Hukuman Kandungan Duplikat: Mitos, Kanyataan, sareng Naséhat Kuring

Mitos Hukuman Kandungan Duplikat

Salami langkung ti dasawarsa, Google merjuangkeun mitos tina hukuman eusi duplikat. Kusabab kuring masih neraskeun patarosan ngeunaan hal éta, panginten éta pantes dibahas di dieu. Mimiti, hayu urang bahas verbiage:

Naon Kandungan Duplikat?

Eusi duplikat umumna nuduhkeun blok eusi anu penting dina atanapi di saluareun domain anu leres-leres cocog sareng kontén anu sanés atanapi anu saé pisan. Kaseueuran, ieu sanés tipu daya. 

Google, Nyingkahan Kandungan Duplikat

Naon Hukuman Kandungan Duplikat?

Hukuman hartosna situs anjeun boh parantos henteu didaptarkeun deui dina hasil pamilarian sadayana, atanapi halaman anjeun parantos dikirangan sacara dramatis dina réngking dina kecap konci khusus. Teu aya. Mangsa. Google ngaleungitkeun mitos ieu di 2008 acan jalma masih ngabahas éta malah dinten.

Hayu urang ngantepkeun ieu sakali waé, sadayana: teu aya anu sapertos "duplikat hukuman eusi." Sahenteuna, henteu sapertos anu hartosna jalma nalika nyarios éta.

Google, Demystifying Hukuman Kandungan Duplikat

Kalayan kecap séjén, ayana duplikat eusi dina situs anjeun henteu kéngingkeun hukuman situs anjeun. Anjeun masih tiasa némbongan dina hasil pamilarian malahan ogé peringkat hadé dina kaca sareng duplikat kontén.

Naha Google Hoyong Anjeun Ngahindaran Kandungan Duplikat?

Google hoyong pangalaman pangguna anu unggul dina Search Engine na dimana pangguna mendakan inpormasi nilai ku unggal klik tina hasil pamilarian. Eusi duplikat bakal ngarusak pangalaman éta upami 10 hasil luhur dina halaman hasil search engine (SERP) ngagaduhan eusi anu sami. Éta bakal frustasi pikeun pangguna sareng éta hasil search engine bakal dihakan ku perusahaan SEO blackhat ngan saukur ngawangun kebon eusi pikeun ngadominasi hasil teangan.

Eusi duplikat dina situs sanés alesan pikeun tindakan dina situs éta kecuali katingalina yén tujuan eusi pendua nyaéta pikeun nipu sareng ngamanipulasi hasil mesin pencari. Upami situs anjeun ngalaman masalah duplikat eusi ... urang ngalakukeun padamelan anu saé pikeun milih vérsi konténna pikeun nunjukkeun dina hasil pamilarian urang.

Google, Cegah Nyiptakeun Kandungan Duplikat

Janten teu aya pinalti sareng Google bakal milih vérsi pikeun ditingalikeun, maka naha anjeun kedah nyingkahan duplikat eusi? Sanaos henteu dihukum, anjeun meunang masih nganyenyeri kamampuan anjeun pikeun pangkat langkung saé. Kieu sababna:

  • Google sigana badé angkat nembongkeun hiji halaman dina hasil… Anu ngagaduhan otoritas pangsaéna ngalangkungan backlinks teras badé nyumputkeun sésana tina hasilna. Hasilna, usaha nempatkeun dina halaman eusi duplikat sanés mangrupikeun runtah nalika ngeunaan peringkat mesin pencari.
  • Réngking unggal halaman dumasar kana backlinks relevan ka aranjeunna tina situs éksternal. Upami anjeun gaduh 3 halaman sareng eusi anu sami (atanapi tilu jalur ka halaman anu sami), anjeun panginten tiasa gaduh backlinks ka unggal halaman tibatan sadayana backlink anu ngarah kana salah sahijina. Kalayan kecap séjén, anjeun nganyenyeri kamampuan anjeun pikeun gaduh hiji halaman akumulasi sadayana backlinks sareng réngking anu langkung saé. Ngagaduhan hiji peringkat halaman dina hasil luhur langkung saé tibatan 3 halaman dina kaca 2!

Kalayan kecap sanésna ... upami kuring gaduh 3 halaman anu gaduh duplikat eusi sareng masing-masing gaduh 5 backlink masing-masing ... éta moal pangkat ogé hiji halaman sareng 15 backlink! Eusi duplikat hartosna halaman anjeun saling bersaing sareng tiasa nganyenyeri sadayana daripada ngarangkep hiji halaman anu hébat sareng sasar.

