10 Tip pikeun Strategi Gamification Unggul

Tip Gamification

Jalma-jalma ngagumun kuring. Pasihan aranjeunna pesen pamasaran anu saé kalayan diskon sareng aranjeunna bakal ngajauhan ... tapi nyanggakeun aranjeunna kasempetan kéngingkeun lencana dina halaman profilna sareng aranjeunna bakal merjuangkeun éta. Kuring ngahibur sorangan nalika kuring ngarasa kesel pisan saatosna kaleungitan wali kota di Foursquare - éta pikaseurieun. Éta ngan naon gamification gumantung kana.

Naha Gamification Gawé?

Gamification dianggo pikeun nyugemakeun sababaraha kahoyong manusa anu paling mendasar: pangakuan sareng hadiah, status, prestasi, persaingan sareng kolaborasi, éksprési diri, sareng altruisme. Jalma-jalma lapar kana hal-hal ieu boh dina dunya sapopoéna sareng online. Gamification ketok langsung kana ieu.

Bunchball mangrupikeun salah sahiji pamaén kaluar dina pasaran anu ngabantosan para pemasar ngalaksanakeun taktik gamification sareng situs sareng aplikasi na. Aranjeunna parantos ngadistribusikaeun whitepaper énggal, Unggul ku Gamification: Tip tina Playbook Ahli. Éta rada alus dibaca. Ieu sababaraha sorotan pikeun ngembangkeun strategi gamification anjeun nyalira:

  1. Identipikasi Komunitas - Gamification biasana meryogikeun Komunitas Pendukung. Kahayang manusa anu dasarna beuki kuat nalika batur nyaksianana. Éta ogé penting pikeun ngagaduhan jalma sanés anu tiasa bersaing sareng ngabandingkeun prestasi.
  2. Peta tujuan anjeun - Nalika nyiptakeun solusi gamification anjeun, pastikeun anjeun ngarancang hal anu pas di tengah antara pangalaman pangguna sareng tujuan bisnis anjeun.
  3. Prioritaskeun tindakan anjeun hoyong pangguna pikeun nyandak - Cara anu pangsaéna pikeun pendekatan ieu nyaéta ku sistem peringkat standar. Sakali anjeun parantos ngaidentipikasi Laku pikeun program anjeun, anjeun bakal hoyong pangkat éta dina urutan nilaina. Dimimitian ku tindakan anu paling henteu berharga sareng pasihkeun faktor '1.' Gawe ti ditu, pasihan nilai relatif kana sagala rupa anu sejenna.
  4. Ngembangkeun sistem skala skala - Poin mangrupikeun cara anu hadé pikeun ngahargaan pangguna pikeun ngalakukeun hiji hal anu berharga pikeun anjeun (nyaéta, mésér, unduh, ngabagi). Tangtosna, poin ogé tiasa janten cara pikeun pangguna silih hadiah. Pamustunganana, aranjeunna kedah dianggo salaku cara pikeun masihan pangguna sababaraha bentuk kakuatan belanja.
  5. Anggo tingkat - Coba pilih labél anu ngabédakeun pamor antara unggal tingkatan. Nalika ngagunakeun nomer mangrupikeun nami anu paling gampang, palinter sareng intuitif anu kaiket dina téma program anjeun tiasa épéktip pisan.
  6. Ngadamel lencana sareng piala anu pikaresepeun sacara visual - Nalika ngarancang lencana atanapi piala, pastikeun éta pikaresepeun visual na eye- catching. Lencana ogé kedah aya hubunganana sareng pamirsa sareng téma tina
    programna.
  7. Tambahkeun hadiah - Pahala tiasa naon waé anu memotivasi pangguna anjeun: Poin, Lencana, Piala, Item Virtual, Eusi Henteu Henteu Henteu dikonci, Barang Digital, Barang Fisik, Kupon, jsb.
  8. Anggo umpan balik sacara real-time - Umpan balik sacara real-time mangrupikeun cara anu saé pikeun langsung mikawanoh sareng ngaréspon prestasi pamaké anjeun.
  9. Anggo Barang Maya - Barang virtual anu saé pikeun titik "kaduruk" - hal pikeun pangguna nempatkeun poinna.
  10. Mobile, Sosial, sareng Geo - Target Mobile, Media Sosial, sareng Geografis mangrupikeun tambahan anu saé pikeun program anjeun nalika anjeun tiasa ngaitkeun sadayana pangalaman lintas-platform, dibagi, sareng sasaran dumasar lokasi.

Bunchball mangrupikeun panyayogi gamification perusahaan, dianggo pikeun ngadorong partisipasi nilai tinggi, papacangan, kasatiaan sareng pendapatan. Platform gamification Bunchball mangrupikeun layanan dumasar-awan anu tiasa diukur sareng dipercaya pikeun gamifying halaman wéb, komunitas sosial, sareng aplikasi mobile. Bunchball parantos ngalacak langkung ti 20 milyar tindakan anu nyababkeun kasatiaan palanggan sareng papacangan padamel pikeun klienna.

Unduh Unggul nganggo Gamification: Tips ti Playbook para Ahli

3 Komentar

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.