WordPress: Pamulihan Bencana

WordPress rusak

Bencana Hindenburgpanungtungan sababaraha dinten Kuring parantos damel ambek-ambekan dina ngadamel blog sobat Pat Coyle anu hadé. (Liburan kuring teraskeun janten langkung narik - dinten ayeuna salju rada turun ... dina bulan April! Naon waé anu lumangsung Global Warming?)

Abdi hoyong bagikeun naon anu lumangsung teras ngabahas tindakan pencegahan anu kuring lakukeun ogé kumaha cara dilereskeun.

Kieu anu kajantenan:

  1. A DNS server angkat dina fritz. A DNS server narjamahkeun patalimarga anu lebet kana nami domain sareng alihankeun kana sérver anu cocog. Kalayan kajadian ieu, éta leres-leres nyéépkeun 2 cara komunikasi - nami domain ka situs sareng situs kana basis data (databés na ayeuna aya di lingkungan anu dibagi).
  2. Kuring nyusahkeun hal ku gancang mindahkeun blog na kana sérver anu sanés, henteu sadar yén aya masalah DNS. Ieu nambihan tingkat kompleksitas anu sanés. Sandi dina WordPress (sareng kaseueuran aplikasi database sanésna) unik énkripsi ku server anu aranjeunna lebet. Upami anjeun ngalihkeun situs kana sérver anu sanés, anjeun nembé nganonaktifkeun kamampuan anjeun pikeun ngadekrip sandi éta. Untungna, WordPress (fitur hébat anu sanés) ngagaduhan sistem pamulihan sandi dimana anjeun tiasa ngareset kata sandi liwat tautan dina email.

Ieu tindakan langsung anu kuring lakukeun:

  1. Sateuacan ieu kajantenan, kuring kedah nyarios yén kuring sareng perusahaan wéb anu hébat anu ngalakukeun cadangan anu komprehensif. Kuring henteu kantos ngalaman masalah anu aranjeunna henteu tiasa menerkeun ngalangkungan cadangan. Kuring kantos nguping impian tina jalma séjén dina blog sareng situs na anu leungit pisan. Abdi henteu tiasa ngabayangkeun kumaha rasana ngalangkungan éta. (Ngalanggan RSS feed kuring sareng anjeun tiasa kéngingkeun kupon sataun gratis sareng host abdi).
  2. Abdi tiasa lebet kana Wéb Server ku ftp sareng kéngingkeun duanana situs jeung pangkalan data. Fitur sanés paket hosting kuring nyaéta kuring tiasa ngaksés sadayana VDS saluareun halaman wéb anu saleresna. MySQL nyimpen basis data dina diréktori file (/ var / lib / MySQL /). Kuring tiasa ngaunduh database ngan saukur ku nyalin diréktori lokal. Ngobrol ngeunaan cadangan hébat! Henteu impor, teu aya ékspor, teu aya ukuran file anu maksimal pikeun diungkulan ... ngan ukur FTP.

Ayeuna kuring ngagaduhan situs sareng basis data lokal, kuring narik napas. Upami kuring ngan saukur dieureunkeun di dieu sareng sabar, masalah DNS bakal tiasa dianggo nyalira sareng Pat bakal langkung gancang deui. Kuring diverifikasi yén Nami Domain masih nunjuk kana Server Ngaran anu cocog pikeun host kuring anu dianggo Whois.net. Upami anjeun mariksa domain anjeun di dinya, nami server aya di handapeun laporan.

Ieu nyababkeun kuring yakin yén situs éta tiasa janten hack. Server nami leres tapi halaman anu bakal datang mangrupikeun halaman anu pikasieuneun anu katingalina sapertos spam. Kuring ngamangpaatkeun éta Langsung Header tambihan ka Firefox pikeun mastikeun yén kuring saéstuna henteu dialihkeun - hack khas anu katingali ku seueur jalma. Situs éta henteu dialihkeun. Kuring bisa ngalakukeun sababaraha masalah tambahan; Nanging, kuring nulis tikét dukungan sareng host kuring jadi ahli-ahli na tiasa ngamimitian nalungtik.

