Ngamimitian nganggo Halaman Bisnis Facebook sareng Facebook Marketing

Facebook

Facebook parantos lami janten alat anu manpaat pikeun pemasar. Kalayan leuwih dua milyar pamaké aktif, platform média sosial masihan mérek kasempetan pikeun tuang jaring anu lega sareng narik pelanggan ti sakumna penjuru dunya.

Kitu cenah, ngan saukur nyiptakeun halaman Facebook pikeun bisnis anjeun atanapi medarkeun sababaraha iklan anu ditargetkeun henteu cekap pikeun ngungkit platform kana poténsialna. Kanggo nguntungkeun tina pamasaran Facebook, penting pikeun ngembangkeun hiji strategi. Upami anjeun sanggup, mimitran sareng a Teguh iklan Facebook tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngembangkeun sareng ngaluncurkeun strategi pemasaran anu kuat pikeun platform. Kanggo ayeuna, sanaos, tip ieu bakal ngabantosan.

Naha Facebook mangrupikeun Alat Pemasaran anu Kuat

Deui, Facebook ngagaduhan samilyar pangguna aktip. Éta nyalira mangrupikeun alesan anu cukup pikeun pemasar pikeun ngamangpaatkeun éta.

Kitu cenah, aya seueur platform média sosial kalayan seueur pangguna. Facebook menonjol ti balaréa sabab nawiskeun alat anu ngajantenkeun langkung gampil tibatan kantos pikeun merek pikeun sasaran kategori pangguna khusus.

Kalayan Facebook, anjeun tiasa ngarancang sareng nyebarkeun iklan anu bakal muncul dina eupan pangguna anu paling dipikaresep ku bisnis anjeun. Pencét Ieuh pikeun neuleuman langkung seueur target iklan sareng nyiptakeun pemirsa anjeun.

Éta ogé diperhatoskeun yén pangguna Facebook rata-rata nyéépkeun sakitar 50 menit sapoé ngagunakeun platform. Odds anjeun ngahontal konsumén poténsial jelas nambahan nalika aranjeunna nyéépkeun ampir sajam unggal dinten di Facebook.

Tangtosna, upami anjeun henteu ngartos naon anu diarepkeun sareng anu dipikahoyong ku pangguna tina pangalaman Facebook, henteu janten masalah sabaraha iklan atanapi sabaraha kontén anu anjeun ngiringan. Nyatana, upami anjeun henteu ati-ati, anjeun bahkan tiasa ngadamel kesan négatip ka pangguna nganggo tulisan anu ngaganggu atanapi "salesy".

Numutkeun kana hiji survey, 87% jalma hoyong gaduh "hubungan bermakna" sareng mérek. Facebook masihan anjeun kasempetan pikeun ngokolakeun sambungan ieu.

Émut, kaseueuran jalma anu asalna ngadaptarkeun platform ngalakukeun éta kusabab aranjeunna hoyong ngajalin sareng ngajaga hubungan sareng jalma-jalma dina kahirupan aranjeunna. Éta anu aranjeunna tingali pikeun nganggo platform. Janten, mérek ogé kedah kapendak salaku sobat anu dipercaya pikeun kampanye pamasaran Facebook janten suksés.

Pikeun ngahontal tujuan ieu, émut poin-poin ieu nalika ngarancang halaman anjeun:

Nyiptakeun Halaman Facebook Anjeun

Halaman bisnis Facebook henteu sami sareng halaman pribadi anu rata-rata didamel ku pangguna. Anjeun henteu "sobat" mérek, anjeun "resep".

Entong kasalahan tina anggap anjeun bakal mendakan langkung otentik upami anjeun nyobian masarkeun mérek anjeun ngalangkungan akun pribadi anjeun. Sanaos sababaraha pamilik usaha alit panginten ieu ideu anu nguntungkeun sareng unik, éta leres-leres tiasa kéngingkeun akun anjeun diblokir atanapi dihapus. Salaku tambahan, halaman bisnis Facebook masihan pemasar kana sababaraha alat anu aranjeunna henteu tiasa aksés ngalangkungan akun pribadi.

Ngadamel Halaman Facebook

Milih Tipe Halaman Facebook

Facebook masihan pemasar sababaraha pilihan nalika milih kumaha ngagolongkeun sareng ngagolongkeun halaman na. Conto kaasup Usaha Lokal atanapi Tempat, Merk atanapi Produk, sareng Hiburan. Jelajah unggal pilihan sareng pilih mana anu paling cocog pikeun bisnis anjeun.

