Integrasi DMP: Bisnis Data-Didorong pikeun Penerbit

Platform Manajemén Data

Ngurangan radikal dina kasadiaan data ti pihak katilu hartosna kirang kamungkinan pikeun nargétkeun paripolah sareng turunna pendapatan iklan pikeun seueur pamilik média. Pikeun ngimbangan karugian, panerbit kedah mikir cara anyar pikeun ngadeukeutan data pangguna. Ngiring platform manajemén data tiasa janten jalan kaluar.

Dina dua taun ka hareup, pasar iklan bakal ngaluarkeun cookies ti pihak katilu, anu bakal ngarobih modél tradisional nargétkeun pangguna, ngatur rohangan iklan, sareng ngalacak kampanye. 

Dina wéb, pangsa pangguna anu diidéntifikasi ngalangkungan cookies ti pihak katilu bakal trend dugi ka nol. Modél tradisional pelacakan browser cross-site ku panyadia data pihak katilu sareng reseller bakal lami deui. Janten, pentingna data ti pihak kahiji bakal naék. Penerbit tanpa kamampuan ngumpulkeun data nyalira bakal ngalaman kemunduran utama, sedengkeun usaha anu ngumpulkeun segmen pangguna na dina posisi anu unik pikeun nguntungkeun bentang iklan anyar ieu. 

Ngumpulkeun sareng ngatur data pihak-katilu nyiptakeun kasempetan unik pikeun penerbit dina ningkatkeun pendapatanna, ningkatkeun pangalaman eusi, papacangan, sareng ngawangun pengikut satia. Ngamangpaatkeun data pihak kahiji tiasa dianggo pikeun personalisasi eusi sareng ngapéskeun pesen iklan pikeun promosi lintas halaman wéb.

Business Insider ngamangpaatkeun data paripolah pikeun ngembangkeun profil pamiarsa na teras nganggo inpormasi éta pikeun ngahususkeun buletin email sareng rekomendasi kontén dina tempat pikeun langkung narik perhatian pamaca. Upaya ieu ningkatkeun tingkat klik-liwat iklanna ku 60% sareng tingkat klik anu ningkat dina buletin emailna ku 150%.

Naha Penerbit Peryogi DMP

Numutkeun kana Statistik internal Admixer, rata-rata, 12% anggaran iklan dibalanjakeun dina akuisisi data pihak-katilu pikeun panargetan pemirsa. Kalayan ngaleungitkeun cookies ti pihak katilu, paménta pikeun data bakal éksponénsial ningkat, sareng penerbit anu ngumpulkeun data ti pihak kahiji dina posisi anu saé pikeun nguntungkeun. 

Tapi, aranjeunna bakal peryogi anu dipercaya platform manajemén data (DMP) pikeun nerapkeun modél bisnis data-driven. DMP bakal ngamungkinkeun aranjeunna sacara épéktip ngimpor, ngekspor, nganalisis, sareng, tungtungna, monetisasi data. Data pihak-katilu tiasa nguatkeun inventaris iklan sareng nyayogikeun sumber penghasilan tambahan. 

Kasus Paké DMP: Simpals

Simpals mangrupikeun gedong média online pangageungna di Moldova. Dina milarian aliran pendapatan anu tiasa dipercaya, aranjeunna mimitran sareng DMP pikeun nyetél pengumpulan data pihak munggaran sareng analytics pangguna pikeun 999.md, platform e-commerce Moldavian. Hasilna, aranjeunna ngartikeun 500 bagéan pamirsa sareng ayeuna ngicalna aranjeunna sacara programmatis ka pangiklan ngalangkungan DMP.    

Ngagunakeun DMP nyayogikeun lapisan data tambahan pikeun pangiklan, bari ningkatkeun kualitas sareng CPM tina tayangan anu disayogikeun. Data mangrupikeun emas énggal. Hayu urang perhatoskeun aspék utama pangaturan data panerbit sareng milih panyadia téknologi anu tiasa nyocogkeun sareng kabutuhan bisnis pikeun sababaraha jinis panerbit.  

