Firefox meunang Perang Peramban

Firefox

Ningali pangsa pasar anyar pikeun pangotéktip nyayogikeun sababaraha wawasan saha anu éléh sareng éléh perang. Firefox terus ngawangun momentum, Safari ngarayap ka luhur, sareng Internet Explorer kaleungitan taneuh. Abdi hoyong mairan tiluanana ku 'téori' kuring ngeunaan naon anu lumangsung.

Internet Explorer

  • Saatos ngancurkeun Netscape Navigator, IE leres-leres janten standar emas tina jaring. Browser na saderhana, fungsional, sareng tos dieusian ku sadaya Produk Microsoft. Ogé, ActiveX ngagaduhan sorotan pondok, meryogikeun sabagéan ageung jalma pikeun nganggo IE. Naha ngagunakeun sababaraha panyungsi nalika salah sahijina ngadukung sadaya standar anu béda dina wéb? Kuring sorangan mangrupikeun pangguna IE ngalangkungan vérsi 6.
  • Kalayan Internet Explorer 7, dunya desain wéb leres-leres nahan napas pikeun panyungsi anu tiasa dirarancang ku éta bakal diréaksikeun saluyu sareng téknologi panganyarna Cascading Style Sheets. Hanjakalna, IE 7 kuciwa. Dina marios ka IE Blog, éta saéstuna henteu aya dina radar dugi panyungsi na béta sareng jeritan kasedihan ti industri desain wéb. Sababaraha pamekaran menit terakhir ngalereskeun sababaraha masalah ... tapi henteu cekap pikeun ngajantenkeun desain dunya senang. Émut - seueur di dunya desain anu ngoperasikeun Macs ... kakurangan Internet Explorer. Tapi, hanjakalna pikeun aranjeunna, klienna nganggo Internet Explorer.
  • Tapi aduh, ku Internet Explorer 7, Microsoft sacara radikal ngarobah interaksi antara pangguna sareng klien. Pikeun technofil sapertos kuring, sababaraha parobihan sapertos keren. Tapi pikeun pangguna anu teu sopan… henteu ngan saukur tiasa nganapigasi di luhur layar éta ogé matak ngabingungkeun sareng ngabingungkeun. Aranjeunna mimiti ningali naon deui anu aya di luar sana. Firefox.

Bagikeun Pasar Browser
screenshot tina http://marketshare.hitslink.com/

Firefox

  • Niron fungsi browser umum anu balik ka Navigator, Firefox janten solusi alternatip anu enteng kana Internet Explorer. Pikeun anarkis Microsoft anu berontak, Firefox janten gairah sareng mimiti nginjeum pasar.
  • Fungsi tambahan sapertos plugins anu luhung pikeun integrasi sareng téknologi anu sanés mangrupikeun kauntungan anu luar biasa pikeun Firefox. Aranjeunna teras-terasan narik para pangembang sareng desainer wéb anu sami ... kumargi Firefox gaduh debugging anu kuat, Cascading Style Sheet, sareng plug-in pihak katilu anu ngajantenkeun pamekaran sareng integrasi langkung saé gampang.
  • Pasarna ogé robih. ActiveX sadayana tapi maot sareng Ajax ningkat, nginjeumkeun nyalira ka panyungsi sapertos Firefox. Teu sacara teknis henteu aya alesan pikeun ngagunakeun Internet Explorer sepanjang ayeuna. Upami IE tiasa ngalakukeun éta, Firefox tiasa ngalaksanakeunnana langkung saé. Pembaruan Windows biasana meryogikeun peramban, tapi ayeuna tiasa dimuat sareng dipasang tanpa éta.
  • Firefox henteu ninggali kagunaan sareng tata ruang sapertos anu dilakukeun ku Microsoft sareng IE 7, janten langkung gampang pikeun pangguna pikeun transisi ka Firefox ti IE 6 saderhana sareng gampang. Éta elegan, gancang, sareng mulus.

Safari

  • Kalayan dorongan Mac anyar kana pasar PC bumi ... sanés PC pikeun Universitas, Awéwé sareng Barudak deui. Mac anyar kuring ngajalankeun OSX, Windows XP (kalayan Parallels) sareng kuring tiasa ngajalankeun unggal browser dina planét pikeun ngarancang sareng ngembangkeun. Kalayan Safari dimuat, henteu diragukeun deui éta bakal kéngingkeun saham kusabab Macs kéngingkeun saham. Prediksi kuring nyaéta yén Safari bakal kaleungitan Firefox, sanaos.

opera

  • Jalma li'l di pasar, Opera nutup di Pasar Mobile. Browser sélulérna ngadukung JavaScript (émut Ajax sareng Rich Internet Applications ngalih kana gambar), ngajantenkeun browser anu sampurna pikeun téknologi mobile. Jigana ieu ogé ngawangun tingkah laku dina jalma anu ayeuna henteu kunanaon ngalih ti Microsoft. Aya kirang kasieun angkat ayeuna.

