Freebase: Pangkalan Data Jalma, Tempat atanapi Hal

logo freebase

Langkung 39 juta topik sareng samilyar kanyataan parantos diunggah Freebase, basis data anu dikurasi ku masarakat jalma terkenal, tempat, sareng hal-hal. Bayangkeun tiasa ngakses inpormasi ngalangkungan pamundut saderhana nganggo Metaweb Query Language (MQL). Éta Freebase! Freebase bahkan ngadukung sababaraha aplikasi - nyayogikeun jejer anu resep aktip Nyapu anu ngamangpaatkeun pikeun ngatur sareng meunteun topik. Hatur nuhun khusus kanggo Chris Carfi pikeun ngabagi téknologi sareng kuring!

dasar bébas

Ngaliwatan Wikipedia: Freebase mangrupikeun dasar pangetahuan kolaborasi ageung anu diwangun ku metadata anu kasusun utamina ku anggota komunitasna. Mangrupikeun kumpulan online data terstruktur anu dipanén tina seueur sumber, kalebet kontribusi 'wiki' masing-masing. Freebase tujuanna pikeun nyiptakeun sumber daya global anu ngamungkinkeun jalma (sareng mesin) ngakses inpormasi umum kalayan langkung épéktip. Éta dikembangkeun ku perusahaan perangkat lunak Amérika Metaweb sareng parantos ngajalankeun publik ti saprak Maret 2007. Metaweb kaala ku Google dina penjualan pribadi anu diumumkeun tanggal 16 Juli 2010.

MQL mangrupikeun format query gaya JSON anu tiasa ngahasilkeun sababaraha hasil anu terhingga:

freebase-mql

Sering aya waktos, salaku pamasar, dimana urang nuju ngalakukeun panilitian kana topik, topik anu aya hubunganana, sareng ngaidentipikasi hirarki sareng hubungan antara elemen. Freebase tiasa dianggo pikeun jenis padamelan ieu. Freebase bahkan ngagaduhan a widget saran pikeun ngabantosan anjeun ngamajukeun jalma atanapi tempat anu aya dina bentuk anjeun. Misalna, meureun anjeun hoyong milih perusahaan dina kota khusus, atanapi daptar buku ngeunaan topik anu khusus, atanapi bahkan selebriti atanapi musisi dumasar jinis proyék… Freebase tiasa ngaréspon data anu anjeun peryogikeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.