Balikkeun situs anjeun kana akun atanapi host anu sanés:

Kuring henteu acan ngapdet Pat kana versi panganyarna tina WordPress 2.1, PHP, sareng MySQL, janten kuring mutuskeun teu aya waktos anu langkung saé tibatan ayeuna! Kuring ngahapus akun lami na sareng ngaluncurkeun akun énggal. Kuring ngalebetkeun deui email na inpormasi alias na ngamuat database, WordPress 2.1 sareng eusi Pat:

  • diréktori unggah wp-eusi - ieu dimana sadaya gambar anu diunggah anjeun cicing.
  • diréktori plugins wp-content - sadaya plugins anjeun (laksanakeun ieu terakhir kumargi anjeun panginten tiasa ngagaduhan masalah versi.
  • diréktori téma wp-eusi - téma anjeun.

Kuring miharep dina siaran hareup WordPress yén 3 diréktori ieu mangrupikeun diréktori akar tibatan sub-diréktori. Éta bakal ngajantenkeun ningkatkeun langkung gampang! Ku waktos ayeuna, host kuring parantos mendakan masalah DNS sareng leres ngalihkeun situs. Wah! Ayeuna halaman Pat bakal disayogikeun sareng pesen Upgrade WordPress. Kuring diklik pikeun ningkatkeun pangkalan data sareng anjeunna parantos siap ... ampir.

Émut masalah énkripsi anu kuring nyarioskeun? Leres, Pat henteu tiasa login kusabab éta. Sandi na henteu ngadekrip deui nilai dina pangkalan data kalayan leres janten kuring gaduh hiji koreksi deui. Kuring sacara fisik lebet kana database sareng ngarobih alamat email balesan Pat dina tabel pangguna kana alamat email abdi. Kuring teras ngamanpaatkeun fitur "Leungit Sandi Kuring" kanggo nga-emailkeun tautan pikeun ngareset kecap akses. Saatos ngareset kata sandi, kuring lebet sareng ngarobih alamat email Pat deui.

Sareng ayeuna Pat deui deui! Hindsight nyaéta 20/20 ... upami kuring ngan saukur ngantosan host kuring, masalahna bakal dibenerkeun. Kuring nyusahkeun masalahna. Nanging, Pat ayeuna parantos ningkatkeun sareng ngajalankeun versi anu paling saé pikeun sagalana. Hapunten anjeunna dugi ka lami pisan. Henteu lami-lami deui bouncing ti waktos downtime, tapi mangrupikeun kasulitan! Hapunten, Pat!

Palajaran anu diajar:

  1. Pastikeun anjeun sareng host anu ngagaduhan cadangan anu saé.
  2. Cadangan situs sareng basis data anjeun sareng simpen di lokasi anu aman.
  3. Upami anjeun sareng host anu saé, ngandelkeun aranjeunna pikeun milarian sareng ngabenerkeun masalahna.
  4. Upami anjeun kedah, ngalih ka host atanapi akun énggal sareng ngartos kumaha mulangkeun situs, basis data, sareng cageur deui kecap akses anjeun.

Sababaraha inpo tambahan

Ayeuna paménta pikeun konéksi internét gancang parantos ningkat. Pasti, dina dunya internét anu obah ieu, telepon satelit parantos kabuktosan hargana. Nalika ngeunaan internét nirkabel, jalma-jalma masih dipertaruhkeun sareng naroskeun internét nirkabel kumaha loba hargana pikeun aranjeunna. Hususna pikeun wébmaster pentingna nirkabel DSL teu aya deui patarosan. Seuseueurna wébmaster ieu langkung resep studio desain wéb pikeun ngararancang teras peryogi sambungan gancang ieu pikeun unggah. Salaku léngkah salajengna konéksi gancang ieu ogé diperyogikeun dina prosés pamasaran mesin pencari. Jalma anu gaduh Sertifikasi Microsoft tiasa kalayan gampang ngatasi sadaya masalah dina jaringan konéksi ieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.