Microsoft kedah ngaraos cukup kaancam - tapi éta leres-leres lepatna. Aranjeunna parantos ngaleungitkeun sagala kabutuhan browser nyalira, pangguna anu dijauhkeun, désainer anu dijauhkeun, pamekar anu dijauhkeun, JEUNG aranjeunna ayeuna ngamungkinkeun anu sanés pikeun nyandak éta dina vertikal anu sanés (sélulér).

Internet Explorer saleresna ngan saukur ngaruksak diri. Kuring henteu yakin dimana fokus pelangganna sama sekali.

Kalayan éta, ieu tip kuring saminggu. Coba Firefox. Pikeun pamekar, tingali sababaraha plugins anu luar biasa pikeun ngembangkeun CSS sareng JavaScript. Pikeun désainer, tingali kumaha sakedik anjeun peryogi 'ngarobih' halaman anjeun pikeun Firefox. Pikeun pangguna, anjeun bakal muka Firefox pertama kalina sareng pareum sareng ngajalankeun. Ieu tip na:

  • Saatos Anjeun unduh sareng pasang Firefox, buka kana Tambahkeun-ons bagian sareng unduh kana eusi haté anjeun. Pikeun saha waé anu ngalakukeun ieu, kuring resep anjeun ngagunakeun pangotéktak salami dua minggu teras uih deui kana situs abdi sareng ngawartosan naon anu anjeun pikirkeun.

Kuring kantos janten jalmi Microsoft langkung ti dasawarsa ayeuna, janten kuring sanés basher. Nanging, kuring rumaos kapaksa ngaléngkah sareng ngabahas kekacauan stratégis tim IE parantos leres-leres dipikaterang.

17 Komentar

  1. 1

    Kuring satuju yén euweuh alesan pikeun ngagunakeun IE deui, tapi hanjakalna dunya masih pinuh ku novices internét anu teu nyaho naon hadé. Mudah-mudahan kecap tina sungut bakal ngarobah éta ahirna.

  2. 2

    Abdi parantos janten pangguna Firefox anu bagja salami sababaraha taun ayeuna. Abdi bogoh ka eta kusabab ekstensi countless, sarta ngaronjat kaamanan ngaliwatan Internet Explorer.

    Nalika kuring ngagaduhan MacBook Pro énggal taun ieu, kuring nyobian Safari sababaraha minggu, tapi tungtungna balik deui ka Firefox. Pilihan pikeun kustomisasi ampir teu aya watesna. Dina taun katukang, kuring parantos suksés ngarobih sadayana kulawarga (sareng seueur réréncangan kuring) ka Firefox.

  3. 3

    Paul henteu hoyong ngerakeun kuring - tapi anjeun bakal perhatikeun kuring ngédit phobias kuring ka philes! Alus nyekel ti Paul anu cukup nice pikeun surélék kuring! Jalma-jalma anu terang kuring terang kuring ahli dina basa Inggris. Éta leres-leres babaturan anu bakal nyalametkeun anjeun tina ngerakeun diri anjeun!

    Hatur nuhun, Paul!

    Paul gaduh blog anu saé dina:
    http://pdandrea.wordpress.com/

  4. 4

    Salam

    Abdi satuju pisan yén Firefox bakal ngéléhkeun IE 7 atanapi salajengna….

    Alesan pikeun ngéléhkeun éta Firefox Plugins sareng Firefox Add-ons.

    Jigana dina Juli 2007, IE bakal nangtung dina 35%

    Leres.

  5. 5
  6. 6

    Kuring dipasang IE7 on komputr desktop kuring sarta gawéna rupa sanggeus kuring fiddled kalawan eta sababaraha tapi nalika kuring dipasang dina laptop kuring, eta dibawa sagalana ka halt a. Upami kuring henteu mendakan yén program éta (tanpa tambihan-tambahan) ogé kalebet kana program-program kuring dina asesoris, kuring moal tiasa dianggo pisan.

    Kami prihatin, Kuring ngalakukeun perbankan online tur teu yakin kana éta abdi tiasa make Foxfire. Abdi hoyong nyobian tapi peryogi langkung seueur inpormasi.

