Ngartos Algoritma Peunteun Warta Berita Facebook

integrasi pribadi facebook

Kengingkeun pisibilitas mérek anjeun dina eupan berita ngeunaan udagan udagan anjeun mangrupikeun prestasi pamungkas pikeun pamasar sosial. Ieu mangrupikeun salah sahiji tujuan anu paling penting, sareng sering éléh, dina strategi sosial mérek. Éta tiasa sesah pisan dina Facebook, platform anu ngagaduhan algoritma anu rumit sareng teras-terasan berkembang dirancang pikeun ngalayanan pemirsa eusi anu paling relevan.

EdgeRank mangrupikeun nami anu dipasihkeun kana algoritma news feed Facebook sababaraha taun ka pengker sareng sanaos ayeuna dianggap luntur sacara internal, nami na tetep teras dianggo ku para pemasar ayeuna. Facebook masih ngamangpaatkeun konsép algoritma EdgeRank asli sareng kerangka na diwangun, tapi ku cara anyar.

Facebook nyebut éta salaku News Feed Rank Algorithm. Kumaha jalanna? Ieu jawaban pikeun patarosan dasar anjeun:

Naon Edges?

Sagala tindakan anu dilakukeun ku pangguna mangrupikeun carita feed berita anu poténsial sareng Facebook nyebat tindakan ieu pasisian. Iraha waé rerencangan ngintunkeun pembaruan status, mairan kana pembaruan status pangguna sanésna, méré tag poto, ngagabung sareng halaman mérek, atanapi ngabagi pos, éta ngahasilkeun sisi, sareng carita ngeunaan tepi éta berpotensi muncul dina feed berita pribadi pangguna.

Éta bakal rongkah pisan upami platform nunjukkeun sadaya carita ieu dina feed berita jadi Facebook nyiptakeun algoritma pikeun ngaduga kumaha pikaresepeun unggal carita pikeun masing-masing pangguna. Algoritma Facebook disebut "EdgeRank" kusabab éta urutan na ujung na saring kana feed warta pikeun nunjukkeun carita anu paling pikaresepeun pikeun pangguna anu khusus.

Naon Kerangka Tepi Asli?

Asli tilu bagian utama pikeun algoritma EdgeRank nyaéta skor pangirut, beurat ujung, sarta buruk waktos.

Skor afinitas mangrupikeun hubungan antara mérek sareng unggal kipas, diukur ku sabaraha sering kipas ningali sareng berinteraksi sareng halaman sareng tulisan anjeun, salian ti kumaha anjeun balikeun sareng aranjeunna.

Beurat ujung diukur ku nyusun nilai-nilai sisina, atanapi tindakan anu dilakukeun ku pangguna, kajaba tina klik. Unggal kategori sisina gaduh beurat standar anu béda, contona koméntar gaduh nilai beurat langkung luhur tibatan likes sabab nunjukkeun keterlibatan anu langkung ageung ti kipas angin. Anjeun umumna tiasa nganggap yén ujung-ujungna anu paling nyayogikeun pikeun ngalaksanakeun langkung beuratna langkung beurat.

Pembusukan waktos nuduhkeun sabaraha lami ujungna hirup. EdgeRank mangrupikeun skor ngaji, sanés hiji waktos. Janten langkung sering postingan anjeun, langkung luhur skor EdgeRank anjeun. Nalika pangguna lebet kana Facebook, newsfeed na dieusian ku eusi anu ngagaduhan skor pangluhurna dina waktos anu khusus dina waktos.

rumus facebook edgerank

Kiridit gambar: EdgeRank.net

Ideu na nyaéta Facebook ngahargaan mérek anu ngawangun hubungan sareng nempatkeun eusi anu paling relevan sareng pikaresepeun di bagian luhur newsfeed pangguna supados tulisan khusus disesuaikan sareng aranjeunna.

Naon anu Parantos dirobih ku Facebook Edgerank?

Algoritma na parantos robih sakedik, kéngingkeun pamutahiran kalayan fitur-fitur anyar, tapi ideu na tetep sami: Facebook hoyong masihan pangguna eusi anu saé ngarah tetep bakal balik kana platform.

Hiji fitur énggal, carita anu nabrak, ngamungkinkeun carita muncul deui yén jalma-jalma tadina henteu ngagulung ka handap pikeun ningali. Carita-carita ieu bakal ditumpuk di caket luhur feed berita upami aranjeunna masih ngempelkeun seueur papacangan. Ieu ngandung harti yén tulisan halaman anu populér tiasa gaduh kasempetan langkung luhur pikeun ditingalikeun sanajan umurna sababaraha jam (ngarobih panggunaan aslina tina unsur pembusukan waktos) ku jalan ka luhur feed berita upami carita-carita masih nampi nomer anu luhur tina resep sareng koméntar (masih ngagunakeun skor pangirut sareng elemen beurat tepi). Data parantos nunjukkeun yén ieu nunjukkeun pemirsa carita anu aranjeunna hoyong ningali, sanaos aranjeunna lasut pertama kalina.

Fitur sanésna ditujukeun pikeun ngantepkeun pangguna ningali tulisan tina halaman sareng réréncangan anu dipikahoyong ku cara anu langkung waktuna, khususna sareng topik anu nuju tren. Eusi khusus nyarios ngan ukur aya hubunganana dina jangka waktu anu tangtu, janten Facebook hoyong pangguna ningali éta bari tetep aya hubunganana. Nalika babaturan atanapi halaman anjeun nyambung kana postingan ngeunaan hal anu ayeuna janten topik paguneman panas dina Facebook sapertos acara olahraga atanapi perdana acara acara TV, postingan éta sigana bakal muncul langkung luhur dina feed berita Facebook anjeun, sahingga anjeun tiasa tingali deui gancang.

Tulisan anu ngahasilkeun Dursasana tinggi saatos saatos dipostingkeun langkung gampang ditingalikeun dina news feed, tapi henteu sigana upami kagiatan turun gancang saatos diposting. Pamikiran anu aya di tukangeun ieu nyaéta yén jalma-jalma damel sareng tulisan saatos éta dipasang tapi henteu seueur sababaraha jam sanggeusna, tulisan éta paling pikaresepeun dina waktos éta dipasang sareng berpotensi kirang pikaresepeun dina waktos salajengna. Ieu cara séjén pikeun ngajaga eusi dina newsfeed tepat waktu, relevan, sareng pikaresepeun.

Kumaha Kuring Ngukur Analisis Warta Berita Facebook Kuring?

Henteu aya alat pihak katilu anu sayogi pikeun ngukur skor EdgeRank mérek kumargi seueur data na pribadi. Hiji anu sabenerna Skor EdgeRank henteu aya sabab unggal kipas ngagaduhan skor pangirut anu béda sareng halaman mérek. Salajengna, Facebook nyimpen algoritma na rahasia, sareng aranjeunna teras-terasan ngarobah éta, hartosna nilai koméntar dibandingkeun sareng suka teras-terasan robih.

Cara anu paling épéktip pikeun ngukur pangaruh tina algoritma anu dilarapkeun kana kontén anjeun nyaéta ku ningali sabaraha jalma anu parantos anjeun ngahontal sareng sabaraha papacangan tulisan anjeun nampi. Parabot sapertos SumAll Facebook Analytics ngalangkungan data ieu kana komprehensif analytics dasbor sampurna pikeun ngukur sareng ngalacak métrik ieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.