Naha Milarian Mesin Perawatan Upami Anjeun Nganggo Drupal?

SEO sareng Sistem Manajemén Eusi
Sistem Manajemén Eusi sareng SEO

Sakumaha seueur Sistem Manajemen Eusi (CMS), sapertos WordPress, Drupal, Joomla!, maénkeun bagian dina optimasi search engine (SEO)? Pasti desain situs goréng (henteu bersih url, eusi goréng, goréng nganggo nami domain, jsb) dina CMS kawas Drupal bade mangaruhan SEO (alat hébat anu dianggo dina ide jalan anu goréng). Tapi naha sistem manajemén eusi nyalira masihan SEO langkung saé tibatan anu sanés, upami sadayana prak-prakan saé anu sanés réngsé? Sareng, kumaha cara nyampur sistem (contona, WordPress atanapi blog Drupal anu ngadukung a Shopify situs) mangaruhan SEO (deui anggap sadayana prakték SEO saé sanés anu dituturkeun)?

Tina sudut pandang mesin pencari, teu aya bedana antara Drupal, WordPress, atanapi Shopify. Sateuacan kuring pencét sareng "Antosan sakedap", hayu atuh netelakeun. Mesin pencari ningali HTML anu disayogikeun deui nalika aranjeunna ngorondang tautan. Aranjeunna henteu ningali kana database anu aya di tukangeun halaman wéb sareng aranjeunna henteu ningali halaman admin anu dianggo pikeun ngatur situs. Anu katingali ku mesin pencari nyaéta HTML anu dihasilkeun, atanapi diterjemahkeun, ku sistem manajemen kontén.

Drupal, salaku CMS, ngagunakeun kerangka kode PHP, API, basis data, file témplat, CSS, sareng JavaScript pikeun nyiapkeun prosés nyiptakeun (aka rendering) HTML halaman wéb. HTML mangrupikeun mesin pencari anu katingali. HTML anu dijalankeun ieu ngandung sagala rupa inpormasi anu digunakeun ku mesin pencari pikeun mengklasifikasikeun sareng ngarangkay halaman wéb. Janten upami aya anu nyebatkeun hiji CMS langkung saé tibatan anu sanés pikeun tujuan SEO, anu leres-leres didugikeun di dieu nyaéta "langkung saé" CMS ngabantosan ngadamel "langkung saé" HTML pikeun mesin pencari.

Salaku conto: Nalika nganggo Drupal, anjeun kedah pilihan pikeun ngahurungkeun URL bersih. Anjeun teu kedah nganggo URLS bersih, tapi lamun anjeun ngalakukeun, anjeun kéngingkeun URL anu tiasa dipikaharti ku manusa (contona: http://example.com/productions?page=38661&mod1=bnr_ant vs http://example.com / konsultasi / pamasaran). Sareng leres, URL bersih tiasa ngabantosan SEO.

Conto sanésna: Drupal, ngalangkungan na Pathauto modul, bakal nyiptakeun URL bermakna dumasar kana judul halaman. Salaku conto, halaman anu judulna "10 Kegiatan Usum Panas Pikeun Anak Anjeun" otomatis bakal kéngingkeun URL http://example.com/10-summer-activities-for-your-kids. Anjeun teu kedah nganggo Pathauto tapi anjeun kedah ngabantosan ngajantenkeun URL halaman gampang pikeun jalma maca sareng émut.

Conto panungtung: Peta situs bantosan mesin pencari ngartos naon anu aya dina situs anjeun. Nalika anjeun tiasa sacara manual ngadamel (ug) peta situs sareng ngalebetkeun ka Google atanapi Bing, éta mangrupikeun tugas anu langkung cocog sareng komputer. Drupal urang XML Sitemap modul nyaéta kudu dipiboga sacara otomatis ngahasilkeun sareng ngajaga file peta situs sareng nawiskeun kamampuan ngalebetkeunana kana mesin pencari.

