Firefox meunang Perang Peramban

Firefox

Ningali pangsa pasar anyar pikeun pangotéktip nyayogikeun sababaraha wawasan saha anu éléh sareng éléh perang. Firefox terus ngawangun momentum, Safari ngarayap ka luhur, sareng Internet Explorer kaleungitan taneuh. Abdi hoyong mairan tiluanana ku 'téori' kuring ngeunaan naon anu lumangsung.

Internet Explorer

  • Saatos ngancurkeun Netscape Navigator, IE leres-leres janten standar emas tina jaring. Browser na saderhana, fungsional, sareng tos dieusian ku sadaya Produk Microsoft. Ogé, ActiveX ngagaduhan sorotan pondok, meryogikeun sabagéan ageung jalma pikeun nganggo IE. Naha ngagunakeun sababaraha panyungsi nalika salah sahijina ngadukung sadaya standar anu béda dina wéb? Kuring sorangan mangrupikeun pangguna IE ngalangkungan vérsi 6.
  • Kalayan Internet Explorer 7, dunya desain wéb leres-leres nahan napas pikeun panyungsi anu tiasa dirarancang ku éta bakal diréaksikeun saluyu sareng téknologi panganyarna Cascading Style Sheets. Hanjakalna, IE 7 kuciwa. Dina marios ka IE Blog, éta saéstuna henteu aya dina radar dugi panyungsi na béta sareng jeritan kasedihan ti industri desain wéb. Sababaraha pamekaran menit terakhir ngalereskeun sababaraha masalah ... tapi henteu cekap pikeun ngajantenkeun desain dunya senang. Émut - seueur di dunya desain anu ngoperasikeun Macs ... kakurangan Internet Explorer. Tapi, hanjakalna pikeun aranjeunna, klienna nganggo Internet Explorer.
  • Tapi aduh, ku Internet Explorer 7, Microsoft sacara radikal ngarobah interaksi antara pangguna sareng klien. Pikeun technofil sapertos kuring, sababaraha parobihan sapertos keren. Tapi pikeun pangguna anu teu sopan… henteu ngan saukur tiasa nganapigasi di luhur layar éta ogé matak ngabingungkeun sareng ngabingungkeun. Aranjeunna mimiti ningali naon deui anu aya di luar sana. Firefox.

Bagikeun Pasar Browser
screenshot tina http://marketshare.hitslink.com/

Firefox

  • Niron fungsi browser umum anu balik ka Navigator, Firefox janten solusi alternatip anu enteng kana Internet Explorer. Pikeun anarkis Microsoft anu berontak, Firefox janten gairah sareng mimiti nginjeum pasar.
  • Fungsi tambahan sapertos plugins anu luhung pikeun integrasi sareng téknologi anu sanés mangrupikeun kauntungan anu luar biasa pikeun Firefox. Aranjeunna teras-terasan narik para pangembang sareng desainer wéb anu sami ... kumargi Firefox gaduh debugging anu kuat, Cascading Style Sheet, sareng plug-in pihak katilu anu ngajantenkeun pamekaran sareng integrasi langkung saé gampang.
  • Pasarna ogé robih. ActiveX sadayana tapi maot sareng Ajax ningkat, nginjeumkeun nyalira ka panyungsi sapertos Firefox. Teu sacara teknis henteu aya alesan pikeun ngagunakeun Internet Explorer sepanjang ayeuna. Upami IE tiasa ngalakukeun éta, Firefox tiasa ngalaksanakeunnana langkung saé. Pembaruan Windows biasana meryogikeun peramban, tapi ayeuna tiasa dimuat sareng dipasang tanpa éta.
  • Firefox henteu ninggali kagunaan sareng tata ruang sapertos anu dilakukeun ku Microsoft sareng IE 7, janten langkung gampang pikeun pangguna pikeun transisi ka Firefox ti IE 6 saderhana sareng gampang. Éta elegan, gancang, sareng mulus.

