Anjeun Sanés Kauntungan 500

20120422 115404

Roger Yu ti USA Today nembé nyerat tulisan sababaraha dinten ka pengker dina perusahaan ninggalkeun blogging:

Ku mecenghulna média sosial, langkung seueur perusahaan ngaganti blog ku pakakas nimbler meryogikeun kirang waktos sareng sumber, sapertos Facebook, Tumblr sareng Twitter.

Sakabéh tulisan lumayan saimbang ... tapi data na tiasa janten sakedik ngagambarkeun sadaya perusahaan. Mimiti, data anu dirujuk mangrupikeun perusahaan Fortune 500 anu paling gancang berkembang. Ieu dongéng kuna sabab akibat korélasi. Dupi perusahaan ninggali blogging margi strategi henteu ngabantosan aranjeunna pikeun tumuh atanapi aranjeunna ninggali blogging sabab aranjeunna nuju tumuh?

Masih aya seueur perusahaan utama anu nyebarkeun hebat pisan blog perusahaan. Sareng kuring sanés jinis jalma anu bakal nyarios yén blogging mangrupikeun strategi anu sampurna pikeun sadaya bisnis. Upami anjeun ngagaduhan mérek anu hadé, nuturkeun anu saé sareng mangrupikeun perusahaan anu nguntungkeun ... anjeun panginten tiasa jalan kaluar manajemén blog perusahaan. Éta henteu nyebatkeun taktik perusahaan anu nerepkeun henteu sakumaha saé salaku blogging perusahaan… anjeun panginten nyéépkeun waktos sareng artos pikeun pamasaran sareng hubungan hubungan masarakat anu sanés tibatan anu anjeun pikirkeun.

Tapi anjeun sanés salah sahiji perusahaan anu paling gancang dina Fortune 500, sanés? Naha perusahaan anjeun nasional atanapi internasional dikenal? Naha anjeun ditingali salaku pamimpin pamikiran dina industri anjeun? Naha anjeun mérek dipercaya sareng berwibawa anu industri ngupingkeun? Naha anjeun mendominasi hasil teangan? Naha anjeun ngagaduhan anggaran pamasaran kalayan kabébasan ngawangun strategi éta ngagunakeun cara anu sanés?

Dibikeun sumberdaya, kuring henteu kedah blog pikeun perusahaan kuring, ogé. Kuring tiasa nanem modalkeun langkung seueur dina hubungan masarakat, sponsor, iklan sareng ngadorong nyarios dina acara-acara di saluruh nagara. Tapi éta méwah anu kuring teu sanggup. Blogging tiasa dianggo saé pikeun kuring sabab kuring tiasa nanem modal waktos sareng tanaga… duanana sumberdaya anu mahal tapi anu kuring teras-terasan numuwuhkeun usaha.

Kahariwang kuring sareng artikel éta, dina pandangan heula, perusahaan tiasa ningali tulisan ieu sareng mendakan hal éta janten alesan anu hébat pikeun henteu ningali blogging salaku strategi anu tiasa dilakukeun. Kaputusan pikeun investasi dina strategi blogging jauh langkung rumit tibatan ukur ningali naon anu dilakukeun ku Fortune 500. Ngablog is investasi jangka panjang anu meryogikeun dédikasi, sumberdaya sareng stratégi pikeun ngajantenkeunana tiasa hasil.

Kuring sacara pribadi yakin kaseueuran perusahaan jaminan kana blogging kusabab éta henteu nyayogikeun hasil langsung anu dipénta ku sababaraha perusahaan ageung. Éta langkung gampil mayar kanggo mésér perhatian pikeun narik perhatian… soalna sanés naon anu tiasa dianggo, éta perkawis sabaraha lami, sabaraha sareng kunaon anjeun ngasupkeun hiji strategi tibatan anu sanés.

Hiji catetan anu sanés, éta ogé henteu héran pikeun kuring yén toko média utama kalayan wartawan, éditor sareng penerbit profesional bakal nyerat ngeunaan négatip blogging. Ngan sayin!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.