Kebangkitan Adopsi Dompet Digital Nalika Pandemi

Nyoko Dompét Digital

Ukuran pasar pembayaran digital global diperkirakeun tina USD 79.3 milyar dina 2020 dugi ka USD 154.1 milyar dina 2025, dina Sumbangan Tingkat Pertumbuhan Tahunan (CAGR) 14.2%.

MarketsandMarkets

Upami diémutan, kami henteu ngagaduhan alesan pikeun ragu nomer ieu. Upami aya, upami urang tetep krisis coronavirus ayeuna kana tinimbangan, tumuh sareng nyoko bakal ngagancangkeun. 

Virus atanapi henteu virus, éta naékna pembayaran tanpa kontak parantos aya di dieu. Kusabab dompét smartphone perenahna di tengah-tengah cara sistem jalanna, aya kanaékan anu jelas dina adopsi maranéhna ogé. Tapi ti saprak berita kumaha artos tiasa mawa coronavirus sababaraha dinten atos putus, fokus ampir sadayana jalma di panjuru dunya parantos ngalih ka dompet digital

Tapi naon anu ngajantenkeun dompét sélulér minangka alternatif allah-kirim kana mata uang fiat? Jawaban pikeun patarosan ieu aya dina fitur anu diatur. Ieu daptar fitur anu ngagaduhan aplikasi dompét sélulér:

Kudu-Gaduh Fitur tina Dompet Mobile

  • Kaamanan Auténtikasi Multi-faktor  - Fitur munggaran anu kedah dipasihkeun ku dompét sélulér digital nyaéta kaamanan anu teu tiasa dilanggar. Salah sahiji cara pikeun mastikeun nyaéta ngalebetkeun sistem auténtikasi multi-faktor. Naon hartosna nyaéta ngajantenkeun pangguna ngaliwat sahenteuna 2-3 titik cek kaamanan sateuacan aranjeunna dugi kana titik anu aranjeunna tiasa ningali kasaimbangan akunna atanapi ngirim artos ka rakana. 
  • Sistem Hadiah - Salah sahiji alesan pangbadagna kunaon jalma nganggo dompét digital sapertos PayPal atanapi PayTM nyaéta sistem hadiahna. Pikeun unggal transaksi anu dilakukeun ku pangguna tina aplikasi, aranjeunna kedah dipasihan hadiah, anu tiasa dina bentuk kupon atanapi cashback. Ieu nyalira tiasa janten cara anu saé pikeun ngajaga pangguna deui kana aplikasi. 
  • Tim Pendukung Aktip - Keluhan anu salah sahiji pangguna ampir sok aya di bank na nyaéta kumaha aranjeunna tiasa teu aktip dina waktos diperyogikeun. Nalika aya dina aplikasi dompét, aya sababaraha hal anu tiasa lepat pikeun pangguna - aranjeunna ngahaja ngirimkeun jumlah ka jalma anu salah, éta panginten tiasa nempatkeun jumlah anu salah, atanapi anu paling umum - jumlah anu dikredit tina rekening tapi henteu ngahontal jalma anu dituju. Pikeun méréskeun masalah sareng kaayaan paranoia ieu sacara real-time, kedah aya infrastruktur pangrojong aplikasi anu aktip. 

Ayeuna urang parantos ngintip kana fitur anu ngajantenkeun dompét digital kasohor, hayu urang turun ka titik naha kami pikir aya anu ngadadak dina panggunaan dompét mobile di sakumna dunya. 