    • 7

      Hi Alta,

      Perbankan online modern saluyu sareng cross-browser. Anu jadi perhatian nyaéta pikeun ngadukung SSL (Secure Sockets Layer), éta mangrupikeun cara énkripsi pikeun komunikasi data antara panyungsi anjeun sareng server online bank. Firefox sapinuhna ngadukung SSL sapertos IE teu aya watesan. Cara anu paling atra pikeun terang yén anjeun ngagunakeun SSL nyaéta yén anjeun nuju di alamat https: // tinimbang http://. Nanging, duanana IE sareng Firefox (sareng Opera sareng Safari) ogé gaduh indikator visual sareng prosés verifikasi yén sertipikat SSL sareng enkripsi sah sareng jalanna leres.

      Dina basa sejen - anjeun teu kudu boga masalah nanaon. Tangtosna, éta henteu pernah nyeri pikeun pariksa halaman "Dukungan" bank anjeun pikeun ningali naha aranjeunna ngadukung Firefox. Anjeun leres-leres bakal mendakan éta browser anu saé - gancang pisan sareng seueur barang-barang tambahan.

      Hatur nuhun pikeun nganjang… sareng pikeun mairan!
      Doug

  7. 8

    Firefox meuntas tanda 400-juta undeuran sareng, mugia, bakal langkung jauh. Alternatif sok jalan kamajuan.
    Tapi anu meunang perang browser… masih awal pikeun éta.

  8. 9

    Kuring parantos nganggo IE mangtaun-taun, teras-terasan ngagunakeunana sareng terus terang teu kagum ku kaunggulan tingkat pangguna Firefox. Kuring curiga yén seuseueurna pangguna henteu paduli. Kuring satuju sareng anjeun, kumaha oge, yén parobahan IE 7 éta bit ngabingungkeun.

  9. 10

    Hi Douglas,

    Kuring satuju sareng pamikiran anjeun dina IE7 sareng janten desainer wéb, kuring kuciwa ku sababaraha hal nalika IE7 dileupaskeun. Abdi ayeuna dina prosés ngawangun ramatloka anyar jeung kuring geus datang di sakuliah sababaraha masalah sareng divs tapi euweuh utama (sajauh). Kuring ngan ukur nganggo IE7 sakedik tapi kuring ngarepkeun luncat ageung tina 6.0 pikeun ngarujuk kana dukungan CSS, jsb.

    Kuring parantos janten pangguna Firefox mangtaun-taun sareng parantos ngarekrut sababaraha pangguna énggal sapanjang jalan. Jigana hal anu paling narik kuring, sareng seueur pangguna FF anu sanés, nyaéta kanyataan yén éta pisan desainer wéb / pamekar anu ramah sareng kustomisasi anu nyababkeun éta. Jigana IE bakal terus plummet na Jigana Microsoft bakal butuh mujijat dina titik ieu. Moméntum nu Firefox geus diala jeung Safari lalaunan gaining, outdoing IE jeung kanyataan yén maranéhanana tetep ragrag pondok dina ngahasilkeun hiji standar web browser patuh, teu nulungan maranéhanana di sahenteuna.

    Kami desainer wéb ngan ukur tiasa masihan aranjeunna seueur kasempetan 😛

  10. 11

    komentar ieu rada nyasabkeun. Numutkeun statistik panganyarna Kuring geus katempo dibagikeun IE urang geus "plummeted" ti 85.88% pangsa sakuliah dunya pikeun Q4 2005 ka 78.5% keur Q3 2007. Éta a serelek 7.3% dina ngeunaan dua taun.

    Samentara éta, Firefox parantos ngazum tina 9% ka 14.6% dina waktos anu sami. Éta paningkatan 5.6% dina sakitar dua taun.

    Safari parantos naék tina 3.1% dugi ka 4.77% - paningkatan anu henteu pantes diomongkeun.

    Sumuhun Firefox geus gaining on IE, tapi IE masih tétéla boga leuwih ti 5x pamaké.

    Statistik ieu ti Wikipedia "Usage_share_of_web_browsers" sareng tangtosna tiasa bias dina hiji cara atanapi anu sanés.

    Tétéla sabagéan ageung dunya henteu paduli naon anu dipikirkeun ku desainer wéb. Abdi pikir urang kedah ngarancang pikeun massa tinimbang hariwang ngeunaan kahoyong pribadi urang sorangan.

    • 12

      Hatur nuhun Rick! Naha urang tiasa naroskeun dimana sumber anjeun ngeunaan statistik?

      Kuring satuju sareng anjeun, tapi aya hiji dongéng cautionary mun teu paduli naon web désainer pikir pikir ... na yén desain web bakal terus jadi usaha mahal mun anjeun kudu ngarancang di luar standar pikeun appease yén 85.88% pangsa pasar!

