fitur manajemén kualitas tiasa dianggo pisan di dieu. Penting pisan pikeun para pemasar pikeun niténan kumaha akurat, valid, lengkep, unik, sareng konsisten data anu dianggo pikeun operasi pamasaran.

Nalika organisasi nuluykeun nambihan aplikasi data kana prosés bisnisna, janten diperyogikeun pikeun unggal pamasar gaduh strategi deduplikasi data dina tempatna. Inisiatif sapertos ngagunakeun alat deduplikasi data, sareng ngararancang alur kerja validasi anu langkung saé pikeun nyiptakeun sareng ngamutahirkeun rékaman data sababaraha strategi anu penting anu tiasa ngaktipkeun kualitas data anu tiasa dipercaya dina organisasi anjeun.

Ngeunaan Data Ladder

Data Ladder mangrupikeun platform manajemén kualitas data anu ngabantosan perusahaan dina ngabersihkeun, ngagolongkeun, ngabakukeun, nyuburkeun, nyatakeun, sareng ngeuyeuban data na. Parangkat lunak cocog data anu ngarah kana industri urang ngabantosan anjeun mendakan rékaman anu cocog, ngagabungkeun data, sareng ngaleungitkeun duplikat nganggo algoritma kabur anu cerdas sareng algoritma pembelajaran mesin, henteu paduli dimana cicing data anjeun sareng format mana.

Unduh Percobaan Gratis Parangkat Lunak Pencocokan Data Ladder Data

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.