Asistén Balanja Virtual: Pengembangan Badé Salajengna dina ECommerce?

Asistén Balanja Virtual

Ayeuna taun 2019 sareng anjeun lebet kana toko ritel bata-na-mortir. Henteu, ieu sanés lulucon, sareng éta sanés ketukan. ECommerce neraskeun nyandak gigitan anu langkung ageung tina pai ritel, tapi masih aya tonggoh anu teu acan direalisasi nalika ngeunaan inovasi sareng genah bata sareng mortir. Salah sahiji wates anu terakhir nyaéta ayana asistén toko anu marahmay. 

Asistén Balanja H&M Virtual

"Naon anu abdi tiasa bantosan?" mangrupikeun hal anu urang biasa ngadangukeun nalika urang lebet ka toko, sareng kami nganggap enteng. Pikeun unggal halaman wéb eCommerce anu intuitif anu ngalebetkeun fitur UI-friendly sapertos hasil pamilarian AI atanapi breadcrumb otomatis, aya seueur deui anu, janten tumpul, nguseup lengkep. Éta bakal janten déwa pikeun ngagaduhan asistén toko anu ramah muncul sareng naroskeun sababaraha patarosan saderhana ngeunaan naon anu kuring pilari. Naha tiasa dilakukeun online? Tulisan ieu bakal ningali kamungkinan anu sayogi sareng ngabagi sababaraha alat, tip, sareng naséhat.  

Kumaha cara ngempelkeun asisten pribadi anjeun nyalira

Sedengkeun asistén balanja virtual aya dina pamekaran, program anu bakal karasa manusa pikeun palanggan anjeun henteu tiasa ngahontal - atanapi dina anggaran. Nanging, henteu hésé teuing ngagabungkeun sababaraha aplikasi anu béda pikeun masihan pengunjung anjeun raoskeun fitur anu pangsaéna tina asistén balanja tanpa seueur teuing splurge.

Asistén Balanja Sephora Virtual

Dina Facebook Messenger, Sephora tiasa ngalakukeun sadayana.

Chatbots

Chatbots henteu énggal, tapi UX na parantos ningkat sareng aplikasi na parantos dirobih. Poe ieu gampang janten kreatif kalayan ngahijikeun chatbots kana operasi anjeun. 

Pesen Facebook: Anjeun terang palanggan anjeun ngagulung feed Facebookna satengah dinten; naha ngajantenkeun aranjeunna ngantunkeun aplikasi nalika aranjeunna hoyong anu ti anjeun? Gaduh sistem mesen anu gampang diaksés nyaéta sapertos gaduh asistén pribadi dina telepon - sareng sanés nganapigasi ka halaman wéb anjeun, pesen anjeun dina Facebook ngajantenkeun langkung raoseun aranjeunna nuju nyarios sareng manusa. Sephora parantos leres-leres ngarahkeun biaya ka masa depan di dunya kageulisan, sareng dua fitur chatbot anu béda dina Facebook Messenger nganggo Assi.st: Palanggan tiasa pesen ka aranjeunna pikeun nyetél janji sareng konsultan kageulisan, atanapi aranjeunna tiasa kéngingkeun naséhat ngeunaan kaputusan pameseran.

Pesenan tuangeun pikeun pikt atanapi pangiriman ogé parantos dimuat di dunya Facebook Messenger. Starbucks ngan ukur sababaraha pesen jauh tina sayogi pikeun dijemput di toko lokal anjeun, Dominos tiasa nyaritakeun transaksi pizza sadidinten, sareng Pizza Hut ngamungkinkeun anjeun ngalengkepan sakabéh pangalaman mesen tanpa ngantepkeun Facebook. Ieu sadayana parantos nganggo sababaraha chatbots kalayan pangalaman anu sami sareng nalika anjeun ngobrol sareng réréncangan.

