Kumaha Perkiraan Proyék Wéb Salajengna

Depositphotos 10055344 s

Iraha badé dilakukeun ku?

Ieu patarosan anu haunts kuring nalika ngadugikeun proyék. Anjeun bakal mikir saatos ngalakukeun ieu mangtaun-taun yén kuring bakal tiasa ngadugikeun proyék sapertos panangan kuring. Éta henteu kumaha jalanna. Unggal proyék anyar sareng bakal ngagaduhan tantangan éta nyalira. Kuring gaduh hiji proyek anu telat 30 dinten kusabab parobahan leutik anu dilakukeun ku an API yén urang parantos teu tiasa ngagarap. Kliénna kesel ka kuring - leres pisan - kuring bébéja éta ngan ukur sababaraha jam. Éta sanés kuring ngabohong, éta anu kuring henteu pernah menduga yén hiji fitur bakal ngaleungitkeun tina API yén urang ngandelkeun. Kuring henteu ngagaduhan sumberdaya pikeun ngarengsekeun masalah dina masalah (kami bakal caket, sanajan!).

Kuring nolak jalan anu sanés sareng ngecas jam sanés perkiraan proyék, sanaos. Jigana mayar sababaraha jam ngadorong kontraktor pikeun mayar langkung-waktos sareng langkung-anggaran. Unggal proyék anu ayeuna kuring mayar batur salami jam-jam henteu jalan. Éta sadayana telat sareng kuring parantos éléh ku padamelan éta. Sabalikna, proyék-proyék anu kuring mayar biaya proyék parantos sumping dina waktos sareng ngaleuwihan anu diarepkeun. Abdi resep ngalangkungan ekspektasi klien kuring ogé.

Opat kasalahan anu bakal niup perkiraan anjeun salajengna:

  1. Kasalahan Anu Mimiti: Itung sabaraha lami pikeun anjeun naon anu dipénta ku klien. Salah. Anjeun ngalakukeun kasalahan munggaran anjeun sareng ngira-ngira naon anu dipénta ku klien, sanés naon klien sabenerna miharep. Kadua sok béda sareng klién bakal hoyong langkung dua kali langkung satengah harga.
  2. Kasalahan kadua: Anjeun henteu nimbalan panundaan klién. Tambahkeun reureuh dua minggu dina proyék éta kusabab departemén IT na moal nyandak aksés anu anjeun peryogikeun. Kuring salawasna nyobian ngawartosan ka klien, upami anjeun kéngingkeun "A" ka kuring ku tanggal anu khusus, maka kuring tiasa nganteurkeun. Upami anjeun henteu, Abdi henteu tiasa komitmen kana tanggal naon. Bagan Gantt henteu sacara magis ngalih, kuring gaduh palanggan sareng padamelan anu sanés parantos dijadwalkeun.
  3. Kasalahan katilu: Anjeun ngantep klien pikeun nekenkeun anjeun pangiriman anu langkung tiheula. Anjeun henteu kalebetkeun kasalahan-nanganan jeung tés. Klién hoyong ngirangan biaya sahingga aranjeunna ngawartosan anjeun ngan ukur réngsé. Jawaban salah! Upami klien henteu mayar pananganan kasalahan sareng uji coba, maka yakin-yakin yén anjeun bakal nyéépkeun jam-jaman dina bug sareng perbaikan perawatan saatos anjeun hirup. Ngeusi batre ku cara mana waé - anjeun badé ngalakukeun padamelan ayeuna atanapi engké.
  4. Kasalahan kaopat: Harepan bakal robih di sapanjang jalan, jadwal janten kacau, prioritas dialihkeun, masalah timbul anu henteu anjeun ngarepkeun, jalma-jalma baralik…. Anjeun bakal teras-terasan janten seueur engké tina anu anjeun ngarepkeun. Entong satuju kana timeline anu disingkat dina tekenan ti klien. Upami anjeun parantos nempel kana ekspektasi aslina, anjeun panginten bakal ngajantenkeunana!

Anyar-anyar ieu, kami ngamimitian kontrak sareng perusahaan dimana kami sapuk pikeun mayar kanggo hiji proyek teras tingkat bulanan anu lumangsung pikeun paningkatan sareng perawatan. Kami lungguh teras ngabahas tujuanana sareng naon anu janten prioritasna - bahkan henteu pernah ngabahas antarbeungeut pangguna, desain, atanapi potongan anu sanés. Kami netepkeun tanggal 'langsung langsung' anu kasar anu agrésif, tapi Pat ngartos pisan yén proyék éta tiasa payun sababaraha fitur tibatan anu sanés. Kami ngaluncurkeun peluncuran sareng parantos ngaléngkah dina daptar paningkatan. Langkung penting deui, urang duaan bagja.

Kuring henteu niup seueur teuing perkiraan tapi éta tetep kajadian kalana. Nyatana, kuring nuju siap-siap masihan deui kontrak anyar sabab, saatos damel sababaraha proyék sareng klien, kuring terang yén sanaos kliénna satuju kana sababaraha tujuan samar, aranjeunna moal kabagjaan kajabi aranjeunna meunang sapuluh kali naon artosna kontrak. Kuring ngan ukur hoyong ningali jalma-jalma ieu tadi. Aranjeunna ngabutuhkeun pikeun nyéwa sumberdaya na ku sajam ... ngiringan estimasi dumasar proyék sareng aranjeunna mangrupikeun maéhan.