Tapi Kami Naha Sababaraha Kandungan Duplikat Dina Halaman, Ayeuna Naon ?!

Éta wajar pisan pikeun gaduh duplikat eusi dina halaman wéb. Salaku conto, upami kuring perusahaan B2B anu ngagaduhan jasa anu dianggo di sababaraha industri, kuring panginten ngagaduhan halaman anu ditargét pikeun jasa jasa kuring. Seuseueurna seueur pedaran ngeunaan jasa éta, manpaat, sertifikasi, harga, sareng sanés sadayana tiasa identik tina hiji halaman industri dugi ka salajengna. Sareng éta leres pisan masuk akal!

Anjeun nuju henteu nipu dina nyerat deui kontén pikeun ngarobihkeun pikeun jalma anu béda, éta mangrupikeun kasus anu leres-leres ditarima panulisan eusi. Ieu naséhat kuring, sanaos:

  1. Anggo Judul Halaman Unik - Judul halaman kuring, ngagunakeun conto di luhur, bakal kalebet jasa sareng industri anu dipokuskeun halaman.
  2. Anggo Pedaran Meta Halaman Unik - Pedaran meta kuring bakal unik sareng sasar ogé.
  3. Ngagabungkeun Eusi Unik - Sedengkeun swaths ageung halaman tiasa diduplikasi, Abdi ngempelkeun industri dina subheading, citra, diagram, video, testimonial, sareng sajabana pikeun mastikeun pangalaman anu unik sareng sasaran pikeun pemirsa target.

Upami anjeun nyoco 8 industri sareng jasa anjeun sareng lebetkeun 8 halaman ieu nganggo URL unik, judul, meta déskripsi, sareng perséntase anu lumayan (usus kuring kalayan henteu aya data 30%) tina unik eusi, anjeun moal ngajalankeun résiko Google mikir yén anjeun nyobian nipu saha waé. Sareng, upami éta halaman anu saé dirancang kalayan tautan anu aya hubunganana ... anjeun tiasa pangkat kalayan hadé diantarana. Kuring bahkan tiasa ngahijikeun halaman induk sareng tinjauan anu ngadorong pengunjung kana sub-halaman pikeun masing-masing industri.

Kumaha Upami Kuring Ngan Tukeur Ngaran Kota atanapi County Pikeun Target Geografis?

Sababaraha conto awon tina eusi duplikat anu kuring tingali nyaéta kebon SEO anu nyandak sareng nyalin halaman ka unggal lokasi geografis anu dianggo produk atanapi jasa. Kuring parantos damel sareng dua perusahaan atap ayeuna anu ngagaduhan konsultan SEO sateuacanna anu ngawangun puluhan kota- halaman centric dimana aranjeunna kantun ngagentos nami kota dina judul, pedaran meta sareng konténna. Éta henteu tiasa dianggo… sadaya halaman éta aya dina peringkat awon.

Salaku alternatip, kuring nempatkeun hiji footer umum anu didaptarkeun kota-kota atanapi kabupatén anu dilayananna, pasang halaman daérah layanan kalayan peta daérah anu dilayananna, dialihkeun ka sadayana halaman kota kana halaman jasa… halaman sareng halaman jasa halaman duanana ningkat dina pangkat.

Entong nganggo skrip saderhana atanapi peternakan eusi ngagantian kanggo ngagentos kecap tunggal sapertos kieu… anjeun naroskeun gangguan sareng henteu jalan. Upami kuring mangrupikeun hateup anu ngaliput 14 kota… Abdi langkung resep ngagaduhan backlinks sareng sebutan tina situs berita, situs pasangan, sareng situs komunitas anu nunjuk ka halaman hateup kuring. Éta bakal ngajantenkeun kuring rengking sareng teu aya watesna kana sabaraha kecap konci kombinasi kota-jasa anu kuring tiasa pangkat ku hiji halaman.

Upami perusahaan SEO anjeun tiasa skrip tegalan sapertos kieu, Google tiasa mendakanana. Éta nipu sareng, dina jangka panjang, tiasa ngakibatkeun anjeun leres-leres dihukum.

