Kabébasan Blog

mesin cetak

Nalika urang mikirkeun pers modern, urang mikirkeun korporasi média anu pikasieuneun anu parantos netepkeun étika, standar sareng prakték. Di jerona urang mendakan kanyataan-checkers, wartawan anu dididik Universitas, éditor anu berpengalaman sareng penerbit anu kuat. Kanggo sabagéan ageung, urang masih ningali ka wartawan salaku penjaga bebeneran. Kami yakin yén aranjeunna parantos ngalaksanakeun karajinan anu ditangtoskeun nalika nalungtik sareng ngalaporkeun carita.

Ayeuna yén blog parantos meresihan Internét sareng saha waé anu bébas nyebarkeun pamikiranana, sababaraha politikus Amérika naroskeun naha henteu kabebasan pers kedah dilarapkeun ka blog. Aranjeunna ningali bédana antara pencét jeung kana blog. Goréng teuing yén politikus urang henteu diajar sajarah. Amandemen Kahiji diadopsi dina tanggal 15 Désémber 1791, salaku salah sahiji tina sapuluh amandemen anu ngandung RUU Hak.

Kongrés henteu ngajantenkeun hukum ngeunaan ngadegna agama, atanapi ngalarang latihan gratis na; atanapi nyingkat kabébasan nyarios, atanapi pers; atanapi hak-hak masarakat pikeun badami ngariung, sareng petisi ka pamaréntah pikeun meresihan keluhan.

Koran munggaran di Dunya Anyar nyaéta Publick Occurences, 3 halaman tulisan anu gancang dipareuman kusabab teu disatujuan ku otoritas mana waé. Kieu katingalina koran na.

publick-kajadian

Dina akhir perang di 1783 aya 43 koran anu dicetak. Kaseueuran ieu mangrupikeun koran anu nyebarkeun propaganda, boro-boro jujur, sareng ditulis pikeun ningkatkeun rasa ambek para penjajah. Révolusi badé sumping sareng blog ... pers éta gancang-gancang janten konci dina nyebarkeun berita. Saratus taun saatosna, aya 11,314 makalah anu béda anu kacatet dina sénsus 1880. Dina 1890-an koran munggaran anu pencét sajuta salinan muncul. Seueur anu dicitak kaluar tina lumbung sareng dijual sapesér sadinten.

Kalayan kecap séjén, dina koran aslina mirip pisan sareng blog anu urang baca ayeuna. Mésér pers sareng nyerat koran anjeun henteu peryogi pendidikan khusus sareng teu aya ijin. Nalika média sareng pers mekarkeun, teu aya buktos yén nyeratna langkung saé atanapi éta bahkan jujur.

Jurnalisme Konéng nyandak di Amérika Serikat sareng ayeuna ayeuna. Toko média sering bias sacara politis sareng ngamangpaatkeun média na pikeun terus nyebarkeun bias éta. Sareng henteu paduli bias, aranjeunna sadayana dijaga dina Parobihan Mimiti.

Éta henteu hartosna yén kuring henteu ngahargaan jurnalistik. Sareng kuring hoyong jurnalistik salamet. Kuring yakin yén ngadidik wartawan pikeun nalungtik, tetep ngajaga pamaréntah urang, perusahaan urang sareng masarakat urang langkung kritis tibatan anu kantos. Blogger henteu sering ngalakukeun penggalian anu jero (sanaos éta robih). Kami sering ngan ukur nyorehan topik nalika wartawan propésional langkung seueur waktos sareng sumberdaya pikeun ngagali langkung jero.

Kuring henteu ngabédakeun protéksi pers sareng blogger, sanaos kitu. Teu aya anu tiasa nunjukkeun garis dimana jurnalistik réngsé sareng blogging dimimitian. Aya sababaraha blog anu luar biasa kalayan bahan anu tiasa dibahas langkung hadé ditulis sareng langkung ditalungtik langkung jero tibatan sababaraha tulisan anu urang tingali ti toko berita modéren. Sareng teu aya anu ngabédakeun médiana. Koran ayeuna dibaca sacara online langkung seueur dibandingkeun sareng tinta sareng kertas.

Politikus modéren urang kedah ngaku yén blogger modéren siga pisan para wartawan anu nampi panyalindungan di 1791 nalika Amandemen Kahiji disalabarkeun. Kabébasan éta sanés ngeunaan peran jalma anu nyerat kecap-kecap sapertos kecapna nyalira. Nyaeta pers jelema-jelema atawa sedengna? Kuring ngirimkeun yén éta boh atanapi duanana. Tujuan panyalindunganna nyaéta pikeun mastikeun saha waé anu tiasa ngabagi pipikiran, ideu sareng opini bahkan di masarakat bebas ... sareng henteu ngahambat perlindungan pikeun ngan ukur bebeneran.

Kuring pikeun kabébasan pers, sareng ngalawan sagala pelanggaran Konstitusi pikeun tiiseun ku kakuatan sareng sanés ku alesan keluhan atanapi kritik, adil atanapi henteu adil, warga nagara urang ngalawan kalakuan agénna. Thomas Jefferson

Politikus modéren urang naroskeun kabébasan blog kusabab alesan karuhun urang narékahan ngajaga pers ku Amandemen Kahiji.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.