Safari

  • Kalayan dorongan Mac anyar kana pasar PC bumi ... sanés PC pikeun Universitas, Awéwé sareng Barudak deui. Mac anyar kuring ngajalankeun OSX, Windows XP (kalayan Parallels) sareng kuring tiasa ngajalankeun unggal browser dina planét pikeun ngarancang sareng ngembangkeun. Kalayan Safari dimuat, henteu diragukeun deui éta bakal kéngingkeun saham kusabab Macs kéngingkeun saham. Prediksi kuring nyaéta yén Safari bakal kaleungitan Firefox, sanaos.

opera

  • Jalma li'l di pasar, Opera nutup di Pasar Mobile. Browser sélulérna ngadukung JavaScript (émut Ajax sareng Rich Internet Applications ngalih kana gambar), ngajantenkeun browser anu sampurna pikeun téknologi mobile. Jigana ieu ogé ngawangun tingkah laku dina jalma anu ayeuna henteu kunanaon ngalih ti Microsoft. Aya kirang kasieun angkat ayeuna.

Microsoft kedah ngaraos cukup kaancam - tapi éta leres-leres lepatna. Aranjeunna parantos ngaleungitkeun sagala kabutuhan browser nyalira, pangguna anu dijauhkeun, désainer anu dijauhkeun, pamekar anu dijauhkeun, JEUNG aranjeunna ayeuna ngamungkinkeun anu sanés pikeun nyandak éta dina vertikal anu sanés (sélulér).

Internet Explorer saleresna ngan saukur ngaruksak diri. Kuring henteu yakin dimana fokus pelangganna sama sekali.

Kalayan éta, ieu tip kuring saminggu. Coba Firefox. Pikeun pamekar, tingali sababaraha plugins anu luar biasa pikeun ngembangkeun CSS sareng JavaScript. Pikeun désainer, tingali kumaha sakedik anjeun peryogi 'ngarobih' halaman anjeun pikeun Firefox. Pikeun pangguna, anjeun bakal muka Firefox pertama kalina sareng pareum sareng ngajalankeun. Ieu tip na:

  • Saatos Anjeun unduh sareng pasang Firefox, buka kana Tambahkeun-ons bagian sareng unduh kana eusi haté anjeun. Pikeun saha waé anu ngalakukeun ieu, kuring resep anjeun ngagunakeun pangotéktak salami dua minggu teras uih deui kana situs abdi sareng ngawartosan naon anu anjeun pikirkeun.

Kuring kantos janten jalmi Microsoft langkung ti dasawarsa ayeuna, janten kuring sanés basher. Nanging, kuring rumaos kapaksa ngaléngkah sareng ngabahas kekacauan stratégis tim IE parantos leres-leres dipikaterang.

17 Komentar

  1. 1

    Kuring satuju yén teu aya alesan pikeun nganggo IE deui, tapi hanjakalna dunya masih pinuh ku novice internét anu henteu terang langkung terang. Mudah-mudahan kecap lisan bakal robih anu antukna.

  2. 2

    Kuring parantos janten pangguna anu bagja di Firefox salami sababaraha taun ayeuna. Kuring resep bogoh ka éta kusabab éksténsif anu teu kaitung, sareng paningkatan kaamanan di Internet Explorer.

    Nalika kuring ngagaduhan MacBook Pro énggal kuring mimiti taun ieu, kuring nyobian Safari salami sababaraha minggu, tapi tungtungna balik deui ka Firefox. Pilihan pikeun kustomisasi ampir teu aya watesna. Dina sataun katukang, kuring parantos hasil ngarobah sadaya kulawarga (sareng kaseueuran réréncangan) ka Firefox.

