Entong Bot Pikeun Nyarios Merek Anjeun!

Bot Brand

Alexa, asistén pribadi anu ngamungkinkeun sora Amazon, tiasa ngajalankeun langkung ti $ 10 milyar dina pendapatan dina ngan sababaraha taun. Dina awal Januari, Google nyatakeun yén éta parantos payu langkung ti 6 juta Alat Google Home ti saprak pertengahan Oktober. Asisten bot sapertos Alexa sareng Hei Google janten fitur penting dina kahirupan modéren, sareng éta nawiskeun kasempetan anu saé pikeun merek pikeun ngahubungi pelanggan dina platform anyar.

Daék nangkeup kasempetan éta, mérek buru-buru nempatkeun konténna dina platform anu disetir ku sora. Saé pikeun aranjeunna - asup ka lantai dasar kalayan platform sora asup akal pisan, sapertos nyieun halaman wéb komérsial anu asup akal dina 1995. Tapi dina ramalanana, seueur teuing perusahaan anu ningalkeun sora merekna (sareng data platform sora anu pakait) dina panangan bot pihak katilu.

Éta tiasa janten kasalahan bencana. Bayangkeun internét dimana sadaya situs wéb hideung sareng bodas, ditata dina hiji kolom sareng sadaya situs nganggo font anu sami. Euweuh anu bakal nonjol. Euweuh sahiji situs anu bakal ngagambarkeun tampilan sareng rasa merek anu diwakilanna, janten para nasabah bakal ngagaduhan pangalaman anu teu saluyu nalika berinteraksi sareng merek dina platform anu sanés. Éta bakal janten musibah ti sudut pandang mérek, leres?

Hal sapertos kitu kajadian nalika perusahaan ngariung babarengan aplikasi pikeun asistén anu tiasa diaktipkeun ku sora tanpa nyiptakeun sareng ngalindungan sora mérek anu unik. Untungna, éta henteu kedah sapertos kitu. Daripada masihan kendali bot asistén pikeun sora brand anjeun, anjeun tiasa nyiptakeun strategi komunikasi AI-on-brand, nganggo aplikasi anu dirancang pikeun komunikasi sora lintas-platform.

Anjeun teu kedah ngawangun parangkat lunak sora ti handap pikeun ngajantenkeunana - aya solusi dialog anu didorong ku API-didukung ku data ayeuna aya anu ngantep anjeun ngobrol sareng konsumén dimana waé ayana - dina telepon, dina média sosial, di jandela obrolan atanapi di bumina ngalangkungan asistén bot. Kalayan pendekatan anu leres, anjeun tiasa mastikeun paguneman ieu konsisten sareng di-brand unggal waktos.

Pangecér unggulan ayeuna nganggo strategi ieu pikeun ngatur paguneman sareng konsumén ngalangkungan bot asisten, nyayogikeun waleran kana patarosan palanggan ngeunaan kasadiaan produk atanapi pangiriman. Perusahaan asuransi nganggo sora pikeun ngaréspon patarosan ngeunaan tunjangan séwaan mobil nalika mobil pelanggan nuju dilereskeun. Bank nganggo platform sora pikeun nyetél sareng ngarobih janji sareng konsumén.

Kalayan solusi sora anu leres sareng inpormasi anu paling anyar, anjeun tiasa mastikeun data nasabah dilarapkeun sacara akurat pikeun nyiptakeun konéksi sareng konsumén. Sareng nalika anjeun ngendalikeun sora mérek anjeun dina platform asistén AI, anjeun ogé bakal tiasa ngahijikeun data tina transaksi sora kana sistem CRM perusahaan anjeun. Éta bakal janten langkung penting sabab langkung seueur konsumen ngalaksanakeun milarian ngalangkungan sora.

Analis industri mandiri Gartner ngaramal éta 30 persen tina browsing bakal dilakukeun tanpa layar dina taun 2020, sabab browsing sora-mimiti liwat alat sapertos telepon sareng asistén AI tiasa dianggo dina pamilarian dumasar téks. Naha perusahaan anjeun sanggup kaleungitan data éta - atanapi ngantepkeun éta dikawasa ku bot pihak katilu? Ku cara sacara proaktif ngadalikeun sora mérek anjeun, anjeun ogé tiasa ngajaga kontrol data anjeun.

Nalika asistén sora ngatur langkung seueur transaksi antara mérek sareng konsumén, résiko perusahaan anu dipercayakeun sora merekna ka bot pihak katilu janten langkung jelas. Nilai mérek dilebur nalika soanten henteu saluyu dina saluran, sareng kapercayaan pelanggan lemah. Kaleungitan data hartosna merek moal tiasa nyiptakeun profil palanggan anu lengkep sareng akurat.

Pamingpin perusahaan anu fokus ka hareup paham kana patok, sabab éta aranjeunna buru-buru nyiptakeun ayana platform sora. Kahadéan maranéhna pikeun nganut platform éta masuk akal. Tapi penting pikeun nyiptakeun strategi anu ngajaga integritas mérek. Upami perusahaan anjeun ngarencanakeun ngobrol sareng konsumén ngalangkungan asistén soantenna, pastikeun anjeun henteu ngantep bot nyarios kanggo anjeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.