Facebook parantos ngancurkeun dialog anu hormat sareng terbuka ... sareng Abdi Rengse

Henteu aya koméntar

Ieu mangrupikeun sababaraha bulan sesah pikeun bangsa urang. Pamilihan umum, COVID-19, sareng pembunuhan George George Floyd anu pikasieuneun sadayana sacara harfiah nyababkeun bangsa urang tuur.

Abdi teu hoyong aya anu percaya ieu tulisan boo-hoo. Upami urang parantos resep ngiringan babarengan online, anjeun terang yén kuring ngubaranana sapertos olahraga getih. Ti leuleutik cicing di bumi anu dipisahkeun ku agama sareng kakuatan politik, kuring diajar kumaha cara nalungtik, membela, sareng debat kapercayaan sareng perasaan kuring. Abdi resep ngalungkeun granat sareng sababaraha zinger di ditu.

Nalika politik kantos janten lamping leueur pikeun paguneman anu hormat dina atanapi offline, kuring sok ngarasa duanana kapaksa malah didorong pikeun ngabagi pikiran online. Abdi dina kaayaan delusion yén kuring ngabantosan.

Sok panginten média sosial mangrupikeun tempat anu aman pikeun dialog terbuka sareng jalma anu kuring henteu satuju. Sedengkeun Twitter mangrupikeun tempat dimana kuring tiasa ngabagi kanyataan atanapi pamikiran, Facebook mangrupikeun bumi pikeun markisa karesep kuring. Abdi bogoh ka jalma sareng kuring kataji ku bédana urang. Kuring resep pisan pikeun ngadiskusikeun politik, ubar, téknologi, agama, atanapi topik naon waé supados kuring langkung ngartos batur, tanda tanya kana kapercayaan kuring sorangan, sareng ngabagi logika kuring.

Seueur-seueurna nagara kuring percanten kana hal anu sami - persamaan ras sareng gender, kasempetan ékonomi, aksés ka kualitas, Podomoro anu terjangkau, kirang némbakan, akhir perang ... pikeun sababaraha ngaran. Upami anjeun nonton berita ti nagara sanés, panginten éta sanés profil média ... tapi éta is kanyataanna.

Tangtosna, urang sering pisan béda-béda dina kumaha urang ngahontal cita-cita éta, tapi éta tujuan anu sami. Kuring mastikeun yén kuring tiasa nyandak batur sapagawean nginum, ngabahas topik naon, sareng anjeun bakal mendakan kami duanana marahmay, welas asih, sareng hormat.

Henteu kitu dina Facebook.

Dina sababaraha bulan kapengker, kuring ngabagi seueur pipikiran sareng sababaraha pendapat… sareng réspon sanés anu kuring ngarepkeun.

  • Kuring ngabagi pembunuhan tragis batur di kota kuring sareng dituduh nganggo rajapati pikeun narasi kuring sorangan.
  • Kuring da'wah non-kekerasan sareng disebut a bodas jeung jelema nu maliding pisan ka hal suku bangsa.
  • Kuring ngabagi carita réréncangan kuring nyeri tina lockdown sareng ngawartosan kuring hoyong maéhan batur.
  • Kuring ngabagi pikiran ngeunaan kasetaraan génder sareng disebat a mansplainer ku batur sapagawean kuring ngahargaan jeung dipromosikeun di kota kuring.

Upami administrasi ayeuna ngalakukeun hal anu kuring ngaapresiasi - sapertos ngalirkeun reformasi panjara - kuring diserang janten pengikut MAGA. Upami kuring ngritik administrasi pikeun ngalakukeun hal anu ngabagi-bagi - kuring diserang kusabab kénca anu radikal.

Babaturan kuring di belah katuhu nyerang babaturan kuring di kénca. Réréncangan kuring kénca nyerang réréncangan belah katuhu. Babaturan Christian nyerang babaturan gay kuring. Babaturan atheis kuring nyerang babaturan Kristen kuring. Babaturan pagawé kuring nyerang babaturan boga usaha kuring. Babaturan boga bisnis kuring nyerang babaturan pagawé kuring.

