Entong Lacak: Naon anu Kedah Diperkenal ku Pemasar

Nyukcruk Jejak

Parantos aya sakedik berita ngeunaan pamundut FTC pikeun perusahaan Internét pikeun ngaktipkeun fitur anu ngadukung konsumén pikeun henteu dilacak. Upami anjeun henteu acan maca 122-halaman kalaluasaan ngalaporkeun, anjeun pikir éta FTC netepkeun sababaraha jinis garis dina keusik dina fitur anu aranjeunna pénta disebut Ulah Teu Lacak.

Naon Ulah Teu Lacak?

Aya sababaraha cara perusahaan ngalacak kabiasaan konsumén online. Anu paling populér, tangtosna, cookies browser anu nyimpen data sareng inpormasi nalika anjeun hubungan sareng situs. Sababaraha cookies nyaéta pihak katilu, hartosna yén konsumén tiasa dilacak ngalangkungan sababaraha situs. Ogé, aya sarana néwak data ngalangkungan file Flash… ieu panginten moal kadaluarsana sareng biasana henteu dihapus nalika anjeun mupus cookies dina panyungsi anjeun.

Ulah Teu Lacak mangrupikeun fitur opsional yén FTC hoyong dilaksanakeun anu bakal nguatkeun konsumén pikeun lirén tina dilacak. Hiji ide ngan saukur nunjukkeun iraha iklan disimpen sareng data anu dilacak, maturan nasabah pikeun henteu milih néwak data sareng iklan éta. Gagasan anu sanés ti FTC nyaéta, tibatan, nyayogikeun Ngan Dina Waktos data anu tiasa dianggo kalayan ijin konsumén pikeun nempatkeun iklan anu aya hubunganana.

Sanaos FTC parantos masihan bongbolongan ieu ... sareng sakedik hint yén upami industri henteu ngahasilkeun hiji hal, aranjeunna panginten… aranjeunna ogé ngakuan akibat tina téknologi sapertos kitu. Kaleresan nya éta pemasar anu tanggung jawab sareng perusahaan online ngamanpaatkeun data paripolah pikeun ngahasilkeun pangalaman pangguna anu langkung saé, langkung relevan. FTC ngaku ieu ku nyatakeun:

Mékanisme sapertos kitu teu matak ngarusak kauntungan anu ditawarkeun ku iklan paripolah online, ku cara ngabiayaan eusi sareng jasa online sareng nyayogikeun pariwara anu dipersonalisasi ku seueur konsumen ngahargaan

Laporan Privasi teras-terasan nyatakeun yén sagala pendaptaran pusat sapertos anu Ulah nelpon daptar henteu masuk akal sareng moal digali salaku solusi. Laporan Privasi FTC, nyalira, nimbulkeun sababaraha patarosan anu hébat:

  • Kumaha mékanisme kitu ditawarkeun ka konsumén sareng dipublikasikeun?
  • Kumaha carana mékanisme sapertos kitu didesain janten siga jelas sareng tiasa dianggo sabisa pikeun konsumén?
  • Naon anu biaya poténsi sareng kauntungan tina nawiskeun mékanisme na? Upamana, sabaraha konsumén
    sigana bakal milih pikeun nyingkahan iklan anu dituju?
  • Sabaraha palanggan, dina dasar anu mutlak sareng persentase, parantos ngamanpaatkeun éta milih-kaluar alat ayeuna disayogikeun?
  • Naon kamungkinan pangaruh upami seueur pangguna milih pikeun milih henteu?
  • Kumaha pangaruhna kana penerbit sareng pangiklan online, sareng kumaha éta mangaruhan konsumén?
  • Kedahna konsép a mékanisme pilihan universal diperpanjang saluareun iklan perilaku online sareng kalebet, contona, iklan perilaku pikeun aplikasi mobile?
  • Upami sektor swasta henteu nerapkeun mékanisme pilihan seragam anu épéktip sacara sukarela, kedah FTC nyarankeun panerapan meryogikeun mékanisme sapertos kitu?

Janten ... teu aya alesan panik dina titik ieu. Ulah Teu Lacak sanés hal anu pasti. Sangkaan kuring éta moal pernah diadopsi ku balarea. Sabalikna, prediksi kuring nyaéta yén laporan bakal ngakibatkeun privasi sareng pangaturan pangaturan anu langkung transparan dina situs (attn: Facebook). Éta sanés hal anu goréng, saur kuring anu paling pemasar sah ngahargaan pernyataan privasi sareng kontrol anu kuat sareng jelas.

Abdi hoyong sacara pribadi ningali panyungsi nyoko kana sababaraha fungsi logging sareng olahtalatah anu nyayogikeun eupan balik anu jelas pikeun pangguna nalika data-data na dikumpulkeun, saha anu nyimpenna, sareng kumaha cara dianggo pikeun mikeun iklan anu relevan atanapi eusi dinamis. Upami industri tiasa nyayogikeun sababaraha standar, éta bakal janten kamajuan anu saé pikeun konsumén sareng pemasar. Kanggo inpormasi tambihan, kunjung ka Ulah Teu Lacak halaman wéb kolaborasi.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.