      Kuring keur gawe dina situs ayeuna nu Sigana sampurna dina FF jeung Safari, tapi IE sagemblengna garbles eta… masalahna? Kuring gaduh JavaScript dina eusi halaman sareng éta anu ngagerakkeun grafik anu 100% CSS Didorong! Ayeuna kuring kudu nempatkeun sagala naskah dina ngawengku - nu moal ngidinan kaca pikeun muka gracefully, jadi kuring kudu nambahan deui kode ka 'preload' item.

      Nuhun sakali deui!

  11. 13

    Éta salawasna prioritas pikeun ngarancang pikeun massa tapi kanyataan yén Microsoft henteu saluyu sareng anu sanés, ngajantenkeun padamelan urang langkung sesah. Kuring manggihan sorangan kadang kudu nulis gaya cadar sagemblengna misah ngan pikeun IE nyalira tur éta waktu-consuming. Éta henteu hartosna nanaon pikeun pangguna rata-rata. Ngan frustasi nalika browser anu mingpin bungkusan nyaéta anu paling henteu patuh kana standar wéb.

    Kuring manggihan sorangan kudu ngalakonan hal anu sarua, Douglas. Kuring kudu nempatkeun Javascript kuring di ngawengku atawa misahkeun file JS nu numbu ka kaca abdi. Nyuntikkeun éta langsung kana markup kuring ngagaduhan kacenderungan pikeun ngajantenkeun hal-hal.

  12. 14

    Hi Douglas,
    Abdi henteu gaduh argumen sareng masalah anjeun tina sudut pandang desainer, sanaos kuring henteu yakin naha anjeun bakal hariwang yén anjeun tiasa ngecas jalma langkung seueur pikeun jasa anjeun. Naha éta jalma henteu siap mayar éta? Jelas ieu mangrupikeun masalah téknis anu kedah diatasi.

    Kuring ngan nyandak masalah jeung saran yén aya gerakan masif jauh ti IE. The stats (sajauh abdi tiasa ngabejaan) teu ngarojong klaim éta, sanajan sagala désainer na SEOs anu ngaku disebutkeun sarta anu endlessly ngamajukeun FF. Naha aranjeunna kedah promosi éta patarosan sanés, sareng anjeun tiasa leres-leres leres ngeunaan éta.

    Sakumaha anu ku kuring disebatkeun dina koméntar kuring, sumber kuring nyaéta Wikipedia - sanés sumber sora anu paling pikaresepeun, tapi jumlahna katingalina lengkep…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers

    Rick

    • 15

      Anjeun meureun bener dina duanana masalah, Rick. Kuring bakal ngajawab yén IE terus gaduh pangsa pasar utama sabab éta bagian tina Sistem Operasi, sanaos. Upami éta diunduh kanggo diunduh sareng pilihan anu adil, kuring yakin yén FF bakal najong.

  13. 16

    Abdi kantos janten programmer sareng pamekar wéb. Taun 2003 kuring kacilakaan sareng sirah kuring nabrak. Nulis kode ayeuna teuing keur kuring, jadi ayeuna kuring ngan hiji joe biasa..hihi

    Atoh, kuring parantos nganggo Linux ti saprak 1996 (inget Caldera-nalika anjeun kedah ngantepkeun ngaunduh nyalira salami 2 dinten..hihi). Panyungsi wéb henteu pernah saé pikeun éta sateuacan Firefox. Nalika Firefox kaluar, éta mangrupikeun hal anu pangsaéna pikeun pangguna Linux (Thunderbird ogé). Kusabab Microcrap sok ngaco pangguna Linux, aranjeunna nembak diri dina suku. Abdi émut Firefox / Thunderbird janten suite internét paling luhur pikeun Linux kalayan gampang. Éta henteu ageung, sareng anjeun tiasa nempatkeun ekstensi naon anu anjeun pikahoyong (adblockl!). Ku kituna, éta salaku hampang atanapi beurat sakumaha anjeun damel. Taya bagian nu teu dihoyongkeun pisan. Tab anu tiis tur leutik.

    Abdi ayeuna nganggo Windows xp, sabab 'batur' di dieu hanjakalna ngajantenkeun syarat mésér pc ieu, janten 'aranjeunna' tiasa nganggona (idiots). Éta sababna kuring langsung ngaunduh firefox/thunderbird. Nalika kuring dipaké deui Windows, I HATED Outlook express, sarta masih hayang Firefox balik, kalawan ekstensi kuring (Kuring malah disimpen sagala config. file jeung tetengger kuring ti Linux Ubuntu, sarta diimpor kana Winxp!).