  3. 3

    Paul henteu hoyong ngerakeun kuring - tapi anjeun bakal perhatoskeun kuring ngédit fobia abdi ka telepon! Pangalusna ti Paul anu cekap ngirim email ka kuring! Jalma anu terang kuring terang yén kuring ahli dina nyaring basa Inggris. Éta leres-leres rerencangan anu bakal nyalametkeun anjeun tina ngerakeun diri!

    Nuhun, Paul!

    Paul ngagaduhan blog anu hadé di:
    http://pdandrea.wordpress.com/

  4. 4

    Salam

    Kuring satuju pisan yén Firefox badé ngéléhkeun IE 7 atanapi salajengna….

    Alesan pikeun ngéléhkeun nyaéta Firefox Plugins sareng Firefox Add-ons.

    Jigana dina bulan Juli 2007, IE bakal nangtung dina 35%

    Leres.

  5. 5
  6. 6

    Kuring dipasang IE7 dina komputasi desktop kuring sareng éta tiasa dianggo saé saatos kuring maénkeun sababaraha éta nalika kuring dipasang dina laptop kuring, éta lirén sadayana. Upami kuring henteu mendakan yén program (tanpa aya tambahan) ogé kalebet sareng program kuring dina aksésori kuring moal tiasa langsung pisan.

    Kuring prihatin, kuring ngalakukeun perbankan online sareng henteu yakin yén kuring tiasa nganggo Foxfire. Abdi hoyong nyobian tapi peryogi langkung seueur inpormasi.

    • 7

      Hai Alta,

      Perbankan online modéren tunduk kana browser. Anu dipikamelangna pikeun ngadukung SSL (Secure Sockets Layer), éta mangrupikeun cara énkripsi pikeun komunikasi data antara panyungsi anjeun sareng server online bank. Firefox sapinuhna ngadukung SSL sapertos anu dilakukeun ku IE tanpa wates. Cara anu paling jelas pikeun terang yén anjeun nganggo SSL nyaéta anjeun dina alamat https: // sanés http://. Nanging, duanana IE sareng Firefox (sareng Opera sareng Safari) ogé ngagaduhan indikator visual sareng prosés verifikasi yén sertipikat SSL sareng énkripsi leres sareng leres dianggo.

      Kalayan kecap séjén - anjeun teu kedah ngagaduhan masalah. Tangtosna henteu pernah nyeri pikeun mariksa halaman "Dukungan" bank anjeun pikeun ningali naha aranjeunna ngadukung Firefox. Anjeun leres-leres mendakan éta peramban anu saé - gancang pisan ku seueur barang-barang tambahan.

      Nuhun parantos sumping ... sareng komentarna!
      Doug

  7. 8

    Firefox nyebrang 400-juta undeuran undeuran sareng, mudah-mudahan, bakal langkung jauh. Alternatipna sok cara kamajuan.
    Tapi anu meunang perang browser ... masih mimiti pikeun éta.

  8. 9

    Kuring parantos nganggo IE mangtaun-taun, teraskeun nganggo éta sareng terus terang kuring henteu kasohor ku kaunggulan tingkat pangguna Firefox. Kuring curiga yén seuseueurna pangguna tiasa kirang paduli. Kuring satuju sareng anjeun, Nanging, parobihan kana IE 7 rada ngabingungkeun.

  9. 10

    Hai Douglas,

    Kuring satuju sareng paduli anjeun dina IE7 sareng janten desainer wéb, kuring diturunkeun ku sababaraha hal nalika IE7 dileupaskeun. Abdi ayeuna dina prosés ngawangun halaman wéb anu anyar sareng kuring kantos mendakan sababaraha masalah sareng divs tapi henteu aya anu utama (dugi ka ayeuna). Kuring ngan ukur nganggo IE7 minimal tapi kuring ngarepkeun luncat ageung tina 6.0 salaku rujukan pikeun dukungan CSS, jsb.

