Entong janten korban Malware Periklanan

malware ad1

E-mail na lebet. Anjeun bungah. Éta perjanjian CPM anu luhur pisan tina pangiklan nami mérek utama. Anjeun henteu terang alamat email anu ngirim. Anjeun mikir sorangan: "Hmmn..exampleinteractive.com. Kedah janten toko interaktif alit anu dianggo merek utama ”. Anjeun ngirimkeun deui e-mail anu naroskeun IO-na (Pesenan Lebetkeun) sareng mimitian ningali inventaris iklan anjeun anu sayogi. Anjeun bulak-balik sareng aranjeunna, aranjeunna hariwang pisan pikeun ngajalankeun iklanna gancang-gancang. Aranjeunna nawiskeun naékkeun CPM upami anjeun tiasa ngamimitian ayeuna. Anjeun siap ngasilkeun artos $ utama. Sadayana katingalina saé. Tapi éta henteu?

"Palaku masqueraded salaku pangiklan nasional sareng nyayogikeun iklan produk anu sigana sah salami saminggu,? Juru bicara NY Times, Diane McNulty nyerat. "Dina akhir minggu, iklan anu disajikeun dialihkeun sahingga pesen ngaganggu, ngaku yén peringatan virus tina komputer pamaca, nembongan.?

Di dunya nyata kuring ngagaduhan e-mail ti agénsi interaktif alit kalayan mésér ageung tina mérek utama. Saatos sababaraha panyilidikan online kuring leumpang jauh tina perjanjian. Kunaon Aranjeunna henteu nyata. Mimitian kalayan nami domain "exampleinteractive.com" na.
  • malware ad1Malah panginten situs perusahaan katingalina saé aranjeunna henteu daptar alamat fisik, henteu nomer telepon, teu daptar klien, teu aya daptar "kertas bodas" atanapi carita kasuksésan klien. Salah éjahanana atanapi seueur klaim jargon anu nganggo dua kecap pasang bendera beureum. Gambar di belah katuhu mangrupikeun nangkep layar tina salah sahiji situs pamasaran anu ngahubungi kuring. Naha agénsi pamasaran anu sah anu ngawakilan mérek utama ngagaduhan kasalahan nyalin sapertos kieu dina halaman imahna?
  • lampahkeun lookup whois tina nami domainna. Sabaraha lami domainna didaptarkeun? Naha éta didaptarkeun di Cina atanapi Éropa wétan sabulan ka pengker? Naha anu ngagaduhan domain anu didaptarkeun ngagaduhan alamat email e-mail Gmail atanapi Yahoo? Naha domain disumputkeun ku pendaptaran anonim? Naha alamatna jalan nyata di kota asli? Ngalakukeun a Milarian Netcraft tina server. Upami sérpér na disayogikeun di Cina atanapi Éropa wétan anu sahenteuna kedah naékkeun panji konéng.
  • Aranjeunna moal ngirimkeun anjeun spanduk GIF sareng URL anu lengkep. Aranjeunna bakal ngirimi anjeun tag javascript salaku unsur kréatip. Naha kode kanggo iklan kreatif ngagaduhan domain anu sami sareng situs wéb pamasaran? Ngalakukeun domain anu sami sareng panyidik ​​server. Tag Javascript umum pikeun rotasi spanduk tapi éta masihan aranjeunna kontrol pikeun nempatkeun naon anu aranjeunna pikahoyong dina situs anjeun.
  • Ménta W9 aranjeunna. Ménta ngalakukeun cek kiridit. W9 anu nganggo SS atanapi ID pajak perusahaan anu nomer salahna sami sareng bandéra beureum.
  • Ménta ngaran kontakna di mérek utama. Upami aranjeunna masihan nomer telepon kontakna, tong dianggo. Nelepon nomer telepon papan konci utama markas perusahaan merek teras ngalihkeun ngobrol sareng kontak. Abdi nampi telepon deui tina kontak mérek sakali. Panelepon ID nunjukkeun kuring yén kontak Amérika Serikat nelepon kuring ti Bulgaria.
Tulisan ngeunaan insiden New York Times anu dikaitkeun di luhur nyaéta ti Séptémber 2009. Tapi kuring dihubungi minggu ieu ku batur anu nyoba narik scam anu sami. Aranjeunna masih di luar sana tapi anjeun tiasa nyingkahan jebakan malware iklan dina situs anjeun ku cara nyandak sakedik waktos kanggo ngalakukeun sababaraha karya detektif online.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.