5 Tren Top dina Digital Asset Management (DAM) kajadian Di 2021

Tren Manajemén Aset Digital

Pindah kana 2021, aya sababaraha kamajuan anu lumangsung dina Digital asset Manajemén (dam) industri.

Dina taun 2020 urang nyaksian parobihan anu parah dina kabiasaan damel sareng paripolah konsumen kusabab kovid-19. Numutkeun ka Deloitte, jumlah jalma anu damel di bumi dua kali di Switzerland salami pandemi éta. Aya ogé alesan pikeun yakin yén krisis bakal nyababkeun a kanaékan permanén dina karya jarak jauh dina skala global. McKinsey ogé ngalaporkeun konsumén ngadorong ka arah kanaékan jasa digital atanapi prosés pameseran, ka gelar anu langkung ageung di 2020 tibatan sateuacan, mangaruhan duanana perusahaan B2B sareng B2C.

Kusabab alesan ieu sareng seueur deui, urang ngamimitian 2021 dina dasar anu lengkep pisan tibatan anu urang ngarepkeun sataun katukang. Sanaos digitalisasi parantos janten trend anu teras-terasan salami sababaraha taun ayeuna, aya alesan pikeun nyangka yén kabutuhan éta ngan bakal ningkat dina taun anu bakal datang. Sareng kalayan langkung seueur jalmi anu damel jarak jauh - sareng produk sareng jasa anu dipésér sareng dilakukeun online pikeun tingkat anu langkung nambahan - kami ngarepkeun bakal ningali pertumbuhan anu hadé dina jumlah aset digital sareng kabutuhan pikeun ngadukung parangkat lunak. Ku alatan éta, éta saeutik ragu éta Software Manajemén Aset Digital bakal janten platform damel anu penting pikeun seueur usaha sareng organisasi di taun payun.

Dina tulisan ieu, urang bakal ngungkaban langkung seueur naon anu diamanatkeun ku 2021 pikeun platform Digital Asset Management sareng bakal daptar 5 tren luhur anu urang yakin bakal janten anu paling kawéntar pikeun taun ieu. 

Trend 1: Mobilitas sareng Manajemén Aset Digital

Upami taun 2020 parantos ngajarkeun urang hiji hal, éta pentingna kabiasaan kerja anu dinamis. Tiasa damel jarak jauh sareng ngalangkungan sababaraha rupa alat, parantos teu janten kauntungan pikeun kabutuhan mutlak pikeun seueur bisnis sareng organisasi. 

Sedengkeun platform DAM parantos ngabantosan jalma sareng organisasi pikeun digawé jarak jauh ti waktos anu lami, wajar pikeun dipercaya yén panyadia parangkat lunak bakal mempermudah padamelan anu langkung ageung. Ieu kalebet ningkatkeun sababaraha pungsi DAM, sapertos panggunaan alat sélulér ngalangkungan aplikasi atanapi ngagampangkeun panyimpenan awan ngalangkungan perjanjian Software salaku Service (SaaS). 

Di FotoWare, kami parantos ngamimitian nyiapkeun konsumén anu hoyong mobilitas anu langkung ageung. Salaku tambahan pikeun ningkatkeun fokus urang kana SaaS, kami ogé ngaluncurkeun aplikasi sélulér anyar deui dina bulan Agustus taun 2020, ngamungkinkeun para tim pikeun aksés sareng nganggo DAM na nalika di perjalanan ngaliwatan alat sélulérna

Trend 2: Manajemén Hak sareng Formulir Persetujuan

Ti saprak peraturan EU GDPR mimiti diberlakukeun dina 2018, aya kabutuhan anu ningkat pikeun bisnis sareng organisasi pikeun ngalacak kontén sareng persetujuanna. Masih, urang tiasa mendakan sababaraha organisasi anu berjuang pikeun milarian cara pikeun matuh peraturan ieu kalayan épisién.  

Taun kamari urang parantos ngabantosan seueur pangguna DAM ngonpigurasikeun alur kerja pikeun méréskeun masalah aya hubunganana sareng GDPR, sareng ieu kedah janten fokus anu kawéntar di 2021 ogé. Kalayan langkung seueur organisasi anu ngutamakeun manajemén hak sareng GDPR, kami yakin bentuk ijin kanggo ngagaduhan tempat anu luhur dina daptar-daptar seueur pamangku kapentingan. 

30% pangguna DAM nganggap manajemén hak gambar salaku salah sahiji kauntungan utama.

Parabot poto

Kalayan nerapkeun bentuk ijin digital, ieu kedah janten fungsionalitas kakuatan anu langkung ageung, sanés ngan ukur dina hal ngatur GDPR, tapi pikeun sababaraha jinis hak gambar. 

