Sawatara Antawis SPAM sareng Creepy Lies Transparansi

Asup kana Facebook

Minggu kamari parantos kabuka-panon pikeun kuring ngeunaan skandal data anu dilaporkeun dina berita mainstream. Kuring kajujuran ku seueur réréncangan kuring dina industri sareng réaksi dengkulna sareng réspon kana kumaha data Facebook dipanén sareng dimangpaatkeun pikeun tujuan politik nalika kampanye pang anyarna.

Sababaraha Sejarah ngeunaan Kampanye Présidén sareng Data:

  • 2008 - Kuring ngagaduhan paguneman anu saé sareng insinyur data tina kampanye munggaran Présidén Obama anu ngabagi kumaha aranjeunna panén sareng mésér data. Anu utami na sesah, sareng Partai Démokratik moal ngaleupaskeun daptar donor sareng pendukung (dugi saatos primér dimeunangkeun). Hasilna nyaéta kampanye ngacak-acak, koordinasi, sareng ngawangun salah sahiji gudang data anu paling endah dina sajarah. Éta saé pisan yén nargétkeun turun ka tingkat lingkungan. Pamakéan data, kalebet Facebook, teu aya anu brilian - sareng éta mangrupikeun konci pikeun menang primér.
  • 2012 - Facebook damel langsung sareng kampanye Présidén Obama sareng, katingalina data na diamankeun saluareun anu diarepkeun ku saha waé pikeun ngahasilkeun sora sareng ngabantosan meunang Présidén dina pamilihan kadua.
  • 2018 - Ngalangkungan whistleblower, Cambridge Analytica parantos dirobih salaku perusahaan anu garapan kamampuan data Facebook pikeun ngamankeun jilid data anu luar biasa.

Ayeuna, kaleresan, dua kampanye munggaran panginten tiasa koordinasi sareng Facebook (bahkan aya tumpang tindihna antara kampanye sareng anggota déwan Facebook). Abdi sanés pangacara, tapi éta diragukeun naha pangguna Facebook satuju kana panggunaan data sapertos kieu ku istilah Facebook. Dina kampanye Présidén Trump, jelas yén jurang éta dieksploitasi, tapi masih aya patarosan naha aya hukum anu dilanggar atanapi henteu.

Konci pikeun sababaraha hal ieu nyaéta yén samentawis pangguna panginten tiasa ngiringan aktip sareng nyayogikeun aksés pikeun ngaksés data na, data babaturanana online ogé dipanén. Dina politik, teu umum yén jalma anu gaduh pandangan politik anu sami sami sareng online ... janten data ieu mangrupikeun tambang emas.

Ieu sanés pos politik - jauh ti éta. Politik mangrupikeun salah sahiji industri dimana data parantos leres-leres kritis dina kampanye. Aya dua target pikeun jenis kampanye ieu:

  1. Pamilih apatis - réncang anu masihan tanaga sareng réncang pikeun ngadorong pamilih apatis pikeun muncul sareng milih mangrupikeun strategi utami tina kampanye ieu.
  2. Pamilih teu mutuskeun - pamilih anu henteu mutuskeun biasana condong kana hiji arah atanapi anu sanés, janten kéngingkeun pesen anu leres di payuneun aranjeunna dina waktos anu pas anu kritis.

Anu matak, duanana sét pamilih ieu perséntase leutik pisan. Kaseueuran urang terang anu mana waé urang bakal milih jauh sateuacan pamilihan umum. Konci pikeun kampanye ieu nyaéta ngaidentipikasi balapan lokal dimana aya kasempetan pikeun meunang, sareng ngudag dua bagéan éta sekuat mungkin upami anjeun tiasa memotivasi sareng ngagulkeun sora aranjeunna. Partai nasional bahkan henteu némbongan ka lokasi-lokasi anu aranjeunna yakin yén aranjeunna bakal meunang atanapi éléh ... éta nagara ayun anu aranjeunna sasaran.

Kalayan pamilihan terakhir ieu janten ngabagi-bagi, henteu matak héran yén metodologi ayeuna nuju digali sareng ditilik sapertos kieu. Tapi kuring leres-leres mempertanyakan amarah anu nyerang strategi sareng mea culpas anu katangkep. Saha waé anu terang kana politik ngartos kumaha data kritis parantos janten. Saha waé anu kalibet terang naon anu dilakukeun.

