Istilah Desainer: Fon, Payil, Akronim sareng Definisi Tata Letak

terminologi desainer

Aya sakedik terminologi anu dianggo nalika ngajelaskeun desain sareng infographic ieu ti Pagemodo.

Saperti hubungan naon waé anu anjeun ngokolakeun, penting pikeun kadua pihak nyarios basa anu sami ti mimiti. Dina raraga ngabantosan anjeun pikeun nganggo basa desain anjeun, kami linggih sareng désainer propésional sareng mendakan istilah-istilah anu aranjeunna sering dianggo ku klien, sareng istilah-istilah anu biasana sering naek kana rata-rata jalma.

Infografis nyayogikeun definisi sareng katerangan ngeunaan prosés terminologi umum.

Terminologi Prosés Desain:

  • Wireframes - perenah dasar anu henteu acan ngagaduhan unsur desain.
  • Comps - saatos wireframes, léngkah kreatif salajengna, biasana nalika desain digital.
  • prototipe - tahapan engké kanggo masihan ideu anu caket pikeun produk anu tiasa dianggo.

Istilah Desain Grafis

  • Diboréng - ngamungkinkeun desain ngalangkungan ujung halaman janten teu aya margina.
  • grid - Dipaké dina desain cetak sareng digital pikeun ngabantosan elemen pikeun nyiptakeun konsistensi.
  • Rohangan bodas - daérah kénca kosong pikeun fokus kana elemen séjén dina kaca.
  • gradién - luntur tina hiji warna kana warna anu sanés atanapi tina buram janten transparan.
  • Galasan - rohangan antara wates sareng obyék di jerona.
  • Wates - rohangan antara wates sareng obyék di luar na.

Istilah Desain Tipografi

  • anjog - kumaha garis téks dipisahkeun sacara vertikal, ogé katelah jangkungna garis.
  • kerning - nyaluyukeun jarak sacara horizontal antara karakter dina hiji kecap.
  • tipografi - seni nyusun unsur jinis ku cara anu pikaresepeun.
  • font - kumpulan karakter, tanda baca, nomer, sareng simbol.

Istilah Desain Wéb

  • Handapeun lipatan - luas halaman anu kedah digulung ku pangguna pikeun ningali.
  • daek ngadengekeun - desain wéb anu nyaluyukeun perenah pikeun layar ukuran anu bénten-bénten.
  • resolusi - jumlah titik per inci; 72dpi kanggo kaseueuran layar, 300dpi pikeun nyetak.
  • Warna wéb - warna anu dianggo dina wéb, diwakilan ku kode héksadesimal 6 angka.
  • Fon aman wéb - fon anu seuseueurna alat gaduhna, sapertos Arial, Georgia, atanapi Times.

Kosa kata Grafis sareng Desainer Wéb

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.