Go Green: 5 Cara pikeun Henteu Nganggo CD sareng DVD

cd dvd

Numutkeun kana EPA, 5.5 juta CD, bungkusanna sareng jutaan CD musik sanésna dialungkeun unggal taun tanpa didaur ulang. CD sareng DVD didamel tina Aluminium, Emas, Pewarna, sababaraha bahan sanésna - tapi kaseueuran sadayana Polycarbonate sareng Lacquer. Polikarbonat sareng Lacquer dihasilkeun langsung tina minyak atah.

Statistik diteruskeun, unggal bulan 100,000 pon CD sareng DVD leungit ogé. Teu aya cara épisién anu didaur pikeun bahanna! Numutkeun ka Industri minyak sorangan, sakitar 1.1 galon unggal tong (42 galon) minyak angkat ka petrokimia.

Kuring anggap éta tanpa perlu disebatkeun, teras, éta ngaganti kana komputasi awan sareng server virtualized sareng langganan Software salaku aplikasi Jasa leres-leres tiasa ngabantosan lingkungan. Kuring henteu yakin persentase sabaraha tong minyak kana nyiptakeun cakram kompak, tapi pastina urang tiasa langkung épéktip ku ngagunakeun USB drive sareng jaringan pikeun ngabagi file tibatan ngaduruk disk.

Sareng deuih ngagunakeun cakram, kuring teu tiasa ngabantosan panginten yén seueur énergi anu teu diperyogikeun dianggo pikeun ngadamel sareng ngangkut cakram éta. Pasti ngaganti bandwidth pikeun plastik bakal ngahasilkeun hasil anu positip pikeun kamanusaan, leres? Kuring sadar aya seueur hal anu sanés anu ngagaduhan peran anu langkung ageung, tapi naha henteu aya anu nyarioskeun ngeunaan industri anu teu perlu ieu?

Abdi panasaran naha ngagunakeun Software salaku Service hiji sanés komponén konci Bade Héjo mamatahan ka bisnis? Hard drive Terabyte, USB drive, Cadangan Online… sadayana ieu gampang diakses kanggo saha waé anu tiasa dianggo. Teu aya anu kedah ngagaleuh CD sareng DVD deui. Kuring bahkan henteu nyéwa pilem deui dina DVD, kuring nyéwa na kana pilem AppleTV!

5 Gagasan pikeun Ngubaran Anjeun tina Kecanduan CD Anjeun

  1. Pindah kana Parangkat Lunak salaku Layanan. Conto: Dump Microsoft Office pikeun Google Apps sareng Microsoft CRM pikeun Salesforce. Henteu aya pamasangan, teu aya cadangan, teu aya hardware… ngan ukur peramban!
  2. logo iTunesGanti tina nyéwa DVD sareng mésér CD musik janten unduh mésér Musik atanapi Rentals Pilem anjeun ku iTunes, AppleTV sareng jasa premium sanésna. iTunes panginten kedah ngémutan deui logo-na!
  3. Ganti tina nyadangkeun sareng ngangkut data dina CD sareng DVD kana USB Drive. USB drive nahan langkung seueur data sareng portabel, langkung gancang, sareng teu usul. (Kudu ati-ati, henteu sadayana USB drive didamel sami!) Mésér nyalira drive portabel ageung pikeun nyokong padamelan anjeun sareng ngangkut deui bulak-balik pikeun jalan. Abdi henteu angkat dimana-mana tanpa abdi Paspor Digital Kulon, éta mangrupikeun inpormasi anu pangsaéna anu kuring anggo!
  4. Mindahkeun file ageung ka perusahaan sanés ngalangkungan padagang SaaS online sapertos DropSend, YouSendIt, SendThisFile, MailBigFile, sarta SendSpace.
  5. Singkirkeun CD sareng DVD drive anjeun. Nalika anjeun mesen laptop salajengna, entong kalebet anu mésér. Nalika anjeun mesen ka kantor anjeun, simpen artos sareng ngagaleuh USB drive tibatan ningkatkeun panulis DVD anjeun. Ku teu aya aksés aranjeunna, anjeun bakal kurang kamungkinan kana ngaduruk CD anu salajengna!

Nyatana, hiji-hijina alesan naha kuring nganggo CD deui nyaéta pikeun buku dina CD atanapi ngaduruk musik pikeun drive kuring ka sareng ti padamelan. Kuring kantos ningali harga, sareng kuring tiasa kéngingkeun stereo mobil ngagantian anu ngagaduhan input USB ogé kadali iPod kirang ti $ 200! Meureun waktuna pikeun kuring ngalih!

2 Komentar

  1. 1

    Lalaki, kuring henteu sadar sabaraha urang sadayana leres-leres nganggo CD sareng DVD dugi ka kuring maca tulisan anjeun. Sanaos kuring bangga tiasa nyarios yén kuring parantos ngalakukeun #s 1, 3 sareng 4 dina daptar anjeun!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.