ePR ngarusak Marketing ... di Éropa

Peraturan ePrivacy

GDPR diwanohkeun Méi 2018 sareng éta saé. Nya éta manteng. Langit henteu ragrag sareng sadaya jelema jalanan dintenna. Sababaraha langkung henteu kaganggu tibatan anu sanés. Kunaon Kusabab éta mastikeun dibébaskeun, ijab kabul, khusus, terang sareng teu jelas ayeuna diperyogikeun ti warga Éropa sateuacan perusahaan tiasa ngirim email ka aranjeunna. 

Oké…

Tapi hayu urang balikeun deui.

Naha raksasa otomatisasi pamasaran dunya, HubSpot, Marketos jsb ngawartosan yén kontén mangrupikeun raja?

Upami anjeun nyiptakeunana, sareng ngempelkeunana, sareng ngamajukeunana, éta bakal sumping!

Ngadamel kontén juara x10, ngaoptimalkeunana, blog ngeunaan éta sareng prospek bakal mendakanana, unduh éta sareng anjeun bakal ngagaduhan detail kontakna sareng anjeun bakal tiasa ngamumule aranjeunna nganggo kampanye email otomatis kalayan peringatan anu dirancang pikeun masihan terang nalika aranjeunna siap mésér (sabab éta bakal aya dina halaman wéb anjeun ningali handapeun eusi corong sapertos studi kasus, demo demo sareng sajabana).

Moal deui - henteu di dunya B2C atoh. Nalika aranjeunna ngaunduh kontén juara x10 éta, sareng ngantepkeun detil kontakna, aranjeunna kedah centang kotak alit anu nyarios:

Abdi resep pikeun anjeun ngirim email ka kuring kadang-kadang pesen penjualan sareng pamasaran.

Janten… saha anu badé milih kana penjualan sareng pesen pamasaran? 

Sareng sahingga eusi tradisional / inbound / email pamasaran urutan narik-ngarawat-caket ayeuna rusak pikeun pamasaran B2C.

Teras aya sora seuri samar.

"Sora naon éta?"Saur B2C marketer, cimata aranjeunna noda rupina pilari siksa anu kejem.

Éta noise B2B marketer sniggering. 

Anjeun ningali GDPR henteu nyumponan pamasaran email B2B (anu biasana sacara tradisional rada lemes). Anjeun ayeuna kedah ngabuktoskeun anjeun ngagaduhan dasar anu sah pikeun komunikasi email anu tiis. Bisa idin. Tapi tiasa ogé… kapentingan sah. Salami anjeun tiasa:

… Nunjukkeun cara anjeun ngagunakeun data jalma saimbang, gaduh dampak privasi anu minimal, sareng jalma-jalma moal kaget atanapi dipikaresep ngabantah kana naon anu anjeun lakukeun…

Kantor Komisaris Émbaran, Aturan ngeunaan bisnis dugi ka pamasaran bisnis, GDPR sareng PECR

Sareng para pemasar B2B ngadamel jarami nalika panonpoe manceran.  

Henteu hérang lami pisan.

Peraturan ePrivacy

Peraturan ePrivacy (singgetna ePR) badé ngagentoskeun Diréktur ePrivacy Éropa anu ayeuna (anu diinterpretasi ku cara anu rada béda di nagara-nagara anggota Uni Éropa - di Inggris éta katelah PECR).

nu DMA dilaporkeun dina Juli taun ka tukang yén ePR bakal meryogikeun… 'eksplisit milih idin pikeun sadaya pamasaran email B2B'.

Eh-oh.

Teu aya daptar deui. Teu aya unduhan deui salaku tukeran pikeun detil kontak. Aduh pamasaran email B2B. Ieu ageung. 

Salaku conto, kuring damel di industri IT di Inggris rada seueur. Saluran IT dasarna diwangun dina nembak email. Seueur industri B2B nyaéta. Pikeun sadaya kalepatanana, éta masih nawiskeun ROI anu narik sareng pikeun seueur perusahaan anu langkung alit, mangrupikeun hiji-hijina jinis pamasaran anu aranjeunna pikir aranjeunna mampu (langkung seueur deui engké). 