Alesan Tukangeun naékna naékna ieu dina Dompet Mobile

  1. Sieun néwak virus - Kusabab sieun yén aranjeunna bakal néwak coronavirus, pangguna ngahajakeun nganggo mata uang fiat. Tapi ieu tetep henteu menerkeun naékna dompét digital leres? Kusabab aranjeunna tiasa nganggo kartu debit atanapi kiridit na. Nya, éta intina. Pangguna anu ngahambat némpél naon waé - mesin atm, mesin POS, atanapi mesin sanés anu ngamungkinkeun aranjeunna ngalakukeun transaksi moneter. Ieu alesan nomer hiji naha aranjeunna ngarahkeun fokus kana dompét digital anu teu kontak. 
  2. Inpormasi anu langkung ageung - Hal sanés anu tiasa dianggo pikeun ngadukung paningkatan dompét sélulér nyaéta kumaha terangna pangguna fintech ngeunaan kauntungan anu ditawarkeunana. Kantos saprak popularitas dompet ngahontal kaayaan puncak na, konsumén (anu utami kalebet millennial) parantos terang kumaha ngagunakeunana sareng kumaha aranjeunna seueur poin langkung saé tibatan nganggo mata uang fiat. Kelas milénial pangguna éta ogé maénkeun bagian anu penting dina ngadidik Generasi X sareng Boomers naha waktosna ngantepkeun mata uang fiat. 
  3. Ditampi lega - Kiwari, ampir teu aya pendirian bisnis, rumah sakit, atanapi sakola anu henteu kantos nguping atanapi henteu nganggo dompét digital. Ditampa ieu nyababkeun naékna tingkat adopsi ti tungtung konsumén ogé. Raos teu mawa kontan atanapi kamungkinan nol tina misplacing debit atanapi kartu kiridit nambihan kana panarimaan massal aplikasi dompét sélulér parantos ngajantenkeun jalma-jalma ngaluarkeun mata uang fiat sadayana. 
  4. Nyokong téknologi - Faktor salajengna anu kagungan sareng masih ngahasilkeun naékna dompét sélulér nyaéta cadangan téknologi. Perusahaan dompét sélulér sapertos Stripe, PayPal, sareng sajabana ngagaduhan keahlian nawiskeun 100% aplikasi hack-proof. Salaku tambahan, ku ngahijikeun aplikasi sareng API anu ngajantenkeun aranjeunna platform one stop pikeun sadaya kabutuhan booking sareng belanja, perusahaan nganggo sisi téknisna pikeun usaha pangalaman palanggan anu langkung saé, bari dina gilirannana, konsuménna ngaréspon ku tukeur tina dompét fisikna. 

Kumaha Kedah Pangusaha Fintech Ngarespon?

Réspon idéal anu kedah dimiliki ku pangusaha Fintech kana pergeseran paripolah konsumen ieu kedah milari cara-cara pikeun mekarkeun modél bisnis. Hiji hal anu kedah diperhatoskeun nyaéta yén jarak sosial parantos siap janten norma anyar. Sareng sapertos ampir unggal bisnis di handapeun panonpoé, aranjeunna ogé kedah milarian cara-cara ngajantenkeun pangalaman palanggan na salaku teu aya kontak. 

Kami arepkeun dugi ka ayeuna ieu, anjeun bakal tiasa ngukur kumaha penting dompét mobile parantos janten dina kahirupan saréréa sareng kumaha éta hiji-hijina jalan ka hareup pikeun domain Fintech. 

Kalayan harepan éta, hayu urang ngantepkeun anjeun sareng cutatan perpisahan:

Di lingkungan ayeuna, mayar tanpa kontan mangrupikeun cara anu penting pikeun ngajaga diri sareng batur ngalawan panyebaran coronavirus. Kanaékan kartu anu teu tiasa dikontak mangrupikeun léngkah anu hébat, nanging, dimana dimungkinkeun urang ngadorong konsumén pikeun nganggo dompét digital sabab éta ngagaduhan kaamanan anu langkung teu kedah lebet PIN dina PIN Pad paduli sabaraha aranjeunna nyéépkeun, sabab éta tibatan ngungkit touch ID atanapi Face ID.

Kate Crous salaku Manajer Umum Eksekutif 'perbankan sapopoe' di Commonwealth Bank of Australia

Naha anjeun ogé mikir yén dompét sélulér aya dina masa depan séktor fintech? Bagikeun pandangan anjeun dina koméntar ieu di handap. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.