    Kuring parantos janten pangguna Firefox salami mangtaun-taun sareng parantos ngarékrut sababaraha pangguna anyar di jalan. Kuring pikir hal anu paling narik kuring, sareng seueur pangguna FF anu sanés, nyaéta kanyataan yén desainer wéb / pangembang ramah pisan sareng kustomisasi ngadorongna. Saur IE bakal teras turun sareng sigana Microsoft bakal peryogi mujijat dina titik ieu. Moméntum anu diraih ku Firefox sareng Safari lalaunan kéngingkeun, nyaéta ngaleungitkeun IE sareng kanyataan yén aranjeunna tetep gagal dina ngahasilkeun panyungsi patuh standar web, henteu ngabantosan aranjeunna sahenteuna.

    Désainer wéb ngan ukur tiasa masihan aranjeunna seueur kasempetan 😛

  10. 11

    Koméntar ieu rada nyasabkeun. Numutkeun ka stats anu pang anyarna kuring ningali pangsa IE parantos "turun" tina 85.88% pangsa sadunya pikeun Q4 2005 dugi ka 78.5% kanggo Q3 2007. Éta mangrupikeun serelek tina 7.3% dina waktos dua taun.

    Samentawis éta, Firefox parantos ngadeukeutkeun tina 9% dugi ka 14.6% dina waktos waktos anu sami. Éta paningkatan 5.6% dina kasarna dua taun.

    Safari parantos angkat tina 3.1% kana 4.77% - paningkatan anu boro-boro teuing teu kedah dicarioskeun.

    Leres Firefox langkung saé di IE, tapi IE tetep tétéla ngagaduhan langkung ti 5x pangguna.

    Statistik ieu tina Wikipedia "Usage_share_of_web_browsers" sareng tangtosna tiasa bias salah sahiji cara atanapi anu sanés.

    Tétéla seuseueurna dunya henteu paduli naon anu dipikirkeun désainer wéb. Abdi pikir urang kedah ngarancang pikeun balaréa tibatan hariwang ngeunaan karesep pribadi urang sorangan.

    • 12

      Nuhun Rick! Naha urang tiasa naroskeun dimana sumber anjeun ngeunaan stats?

      Kuring satuju sareng anjeun, tapi aya dongéng ati-ati pikeun henteu paduli naon anu désainer wéb… sareng éta desain wéb bakal teras janten usaha mahal nalika anjeun kedah ngararancang di luar standar pikeun nyenangkeun pangsa pasar 85.88%!

      Kuring nuju damel di situs ayeuna anu katingalina sampurna dina FF sareng Safari, tapi IE leres-leres ngempelkeunana ... masalahna? Kuring gaduh JavaScript dina eusi halaman sareng éta anu ngalirkeun grafik anu 100% CSS Didorong! Ayeuna kuring kedah nempatkeun sadaya skrip dina kalebet - anu henteu ngijinan halaman pikeun dimuat kalayan anggun, janten kuring kedah nambihan langkung seueur kode pikeun 'preload' item.

      Nuhun sakali deui!

  11. 13

    Éta salawasna janten prioritas pikeun ngarancang pikeun balarea tapi kanyataan yén Microsoft henteu nuturkeun anu sanés sareng anu sanés, ngajantenkeun padamelan urang langkung hésé. Kuring mendakan sorangan kadang-kadang kedah nyerat lambaran gaya anu misah ngan pikeun IE nyalira sareng éta nyéépkeun waktos. Éta henteu hartosna nanaon pikeun pangguna biasa. Éta ngan ukur frustasi nalika peramban anu nyababkeun bungkus nyaéta anu paling henteu patuh standar web.

    Kuring mendakan diri kuring kedah ngalakukeun hal anu sami, Douglas. Kuring kedah nempatkeun Javascript kuring dina ngalebetkeun atanapi misahkeun file JS anu numbu ka halaman kuring. Nyuntikkeun langsung kana markup kuring gaduh kacenderungan ngajantenkeun kaayaan janten robih.