Pikeun salah sahiji anu mikir yén panerapan ieu disada teu réalistis kasar sareng pamasaran email B2B sigana bakal saé, éta ogé pantes dipertimbangkeun pangaruh ePR dina cookies. 

Dina Maret taun ieu, panaséhat independen pikeun pangadilan luhur Uni Éropa, Advokat Jéndral Szpunar, ngaluarkeun pamadegan ngeunaan cookies sareng dasarna nyarios yén kotak idin cookie pre-tick teu minuhan sarat pikeun idin anu sah sabab idin éta sanés aktip atanapi sacara bébas dipasihkeun.

Sabaraha halaman wéb anjeun nganjang sareng petinju cookie anu tos ticked? Kaseueuran aranjeunna leres?

Kami réalistis ningali masa depan dimana anjeun moal tiasa ngirim email ka individu di perusahaan (kacuali aranjeunna satuju kana éta) sareng anjeun moal tiasa ngalacak individu nalika aranjeunna aya dina halaman wéb anjeun (kacuali aranjeunna milih cookies). Unsur cookies tina ramalan ieu ayeuna parantos kajantenan di Inggris: di ICO nyatakeun idin diperyogikeun pikeun cookies anu teu penting sareng anjeun nebak éta, analitik ragrag pas dina kategori anu henteu penting (buka halaman wéb ICO - analytics dipareuman sacara standar * gasps of horor *). 

Naon anu kedah dilakukeun?

EPR sakuduna dileupaskeun babarengan GDPR tapi ditunda. Butuh waktos pikeun meratifikasi amandemen di Parlemén Éropa sareng teu aya tanggal rilis resmi (sababaraha nagara hukum légal sigana moal sateuacan 2021) tapi bakal datang sareng aya sakedik waktos anu penting pikeun nyiapkeun.

Naha anjeun nyauran éta corong atanapi flywheel, metodologi asup anu lami sigana rusak. 

Janten urang naroskeun ka mitra otomatisasi pamasaran urang naon anu kedah dilakukeun (éta kecap pikeun kecap paguneman email tiasa dipendakan dina blog urang), tapi TL: DR: hilap asuh, angkat ka handapeun corong, siap mésér kalungguhan - prospek anu mumpuni pisan.

Sareng kuring henteu tiasa satuju deui. 

Hal anu positip nyaéta, SEO (dilakukeun ku cara anu bener), masih hirup pisan sareng najong. Pilarian organik masih nampi seueurna seueur klik ngalawan iklan mayar (ieu di dieu data clickstream pang anyarna dina éta) sareng Google hoyong anjeun kéngingkeun SEO anu leres sareng parantos ngajantenkeun langkung gampang tibatan kantos pituduh hébat sareng vérsi anu dimutahirkeun pikeun Search Console. 

Ngamimitian ngemutan pangaruh poténsial ePR kana bisnis anjeun. Sakumaha anjeun ngandelkeun pamasaran email? Sakumaha database B2B anjeun parantos milih? Dupi anjeun kéngingkeun ijin deui sateuacanna? Naha anjeun kedah nyaluyukeun upaya otomatisasi pamasaran pikeun museurkeun kana ngapéskeun palanggan anu tos aya tibatan ngamumule anu anyar? Naha anjeun aktip ngerjakeun profil milarian organik anjeun? Sareng paling penting, naon anu anjeun badé lakukeun ayeuna anjeun peryogi pangguna pikeun idin pikeun dilacak dina situs anjeun? Candak saluran anjeun anu sanés sareng siap pikeun nyandak kalem, teras iraha waé ePR diwanohkeun, dina bentuk naon waé anu tungtungna, anjeun moal kéngingkeun nyandak potongan-potongan éta.   

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.