Palayanan Pelanggan: i

Ngagunakeun chatbots pikeun ngabantosan konsumén anjeun ngeunaan patarosan layanan palanggan nyaéta dasarna sapertos gaduh asistén pribadi maya anu henteu bobo. Aranjeunna moal tiasa ngadamel barang ageung, tapi ngotomatisasi barang sakedik tiasa nyandak beurat tina taktak garis handap anjeun. Nami anu cocog, jasa sapertos Botongan Chat tiasa dianggo pikeun gampang ngawangun skénario, patarosan, sareng tindakan anjeun nyalira - henteu cukup tingkat Bandersnatch tina pajeulitna, tapi éta ngalaksanakeun padamelan. Éta ogé tingkat pangunjung anu luhur: Dina tés, bot obrolan tiasa ngabéréskeun 82% interaksi tanpa peryogi agén manusa.

MongoDB ngagaduhan chatbot layanan palanggan sapertos kieu, anu tiasa dipastikeun naha datang mangrupikeun kalungguhan anu mumpuni ku naroskeun sababaraha patarosan, sareng upami éta, ngarahkeun ka rep penjualan anu leres. Sephora nembongan deui dina arena ieu - naha anjeun kaget aranjeunna ogé aya di buruan layanan palanggan chatbot? Dina halaman wébna, henteu ngan ukur anjeun tiasa naroskeun patarosan dasar - bahkan anjeun tiasa kéngingkeun saran makeup ti AI-na. Konsumén tiasa nyeken poto tampilan makeup anu aranjeunna resep ti mana waé sareng kéngingkeun naséhat ngeunaan naon anu kedah dicandak tampilanana.

Email Pribadi

Ngayakinkeun datang anjeun pikeun kéngingkeun email ti anjeun sanés tugas anu gampang - kumaha upami chatbot tiasa ngayakinkeun aranjeunna pikeun anjeun, sareng ngan ngirimkeun aranjeunna ka anu aranjeunna hoyong ningali? Éta anu diklaim bot TechCrunch's ngalakukeun, tanpa aya usaha tambahan pikeun palanggan pisan. Nalika pamaca ngadaptarkeun berita anu dipersonalisasi nganggo jasa chatbot, parangkat lunak AI na teras ngalacak jinis berita anu aranjeunna baca sareng ngirimkeun aranjeunna ukur tulisan anu saur aranjeunna bakal dipikaresep. 

Undangan Asistén E-commerce

Hayu StitchFix nyobian terang anjeun langkung saé tibatan anjeun terang sorangan

Ngawangun kana modél bisnis anjeun

Naha moal saé upami palanggan anjeun sok karaos siga anu nampi bantosan ti anjeun? Aya sababaraha perusahaan sareng industri anu parantos berhasil ngawangun perasaan asisten khusus kana modél bisnisna.

Buleud Langganan

Bagian tina persamaan kotak langganan anu suksés nyaéta milarian terang naon anu diarep konsumén anjeun pikeun ngirimkeun aranjeunna anu leres. StitchfixModél séntral lengkep dina nyuhungkeun konsumén pikeun nyaritakeun naon anu aranjeunna resep, janten Stitchfix tiasa ngirim aranjeunna hal-hal anu aranjeunna resep. Personalisasi ieu anu karasaeun unik pisan, sabab masing-masing jalma dipasangkeun sareng panata gaya pribadi saatos ngeusian kuis anu lengkep. Konsumén mayar biaya pikeun ngalanggan, anu dikurangan upami aranjeunna nyimpen sahenteuna salah sahiji barang anu dikirim ka aranjeunna.

Nanging, teu aya bisnis anu tiasa nguntungkeun ku penata pribadi ningali unggal profil individu sareng milah katalog barang anu masif. Manusa pikasieuneun kalayan gancang sareng épisién ngolah data ageung sareng nyandak kaputusan - éta padamelan pikeun kecerdasan buatan. AI nyaéta kumaha Stitchfix éfisién skala, sareng algoritma na ningali tren, ukuran, tanggapan, sareng karesep pikeun ngahususkeun daptar saran pikeun stylist anu tiasa dipilih. AI ngabantuan penata, anu teras ngabantosan palanggan dina harmoni téknologi-manusa anu sajati.

Upami anjeun resep éta, Anjeun panginten Siga…

A stylist pribadi leres terang naon anu anjeun resep sareng naon anu anjeun mésér, sareng nganggo inpormasi éta pikeun nunjukkeun hal-hal sanés anu anjeun pikahoyong. Henteu sesah pikeun kecerdasan jieunan pikeun niru "upami anjeun resep éta, anjeun panginten resep ieu" saran pribadi. Satengahing perang nyaéta ngadamel palanggan pikeun ngadaptar sahingga anjeun tiasa ngumpulkeun data na, sareng satengahna deui sacara épéktip nganggo data éta. Saha anu damel padamelan ieu? Anjeun nebak éta. Amazon.