    Anyar-anyar ieu, pc kuring di-restart sapeuting, sareng kuring ngagaduhan tulbar gendut ALIEN ieu sareng tab anu ageung anu moal dileungitkeun. Bar alat friggin nyandak 1/5 tina layar terkutuk! Kuring HATE! Sarerea di dieu hated ogé. Dimana tombol STOP? Teu aya anu hoyong browser nyandak seueur rohangan! Tab ageung, sanaos ngan ukur aya 1 halaman !!
    Kumaha upami halaman wéb? Anjeun malah teu tiasa ningali éta sabab sadaya anu anjeun tingali nyaéta BROWSER! Éta pisan ngaganggu, kuring henteu tahan. Microsoft merenah NO tempat pikeun ngawadul boh. Naon tumpukan junk garbled. Resolusi layar kuring disetel dina 1152 × 864 sareng kuring henteu tiasa ngabayangkeun kumaha éta bakal katingali dina 800 × 6000! Naha kuring malah tiasa ningali halamanna?

    Janten 2 jempol ka handap pikeun IE7! Sarerea hates eta, tur éta pupusna IE. Lucuna, aranjeunna gaduh browser ok, tapi ku nyalin Firefox, aranjeunna ayeuna gaduh junk. Maksad abdi .. naon sagala crap nu dina tulbar, sarta dimana sesa tombol ??

    Janten, hatur nuhun Microsoft, anjeun parantos ngalaksanakeun nyalira! Kuring ayeuna méakkeun loba waktu ngajelaskeun ka batur anu nelepon jeung nanya naha browser maranéhanana ujug-ujug uih tur kompléks, sarta mantuan aranjeunna uninstall IE7! Teu aya anu hoyong!

    Cheers!
    -Jf

  14. 17

    Jigana katuhu anjeun Mr. Blog lalaki, Kuring geus ngagunakeun Firefox dina komputer kuring pikeun leuwih sataun ayeuna sarta teu kasampak deui saprak. Saha waé anu terang naon waé ngeunaan parangkat lunak komputer tiasa nyarios yén Firefox mangrupikeun browser anu unggul. Kuring henteu kantos nyobian parangkat lunak Thunderbird sabab Outlook 2007 di Office Enterprise saé pisan sareng tiasa dianggo pikeun kuring. Naha ngarobah éta lamun teu pegat. IE 6-7 rusak sanajan, iraha wae kuring gawe dina babaturan, kulawarga, sobat online, atawa ngan hiji jalma anu hayang pitulung kuring salawasna install atawa ngabejaan aranjeunna pikeun meunangkeun Firefox. Ieu teu brainer dina buku kuring.

    Kuring ngan ukur hoyong terang naha Microsoft panginten aranjeunna ngaleupaskeun browser anu unggul, naha aranjeunna leres-leres teu cocog sareng dunya di sakurilingna? Naha éta kusabab aranjeunna nganggap parangkat lunakna saé pisan sahingga jalma-jalma ngan ukur nganggo éta waé? Atanapi éta kusabab Microsoft ngiringan milyaran sadinten sareng aranjeunna nyarios "poho ka konsumen kami henteu paduli naon anu aranjeunna pikirkeun" janten aranjeunna ngan ukur maksa browser anu teu aya hargana sareng teu responsif dina pasaran. bodo! Na teu kawas kuring boga komputer junky, IE ngajalankeun kawas crap on sistem nanaon. Éta kedah aya dina kode software atanapi naon waé.

    Ngan pikeun senang-senang kuring ngamuat éta dinten ayeuna ngan ukur ningali upami éta parantos ningkat ku sababaraha mujijat (henteu) masih lebay. Saterusna kuring ngomong ka sorangan "Naha, naha éta ngajalankeun kawas éta" jadi kuring searched (Naha Internet Explorer dimuat jadi lalaunan) sarta tangtu kuring dipaké search kaca imah Google on Firefox. Kuring réngsé nepi ka dieu sanggeus nuturkeun tumbu ti loka sejen kalawan artikel kawas ieu dina eta. Kuring meunang sisi dilacak jadi kuring masih teu boga jawaban kuring acan. Go Firefox Go! Tajongan Bill Gates dina kacangan pikeun urang sadayana sakali unggal jalma terus-terusan. Kuring bakal catetan hiji draw deui FF sanajan, éta goréng ngeunaan konsumsi memori. Pikiran anu gampang dibenerkeun, balikan deui gancang, henteu laun bakal ngalereskeun éta.

    Artikel hébat!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.