Wawasan: Iklan Kreatif anu Nyetir ROI dina Facebook sareng Instagram

Iklan Facebook

Ngajalankeun kampanye iklan Facebook sareng Instagram anu épéktip peryogi pilihan pamasaran anu hadé sareng kreatif iklan. Milih visual anu leres, salinan iklan, sareng seruan-to-action bakal nawiskeun anjeun pangsaéna pikeun ngahontal tujuan kinerja kampanye. Di pasar, aya seueur hype di ditu ngeunaan kasuksésan gancang, gampang dina Facebook - mimiti, tong mésér. Pamasaran Facebook tiasa dianggo saé pisan, tapi meryogikeun pendekatan ilmiah pikeun ngatur sareng ngaoptimalkeun kampanye sadidinten, unggal dinten. Gampang gagal dina pamasaran Facebook upami anjeun henteu serius nyandak prosés sareng lebet kalayan daék digawé pisan, pikeun nguji sareng nyaring teu eureun-eureun, sareng gagal 95% waktos.

Ti taun pangalaman urang, ieu sababaraha taktik konci pikeun ngahontal kasuksésan anu diusahakeun dina saluran média sosial:

Ngembangkeun Rencana Tés Kreatif sareng Terus ngajalankeun

Léngkah hiji pikeun nyiptakeun kampanye anu suksés nyaéta ngartos lingkungan anu anjeun iklankeun: dina hal ieu, urang nuju nyarioskeun iklan dina feed berita Facebook. Upami anjeun iklan dina Facebook, iklan anjeun bakal némbongan di antara postingan ti réréncangan sareng kontén anu sanés, anu pikaresepeun pisan pikeun pemirsa, janten kéngingkeun perhatosan peryogi kreatif anu pas sareng eusi ti pangguna sanés. Pikeun menonjol tina poto pakansi, gambar kerénan babaturan sareng kulawarga, sareng postingan topik sosial anu sanés, visual iklan Facebook kedah narik ati, tapi katingalina sapertos anu anjeun atanapi babaturan bakal masangkeun.

Gambar jawab 75-90% kinerja iklan, janten ieu mangrupikeun bidang anu pangpentingna pikeun fokus.

Prosés ngaidentipikasi gambar optimal dimimitian, henteu héran, ku tés. Kami ngarékoméndasikeun tés awal 10-15 gambar ngalawan hiji pemirsa. Entong hariwang ngeunaan salinan iklan, sareng tetep salin sami kanggo unggal gambar anu diuji, janten anjeun ngan ukur ngagarap hiji variabel dina hiji waktu. Kami moal tiasa nekenkeun ieu cukup. Anjeun moal terang naon anu tiasa dianggo upami anjeun ngamimitian nguji sababaraha variabel di luar gerbang, sareng anjeun bakal miceun seueur waktos sareng artos. Kengingkeun gambar anu leres cekap pikeun tantangan - tong béak cai janten juara moal katingali jelas. Ngan saatos anjeun gaduh gambar anu unggul anjeun bakal nyobian uji coba salinan, pikeun ngajalankeun tambahan 10-25% kinerja iklan. Kami biasana ngan ukur ningali tingkat kasuksésan 3-5% nalika tés gambar, janten peryogi seueur trial and error pikeun ngonci kana kasuksesan, tapi tés bakal ngabantosan anjeun ngaidentipikasi gambar anu kuat pikeun ngahontal tingkat konversi anu optimal.

Gambar Fotografi Mana Anu Paling Saé

Poto anu dihasilkeun ku pangguna condong ngungkulan fotografi profesional nalika ngeunaan saluran média sosial. Kunaon Kusabab Facebook mangrupikeun lingkungan kontén anu diciptakeun ku pangguna, dimana pangguna langkung percanten kana iklan anu karaos sapertos anu parantos dipendakan dina newsfeedna. Kalayan kecap séjén, iklan suksés raoseun organik. Pikirkeun "selfie," sanés iklan majalah propésional. Coba pikeun eunteung kualitas selfie tina sésa eusi dina newsfeed, ku suasana anu langkung dipelak di bumi. Ieu kirang diterapkeun dina Pinterest, dimana kualitas visual tina postingan condong langkung unggul.

