Naha Milarian Mesin Perawatan Upami Anjeun Nganggo Drupal?

SEO sareng Sistem Manajemén Eusi
Sistem Manajemén Eusi sareng SEO

Sakumaha seueur Sistem Manajemen Eusi (CMS), sapertos WordPress, Drupal, Joomla!, maénkeun bagian dina optimasi search engine (SEO)? Pasti desain situs goréng (henteu bersih url, eusi goréng, goréng nganggo nami domain, jsb) dina CMS kawas Drupal bade mangaruhan SEO (alat hébat anu dianggo dina ide jalan anu goréng). Tapi naha sistem manajemén eusi nyalira masihan SEO langkung saé tibatan anu sanés, upami sadayana prak-prakan saé anu sanés réngsé? Sareng, kumaha cara nyampur sistem (contona, WordPress atanapi blog Drupal anu ngadukung a Shopify situs) mangaruhan SEO (deui anggap sadayana prakték SEO saé sanés anu dituturkeun)?

Tina sudut pandang mesin pencari, teu aya bedana antara Drupal, WordPress, atanapi Shopify. Sateuacan kuring pencét sareng "Antosan sakedap", hayu atuh netelakeun. Mesin pencari ningali HTML anu disayogikeun deui nalika aranjeunna ngorondang tautan. Aranjeunna henteu ningali kana database anu aya di tukangeun halaman wéb sareng aranjeunna henteu ningali halaman admin anu dianggo pikeun ngatur situs. Anu katingali ku mesin pencari nyaéta HTML anu dihasilkeun, atanapi diterjemahkeun, ku sistem manajemen kontén.

Drupal, salaku CMS, ngagunakeun kerangka kode PHP, API, basis data, file témplat, CSS, sareng JavaScript pikeun nyusun prosés nyiptakeun (aka rendering) HTML halaman wéb. HTML mangrupikeun mesin pencari anu katingali. HTML anu dijalankeun ieu ngandung sagala rupa inpormasi anu dianggo ku mesin pencari pikeun mengklasifikasikeun sareng ngarangkay halaman wéb. Janten nalika aya anu nyarios yén hiji CMS langkung saé tibatan anu sanés pikeun tujuan SEO, anu leres-leres didugikeun di dieu nyaéta "langkung saé" CMS ngabantosan ngadamel "langkung saé" HTML pikeun mesin pencari.

Salaku conto: Nalika nganggo Drupal, anjeun kedah pilihan pikeun ngahurungkeun URL bersih. Anjeun teu kedah nganggo URLS bersih, tapi nalika anjeun terang, anjeun kéngingkeun URL anu tiasa dipikaharti ku manusa (contona: http://example.com/productions?page=38661&mod1=bnr_ant vs http://example.com / konsultasi / pamasaran). Sareng leres, URL bersih tiasa ngabantosan SEO.

Conto sanésna: Drupal, ngalangkungan na Pathauto modul, bakal nyiptakeun URL bermakna dumasar kana judul halaman. Salaku conto, halaman anu judulna "10 Kegiatan Usum Panas Pikeun Anak Anjeun" otomatis bakal kéngingkeun URL http://example.com/10-summer-activities-for-your-kids. Anjeun henteu kedah nganggo Pathauto tapi anjeun kedah ngabantosan ngajantenkeun URL halaman gampang pikeun jalma maca sareng émut.

Conto panungtung: Peta situs bantosan mesin pencari ngartos naon anu aya dina situs anjeun. Nalika anjeun tiasa sacara manual ngadamel (ug) peta situs sareng ngalebetkeun ka Google atanapi Bing, éta mangrupikeun tugas anu langkung cocog sareng komputer. Drupal urang XML Sitemap modul nyaéta kudu dipiboga sacara otomatis ngahasilkeun sareng ngajaga file peta situs sareng nawiskeun kamampuan ngalebetkeunana kana mesin pencari.

Google atanapi Bing henteu resep pisan naha anjeun nganggo Drupal atanapi henteu, anu aranjeunna leres-leres paduli nyaéta kaluaran Drupal. Tapi anjeun kedah paduli ngeunaan ngagunakeun Drupal, sabab éta mangrupikeun alat anu ngajantenkeun gampang prosés nyiptakeun HTML sareng URL anu ramah SEO.

Singketna ... Drupal ngan ukur alatna. Éta bakal nyayogikeun fitur sareng fungsionalitas anu diperyogikeun pikeun nyetél sareng ngajalankeun halaman wéb. Éta moal nyerat tulisan anu hadé pikeun anjeun. Éta masih gumantung anjeun. Hal nomer hiji anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun pangaruh naon waé rangking SEO nyaéta ngagaduhan inpormasi anu ditulis kalayan leres, bermakna pikeun topik, sareng sacara konsistén didamel waktosna.

4 Komentar

  1. 1

    Anjeun leres pisan, John… mesin pencari TEU paduli naon CMS anjeun. Sanajan kitu, sanggeus digarap kalawan loba sistem manajemen eusi, abdi tiasa ngabejaan Anjeun yen aya loba sistem heubeul kaluar dina pasaran nu teu boga fitur dipikabutuh pikeun pinuh ngaoptimalkeun aranjeunna. Kamampuhan pikeun ngapdet robots.txt, sitemaps.xml, ping mesin pencari, pormat halaman (tanpa layout tabel), ngaoptimalkeun laju halaman, ngamutahirkeun data meta… anjeun bakal mendakan yén seueur sistem manajemén eusi ngahalangan pangguna. Hasilna, klien nu gawéna teuas dina eusi nu teu pinuh leveraged.

  2. 2

    Anjeun leres, John. Kuring datang di sakuliah loba patarosan on Quora jeung ku batur nu CMS pangalusna pikeun SEO. Jawabanna ngan ukur ngeunaan salah sahiji sistem manajemén eusi anu langkung énggal anu gaduh kamampuan ngadamel URL bersih sareng ngagunakeun seueur alat anu resep dianggo ku mesin pencari.

    @Doug - anjeun leres ogé. Sistim manajemén eusi heubeul mindeng kakurangan kamampuhan pikeun leres kalibet dina SEO.

  3. 3

    Dina sababaraha kasus, sanajan hiji CMS modern bisa boga négatip, atawa sahenteuna, kirang ti pangaruh optimum on SEO.

    Joomla, misalna, boga setelan konfigurasi pikeun nyieun meta déskripsi situs-lega anu bakal dilarapkeun ka unggal kaca dimana pangarang teu nyieun meta déskripsi custom. Ieu nyababkeun sababaraha klien kuring nganggap yén aranjeunna henteu kedah nyiptakeun déskripsi anu dioptimalkeun pikeun halaman éta.

    Pikeun panulis eusi anu berpengalaman, ieu moal janten masalah. Sanajan kitu, sakabeh sistem manajemen eusi nurunkeun bar pikeun pangarang, sangkan pangarang kirang-pangalaman nyumbangkeun eusi sorangan, unaware tina masalah optimasi.

  4. 4

    Muhun CMS urang kaluaran HTML jadi tangtu mangaruhan SEO. Drupal mangrupikeun nyeri lengkep pikeun ngonpigurasikeun anu leres pikeun SEO, pikeun naon waé anu anjeun tiasa nyalonkeun. XML sitemaps, URL ramah (salawasna dibalikkeun ka / titik), URL bebas / judul halaman / lulugu, img alt tags, blogging (teu meunang kuring dimimitian, blogging di Drupal boga nanaon on WP). 

    Kami resep Drupal pikeun situs anu ageung, tapi henteu pikaresepeun pikeun SEO'ify. WP sacara astronomi langkung gampang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.