Kuring ngamimitian terang naon anu sami sareng proyék-proyék suksés anu parantos kami kirimkeun atanapi anu ayeuna kirimkeun. Seueur hal éta kuring leres-leres diajar ngalangkungan Pelatihan jualan kalayan bantosan palatih kuring, Matt Nettleton. Kuring ogé parantos terang yén kaseueuran proyek kuring parantos dimimitian sateuacan kuring kantos ngadaptarkeun klien!

Kumaha Kuku Perkiraan:

  1. Nebak jawaban nalika klien ngarepkeun éta. Harepan aranjeunna anu paling penting. Anjeun tiasa mendakan yén anjeun gaduh sataun kanggo ngalengkepan padamelan. Naha perkirakeun 2 minggu upami aranjeunna bahagia sareng 2 bulan? Anjeun masih tiasa ngarengsekeun padamelan dina 2 minggu sareng ngaleuwihan sadayana anu diarepkeun!
  2. Nebak jawaban naon éta patut pikeun klien. Upami anjeun henteu tiasa mendakan naon artina, maka terangkeun naon anggaranana. Naha anjeun tiasa ngarengsekeun proyek sareng ngalangkungan ekspektasi dumasar kana anggaran éta? Teras lakukeun. Upami anjeun henteu tiasa, maka pasihkeun.
  3. Angka kaluar naon tujuan proyék nyaéta. Sagala anu aya di luar gawang luar biasa sareng tiasa digarap engké. Gawe pikeun netepkeun tujuan sareng ngalengkepan tujuan éta. Upami tujuanna nyaéta pikeun ngawangun blog sareng ngajalankeun, maka bangun blog na sareng jalan. Upami éta ngawangun integrasi anu ngirim email, maka kéngingkeun ngirim email. Upami éta pikeun nurunkeun biaya akuisisi, kéngingkeun béaya na turun. Upami éta pikeun ngembangkeun laporan, bangun laporan na sareng jalan. Lumayan datang engké sareng nyetél denda tiasa disayogikeun ku biaya anu ageung ku Kala anu agrésif. Ngerjakeun naon anu paling penting.
  4. Dianggo mundur ti tingkat kaunggulan anjeun. Kaseueuran klién kuring henteu nganggo kuring pikeun padamelan alit, aranjeunna kéngingkeun artos ku nganiaya kuring pikeun barang ageung sareng aranjeunna ngeusian kanggo ngalengkepan padamelan anu gampang. Abdi bogoh ka palanggan éta sareng kuring tujuanana duanana ngaleuwihan harepan sareng nyayogikeun aranjeunna langkung nilai tibatan anu aranjeunna mayar. Dina akhir proyek kami, kami sering dihandap ngirangan anggaran atanapi ngalangkungan tujuan, sareng kami payun dina jadwal. Aranjeunna nyayogikeun kuring ruang anu cekap pikeun ngalangkungan harepan ... saderhana éta.

Kuring tetep diteken pikeun ngirangan harga sareng bérés sateuacanna, saur unggal manajer panginten éta tujuanana nalika damel sareng kontraktor. Goréng teuing yén aranjeunna anu teu katingali. Kuring ngan saukur ngantep klien terang yén garis waktos anu langkung pondok sareng kirang artos mangaruhan langsung kana kualitas padamelan anu aranjeunna padamelan pikeun kuring. Hal anu hébat ngeunaan mayar kontraktor anu saé pikeun anjeunna bakal nganteurkeun… sareng anjeun tiasa ngarep yén anjeunna bakal nganteurkeun. Nalika anjeun teras-terasan ngaleungitkeun atanapi ngéléhkeun kontraktor anjeun nepi ka maot, tong kaget nalika teu sahiji bae diantarana kantos hasil. 🙂

Kuring ogé sering gagal. Terakhir waktos éta kajantenan, perusahaan milih solusi jangka pondok anu aranjeunna badé ngembangkeun deui unggal klien. Harga kuring sakitar 1.5 kali biaya, tapi kuring badé ngawangun éta ngarah tiasa nganggo deui aplikasi éta sareng masing-masing klienna. CEO saéstuna nyakakak kuring nalika anjeunna ngawartosan sabaraha anjeunna "nyalametkeun" sareng kontraktor anu sanés (kontraktor anu kuring nyarankeun). Opat klien ti ayeuna, anjeunna bakal mayar langkung ti 3 kali biaya pelaksanaan. Dummy.

Kuring seuri, sareng ngalih ka klien kuring anu langkung bahagia, langkung suksés, sareng langkung nguntungkeun.

3 Komentar

  1. 1

    Saur Doug. Kuring masih bajoang sareng ieu ogé. Nalika ditaros iraha kuring tiasa ngalengkepan situs wéb, kuring parantos diajar ngaréspon, "éta gumantung kana kumaha responsif anjeun kana sagala hal anu kuring pénta."

  2. 2

    Abdi ngahargaan kaasih anjeun, Doug. Abdi nambihan hiji prakték anu sanés - ngajaga palanggan anjeun terang sareng transparan. Sadaya ieu nganggap sababaraha tingkat kapercayaan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.