Jelas, sababaraha mérek téhnisna tiasa diklasifikasikeun dina sababaraha judul. Pamilik bisnis anu ngajalankeun toko lokalna nyalira tapi ogé hoyong fokus dina ngajual produk anu aranjeunna nimukeun panginten henteu yakin naha milih Usaha Lokal atanapi Produk.

Upami anjeun mendakan diri dina kaayaan ieu, peunteun tujuan anjeun sareng tangtoskeun pilihan mana anu paling ngagambarkeun usaha anjeun. Kusabab teu aya biaya pikeun nyetél halaman bisnis Facebook, anjeun tiasa netepkeun sababaraha halaman upami anjeun raos gaduh sababaraha tujuan anu béda.

Milih Gambar pikeun Halaman Facebook Anjeun

Sanaos sacara teknis anjeun tiasa ngaoperasikeun halaman bisnis Facebook tanpa gambar profil, poto panutup, atanapi grafik, éta henteu disarankan. Imejan anu dinamis, pantes pikeun mérek bakal ngajantenkeun halaman anjeun menonjol.

Sifat usaha anjeun bakal nangtoskeun naon jinis gambar profil pikeun dipilih. Upami anjeun ngagaduhan logo, bahkan anu dasar, ngagunakeunana mangrupikeun pilihan anu pinter. Anjeun bahkan tiasa ngarancang hiji gratis kalayan alat desain grafis anu gampang dianggo sapertos Canva, anu nawiskeun témplat pikeun seueur jinis gambar pamasaran Facebook.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun freelancer atanapi operasi hiji jalma, headshot propésional tiasa janten pilihan anu langkung saé.

Anjeun ogé kedah nambihan poto panutup. Henteu ngalakukeun éta pastikeun anjeun anyar dina Facebook. Upami halaman Facebook anjeun henteu kalebet grafik konci ieu, éta bahkan tiasa masihan pangguna kesan yén anjeun amatir dina bisnis anjeun nyalira.

Poto panutup tiasa diwangun ku gambar mérek anu langkung ageung, atanapi tiasa ngarobih périodik pikeun ngamajukeun acara atanapi topik anu aya hubunganana.

Unsur tambahan anu kedah dipertimbangkeun nalika ngarancang halaman anjeun kalebet katerangan sareng poto tambahan naon anu anjeun badé lebetkeun. Ékspérimén sareng pendekatan anu béda pikeun ningali naon anu paling épéktip. Kusabab Facebook ngamungkinkeun sababaraha jalma ngatur halaman, anjeun ogé tiasa nyéwa batur pikeun ngabantosan anjeun salami prosés ieu.

Taktik Marketing Facebook

Aya dua cara umum pikeun ngawangun hal ieu ngalangkungan Facebook. Anjeun tiasa lumpat iklan sasaran, atanapi anjeun tiasa ngawangun nuturkeun organik ku ngeposkeun kontén anu menarik sareng berharga.

Tujuan Facebook nyaéta pikeun nyiptakeun platform iklan anu nguntungkeun sabab gampang dianggo ku para pemasar. Odds anu saé anjeun panginten kedah ngasingkeun sababaraha dana kanggo mayar iklan. Kusabab Facebook ngamungkinkeun anjeun nargétkeun palanggan dumasar kana seueur detil demografi, luangkeun waktos anjeun pikeun ngarencanakeun kampanye anjeun sacara saé sateuacan ngajalankeun iklan.

Hanjakalna, Facebook gaduh dilakukeun parobihan anu ngajantenkeun langkung sesah pikeun halaman énggal ngawangun berikut ngan ukur ngaliwatan jangkauan organik. Éta henteu hartosna anjeun kedah ngalalaworakeun halaman anjeun. Iklan anu ditargét tiasa diperyogikeun pikeun anjeun pikeun narik pelanggan, tapi ngeposkeun eusi anu pikaresepeun ngamungkinkeun anjeun ngajaga ku ngabudayakeun hubungan anu positip.

Saimbangkeun dua strategi ieu, sareng anjeun bakal ningali naha Facebook mangrupikeun alat pamasaran anu épéktip. Ngan émut yén anjeun sigana bakal kedah tetep ékspérimén. Naon anu tiasa dianggo pikeun hiji mérek moal salawasna dianggo pikeun anu sanés. Ku aktip ngagunakeun halaman anjeun, anjeun bakal diajar anu pangsaéna pikeun tujuan anjeun.

Ngamimitian sareng Iklan Facebook

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.