Trend 3: Integrasi Manajemén Aset Digital 

Fungsi utami DAM nyaéta ngahémat waktos sareng usaha. Janten integrasi penting pisan pikeun kasuksesan DAM, kumargi aranjeunna ngamungkinkeun para karyawan kéngingkeun aset langsung tina platform nalika damel dina program anu sanés, anu seueur dilakukeun. 

Merek anu performa tinggi ngalih tina solusi suite-vendor tunggal, prioritaskeun panyadia perangkat lunak mandiri.

Gartner

Teu aya diragukeun seueur kaunggulan milih sareng milih parangkat lunak tibatan kaiket kana hiji atanapi dua padagang. Nanging, integrasi anu leres kedah leres-leres supados perusahaan kéngingkeun hasil maksimal tina perangkat lunak mandiri na. API sareng plugins janten inpormasi penting pisan pikeun panyadia parangkat lunak anu hoyong tetep aya hubungan sareng bakal teras-terasan penting dugi ka taun 2021. 

Dina FotoWare, urang perhatoskeun plugins pikeun Adobe Creative Cloud sareng Microsoft Office janten kasohor di kalangan pemasar, ogé integrasi kana sistem PIM organisasi atanapi CMS. Ieu kusabab kaseueuran pemasar kedah nganggo aset anu béda dina sababaraha program sareng software anu béda. Kalayan gaduh integrasi dina tempatna, urang tiasa ngaleungitkeun perluna ngaunduh sareng ngaunggah file sacara konstan. 

Trend 4: Kecerdasan jieunan (AI) sareng Manajemén Aset Digital

Salah sahiji padamelan anu langkung seueur waktos nalika damel sareng DAM aya hubunganana sareng nambihan metadata. Ku ngalaksanakeun AI - sareng ngamungkinkeun aranjeunna nyandak tugas ieu - biaya anu aya hubunganana sareng waktos tiasa dipotong langkung jauh. Sakumaha ayeuna, saeutik pisan pangguna DAM anu ngamangpaatkeun téknologi ieu.

Bagan pai AI panilitian FotoWare Panilitian

Dumasar kana Panilitian industri FotoWare ti taun 2020:

  • Ngan 6% pangguna DAM parantos parantos nanem modal dina AI. Nanging, 100% ngarencanakeun ngalaksanakeunana dina waktos payun, anu bakal ngahasilkeun aranjeunna naékkeun nilai DAM na.
  • 75% henteu ngagaduhan jangka waktos anu kapilih pikeun nalika palaksanaan ieu bakal dilaksanakeun, nunjukkeun yén aranjeunna tiasa ngantosan téknologi langkung ningkat, atanapi éta panginten henteu sadar kana kemungkinan anu ayeuna aya di pasar. 

Integrasi kana ngajual pihak katilu sareng AI-panyadia, Imagga, parantos sayogi dina FotoWare, sareng kami yakin yén integrasi semacam ieu ngan ukur bakal nambahan popularitas. Utamana kumargi AI teras-terasan ningkatkeun sareng bakal teras-terasan tiasa mikawanoh langkung seueur mata pelajaran sakumaha waktosna waktos, sareng ngalaksanakeun ieu sacara langkung rinci.

Sapertos ayeuna, aranjeunna tiasa mikawanoh sareng méré tag gambar kalayan warna anu leres, tapi pamekar masih ngusahakeun ngajantenkeun aranjeunna mikawanoh seni, anu bakal janten fitur anu sampurna pikeun musium sareng galeri. Éta ogé tiasa ngaidentipikasi wajah anu saé dina tahap ieu, tapi sababaraha paningkatan masih tiasa dianggo, contona nalika facemasks dianggo, sareng ngan ukur sababaraha bagéan raut anu tiasa ditingali. 

Trend 5: Téknologi Blockchain sareng Manajemén Aset Digital

Trend kalima urang pikeun 2021 nyaéta téknologi blockchain. Ieu sanés ngan kusabab naékna bitcoin, dimana perlu pikeun ngalacak pangwangunan sareng transaksi, tapi kusabab kami yakin téknologi tiasa janten langkung kawéntar di daérah sanés dina waktos anu payun, DAM janten salah sahiji diantarana. 

Ku ngalaksanakeun blokir kana platform DAM, pangguna tiasa kéngingkeun kendali anu langkung ageung kana asetna, ngalacak unggal parobihan anu dilakukeun kana file. Dina skala anu langkung ageung, ieu tiasa - dina waktosna - ngaktipkeun jalma pikeun, contona, terang naha gambar parantos dirusak atanapi naha inpormasi na parantos dirobih. 

Hoyong Diajar langkung seueur?

Manajemén Aset Digital terus-terusan mekar, sareng dina FotoWare kami ngalakukeun anu pangsaéna pikeun tetep nuturkeun tren. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis kami sareng naon anu tiasa kami tawarkeun, anjeun tiasa mesen rapat non-komisi sareng salah saurang ahli kami:

Pesen Rapat sareng Ahli Fotoware DAM

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.