Érosi, ledakan sareng Pangaruh Pangaruh Téhnologi

Depositphotos 32371291 s

Aya sinergi anu ngalangkungan naon anu kajantenan di sababaraha industri - kalebet berita, kadaharan, musik, transportasi, téknologi sareng ampir sadayana anu aya di planét - sareng kumaha geografi urang robih ngalangkungan waktos. Waktos anu diperlukeun ngan saukur beuki pondok nalika téknologi maju langkung gancang.

Berita diadaptasi paling gancang kusabab kagancangan wéb sareng kamampuan komunikasi gancang. Henteu aya deui pemirsa kedah ngantosan inpormasi kanggo disebarkeun, aranjeunna ngan saukur tiasa langsung ka sumber pikeun kéngingkeun inpormasi anu akurat. Wartawan parantos diperes sareng koran runtuh nalika iklan sareng iklan ngalih tina koran sareng online. Kuring masih yakin aya nilai anu ageung pikeun jurnalistik - gaduh batur anu ngagali sacara jero sareng nalungtik - henteu sapertos blogger… tapi aranjeunna berjuang pikeun milarian modél anu leres Kuring yakin éta bakal datang. Warta investigasi masih dihargaan ... urang ngan ukur kedah ngaleupaskeun industri berita tina industri clickbait.

Pangan, salaku conto, nyaéta mindahkeun fokus tina produksi masal kana produksi mikro sareng distribusi. Réréncangan kuring, Chris Baggott, salaku conto nyaéta nanem modal pisan dina industri ieu. Téknologi dina pertanian sareng logistik ngamungkinkeun para kebon leutik bersaing sareng perusahaan masif. Sareng distribusi mikro tiasa dioptimalkeun ku panarjamahan géografis. Chris, salaku conto, ngagaduhan réstoran anu biaya pamasaran primér nyaéta ngajaga ayana Facebook.

Seueur jalma ningali industri musik sapertos maot, tapi éta saéstuna ngan sarua prosés anu lumangsung sareng tuangeun. Dina musik, aya sakumpulan produser massal pilihan anu nyekel konci pikeun naon anu urang mésér, kumaha urang mésérna, sareng dimana. Ayeuna, ku téknologi digital, band-band leutik tiasa ngahasilkeun sareng ngadistribusikaeun musik tanpa peryogi label anu ditandatanganan. Sareng seueur deui situs-situs anu muncul anu ngamungkinkeun band ngawangun paménta sareng pemirsa, teras ngumbara pikeun ngalakukeun acara langsung di ditu. Sanyawa ku dagangan anu dijual online sareng musisi tiasa milarian hirup anu layak. Jalma anu nyetir Bentley sanés penggemar ieu.

Transportasi ogé robih. Aplikasi sélulér ngamungkinkeun pikeun Uber sareng Lyft ngarobih angkot, ngamungkinkeun saha waé anu kéngingkeun mobil anu bersih di jalan pikeun ngajemput jalma-jalma sareng lungsur.

Dina pendapat abdi, aya aspek ieu anu urang kedah tetep émut ku pamasaran. Seringna, aya hiji gunung api tina kagiatan sareng inovasi anu nyiptakeun géografi énggal anu henteu kantos aya sateuacanna. Smartphone, contona. Keuntungan ageung ngabeledug sareng anu daék nyandak résiko leres-leres ngahasilkeun sakilo artos. Pemasar anu adaptasi mimiti nitih kurva anu lungkawing sareng ningali hasilna anu luar biasa. Pemasar kedah teras awas pikeun gunungapi salajengna ... janten anu ngadopsi mimiti tiasa metik hadiah anu hebat.

Tangtosna, saatos aya anu ngabeledug dina aktipitas, géografi na robih. Kompetisi netep sareng pangsa pasar dibagi. Ieu teh erosi. Keuntungan taksi taksi, salaku conto, parantos netep kana pendapatan supir Uber anu biasa-biasa waé. Henteu kedah pikeun gedong kantor ageung, sistem logistik, taksi konéng, sistem radio, manajer shift, sareng sajabana… aranjeunna nuju dikikis sareng hasilna transportasi anu saé dina nilai padet anu nyayogikeun panghasilan anu pantes disetir pikeun seueur.

Teras, dina téknologi, urang nonton ngaliwet. Walungan média sosial - contona - dikurebkeun ku gelombang cai anu luar biasa. Perusahaan ageung didamel pikeun ngawas sareng nyebarkeun di sebrang walungan Twitter sareng Facebook. Tapi walungan mimiti netep ayeuna. Sababaraha offshoot gélo kajantenan sapertos Google+ sareng rébuan aplikasi pencét pasar. Sapuluh dékade ka hareup, sanaos, sareng walungan na jero sareng metodologi, prakték pangsaéna, sareng platform mimiti netep.

Butuh rébuan taun pikeun ngawangun géografi, tapi leres-leres ngan ukur peryogi sababaraha jam pikeun ngawangun téknologi. Seueur pemasar mendakan kanyamanan di bumi anu teu robih anu tiasa ngawangun sareng teu kedah hariwang. Jujur pisan, kuring henteu percanten yén éta tempat urang hirup deui sareng sigana moal pernah deui. Lahan ieu bergeser handapeun urang sareng para pemasar kedah lincah pikeun ngamangpaatkeun ebbs sareng aliran. Lebet teuing mimiti sareng anjeun tiasa dikumbah, tapi telat teuing sareng anjeun kénca ngawangun dina usum halodo.

Gunung-gunung bakal teras-terasan runtuh. Kusabab kitu kami ningali jalma-jalma ageung dina sadaya industri ieu ngagaleuh perusahaan anu ngabeledug anu langkung alit sareng nyobian ngempelkeun bendungan sareng kabocoran anu ngikis harta bénsina. Aranjeunna tiasa ngalakukeun éta ku ngalobi hukum anyar atanapi nyetir gugatan hukum sareng pengacara anu kuat pikeun ngajaga cai. Éta panginten tiasa tahan bari - tapi akhirna alam bakal meunang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.