  12. 14

    Hai Douglas,
    Kuring teu gaduh alesan ngeunaan masalah anjeun tina sudut pandang desainer, sanaos kuring henteu yakin naha anjeun bakal prihatin yén anjeun tiasa ngecas jalma langkung seueur pikeun jasa anjeun. Naha éta jalma henteu siap mayar éta? Jelas ieu mangrupikeun masalah téknis anu kedah diatasi.

    Kuring ngan ukur masalah sareng saran yén aya gerakan masif jauh ti IE. Statistik (sajauh anu kuring tiasa terang) henteu ngadukung klaim éta, sanaos sadayana désainer sareng SEO anu ngaku sanésna sareng anu sajajalan ngamajukeun FF. Naha aranjeunna kedah ngamajukeun éta mangrupikeun patarosan anu sanés, sareng anjeun panginten leres-leres leres ngeunaan éta.

    Sakumaha kuring nyebatkeun dina koméntar kuring, sumber kuring nyaéta Wikipedia - sanés sumber sora anu paling pikaresepeun, tapi jumlahna katingali saé pisan…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers

    Rick

    • 15

      Anjeun panginten leres dina dua masalah, Rick. Kuring bakal ngajawab yén IE tetep gaduh pangsa utama pasar kusabab éta bagian tina Sistem Operasi, sanaos. Upami éta unduh kanggo diunduh sareng pilihan anu saé, kuring leres-leres percanten yén FF bakal najong kancingna.

  13. 16

    Abdi janten programmer sareng pamekar wéb. Dina 2003 kuring dina kacilakaan sareng pencét sirah kuring. Nulis kode ayeuna teuing pikeun kuring, janten ayeuna kuring ngan ukur joe biasa..hihi

    Kumaha waé ogé, kuring parantos nganggo Linux ti saprak 1996 (émut Caldera-nalika anjeun ngantep éta ngaunduh nyalira salami 2 dinten..hihi). Browser wéb henteu pernah saé sateuacanna Firefox. Nalika Firefox kaluar, éta mangrupikeun hal anu paling hébat pikeun pangguna Linux (Thunderbird ogé). Kusabab Microcrap salawasna ngaco pangguna Linux, aranjeunna némbak sorangan dina sampéanna. Abdi émut Firefox / Thunderbird janten internét luhur pikeun Linux kalayan gampang. Éta henteu ageung, sareng anjeun tiasa nempatkeun ekstensi naon waé anu anjeun resep (adblockl!). Kukituna, éta sakumaha entéh atanapi beurat anjeun ngadamel éta. Teu aya bagian anu henteu dipikahayang pisan. Tab na tiis sareng alit.

    Kuring ayeuna nganggo Windows xp, sabab anu 'batur' di dieu hanjakalna ngajantenkeun syarat mésér pc ieu, janten 'aranjeunna' tiasa nganggo éta (idiot). Kusabab kitu kuring langsung ngaunduh firefox / thunderbird. Nalika kuring nganggo Windows deui, kuring HATED Outlook express, sareng masih hoyong Firefox deui, sareng ekstensi kuring (kuring bahkan nyimpen sadaya file config. Sareng tetengger kuring tina Linux, sareng ngimpor kana Winxp!).

    Anyar-anyar ieu, pc kuring dihurungkeun deui sapeuting, sareng kuring ngagaduhan ALIEN ieu ningali toolbar gajih ku tab BESAR anu moal leungit. Bar alat friggin nyandak 1/5 layar terkutuk! Abdi HATE! Anu sanés didieu ogé benci. Dimana tombol STOP? Teu aya anu hoyong paramban nyandak seueur rohangan! Tab masif, sanajan ngan ukur 1 halaman !!
    Kumaha upami halaman wébna? Anjeun bahkan henteu tiasa ningali éta sabab anu anjeun tingali nyaéta BROWSER! Éta matak ngaganggu, anu kuring teu tahan. Microsoft kalayan gampang TIASA tempat pikeun ngawadul ogé. Naon tumpukan junk garbled. Resolusi layar kuring disetél dina 1152 × 864 sareng kuring henteu tiasa ngabayangkeun kumaha rupana dina 800 × 6000! Naha kuring bakal tiasa ningali halaman na?

