Panon gaduh pamariksa éjahan

41jeungcd5khl sl160Minggu ayeuna kuring nembé réngsé maca Ngalereskeun Basa Indung: Tina Olde English ka Email, Carita Kusut Éjahan Basa Inggris by David Wolman.

Anjeun panginten henteu terang naon anu aya orthography sareng etimologi sareng henteu kunanaon. Kuring terang kuring tukang daging tata basa sareng éjahan, tapi buku ieu ngajantenkeun kuring ngaraos langkung saé ngeunaan kamampuan kuring. Aya jutaan kecap dina basa Inggris, tapi rata-rata lulusan SMA terang sakitar 60,000. Kanyataanna nyaéta seuseueurna urang henteu ngagaduhan pitunjuk naon mayoritas kecap dina basa urang sorangan!

Bahasa urang mangrupikeun bahasa anu teu leres sacara fonétis sareng basa anu mustahil diajar. Sababaraha urang percanten yén éjaan éjahan mangrupikeun tanda jahiliyah, tapi Shakespeare nyalira biasa nyiptakeun sareng nyalahkeun kecap nalika anjeunna pas. Anjeunna ngaraos serat sareng kecap sapertos liat ka tukang patung. Bayangkeun upami kuring ngadamel kecap-kecap kuring anu nembongan sorangan dina blog ieu, jalma-jalma bakal ngahinakeun kuring (pas sateuacan angkat).

Nalika urang ngalih kana milénium anyar, urang terang yén nyarios kecap anu aya kaitannana sareng téknologi anu sigana moal pernah aya dina kamus resmi ... bahkan penerbit kamus henteu tiasa satuju kana naon anu ngajantenkeunana sareng naon anu henteu.

Upami anjeun henteu percanten yén kami nyiptakeun kecap-kecap anyar nalika urang indit, anjeun kedah ningali-tingali deui dina waktosna OK…. atanapi éta Oké… Atanapi éta oll leres or teu karek. Pikirkeun, anak incu anjeun mungkin gaduh bagian tina paguneman sadidinten, rofl, lmao, asap, lol, ttfn.

Teu percanten? Kumaha upami kecap Scuba, anu biasa janten akronim pikeun Aparat Pernapasan Bawah Diri jero. Kumaha upami Blog, anu kirang ti dasawarsa ka pengker Log wéb! Kalayan kecap parantos sumping blogger, blogging, blogging sareng blogware. Waktos anu cukup pikaresepeun ogé kusabab seueur kecap, akronim atanapi kode pondok anu dihasilkeun online dinten ayeuna dianggo sacara internasional.

Ogé, pikaresepeun kumaha iklan sareng pamasaran henteu kedah nuturkeun aturan ortografi. Kami ngagaduhan perusahaan sapertos Google, hal-hal sapertos iPhone sareng produk sapertos Seesmic anu sadayana tiasa ditarima - tapi urang gaduh sakedik kasabaran kanggo ejaan anu teu dihaja dina kontén urang sorangan. Jigana pikaresepeun.

Syukur urang masih tiasa ngandelkeun mantra!

Panon gaduh pamariksa éjahan,
Éta sumping sareng Laut Pea kuring.
Éta pesawat lee nandaan opat rébuan kuring
Cik Steaks abdi tiasa ngarautan laut.
Panon neunggeul quays sareng ngetik hiji kecap
Sareng beurat opat eta dua nyarios
Cuaca panon am nyerat salah
Éta ngawartosan kuring lempeng beuratna.

Abdi ngadorong anjeun pikeun nyandak salinan buku, éta mangrupikeun jalan anu narik ati tina sajarah. David tetep maca pisan enteng. Anu langkung ngahibur nyaéta anjeunna nyaritakeun sadayana asal-usul basa Inggris nalika anjeunna, dirina sorangan, nganjang ka tempat-tempat anu dirobihna. Éta a hébat dibaca!

3 Komentar

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.