Tangtosna, aya pengecualian. Upami anjeun hoyong ngadamel sababaraha halaman lokasi anu ngagaduhan kontén unik sareng anu aya hubunganana pikeun personalisasi pangalaman, éta henteu nipu ... éta dipersonalisasi. Hiji conto panginten wisata kota ... dimana jasa na sami, tapi aya seueur bédana dina pangalaman sacara geografis anu tiasa diwincik dina citra sareng déskripsi.

Tapi Kumaha Ngeunaan 100% Eusi Duplikat Lugu?

Upami perusahaan anjeun nyebarkeun siaran pers, salaku conto, anu parantos ngabéréskeun sareng diterbitkeun di sababaraha situs, anjeun panginten tiasa ogé nyebarkeunana dina situs anjeun nyalira. Urang sering ningali ieu. Atanapi, upami anjeun nyerat tulisan dina situs ageung sareng hoyong diterbitkeun deui pikeun situs anjeun. Ieu sababaraha amalan pangsaéna:

  • Kanonis - Tautan kanonis mangrupikeun obyék metadata dina halaman anjeun anu nyarios ka Google yén halaman éta duplikat sareng aranjeunna kedah ningali URL anu sanés pikeun sumber inpormasi. Upami anjeun dina WordPress, contona, sareng hoyong ngapdet tujuan URL Canonical, anjeun tiasa ngalakukeun ieu sareng Peunteun plugin SEO SEO. Tambahkeun URL asalna dina canonical sareng Google bakal ngahargaan yén halaman anjeun henteu duplikat sareng asal-usulna pantes kiridit. Sigana mah kieu:

<link rel="canonical" href="https://martech.zone/duplicate-content-myth" />

  • Mindahkeun - Pilihan sanésna nyaéta ngan saukur alihan hiji URL ka lokasi anu anjeun pikahoyong ku jalma pikeun dibaca sareng mesin pencari pikeun indéks. Sering aya waktos urang ngaleungitkeun duplikat eusi tina halaman wéb sareng kami alihan sadaya halaman réngking handap ka kaca peringkat paling luhur.
  • Noindex - nyirian halaman ka noindex sareng ngaluarkeun tina mesin pencari bakal ngajantenkeun mesin pencari malire halaman sareng ngajauhkeun tina hasil search engine. Google saleresna mamatahan ngalawan ieu, nyatakeun:

Google henteu nyarankeun pemblokiran aksés crawler kana duplikat eusi dina halaman wéb anjeun, naha nganggo file robots.txt atanapi metode sanés.

Google, Cegah Nyiptakeun Kandungan Duplikat

Upami kuring gaduh dua halaman anu leres pisan, kuring langkung saé nganggo kanonis atanapi pangalihan supados backlinks ka halaman kuring diliwatan ka halaman anu pangsaéna.

Kumaha Upami Seseorang Anu Nyolong Sareng Nyebarkeun deui Eusi anjeun?

Ieu kajadian unggal sababaraha bulan sareng situs abdi. Kuring mendakan sesebutan nganggo parangkat lunak ngupingkeun kuring sareng mendakan yén situs sanés nyebarkeun deui kontén kuring salaku milikna. Anjeun kedah ngalakukeun sababaraha hal:

  1. Coba ngahubungi situs éta ngalangkungan formulir kontak atanapi emailna sareng nyungkeun éta dipiceun langsung.
  2. Upami aranjeunna henteu ngagaduhan inpormasi kontak, ngalakukeun anu milarian Whois domain sareng ngahubungi kontak dina rékaman domainna.
  3. Upami aranjeunna gaduh privasi dina setélan domainna, ngahubungi panyadia hostingna sareng ngantepkeun aranjeunna terang yén klienna ngalanggar hak cipta anjeun.
  4. Upami aranjeunna tetep henteu matuh, ngahubungi pengiklan situsna sareng wartoskeun yén aranjeunna nyolong kontén.
  5. Payilkeun pamundut dina Act Digital Millenium Copyright.

SEO Nyaéta Ngeunaan Pangguna, Sanés Algoritma

Upami anjeun ngan ukur tetep émut yén SEO sadayana ngeunaan pangalaman pangguna sareng sanés sababaraha algoritma pikeun ngéléhkeun, jalanna saderhana. Ngartos kana pemirsa anjeun, ngarobih atanapi ngabagi eusi pikeun papacangan sareng kaitanana langkung ageung. Nyobian nipu algoritma mangrupikeun hal anu pikareueuseun.

Panyingkepan: Kami nasabah sareng afiliasi tina Peunteun Matematika.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.