Facebook mangrupikeun Frat House, Google+ a Sorority

facebook vs google

Kuring tungtungna mendakan analogi anu caket sampurna pikeun Facebook sareng Google+, sareng leres-leres pikeun sagala rupa pamasaran média sosial. Facebook mangrupikeun bumi frat, sareng Google+ mangrupikeun kakuatan. Boh sisi lalaki sareng awéwé sistem Yunani gaduh sababaraha aspék anu sami. Pertimbangkeun kauntungan ieu:

  • Babaturan sareng hirup silaturahim panjang
  • Kasempetan jaringan propésional
  • Dursasana komunitas diantara jalma-jalma anu resep

Éta mangrupikeun hal-hal anu hadé tina basa Yunani di paguron luhur atanapi universitas. Tapi urang sadayana ngagaduhan prasangka dunya fraternities sareng sororities. Nyatana, sudut pandang bias ieu rada bénten gumantung kana jenis bumi Yunani anu nuju urang bahas. Bayangkeun, contona, babarayaan stereotip di kampus kampus nagara standar anjeun. (Sanés saleresna salah sahiji, réréncangan kuring anu damel di komunitas Yunani, gambar méntal anu urang gaduh ti Hollywood.) Ngagaduhan éta? Oke, ayeuna ieu anu panginten anjeun pikirkeun:

  • Pesta liar anu wengi sadayana
  • Kamar pribadi, tapi henteu aya privasi anu nyata
  • Desain interior acak, kalayan poster pilem sareng tanda neon
  • Biasana pabalatak sareng teu teratur

Ayeuna, balikeun koin sareng pikirkeun kasabaran kuliah anjeun. Sareng deuih, kuring sanés nyarioskeun perkawis kanyataanana dinten ayeuna, kuring nyarios ngeunaan gagasan tina hiji sorority sakumaha disebarkeun ku pilem-pilem TV. Ieu sababaraha hal konci:

  • Rapat mingguan anu diayakeun ku agénda menit-demi-menit sareng pamirsa anu ati pisan
  • Daérah umum anu tanpa cacat anu salawasna beresih sareng gaduh desain interior anu sampurna
  • Ati-ati dikelola reputasi masarakat sareng prosedur imah anu pas

Budaya dua stereotip institusi ieu sigana cocog sareng dunya Facebook sareng Google+. Halaman Facebook anjeun mangrupikeun pangsa 24 jam, dimana jalma-jalma nempatkeun kaluar sagala rupa gambar edan, tautan sareng video, sareng terlibat dina diskusi ngeunaan topik naon waé. Facebook ogé tempat dimana gambar atanapi komén anu salah nyababkeun masalah privasi anu ngajantenkeun jalma dipecat. Facebook dipenuhi iklan sareng fitur sareng ngarobih tata ruang na unggal sababaraha bulan. Facebook mangrupikeun bumi frat sareng pésta henteu pernah bérés.

Google+, kumaha oge, langkung seueur sapertos stereotype urang sorority. Éta dijalankeun dina sistem wacana sareng sistem anu dijelaskeun sacara ati-ati pikeun dibagi sareng ditingali. Éta ngagaduhan rarancang anu bersih kalayan garis ipis sareng henteu aya iklan anu nyolok atanapi buleud, kotak anu teu aya di tempat. Halaman Google+ anjeun dilapis di tukangeun tembok desain anjeun nyalira, henteu dibagi-bagi pikeun ditingali ku sadayana. Sareng teu sapertos saderhana, dimana sadaya jelema rerencangan sadaya waktos, "sororitas" Google+ ngagaduhan unsur pilihan ngahaja ngeunaan saha anu anjeun anggap bagian tina "bunderan" anjeun.

Meureun ieu sanés a sampurna analogi. Éta gumantung kana stereotip anu teu akurat tina sistem Yunani, sanés urusan nyata. Béda sareng gabung sareng frat, Facebook (sareng Google+) gratis. Sareng sajauh anu kuring terang, anjeun moal tiasa janten dua duduluran sareng sororitas dina waktos anu sami.

Nanging, pangguna Facebook sareng Google+, ogé anu nyicingan duduluran sareng imah sororitas, sadayana sadayana. Kami sadayana mangrupikeun bagian tina komunitas anu didasarkeun kana sababaraha sambungan anu dibagi, sareng kami aya di dieu ku pangersa tuan tanah masing-masing. Ieu tiasa janten unsur anu paling jero tina ieu analogi. Atanapi salaku sobat kuring Jeb Banner nyerat:

Aya bédana ageung antara nyéwa sareng gaduh. Éta ngarobih cara anjeun nyambung ka obyék. Éta ngarobih pangaruh yén obyék dina kahirupan anjeun.

Kuring yakin yén téknologi digital, kalebet Wéb, ngamungkinkeun pola pikir séwa. Pikiran anu nyéwa ieu matak pikasieuneun. Éta ngarobih kumaha urang ngahargaan eusi anu urang jiptakeun sareng dikonsumsi. Kami, kuring sorangan kalebet pisan, ngalungkeun kontén ampir acak sareng sakedik panginten ka daratna. Teu aya anu nyimpen hurup dina kotak. Teu aya anu nyimpen nanaon. Naha ngaganggu nalika sigana henteu nyata?

Hatur nuhun parantos maca. Ningali anjeun deui di frat.

One comment

  1. 1

    Abdi teu tiasa teu mikir yén frat ti Animal House mangrupikeun analogi anu pangsaéna pikeun MySpace, sanés Facebook.

    Kuring nganggap situs jejaring sosial salaku prosés épolusionér, kalayan Google+ salaku léngkah salajengna - tina spastic, nyeri sirah-inducing gratis-pikeun-sadaya MySpace ka Facebook anu rada langkung saé sareng dikawasa ka Google+ anu langkung bersih sareng langkung dikawasa.

    Janten, saur kuring, nganggo analogi anjeun, urang sadayana berkembang janten awéwé, henteu?

    Hal anu langkung parah parantos kajantenan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.