Masa Depan Data Marketing sareng Privasi

Konsumén (sareng, dina hal ieu pamilih) hoyong perusahaan (atanapi politikus) ngartos aranjeunna sacara pribadi. Jalma-jalma nganggap hina jisim tina iklan spam sareng spanduk. Kami hate komérsial politik non-stop anu ngabahekeun malem urang dugi ka kampanye.

Naon anu dipikahoyong ku konsumen nyaéta dipikaharti sareng dikomunikasikan sacara langsung. Kami leres terang ieu - kampanye anu dipersonalisasi sareng karya penargetan dumasar akun. Kuring henteu ragu éta jalan dina politik ogé. Upami aya anu ngagaduhan sababaraha kapercayaan anu kénca sareng aranjeunna patepung sareng iklan pangrojong anu aranjeunna satuju, aranjeunna bakal resep sareng ngabagikeunana. Nya kitu ogé bakal saha anu leres-leres condong.

Nanging, ayeuna konsumén bajoang deui. Aranjeunna benci tina panyalahgunaan kapercayaan anu aranjeunna parantos sayogi dina Facebook (sareng platform sanés). Aranjeunna nganggap hina kana kumpulan unggal kabiasaan anu dilakukeun ku aranjeunna online. Salaku pamasar, ieu masalah. Kumaha urang ngadamel pesen sareng ngirim pesen sacara épéktip tanpa terang anjeun? Urang peryogi data anjeun, urang kedah ngartos paripolah anjeun, sareng urang kedah terang naha anjeun prospék. Anjeun pikir éta menyeramkeun ... tapi alternatipna nyaéta kami ngacaprukkeun saréréa.

Ieu anu kajantenan ngeunaan Google (anu nyumputkeun data pangguna anu kadaptar) sareng panginten anu kajantenan ku Facebook, anu parantos sacara teu resmi ngumumkeun yén aksés kana data bakal dibatesan. Masalahna ngalegaan jauh di luar politik, tangtosna. Saban dinten kuring nampi ratusan kontak ku jalma anu parantos mésér data abdi tanpa ijin kuring - sareng kuring leres-leres henteu ngagaduhan jalan.

Antara Spam sareng Creepy nyaéta Transparansi

Dina pendapat kuring anu hina, kuring yakin upami pendiri nagara ieu terang yén data bakal seueur pisan, aranjeunna bakal nambihan amandemen RUU Hak dimana kami ngagaduhan data kami sareng saha waé anu hoyong ngalaksanakeunana meryogikeun idin anu dikedalkeun tinimbang panén éta tanpa kanyaho urang.

Hayu urang nyanghareupan éta, dina ngadorong jalan pintas pikeun sasaran sareng kéngingkeun konsumén (sareng pamilih), kami terang yén kami janten serem. Tukang tonggong mangrupikeun kalepatan urang. Sareng répercussions tiasa dirasakan sababaraha taun ka pengker.

Kuring henteu yakin yén kasép pikeun ngalereskeun masalah, sanaos. Hiji leyuran bakal ngajawab sadayana ieu - transparansi. Kuring henteu percanten yén konsumen leres-leres ambek sabab éta data parantos dianggo… Saur aranjeunna ambek sabab henteu sadar yén éta dipanén sareng dianggo. Teu aya anu nyangka nyandak kuis politik dina Facebook anu ngaleupaskeun data-na ka pihak-katilu pikeun dibeli sareng ditargetkeun pikeun kampanye politik nasional. Upami éta dilakukeun, aranjeunna moal diklik aos nalika éta nyungkeun aranjeunna kanggo ngabagi data na.

Kumaha upami unggal iklan nyayogikeun wawasan naha urang ningali éta? Kumaha upami unggal email masihan wawasan kumaha kami nampi éta? Upami urang ngawartosan konsumén naha urang nuju nyarios sareng aranjeunna sareng pesen khusus dina waktos anu khusus, kuring optimis yén kaseueuran konsumen bakal kabuka pikeun éta. Éta bakal meryogikeun urang ngadidik prospek sareng ngajantenkeun sadayana prosés urang transparan.

Kuring henteu optimis yén éta bakal kajadian. Anu ngan ukur tiasa nyababkeun langkung seueur spam, langkung menyeramkeun ... dugi ka industri tungtungna diatur. Kami parantos ngalangkungan sababaraha hal ieu sateuacan Entong Kirim Surat jeung Entong Telepon daptar.

Sareng penting dicatet yén aya hiji pengecualian pikeun kadali pangaturan éta ... politikus.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.