    Janten 2 jempol ka handap pikeun IE7! Sarerea hate éta, sareng éta pupusna IE. Lucuna, aranjeunna ngagaduhan panyungsi ok, tapi ku nyalin Firefox, aranjeunna ayeuna gaduh sampah. Maksad abdi .. naon anu aya dina batang alat, sareng dimana sésana tombol na ??

    Janten, hatur nuhun ka Microsoft, anjeun parantos terakhir sorangan! Kuring ayeuna nyéépkeun seueur waktos pikeun ngajelaskeun batur anu nelepon sareng naroskeun naha pangotéktakna dumadakan uih sareng rumit, sareng ngabantosan aranjeunna uninstall IE7! Teu aya anu hoyong!

    Cheers!
    -Jf

  14. 17

    Saur lalaki Mr. Blog anu leres anjeun, kuring parantos nganggo Firefox dina komputer kuring langkung ti sataun ayeuna sareng teu katingali deui ti saprak éta. Saha waé anu terang naon-naon ngeunaan parangkat lunak komputer tiasa nyaritakeun yén Firefox mangrupikeun browser anu unggul. Kuring henteu kantos nyobian parangkat lunak Thunderbird kusabab Outlook 2007 di Office Enterprise saé pisan sareng dianggo pisan pikeun kuring. Naha ngarobihna upami henteu pegat. IE 6-7 rusak kumaha waé, iraha waé kuring damel ka babaturan, kulawarga, sobat online, atanapi ngan ukur jalma anu hoyong bantosan kuring sok masang atanapi ngawartosan aranjeunna kéngingkeun Firefox. Éta henteu aya uteuk dina buku kuring.

    Kuring ngan ukur hoyong terang kunaon Microsoft panginten aranjeunna ngaleupaskeun peramban anu unggul, naha aranjeunna henteu lengkep ka dunya di sakuriling aranjeunna? Naha sabab pikir parangkat lunakna saé pisan dugi ka jalma-jalma bakal ngagunakeunana ogé? Atanapi éta kusabab Microsoft ngagosok milyaran sapoé sareng aranjeunna nyarios "hilap ka konsumén kami henteu paduli naon anu aranjeunna pikirkeun" sahingga aranjeunna ngan ukur kedah maksa panyungsi anu teu berharga sareng teu responsif dina pasaran. Gagak! Henteu sapertos kuring gaduh komputer anu teu sopan, IE ngajalankeun sapertos kakurangan dina sistem naon waé. Éta kedah dina kode parangkat lunak atanapi anu sanés.

    Ngan pikeun senang-senang kuring dimuat ayeuna-ayeuna ngan ukur ningali naha éta parantos ningkat ku sababaraha kaajaiban (henteu) masih kénéh lebay. Teras kuring nyarios ka diri kuring sorangan "Naha, naha éta ngajalankeun sapertos kitu" janten kuring milarian (Naha Internet Explorer dimuat lalaunan) sareng tangtosna kuring nganggo halaman halaman halaman Google dina Firefox. Kuring réngsé di dieu saatos nuturkeun tautan tina situs sanés anu nganggo tulisan sapertos kieu. Kuring meunang dilacak jadi kuring masih teu acan gaduh waleran. Buka Firefox Go! Kick Bill Gates dina kacang pikeun urang sadayana hiji waktos unggal jalma teras-terasan. Kuring bakal nyatet hiji tarikan deui ka FF sanaos, éta goréng ngeunaan konsumsi memori. Gampang dibéréskeun panginten, balikan deui gancang, henteu laun bakal ngalereskeun éta.

    Artikel hébat!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.