Google atanapi Bing henteu resep pisan naha anjeun nganggo Drupal atanapi henteu, anu aranjeunna leres-leres paduli nyaéta kaluaran Drupal. Tapi anjeun kedah paduli ngeunaan ngagunakeun Drupal, sabab éta mangrupikeun alat anu ngajantenkeun gampang prosés nyiptakeun HTML sareng URL anu ramah SEO.

Singketna ... Drupal ngan ukur alatna. Éta bakal nyayogikeun fitur sareng fungsionalitas anu diperyogikeun pikeun nyetél sareng ngajalankeun halaman wéb. Éta moal nyerat tulisan anu hadé pikeun anjeun. Éta masih gumantung anjeun. Hal nomer hiji anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun pangaruh naon waé rangking SEO nyaéta ngagaduhan inpormasi anu ditulis kalayan leres, bermakna pikeun topik, sareng sacara konsistén didamel waktosna.

4 Komentar

  1. 1

    Anjeun leres leres, John ... mesin pencari TEU paduli naon CMS anjeun. Nanging, saurna parantos damel sareng seueur sistem manajemen kontén, kuring tiasa nyebatkeun yén aya seueur sistem anu langkung lami di pasar anu henteu ngagaduhan fitur anu diperyogikeun pikeun ngaoptimalkeun aranjeunna sacara lengkep. Kamampuh pikeun ngapdet robots.txt, sitemaps.xml, ping mesin pencari, pormat halaman (tanpa tata tabel), ngaoptimalkeun pikeun kagancangan halaman, ngapdet data meta… anjeun bakal mendakan yén seueur sistem manajemen kontén ngahambat pangguna na. Hasilna, klién damel pisan kana kontén anu henteu lengkep diungkit.

  2. 2

    Anjeun leres, John. Kuring mendakan seueur patarosan ngeunaan Quora sareng batur anu CMS pangsaéna pikeun SEO. Jawabna ngan ukur ngeunaan sistem manajemén eusi anu langkung énggal anu ngagaduhan kamampuan ngadamel URL anu bersih sareng ngamangpaatkeun seueur alat anu resep dianggo ku mesin pencari.

    @Doug - anjeun leres ogé. Sistem manajemén eusi anu langkung lami sering kakurangan kamampuan pikeun leres kalibet dina SEO.

  3. 3

    Dina sababaraha kasus, bahkan CMS modéren tiasa gaduh pangaruh négatip, atanapi sahenteuna, kirang ti optimal pikeun SEO.

    Misalna, Joomla, gaduh setting konfigurasi pikeun nyiptakeun pedaran meta lega situs anu bakal dilarapkeun ka unggal halaman dimana panulis henteu nyiptakeun pedaran meta khusus. Ieu parantos nyababkeun sababaraha palanggan kuring nganggap yén aranjeunna henteu kedah ngadamel pedaran anu dioptimalkeun pikeun halaman.

    Pikeun panulis kontén anu ngalaman, ieu moal janten masalah. Nanging, sadaya sistem manajemen kontén nurunkeun palang pangarang, ngamungkinkeun pangarang anu kirang ngalaman pikeun nyumbangkeun konténna nyalira, henteu sadar kana masalah optimasi.

  4. 4

    Nya CMS nuju ngaluarkeun HTML janten tangtosna aranjeunna mangaruhan SEO. Drupal nyaéta nyeri lengkep pikeun ngonpigurasi leres pikeun SEO, pikeun naon waé anu anjeun tiasa nyalonkeun. sitemap xml, URL anu ramah (teras-terasan balik ka / simpul), URL / judul halaman / judul mandiri, tag alt img, blogging (tong ngamimitian kuring, blogging di Drupal teu aya nanaon dina WP). 

    Kami resep Drupal pikeun situs ageung, tapi henteu pikaresepeun pikeun SEO'ify. WP langkung gampang sacara astronomi.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.