Muterna Super Saeful pikeun Média Digital

Maén bal
Bal maén bal Amérika nutup

Téhnologi sareng Marketing Beuki seueur usaha anu nganut téknologi nalika ngeunaan strategi pemasaranna. Iraha Pepsi ditarik kaluar tina Super Bowl, wartawan tradisional nyebatna maen judi a.

Henteu iklan dina Super Saeful téh maen judi? Leres?

Iklan Super Saeful hargana $ 3 juta dolar per 30 detik. Pepsi ngarencanakeun dua 30 iklan sébo sareng iklan 60 detik ... éta $ 12 juta. Sareng harga naék langkung tina 10% antara 2008 sareng 2009. Hayu urang matématika. Éta $ 12 juta pikeun ngahontal 98 juta pemirsa .. atanapi sakitar $ 0.12 per pemirsa.

Entong hilap éta Keuntungan Pepsi turun 43 persén bari maranéhna sabenerna teu mayar iklan Super Saeful. Hmmm, kadéngé iklan Super Bowl henteu pati mayar.

Ieu henteu kalebet, tangtosna, anu judi nyata… Ngiring agénsi anu tiasa ngahasilkeun komérsial anu leres-leres bakal ngajalankeun ton patalimarga kana mérek anjeun. Hayu urang pura-pura éta masing-masing kaléng soda anu nguntungkeun $ 0.10 ... éta hartosna yén iklan Pepsi kedah ngiringan masing-masing pamirsa pikeun mésér sahenteuna hiji Pepsi (langkung ti 100 juta soda) kantun nutupan biaya iklanna.

Éta henteu kajantenan, ogé badé kajantenan.

Sabalikna, ku nganut média digital, Pepsi tiasa nanem modal dina téknologi viral atanapi sosial ku sakedik biaya sareng rmasing-masing jumlah pemirsa anu sami. Tangtosna éta moal kajantenan dina hiji kajadian dina waktos 2 menit ... tapi saha dina pikiran anu leres anu hoyong éta? Pepsi peryogi strategi jangka panjang sareng sababaraha produk anu hébat pikeun ngauihkeunana.

Kumaha upami Pepsi disponsoran kontes 'iklan viral pangsaéna' dimana juara meunang $ 1 juta? Kalayan hadiah sanés $ 1 juta sanés? Sugan aranjeunna ngamajukeun kontes di Youtube, Twitter sareng Facebook kalayan tambihan $ 1 juta.

Téhnik anu mana saur anjeun bakal ngahontal langkung ... sareng ku pemirsa sareng pesen anu langkung relevan? Téknologi sareng pamasaran janten langkung terintegrasi sareng anu sanés sareng waktos na langkung seueur perusahaan muka panonna pikeun kamungkinan luar biasa anu aya.

Ukur catetan: Kuring henteu, ku cara naon waé, ngabahas naha Iklan Super Saeful jalan atanapi henteu. GoDaddy parantos suksés pisan mangtaun-taun dina kéngingkeun pangsa pasar pendaptaran domain sareng sababaraha komérsial konyol. Ieu mangrupikeun conto anu saé upami henteu tiasa dianggo sareng kasempetan pikeun ningkatkeun pangasilan dina média digital.

Catetan anu sanés: Saur Pepsi peryogi ogé solokan logo énggal ogé. Éta belet.

One comment

  1. 1

    Jigana eta mangrupakeun ide nu leuwih hadé tur tahan lila mun teu ngalakukeun advertisements Super Saeful sarta méakkeun duit nguap. Mt Dew geus kungsi pamaké dijieun acara video, sarta aranjeunna datang nepi ka sababaraha eusi alus teuing. Ngeunaan logo, Pepsi tungtungna nyoba datang kana sorangan, tinimbang sambel kaluar font Coke urang. Kuring heran anu datang nepi ka Logo munggaran sanajan, napsi atawa tim kampanye Obama. Logo sorangan sigana henteu ngagambarkeun nanaon.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.