Upami kuring nyungkeun aranjeunna lirén silih serang, maka kuring dituduh henteu ngadukung hiji dialog kabuka. Sarerea ngarasa rada betah nyerang kuring di tempat umum. Di swasta, éta ogé sumping. Utusan kuring pinuh ku pesen anu nungtut kumaha kuring tiasa nyandak nu lain samping jalma. Kuring malah ngagaduhan sapasang telepon ti rerencangan caket dimana aranjeunna gentos ngagorowok ka kuring.

Saatos mangtaun-taun resep média sosial sareng nganut dialog terbuka dina Facebook, kuring parantos réngsé. Facebook sanés tempat pikeun dialog terbuka. Éta tempat dimana mob sareng algoritma damel pisan pikeun premanisme sareng ngarusak anjeun.

Facebook mangrupikeun tempat dimana anjeun nganyenyeri, henteu dibaturan, dituduh, diconto, disebat nami, sareng dirawat kalayan hina. Kaseueuran jalma dina Facebook henteu hoyong béda anu hormat, aranjeunna bénten kana bédana. Jalma-jalma henteu hoyong diajar nanaon atanapi kakeunaan ideu-ideu anyar, aranjeunna hoyong mendakan langkung seueur alesan benci batur nalika aranjeunna pikir béda ti anjeun. Sareng aranjeunna leres-leres resep kana algoritma anu ngambek amarah.

Saluareun penghinaan sareng amarah anu pait, anu ngageroan sareng teu hormat teu kahartos. Jalma-jalma moal pernah nyarios ka anjeun langsung ku cara aranjeunna nyarios sareng anjeun online.

Sajabi Dunya

Éta sering ngingetkeun kuring ngeunaan kampanye World's Apart anu Heineken dilakukeun. Nalika jalma-jalma ti dunya anu béda-béda pisan sami linggih, aranjeunna silih laksanakeun kalayan hormat, welas asih, sareng empati.

Henteu kitu dina média sosial. Sareng khususna dina Facebook. Kuring sieun algoritma tina Facebook leres-leres ngadorong divisi sareng henteu ngabantosan dialog terbuka, hormat pisan. Facebook sami sareng cincin gladiator anu dikemas, sanés palang anu nganggo sababaraha bir.

Deui, kuring henteu polos di dieu. Abdi parantos sering ngahampura sababaraha kali kusabab teu sabar.

Abdi kacapéan. Abdi réngsé. Gerombolan meunang.

Dina Facebook, kuring bakal janten panitén jempé ayeuna sapertos batur, sacara saksama curating sareng ngabagi kontén anu ngajauhan sagala wawasan kana kapercayaan kuring. Kuring gé bagikeun gambar anjing abdi, piring saé, bourbon énggal, bahkan sababaraha wengi di kota. Tapi ti dieu, kuring henteu nambihan dua sen, nyayogikeun wawasan kuring, atanapi ngabagi pamikiran ngeunaan naon waé anu kontroversial. Nyeri teuing.

Transparansi Perusahaan

Ok, éta saé ... tapi naon hubunganana sareng perusahaan sareng pamasaran anjeun?

Aya seueur jalma di industri kuring anu nyauran bisnis janten Tambih deui transparan ngeunaan kapercayaan sareng inisiatif philanthropic salaku bagian tina strategi pemasaran umum. Percayaanana nyaéta yén konsumén nungtut perusahaan janten transparan pikeun pangrojongna, sanaos éta kontroversial.

Nalika kuring ngahargaan jalma-jalma éta, kuring hormat teu satuju sareng aranjeunna ngeunaan ieu. Nyatana, kuring tiasa negeskeun pisan yén biaya kuring sahenteuna hiji klien anu maca pendapat kuring online. Sedengkeun jasa anu kuring sayogi ngadorong sababaraha bisnis batur sapagawean ieu, anjeunna ngaluarkeun masalah anu kuring carioskeun online sareng henteu kantos nyungkeun jasa kuring deui.

Kacuali anjeun percanten yén target udagan anjeun nyaéta mob sareng anjeun tiasa salamet serangan jalma anu henteu satuju, kuring bakal nyingkahan éta sadayana. Jalma-jalma henteu hoyong dialog terbuka sacara online, utamina dina Facebook.

Upami pemirsa anjeun sanés bajingan, éta ogé bakal sumping pikeun perusahaan anjeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.