12 Pelajaran Dilarapkeun ti Kapamilikan Ekstrim kana Pamasaran

buku kapamilikan ekstrim

Ngaéksekusi strategi pamasaran anu hébat mangrupikeun kasaimbangan tina seueur variabel. Tanpa perencanaan anu cukup sareng strategi jangka panjang, pamasaran lincah usaha tiasa ngaganggu mérek. Tapi usaha pamasaran anu lambat sareng kritis pisan tiasa ngajantenkeun salah sahiji. Di hiji tempat di tengah nyaéta kasuksésan, ngabutuhkeun fokus terus kana tujuan jangka panjang organisasi, tapi ngagaduhan sumber anu tiasa mindahkeun arah sareng strategi sacara real-time nalika hasilna dibentuk.

Kapamilikan EkstrimAbdi nembé réngsé maca Kapamilikan Ekstrim: Kumaha Seal Angkatan Laut AS Ngarah sareng Menang. Mangrupikeun bacaan anu hadé tina pelajaran di medan perang sareng kumaha éta tiasa diterapkeun pikeun usaha bisnis sadidinten. Salaku Samaun Angkatan Laut, sigana kuring henteu bias pisan ngahargaan buku éta. Tapi salaku pamilik bisnis, kuring henteu tiasa satuju deui sareng pelajaran anu dipelajari sareng kumaha lumaku pikeun bisnis kuring.

Kecap tina hiji halaman ngaluncatan kertas nalika kuring maca. Kalayan hormat ka panulis buku, kuring badé nyebatkeun unsur-unsur konci kapamimpinan sareng nerapkeunana kana strategi pemasaran umum hiji organisasi:

  1. gol - analisa misi pamasaran, ngartos kumaha pangaruhna ka perusahaan, jalma anjeun, sareng usaha anjeun. Identipikasi sareng nyatakeun misi pamasaran anjeun sareng nagara tungtung pikeun unggal kampanye.
  2. sumberdaya - ngaidentipikasi anggaran, tanaga, aset, alat, konsultan, sareng waktos sayogi pikeun masing-masing kampanye.
  3. Perencanaan - desentralisasi prosés perencanaan, pemberdayaan ahli unggal médium atanapi strategi pikeun nganalisis kamungkinan tindakan.
  4. pilihan - tangtukeun kampanye anu pangsaéna, condong kana milih pangbasajanna kampanye sareng sumber daya pokus dimana aranjeunna bakal ngagaduhan pangaruh pangageungna.
  5. Empower  - ahli pamasaran pikeun ngembangkeun rencana pikeun saluran sareng stratégi anu dipilih anu ngagaduhan kaahlian sareng pangalaman.
  6. Contingencies - Rencanana kamungkinan kontinjensi liwat unggal tahapan kampanye. Kumaha anjeun tiasa ngamaksimalkeun hasil nalika kampanye dilaksanakeun? Naon prosésna nalika aya kajadian anu salah?
  7. resiko - mitigasi résiko anu tiasa dikontrol sabisa-bisa. Naha aya prosés pangaturan, éditorial, sareng persetujuan anu tiasa diterapkeun pikeun mastikeun patuh?
  8. Utusan - Aktipkeun para ahli anjeun pikeun ngaéksekusi bagian tina rencana bari anjeun tiasa nangtung deui sareng nyandak kapamimpinan dina saluruh prosés. Tugas anjeun pikeun mastikeun tabrakan dihindari, sareng sumber daya dikaluarkeun pikeun mastikeun kasuksésan misi sacara umum.
  9. Monitor - teras-terasan mariksa sareng naroskeun rencana ngalawan inpormasi anu muncul pikeun mastikeun yén teras-terasan dilakukeun.
  10. singket  - komunikasi rencana ka sadaya pamilon sareng aset pendukung, nekenkeun maksud kapamimpinan.
  11. nanya  - naroskeun sareng terlibat dina diskusi sareng interaksi sareng sadayana pikeun mastikeun yén aranjeunna ngartos sagala aspek unggal kampanye sareng kumaha hubunganana sareng anu sanésna.
  12. debrief - Nganalisis pelajaran anu dipelajari sareng ngalaksanakeunana dina perencanaan kahareup saatos kampanye dilaksanakeun.

Cukup pikaresepeun, éta henteu meryogikeun kuring ngarobah seueur kecap pikeun nerapkeun pelajaran anu sami anu dipelajari di medan perang pikeun anu aya dina kampanye pamasaran. Ngaliwatan unggal tahapan prosés ieu dugi ka kampanye sareng panyebaran saatos éta, pokus disetél dina ngamangpaatkeun sumber daya sacara épéktip, nyebarkeunana sacara épéktip, sareng teras ngiringan ngalarapkeun pelajaran anu dipelajari.

Aya ogé hirarki halimunan didieu anu sakuduna ditingali. Upami ieu cara anjeun ngatur departemén pamasaran sareng anggaran anjeun, unggal kampanye bakal sajalan sareng tujuan organisasi. Kami heran kana sabaraha padamelan anu dipénta ku klien kami anu henteu ngagabung jadi babarengan kalayan nilai saleresna pikeun organisasi. Upami éta henteu ngabantosan anjeun - lirénkeun lakukeun!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.