Kumaha Nyiapkeun Integrasi DMP? 

  • pendataan - Anu mimiti sareng penting, panerbit kedah sacara sistematis mariksa sadaya kumpulan data dina platformna. Ieu kalebet pendaptaran dina halaman wéb sareng dina aplikasi mobile, lebet dina jaringan Wi-Fi, sareng conto sanés anu mana pangguna didorong pikeun nyéépkeun data pribadi. Paduli dimana data asalna, koleksi sareng panyimpenan na kedah sasuai sareng kerangka hukum anu aya GDPR jeung CCPA. Unggal waktos penerbit ngumpulkeun inpormasi pribadi, aranjeunna kedah kéngingkeun ijin pangguna, sareng ngantepkeun kamungkinan pikeun milih kaluar. 

Integrasi Data DMP

  • Ngolah data - Sateuacan naek kapal DMP, anjeun kedah ngolah sadaya data anjeun, ngahijikeun deui kana hiji format, sareng mupus duplikat. Dina raraga nyetél format seragam pikeun data, penting pisan pikeun milih hiji idéntifikasi unik, dumasar kana anu anjeun bakal nyusun database. Pilih anu tiasa gampang ngaidentipikasi pangguna, sapertos nomer telepon atanapi email. Éta ogé bakal ngagampangkeun integrasi upami anjeun ngabagi data kana sababaraha bagéan numutkeun ka pemirsa anu paling hadé. 

Kumaha Ngahijikeun DMP? 

Salah sahiji cara anu épéktip pikeun ngahubungkeun DMP nyaéta ngahijikeun sareng CRM ngalangkungan API,  nyingkronkeun UniqueIDs. Upami CRM anjeun diintegrasikeun sareng sadayana aset digital anjeun, éta sacara otomatis tiasa ngalirkeun data ka DMP, anu tiasa ngabeungharan sareng ningkatkeun éta. 

DMP henteu nyimpen inpormasi anu tiasa dikenal dina pangguna. Nalika DMP diintegrasikeun ngalangkungan API atanapi impor file, éta nampi sakumpulan data anu ngahubungkeun ID panerbit sareng identifier pangguna unik anu anjeun tangtukeun dina léngkah sateuacana. 

Sedengkeun pikeun integrasi ngalangkungan CRM, anjeun tiasa mindahkeun data dina format hash. DMP moal tiasa ngadékode data ieu, sareng bakal ngatur dina format énkripsi ieu. DMP mastikeun privasi sareng kaamanan data pangguna, salami anjeun ngalaksanakeun anonim sareng enkripsi anu cekap. 

Fungsi naon anu kedah dipiboga ku DMP? 

Pikeun milih DMP pangsaéna pikeun bisnis anjeun, anjeun kedah nangtoskeun sarat anjeun pikeun panyadia téknologi. Anu paling penting, anjeun kedah daptar sadaya integrasi téknis anu diperyogikeun. 

DMP henteu kedah ngaganggu prosés anjeun sareng kedah ngerjakeun infrastruktur téknis anu aya. Misalna, upami anjeun parantos gaduh platform CRM, CMS, sareng integrasi sareng mitra paménta, DMP anu dipilih kedah cocog sareng sadayana. 

Nalika milih DMP, pertimbangkeun sadayana kamampuan téknisna, supados integrasi henteu janten beban pikeun tim téknis anjeun. Anjeun peryogi platform anu sacara efektif bakal nganteurkeun fungsionalitas konci: kumpulan, segmentasi, analisis, sareng monetisasi data.