Amazon terang yén 60% waktos, batur anu ningali tukang kopi Keurig ogé parantos ningal K-Cups, sareng sigana gelas anu saé kanggo nginum kopi éta. Naon anu AI lakukeun? Nyarankeun produk éta pikeun saha waé anu ningali Keurig. Éta sapertos gaduh asistén maya anu teras-terasan nyobian nebak naon anu anjeun pikahoyong dumasarkeun kana naon anu anjeun milarian, naon anu anjeun pencét, sareng naon jutaan jutaan anu parantos dilakukeun dina kaayaan anjeun.

Asistén Balanja Elly Virtual

Naha AI tiasa ngabantosan anjeun milarian produk anu sampurna?

Pilari ka mangsa nu bakal datang

Panaliti sareng pangembang sok nyobian ngajawab patarosan: Naha urang tiasa ngadamel asistén balanja virtual anu leres-leres pribadi? Kanggo ayeuna, aya dua aplikasi anu pikaresepeun anu caket.

Salah sahijina nyaéta Macy's On-Call, anu héran sateuacanna waktosna, sareng ogé unik ngagabungkeun AI sareng fitur asistén balanja virtual kalayan ngadatangan toko bata-na-mortir. Nalika palanggan ngadatangan toko Macy, aranjeunna tiasa ngalangkungan teleponna sareng ngaksés fungsi On Call pikeun naroskeun inpormasi ngeunaan inventarisasi, paréntah anu parantos aranjeunna pasang, atanapi bahkan kéngingkeun arahan ka lokasi jurusan sanés. Anu kedah aranjeunna lakukeun nyaéta ngetikkeun patarosan sareng aranjeunna nampi réspon langsung.

Macy's On-Call diuji di 10 toko, tapi henteu acan maju jauh di ditu. Nanging, éta sigana ngajangjikeun, sareng aranjeunna damel sareng IBM Watson. Kusabab ningkatna popularitas nganggo chatbots, éta mangrupikeun investasi anu tiasa mayar kanggo aranjeunna di payun, sareng pantes diconto ditiru pikeun toko eCommerce virtual.

Nanging, pamekaran pangénggalna sareng pangageungna nyaéta aplikasi anu disebat Elly. Elly mangrupikeun hal anu paling caket kana asistén balanja maya anu leres-leres pinter - tapi, anjeunna masih dina tahap pamekaran. Anjeunna mangrupikeun AI anu ngabantosan palanggan mendakan produk sampurna na ngalangkungan sababaraha patarosan, nyaimbangkeun fitur, harga, sareng naon waé anu disebatkeun ku palanggan. Anjeunna dina tahap uji coba ayeuna, tapi anjeun ayeuna tiasa nyungkeun bantosanna pikeun milari telepon pinter anu sampurna upami anjeun hoyong rasa ka hareup. 

Naon anu abdi tiasa bantosan?

Asistén pribadi terang bisnisna di jero sareng luar. Éta ogé narékahan pikeun terang seueur inpormasi anu aya hubunganana sareng palanggan na sabisa-bisa, pikeun ngabantosan aranjeunna nyandak kaputusan pameseran anu cerdas sareng ngantunkeun wareg (sareng, tangtosna, wangsul langkung seueur). Akhirna, aranjeunna hoyong ieu kajantenan ku cara alami sareng éfisién.

Masalah nganggo asistén pribadi manusa nyaéta aranjeunna henteu tiasa skala épisién sareng nganggo seueur data dina cara anu bermakna. Kahareupna asistén balanja virtual nyaéta ngagabungkeun bantosan sareng personalisasi asistén manusa kalayan kakuatan data-crunching sareng kagancangan kecerdasan buatan. Aplikasi tunggal henteu tiasa ngalakukeun sadayana (acan), tapi ngagabungkeun sababaraha alat anu sayogi ayeuna berpotensi muka konci tingkat épisiénsi anyar pikeun bisnis eCommerce.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.