Gambar Iklan Facebook

Nya kitu, nalika ngeunaan poto jalma, anggo gambar jalma anu katingalina pikaresepeun sareng tiasa diaksés, tapi sanés supermodel (nyaéta nampilkeun jalma anu siga jalma anu pendak di jalan). Sacara umum, awéwé sareng barudak anu bahagia sok janten tarohan anu kuat. Tungtungna, candak gambar anjeun nyalira ku telepon pinter atanapi kaméra sanés, sareng iraha tiasa, JANGAN ngandelkeun poto stock. Fotografi saham biasana karaos teuing "propésional" atanapi kaléng sareng kirang impersonal, sareng éta nyandak koper tambahan tina masalah légal sareng hak poténsial pikeun panggunaan komérsial.

Naon kajadian Saatos Anjeun Ngembangkeun Iklan Suksés

Janten anjeun damel rajin, anjeun nuturkeun aturan, anjeun nyiptakeun "iklan killer" sareng anjeun ngagaduhan konversi anu saé - sakitar saminggu, atanapi bahkan tiasa kirang waktos. Teras kameunangan anjeun anu dimeunangkeun sacara keras mulai ngéser, sabab iklanna mimiti ngaraos akrab, sareng ku sabab éta kirang narik, pikeun pemirsa anjeun. Ieu pisan has. Iklan Facebook gaduh kahirupan anu pondok, sareng aranjeunna lirén ngalakukeun saatos aranjeunna teuing ngungkabkeun sareng kaleungitan kabaruan.

Facebook Ad Kreatif

Naon ayeuna? Entong asa - ngarobih iklan anu suksés langkung gampang tibatan dimimitian ti mimiti. Anjeun parantos ngaidentipikasi format anu suksés, janten henteu ngarobah éta. Ngarobih komponén leutik sapertos modél anu béda sareng warna anu béda, tapi tong tinker sareng struktur iklanna. Hiji-hijina cara pikeun ngaidentipikasi hit anu jelas nyaéta ngalaksanakeun tés alit. Anjeun panginten kedah teras-terasan milarian gambar saatos nyobian conto alit sapertos ieu kusabab ieu mangrupikeun gim angka. Anjeun tiasa ngaharepkeun nyobian ratusan gambar sateuacan ngaidentipikasi palaku anu kuat.

Tetep Ngaoptimalkeun Pikeun ngahontal Target ROI Anjeun

Salaku pangiklan Facebook atanapi Instagram, anjeun kedah neraskeun tés - 7 dinten saminggu, 18 jam sapoé - sabab iklan anjeun bakal gancang tinggaleun jaman, anjeun bakal teras-terasan diuji, sareng réalistis, anjeun kedah ngarepkeun 10-15% tina anggaran bulanan anjeun dina tés.

Bersaing sareng suksés dina iklan média sosial nyandak kerja keras sareng fokus dina tés anu teras-terasan. Dina pangalaman éksténsif kami, ngan ukur 1 tina 20 iklan anu diuji anu tiasa dianggo, janten oddsna nyaéta anu teu puguh bakal ngarugikeun anjeun 95% waktos. Ngan ukur sakitar 5 gambar tina unggal 100 karya anu diuji, sareng éta sateuacan anjeun ngamimitian ngarobih unsur séjén.

Ngawasaan seni iklan Facebook ngalibatkeun kasabaran sareng pendekatan anu lengkep, step-by-step, kuantitatif sareng analitis. Émut yén parobihan mangrupikeun paningkatan, sareng sajumlah perbaikan alit tiasa nyababkeun kanaékan ROI. Kamajuan anu mantep sareng kameunangan alit gancang pisan bakal ngahasilkeun pangaruh ageung pikeun mérek sareng anggaran anjeun.

Tés Iklan Facebook

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.