Fitur DMP

  • Tag Manajer - Saatos anjeun ngahijikeun data anu aya kana DMP anjeun, anjeun kedah ngumpulkeun poin data salajengna. Pikeun ngalakukeun éta, anjeun kedah nyetél tag atanapi piksel dina halaman wéb anjeun. Ieu mangrupikeun tali kode anu ngempelkeun data ngeunaan paripolah pangguna dina platform anjeun teras ngarékam kana DMP. Upami anu terakhir ngagaduhan a manajer tag, éta bakal tiasa ngadamel tag dina platform anjeun séntral. Sanaos opsional, éta bakal ngahemat tim téknologi anjeun seueur waktos sareng usaha. 
  • Segmentasi sareng Taksonomi - DMP anjeun kedah ngagaduhan fitur anu beragam pikeun segmentasi data sareng analisis. Éta kedah tiasa netepkeun taksonomi, struktur data sapertos tangkal anu ngajelaskeun patalina antara bagéan data anjeun. Éta bakal ngijinkeun DMP pikeun ngahartikeun bagéan anu langkung sempit dina data, nganalisis langkung jero, sareng ngajantenkeun langkung luhur. 
  • Integrasi CMS - Fitur tingkat luhur DMP nyaéta kamampuan pikeun ngahijikeun sareng halaman wéb CMS. Éta bakal ngamungkinkeun anjeun ngaoptimalkeun eusi sacara dinamis dina halaman wéb anjeun sareng nyumponan kabutuhan pangguna anjeun. 
  • Monetization - Saatos ngalebetkeun DMP, anjeun kedah diajar kumaha ngaktipkeun data pikeun monetisasi langkung jauh dina platform sisi paménta (DSP). Penting pikeun milih DMP anu tiasa gampang dihijikeun sareng mitra paménta anjeun.

    Sababaraha DSP nawiskeun DMP asli, anu terintegrasi pageuh kana ékosistemna. Penting pikeun dicatet yén DMP anu dilebetkeun kana DSP tunggal tiasa janten solusi anu épéktip, gumantung kana kaayaan di pasar anjeun sareng lanskap kalapa. 

    Upami anjeun ngoperasikeun di pasar alit, dimana DSP tinangtu mangrupikeun pamaén anu dominan, nganggo DMP asli na panginten tiasa janten langkah anu pinter. Upami anjeun damel di pasar ageung, anjeun kedah merhatoskeun kumaha gampangna DMP tiasa ngahijikeun sareng platform paménta utama.  

  • Integrasi server iklan - Fitur penting sanésna nyaéta kamampuan ngagunakeun data anjeun nyalira. Kaseueuran penerbit nganggo sérver iklan kanggo damel langsung sareng agénsi sareng pangiklan, ngaluncurkeun kampanye iklanna, promosi promosikeun, atanapi ngajual sésana patalimarga. Janten, DMP anjeun kedah gampang ngahijikeun sareng sérver iklan anjeun.

    Idéalna, sérver iklan anjeun kedah ngatur aset iklan dina sadaya platform anjeun (halaman wéb, aplikasi sélulér, jst.) Sareng tukeur data sareng CRM anjeun, anu dina gilirannana, bakal komunikasi sareng DMP. Modél sapertos kitu tiasa sacara saderhana sacara signifikan sadayana integrasi iklan anjeun, sareng ngantepkeun anjeun leres-leres ngalacak monétisasi. Nanging, ieu sanés masalahna, sareng anjeun kedah mastikeun yén DMP tiasa dianggo kalayan lancar sareng sérver iklan anjeun.  

Fitur Integrasi DMP

Bérésan 

Penting pisan pikeun panyadia téknologi anu anjeun pilih saluyu sareng peraturan privasi sareng kaamanan data global. Sanajan anjeun museurkeun sacara éksklusif kana data ti pasar lokal, anjeun masih tiasa kéngingkeun pangguna ti mana waé bagéan dunya. 

Faktor penting sanés anu diperhatoskeun nyaéta hubungan panyadia DMP sareng pangiklan sareng mitra lokal. Ngagabungkeun infrastruktur anu dihijikeun sareng hubungan anu didirikan tiasa ngagampangkeun integrasi platform anjeun sareng merampingkeun monetisasi aset digital anjeun. 

Éta ogé penting pikeun milih pasangan téknologi anu henteu ngan ukur nyayogikeun anjeun antar muka mandiri tapi ogé nyayogikeun anjeun pitunjuk praktis, tanggapan, sareng konsultasi. Perhatosan palanggan anu luhur kedahna pikeun ngungkulan masalah sareng ngaropea strategi manajemén data anjeun. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.